UA-50457385-1

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

The making of Geomag Honeycomb - Η κατασκευή της Geomag Κηρήθρας


 Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να συνδυάσω τις δύο μου μεγάλες αγάπες, την μελισσοκομία και τις κατασκευές με Geomag για να δημιουργήσω κάτι πρωτότυπο με αυτά.

 Και με την ευκαιρία της πρώτης προεδρικής εκλογής (17 Δεκεμβρίου 2014) και της απόλυτης ανίας που αυτή συνεπάγεται αποφάσισα να κάνω κάτι χρησιμότερο από το να σκοτώνω τζάμπα και βερεσέ τον χρόνο μου χα χα χα. 

 Οπότε και ξεκίνησα να κάνω την Geomag Κηρήθρα (Geomag Honeycomb)!


 Πρώτα από όλα χρειάζεσαι υλικά για κάτι τέτοιο!

 Οπότε έχουμε και λέμε μεταλλικοί ράβδοι Geomag (ασημί και μπλε), σφαίρες, ρόμβοι (κίτρινοι και Glitter), τρίγωνα (κίτρινα και πράσινα), καθώς και τετράγωνα (μπλε). 

 Και φυσικά ένα μολύβι για να τοποθετείς ορισμένα Geomag σε δύσκολα σημεία.   


 Το δομικό στοιχείο όλης της κατασκευής είναι το εξάγωνο (όπως και στην κανονική κηρήθρα), εδώ η μία του πλευρά είναι ένα εξάγωνο κατασκευασμένο από 6 τρίγωνα και αντίστοιχες ράβδους Geomag με μια κεντρική σφαίρα και από ένα τετράγωνο σε κάθε πλευρά του εξαγώνου για περισσότερη αντοχή.

 Στην κηρήθρα μας μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό αναπαριστά τον γόνο των μελισσών.


 Η άλλη πλευρά του είναι πάλι ένα εξάγωνο αλλά κατασκευασμένο με 3 ρόμβους 3 ράβδους Geomag και μια κεντρική σφαίρα. Ανάμεσα στις κεντρικές σφαίρες από τα δύο εξάγωνα έχω από μία ράβδο Geomag για μεγαλύτερη αντοχή. 

 Αυτοί είναι δύο τρόποι για να κατασκευάσεις ένα Geomag εξάγωνο (υπάρχει και ένας τρίτος με 2 ρόμβους και δύο τρίγωνα αντικριστά από την κεντρική σφαίρα ανά δύο, αλλά δεν ήθελα να τον χρησιμοποιήσω στην συγκεκριμένη κατασκευή). 

 Με το εξάγωνο με τους κίτρινους ρόμβους ήθελα να απεικονίσω το μέλι μέσα σε μια κηρήθρα, αντίστοιχα με τους Glitter ρόμβους έχουμε την αναπαράσταση της γύρης στην κηρήθρα (ή κερήθρα? Και τα δύο σωστά?)!  


 Και καθώς τα λεπτά περνάνε αρχίζει να σχηματίζεται σιγά σιγά η κεντρική ιδέα.

 Από την μία πλευρά έχουμε γύρη και μέλι, ένα πλαίσιο κηρήθρας με τροφή δηλαδή.


 Και από την άλλη πλευρά έχουμε ένα πλαίσιο κηρήθρας με γόνο και φυσικά τις τροφές του (και σε γύρη και σε μέλι).


 Μετά από μερικές ώρες η δουλεία αρχίζει να φτουράει και παίρνει η κηρήθρα μας αξιοπρεπές μέγεθος. 


 Και οι ώρες περνούν και η κηρήθρα μας όλο και μεγαλώνει, από εδώ είναι η πλευρά του γόνου, με διάσπαρτες τις τροφές αλλά καθώς φεύγουμε από το κέντρο αρχίζουν να πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι τροφές και ο γόνος μειώνεται σε αντίστοιχο βαθμό. Ακριβώς όπως γίνεται και στις πραγματικές κηρήθρες γόνου με τα στεφανώματα. 


 Εδώ η πίσω όψη της κηρήθρας που αναπαριστά ένα πλαίσιο με τροφές. 


 Και οι ώρες εξακολουθούν να περνούν και η ψηφοφορία στην βουλή να εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά βαρετή (ιδίως οι σχολιασμοί μετά από τους δημοσιογράφους χα χα χα). 


 Και η πίσω πλευρά με τις τροφές, λεπτομέρεια το πώς αλλάζει το χρώμα του περιεχομένου σε κάθε κελί ανάλογα με το τι υπάρχει στην πίσω πλευρά του κελιού (στα κελιά με το μέλι όταν υπάρχει κελί με γύρη ή γόνο είναι πιο σκοτεινό το χρώμα), πάλι ακριβώς όπως και στις πραγματικές κηρήθρες (φυσικά αυτό δεν το έκανα επίτηδες απλώς μου βγήκε και το παίζω ιστορία τώρα χα χα χα). 


 Και βουαλά! Μετά από 5,30 ώρες προσπάθειας, μια ολόκληρη βαρετή προεδρική εκλογή, και άφθονες ώρες σχολιασμού από τους εξίσου βαρετούς δημοσιογράφους η Geomag κηρήθρα μου έχει τελειώσει.

 Στην πραγματικότητα τελείωσε γιατί μου τελείωσαν και τα τετράγωνα που είχα για τις πλευρές από τα κελιά κάθε κηρήθρας (αυτά τελικά ήταν ο αδύναμος κρίκος σχετικά με το τι θα μου τελειώσει πρώτο, φυσικά είχα πολλά περισσότερα τετράγωνα για να συνεχίσω αλλά δεν ήθελα να χαλάσω κάποια από τις άλλες Geomag κατασκευές που έχω κάνει για να πάρω τα τετράγωνα από αυτή).  


 Συνολικά έχουμε 70 εξάγωνα στις δυο πλευρές (κάθε εξάγωνο και ένα κελί μπορούμε να πούμε) καθώς και 12 μισά εξάγωνα (στην βάση ανάμεσα στα εξάγωνα δημιουργείται χώρος για μισό εξάγωνο). 

 Εδώ είναι η πλευρά της κηρήθρας με τις τροφές. 


 Και η πίσω πλευρά της με τους γόνους και τα στεφανώματα τροφής (αν δεν είχα τον περιορισμό των υλικών θα μπορούσα να κάνω πιο ευδιάκριτες τις ζώνεις με τον γόνο, την γύρη, και το μέλι αλλά ας μην ξεχνάμε μια πραγματική κηρήθρα έχει 6000-7000 κελιά ενώ η Geomag κηρήθρα έχει μόνο 70 (άντε πες 76 μαζί με τις βάσεις!). Οπότε μια απεικόνιση πιο πιστή με την πραγματικότητα θα χρειαζόταν εκατοντάδες χιλιάδες Geomag και ατελείωτες ώρες κατασκευής (άσε που δεν πιστεύω να άντεχε το τραπέζι κάτι τέτοιο, γιατί ήδη το βάρος αυτής της κατασκευής ήταν σε καλά επίπεδα χα χα χα).


 Και μια ματιά για το τέλος!

 Να δούμε τώρα πώς θα μπορέσω να κατασκευάσω και μια Geomag κυψέλη χα χα χα.


Geomag Elements:
Spheres: 344
Rods: 655 (474 Blue + 181 Silver)
Triangles: 114 (18 Yellow + 96 Green) 
Squares: 148
Rhomboids: 181 (121 Yellow + 60 Glitter)  
Total : 1442 

Bασισμένο στο έργο των (based on the work of)
Lazaros Motsanos



Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 4/2/2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου