UA-50457385-1

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ανιχνεύσεις στο 1º-2º -3º Τ.Ε.Ε. Σταυρούπολης - 2º Ε.Π.Α.Λ. Σταυρούπολης- 1º -2º- 5º Σ.Ε.Κ. Σταυρούπολης Vol II


 Και συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε, και έχουμε και λέμε ο Γιάννης ο Χιονιάς δεν λούζεται ποτέ, οι πραγματικοί άντρες του Βορρά άλλωστε δεν έχουν τέτοιες λούγκρικες συνήθειες όπως το μπάνιο οπότε και δεν χρειάζεται ποτέ σαμπουάν. Σύμφωνα με τον Τάιρον Λάννιστερ τα καλύτερα Χαμαιτυπεία βρίσκονται στο Kings Landing αν και έχει μια επιφύλαξη γιατί ακόμα δεν έχει μαγαρίσει το Ντόρν. Και η ξανθούλα έχοντας 3 δράκους, το καλύτερο πεζικό της εποχής της, τους άσπιλους, το καλύτερο και μαζικότερο ιππικό της εποχής της, τους Ντοθράκι, χιλιάδες πλοία από το Έιστρος και εκατοντάδες από τους Γρείτζου, τον στρατό του Ντόρν και των Ταϊρελ αντί να χτυπήσει αιφνιδιαστικά και μαζικά αμέσως το Kings Landing που ακόμα μυρίζει καμένους παπάδες και αρχόντους θα κωλοβαράει ακόμα 1-2 σεζόν στο Γουέστρος μέχρι να σφάξουν οι White Walkers τους πάντες, γιατί η ξανθούλα δεν έμαθε ποτέ το δόγμα του προληπτικού πολέμου, την σημασία της αποφασιστικής μάχης, και το λάθος του να πολεμάς σε πάνω από 2 μέτωπα ταυτοχρόνως!

 Και αφού βγάλαμε και την Χαρμάνα από την έλλειψη του GOT τόσο καιρό συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος της ανίχνευση μας (το πρώτο μέρος της ανίχνευσης μας βρίσκεται εδώ Ανιχνεύσεις στο 1º-2º -3º Τ.Ε.Ε. Σταυρούπολης - 2º Ε.Π.Α.Λ. Σταυρούπολης- 1º -2º- 5º Σ.Ε.Κ. Σταυρούπολης Vol I ) έχοντας ήδη κάνει το πρώτο μεγάλο ΜΗΝ όταν κάνετε ανιχνεύσεις, το να κατεβαίνεις στο υπόγειο όπου θα χάσεις αμέσως κάθε πιθανή εφεδρική δίοδο διαφυγής. Και φυσικά μια που μιλάμε για τον Αρκούδα τι πιστεύετε ότι θα έκανε αμέσως μετά? Φυσικά να κάνει το δεύτερο μεγάλο ΜΗΝ όταν κάνετε ανιχνεύσεις, το να ανέβεις στους επάνω ορόφους όπου θα χάσεις αμέσως κάθε πιθανή εφεδρική δίοδο διαφυγής! Χα χα χα.


 Τελευταία ματιά στα υπόγεια και τα πρώην Μηχανουργικά εργαστήρια του 5ου ΣΕΚ.


 Και ανεβαίνουμε εκεί όπου δεν υπάρχει διαφυγή (εκτός και εάν πηδήσεις από κανένα παράθυρο για να συναντήσεις σε μια πολύ σκληρή επαφή το έδαφος 2-3 ορόφους πιο κάτω!).


 Και εξακολουθούν να υπάρχουν κάγκελα παντού, τι άγρια θεριά είχε ως σπουδαστές αυτή η σχολή άραγε? Χα χα χα.


 Αυτά τα χάλια κάνουν τα εκρηκτικά αέριων καυσίμων στα κτίρια! Πλάκα, πλάκα, μόνο βόμβες μπορούν να προκαλέσουν αντίστοιχη καταστροφή!





 Και τα γραφεία των καθηγητών υποτίθεται ήταν τα παραπάνω. ΤΕΕ συντόμευση για τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια που από το 2006 καταργήθηκαν (Νόμος 3475/2006) και αντικαταστάθηκαν από τα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια).


 Πως δείχνει σαν βιτρό το Graffiti ε?


 Και η θέα από τον πρώτο όροφο, το στρατόπεδο Παύλου Μελά όπου ήδη έχουμε κάνει ανίχνευση και σε αυτό (δείτε σχετικούς συνδέσμους κάτω).





 Και ως καλός πεζικάριος προχωρώ σε εκκαθάριση δωμάτιο με δωμάτιο, ποτέ δεν αφήνεις τίποτα χωρίς να το εξερευνήσεις, ποτέ δεν αφήνεις εχθρούς πίσω, πάντα προβολείς πριν μπεις! Χα χα χα.


 Μαύρα χάλια!





 Το μοναδικό ασανσέρ που λέγαμε στο πρώτο μέρος της ανίχνευσης μας. Μια σκάλα, ένα ασανσέρ, 1800 άτομα, 3 όροφοι. Αν προσθέσεις και μια φωτιά σε αυτό το σύνολο έχεις αμέσως μια εκατόμβη νεκρών! Δικαιολογημένα τα αιτήματα των καταλήψεων που κάνανε οι σπουδαστές των σχολών.





 Και η ανώτατη διοίκησης!

 Χα χα χα.








Αλλά υπάρχει και μια άγρια ομορφιά μέσα στις παραιτημένες αίθουσες καθώς περνά το φως από τα Graffiti και χρωματίζει με μια ευρύτατη παλέτα χρωμάτων τον χώρο.


 Όπα! Τι κουκλί είναι αυτό? Έγινε όταν λειτουργούσαν οι σχολές ή όταν είχαν εγκαταλειφθεί και μπήκαν μέσα οι καλλιτέχνες του δρόμου?


 Και ξαφνικά Σοκ!

 Το επόμενο δωμάτιο κατοικείται! Προφανέστατα είναι το σπίτι κάποιου άστεγου!

 Αυτόματα τραβώ δύο φωτογραφίες καθώς οπισθοχωρώ προς την έξοδο, μια αδιάκριτη ματιά και μόνο στην μόνη ζωή που έχει μείνει σε αυτόν τον ναυαγό της ζωής.


 Μια γνώριμη εικόνα σε τόσες ανιχνεύσεις μου σε τέτοια εγκαταλειμμένα κτίρια, σκιές στους τοίχους που όλοι μας τόσο βολικά κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε και έτσι προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν καν για μας.





 Σακούλες με φρέσκα ψωμιά, προφανέστατα όχι μόνο είναι καταφύγιο αυτό το μέρος για κάποιον (κάποιους?) άστεγο (-γους) αλλά μάλιστα αποτελεί και καταφύγιο για αυτούς την συγκεκριμένη στιγμή που κάνω εγώ την ανίχνευση μου. Είτε έχουν βγει από το κτίριο για να βρούνε κάτι να επιζήσουν τις επόμενες μέρες, είτε έχουν ακούσει τους εσκεμμένους θορύβους που κάνω εδώ και ώρα και έχουν κρυφτεί κάπου μέσα στο κτίριο. Από την μια πλευρά νιώθω άσχημα που μπορεί να τους έκανα να φοβηθούν και να κρυφτούν αλλά από την άλλη πλευρά νιώθω και μια ευθύνη να παρουσιάσω και αυτό το υλικό που μόλις έχω συλλέξει για να τονίσω την παρουσία και αυτών των ανθρώπων που τόσο βολικά την θάβουμε πολύ βαθιά στα σκοτάδια της αντίληψης μας. Γιατί όσο και εάν εθελοτυφλούμε σχετικά με την ύπαρξη τους αυτοί εξακολουθούν και υπάρχουν!


 Ψιλοσαστισμένος , ψιλοχαλασμένος που μπορεί να έχω ενοχλήσει κάποιους συνανθρώπους μου βολτάροντας σε αυτό που θεωρούν πια σπίτι τους (μάλλον ακόμα χειρότερα, καταφύγιο τους) συνεχίζω την ανίχνευση μου. Αλλά πολύ πιο επιφυλακτικά και αρκετά πιο ανόρεχτα πλέον. Δεν είναι παιχνίδι οι ανιχνεύσεις, ποτέ δεν ξέρεις που μπορούν να σε οδηγήσουν, είτε φυσικά είτε ψυχολογικά.


 Και άλλα σημάδια διαβίωσης σε άλλο δωμάτιο, ξανά οπισθοχώρηση σιγά, σιγά.


 Τουλάχιστο έχουν τέχνη να τους συνοδεύει. Και όχι οποιοδήποτε τέχνη αλλά τέχνη του δρόμου, πραγματική, αληθινή, που δεν έχει ξεπουληθεί σε τραπεζίτες, πετρελαιάδες, ναρκέμπορους, χρηματιστές και στα τρόπαια γυναίκες τους. Αγνή τέχνη και μόνο.





 Ούπςςςς και ο Αστερίσκος!

 Από το χωρίο μου και αυτός!

 Χα χα χα.








 Και ναι!

 Βουαλά!

 Τεχνικό λύκειο uber alles!

 Τι περιμένατε ότι δεν θα σας έδειχνα ακριβώς ότι έβρισκα εκεί μέσα?

 Να αυτολογοκριθώ για να παρουσιάσω μια πιο ωραιοποιημένη ανίχνευση, πιο εύπεπτη, πιο ορθή πολιτικά? Ξεχάστε το αυτό! Δεν μπαίνει κάποιος μέσα σε ένα τέτοιο κτίριο ρισκάροντας τα πάντα για να σας παρουσιάσει ροζ συννεφάκια, ουράνια τόξα, και χαρούμενους ιπτάμενους μονόκερους!

 Και να σας πω κάτι τέτοιο το περίμενα! Θυμάμαι όταν ήμουν μικράκι είχαμε πάει να δώσουμε εξετάσεις για ένα πτυχίο της πλάκας στα αγγλικά (Palco θαρρώ το λέγανε) στον Ευκλείδη. Μόλις είχα τελειώσει την γραπτή εξέταση μου και περίμενα να τελειώσουν και οι συμμαθητές μου από το φροντιστήριο αγγλικών για να φύγουμε όλοι μαζί. Και φυσικά το χούι της εξερεύνησης και το χαρακτηριστικό της φυσικής (και αγνής) περιέργειας υπήρχαν από τότε οπότε και αποφάσισα να απομακρυνθώ λίγο από τον χώρο που δίναμε εξετάσεις και να κάνω μια μικρή ανίχνευση, δεν πήγα μακριά, 15 μέτρα πιο πέρα ήταν μια αίθουσα χωρίς κουφώματα στις πόρτες και στα παράθυρα με μια τεράστια τρύπα ανάμεσα στους τοίχους αυτής της αίθουσας και της δίπλα, και η ίδια η αίθουσα γεμάτη με θρανία και μπάλες με σανό (Ναι! Σανό! Από αυτές που ταΐζουν τα ζωντανά και τους ψηφοφόρους! Χα χα χα)! Που βρέθηκε σανός μέσα στο κέντρο της Σαλονίκης? Και γιατί? Υπήρχε κάποια ειδικότητα στον Ευκλείδη που να αφορά φροντίδα μεγάλων μηρυκαστικών και όχι μόνο? Το επόμενο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η εξής σκέψη "Τελικά καλά λένε ότι στα τεχνικά λύκεια έχει πολλούς Μάο Μάο! Τι ακριβώς θέλανε οι χούλιγκανς να κάνουν με τον Σανό? Να κάψουν το σχολείο?" και με αυτή την σκέψη αμέσως γύρισα στον χώρο των εξετάσεων πριν προλάβει κανένας να μου πετάξει κανένα ακόντιο ή κανένα τόμαχοκ! Χα χα χα.


 Και ακόμα ένα δίπλα από το πρώτο!

 Λέμε για στερεότυπα, και ότι δεν πρέπει να λειτουργούμε την σκέψη μας και την συμπεριφορά μας με αυτά αλλά μερικές φορές επιβεβαιώνονται πανηγυρικά! Αυτό περίμενα να βρω αυτό και βρήκα! Ελπίζω πάντως σε καμιά μελλοντική μου ανίχνευση σε κάποιο εγκαταλειμμένο γενικό λύκειο να μην βρω τα ίδια ή και χειρότερα! Χα χα χα.


 Ούπςςςς! Και τι έχουμε εδώ?


 Σούπερ Σαϊαντ! Χα χα χα.


 Και παντού χάος, και καλώδια που έχουν αφαιρέσει τον χαλκό από μέσα τους, ρακοσυλλέκτες!


 Και μια φώτο με ευρύ πεδίο για να έχουμε μια καλύτερη άποψη του χώρου.








 Ζημιάρηδες!


 Και συνεχίζουμε την ανάβαση, και φυσικά το λάθος!








 Κάποτε προφανέστατα έριξε φράγκα εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση.






 Ααααααααα!!!!!


 Ναρούτο!





 Και ξανά Σούπερ Σάϊαντ! Πολύ ωραίο, καλή προσπάθεια απόδοσης του!


 Και αυτά τα χειροτεχνήματα να υποθέσω είναι από τους σπουδαστές της σχολής ε?





 Και όχι δεν έριξα χειροβομβίδα εγώ πριν μπω!

 Χα χα χα.


 Ωραίο Λαχανί! Ταμάμ!!!





 Αμάν! Μαργαριτάρι!


 Και σκέψου στην πρόσοψη!


 Πολύ ωραίο, ο φωτισμός το αδικεί κατάφωρα!





 Τι γίνεται μωρέ εδώ? Είχαν μπογιές που τους είχαν ξεμείνει και έβαφαν την κάθε αίθουσα και με διαφορετικό χρώμα?











 Μετά την πυρηνική καταστροφή!

 Από δευτέρα στους Κινηματογράφους της γειτονιάς σας!


 Και σε αυτό το παιδικό δωμάτιο είναι μια καλή ευκαιρία να κλείσουμε και το δεύτερο μέρος της ανίχνευσης μας πριν πάθετε κανένα πολιτισμικό τραλαλα! Χα χα χα.

 Μικρές δόσεις κάθε φορά από τις ανιχνεύσεις μας για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πάθει οτιδήποτε ο ψυχισμός σας και σας τρέχουμε και στα νοσοκομεία μες την νύχτα χα χα χα.


Σειρά  Ελληνικός Καπιταλισμός: Όνειρα στα συντρίμμια






 Για να βοηθήσουμε και τον κόσμο στο να έχει πρόσβαση στο αρχείο που δημιουργούμε θα βάλω και τους συνδέσμους από τις αντίστοιχες αναρτήσεις του Blog  για να μπορούν να είναι στην άμεση διάθεση καθενός που θέλει να περιηγηθεί σε αυτό

Σειρά Graffiti και Θεσσαλονίκη




























































 Αυτά λοιπόν για σήμερα τσακαλάκια μου μέχρι την επόμενη ανάρτηση.....


Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος


Θεσσαλονίκη 10/12/2018




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου