UA-50457385-1

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Τι μας περιμένει από εδώ και πέρα ή ρίχνοντας φελλούς στα βαρέλια της Jack Daniels


 Αρχίζει σιγά, σιγά η Άνοιξη τσακαλάκια μου, και σε λίγο ο όγκος εργασίας στα μελισσοκομεία μου θα εκτοξευθεί κατακόρυφα, και αντιστρόφως ανάλογα θα μειωθεί ο ελεύθερος χρόνος που θα μπορώ να διαθέσω για ενασχολήσεις πέρα από την μελισσοκομική μου εργασία,  την δημιουργία αναρτήσεων στο blog μου, καθώς και την απάντηση ερωτήσεων από μελισσοκόμους (και όχι μόνο!).

 Στην πλευρά της μελισσοκομικής εργασίας και φέτος αναμένεται ένας μεγάλος όγκος εργασίας για να μπορέσουν τα μελίσσια να παρουσιαστούν σε αριθμό και δυναμικότητα ανάλογη με την περσινή χρονιά (που ωστόσο οι άθλιες καιρικές συνθήκες μας πρόδωσαν, και δυσκολέψανε πολύ το έργο μας), ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα και στο μέλλον η μελισσοκομική επιχείρηση την πορεία της. Οπότε αναμένονται να κοπούν μεγάλοι αριθμοί παραφυάδων και να δυναμώσουν με πολύ προσωπική εργασία, με μετακινήσεις, και τροφοδοσία. Το μόνο παρήγορο είναι ο τεράστιος αριθμός χτισμένων κεριών που υπάρχει πλέον, και μπορεί να προσδώσει σε αυτή την διαδικασία μια πρωτόγνωρη δυναμική και να θέσει ψιλά τον πήχη των στόχων (πάντα φυσικά με την ύπαρξη και ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, δυστυχώς και ο μελισσοκόμος είναι δέσμιος και όμηρος του καιρού, σχεδόν όπως και ο αγρότης). 

 Όλα αυτά είναι δεδομένα και γνωστά, ο αγώνας για την επιβίωση (αν προσέχετε ακόμα χρησιμοποιώ το ουσιαστικό επιβίωση, και το ρήμα επιβιώνω, και όχι το ουσιαστικό ζωή, και το ρήμα ζω! Σημειολογική λεπτομέρεια αυτή που μόνο τυχαία δεν είναι-τίποτα απολύτως δεν είναι τυχαίο στα γραπτά μου, καθώς και στην εκάστοτε επιλογή λέξεων σε αυτά, μην γελιέστε ποτέ πάνω σε αυτό!!!- Στο μέλλον όταν δείτε στα γραπτά μου να αλλάζει η χρήση των αντίστοιχων ουσιαστικών και ρημάτων να ξέρετε ότι έχουν αρχίσει να αλλάζουν και τα πράγματα σε πολλούς ακόμα τομείς της εργασίας μου, και της ζωής μου! Μάθετε να διαβάζετε πέρα από τις λέξεις! Σε ορισμένους τα γραπτά τους έχουν πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης!) είναι ακόμα δριμύς, και ακόμα με απρόβλεπτη την εξέλιξη της πορείας του για αρκετούς από εμάς, με τον υποφαινόμενο να μην αποτελεί εξαίρεση πάνω σε αυτό το γεγονός!

 Αυτά όσο αφορά την ίδια την μελισσοκομική εργασία μου που θα δούμε και φέτος και από κοντά και πιο λεπτομερώς την κάθε πτυχή της καθώς θα εξελίσσεται η μελισσοκομική χρονιά, και θα υπάρχουν και αντίστοιχες αναρτήσεις που θα περιγράφουν σταδιακά το κάθε βήμα της πορείας της, τις επιτυχίες καθώς και τις αποτυχίες που θα συμβούν τους επόμενους μήνες.

 Πάμε στο δεύτερο σκέλος της ενασχόλησης μου τους επόμενους μήνες και αυτός είναι της δημόσιας παρουσίας μου στα κοινωνικά δίκτυα (το blog κυρίως, και δευτερευόντως το facebook που πλέον δεν είναι και τόσο μεγάλη η ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο και κυρίως απλώς ανεβάζω τις αναρτήσεις του blog σε αυτό. Επικοινωνώ με όσους θέλουν μέσω αυτού. Και που και που για να εκτονώσω την ημερήσια πίεση και άγχη που μπορούν να έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια  της εργασίας μου κάνω και κανένα χωρατό μέσα στα πλαίσια της αρχικής μου σελίδας  και μόνο – οι επισκέψεις μου στις αρχικές σελίδες των φίλων μου ή σε ομάδες πλέον τείνουν σχεδόν στο μηδέν, και αυτό θα συνεχιστεί και στο εγγύς και απώτερο μέλλον-).

 Όσο αφορά το blog μου που αποτελεί και το κύριο πλέον δημόσιο βήμα μου εδώ υπάρχει μια ιδιόρρυθμη κατάσταση! Πρώτη φορά στην ζωή μου έχω ένα τόσο τεράστιο όγκο υλικού που πρέπει να επεξεργαστεί για να είναι κατάλληλο για να  δημοσιοποιηθεί στο επίπεδο  ποιότητας που θεωρώ το μόνο αποδεκτό για το blog μου!

 Κάτι που δεν γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχω προβεί σε ένα εκτεταμένο κυνήγι ανιχνεύσεων, και έχω συλλέξει ένα τεράστιο αριθμό υλικού που περιμένει να προβληθεί στα πλαίσια του blog μου. Και αυτό το υλικό αφορά τις  γνωστές μου ενασχολήσεις με τα Street Art, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τα στολίδια της Θεσσαλονίκης όπου ήδη υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες να διαχωριστούν και να πλαισιώσουν την έρευνα που έχω κάνει (και κάνω), και θα παρουσιαστούν μπρος τα μάτια σας ως μελισσοιστορίες (κυρίως ως τα «και άλλα» του τίτλου του blog! Χα χα χα). Υπάρχουν δεκάδες αναρτήσεις που χρωστώ στις σειρές Ο δρόμος έχει την  δική του Ιστορία, Ελληνικός Καπιταλισμός, όνειρα στα  συντρίμμια, καθώς και Θεσσαλονίκης στολίδια. Κάτι που έλεγα πριν από  χρόνια ότι «έχω τόσο υλικό να περιμένει, που εάν αυτή την στιγμή δεν έβγαινα καθόλου από το σπίτι μου θα μπορούσα  να εξακολουθώ να γράφω με αμείωτο ρυθμό αναρτήσεις για 2-3 χρόνια!» βλέπω ότι όχι μόνο είναι πλέον πλήρως αληθές, αλλά ίσως και να υποτιμά και τον όγκο υλικού που έχει πλέον συλλεχθεί για αυτόν τον σκοπό. Φυσικά σας ετοιμάζω και νέες σειρές αναρτήσεων με υλικό που έχω συλλέξει πάνω σε κάποια από τα ενδιαφέροντα μου που δεν σας είχα προϊδεάσει για αυτά. Υπομονή, τρέλα είναι και αυτή, θα περάσει! Χα χα χα.

 Το τεράστιο έργο που με περιμένει με κάνει πολλές  φορές να κοκαλώνω από τον τρόμο της εργασίας που με περιμένει για να το πραγματοποιήσω. Θα το κάνω όμως. Ακόμα και αν χρειασθεί να πεθάνω πάνω στην προσπάθεια! Χα χα χα.

 Επίσης σχεδιάζω να γράψω αρκετές αναρτήσεις επισημάνσεων, διαπιστώσεων, παρουσίασης απόψεων, ιδεών, σκέψεων, εμπειριών μου πάνω σε πολλά κοινωνικά θέματα (πχ θα αναπτύξω πολλές ακόμα αναρτήσεις της σειράς Απόδραση  από το Ελλαδιστάν), που θεωρώ ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και στους αναγνώστες  μου, καθώς και  να παρουσιάσουν την οπτική κάποιου που δεν αναμασά τα ίδια και ίδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την τελευταία δεκαετία, αλλά αντίθετα κατέβηκε ο ίδιος στον  δρόμο για να τον περιγράψει όπως ο ίδιος τον βίωσε, και όχι όπως  τον φαντάζονται  κάποιοι και  μεταφέρεται αυτή η «εικονική»  πραγματικότητα από διαδικτυακούς φαφλατάδες που απλώς διακηρύσσουν την «επανάσταση» καθώς ο κώλος τους αφήνει ένα βαθύ (και μόνιμο πλέον μετά από τόσα χρόνια!) αποτύπωμα του στους τόσο φιλόξενους και μαλακούς καναπέδες των σπιτιών τους.   

 Επίσης φέτος είναι μια χρονιά που σχεδιάζω να υλοποιήσω πολλά projects (έργα ελληνιστί! Χα χα χα), κυρίως πάνω σε πολλούς τομείς κατασκευών! Κατασκευές όπως αυτές που αφορούν τα ήδη υπάρχοντα χόμπι μου, αλλά και νέα που θα ακολουθήσω άμεσα και κάνω έρευνα εδώ και χρόνια για αυτά και την υλοποίηση τους. Αλλά και κατασκευές μελισσοκομικές πάνω σε παλιούς αλλά και νέους τομείς ενασχόλησης μου με την μελισσοκομία. Υλικό και εργαλεία έχουν συγκεντρωθεί, τεχνογνωσία έχει αφομοιωθεί ως ένα βαθμό που θα βοηθήσει την εκτέλεση τους από μένα. Το μόνο που μένει είναι να συλλέγεται ταυτόχρονα με την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό για να παρουσιαστούν και όλα αυτά στα μάτια  σας.

 Φυσικά αντιλαμβάνεστε ότι και αυτά θα παρουσιαστούν με κάποια χρονοκαθυστέρηση σε εσάς, και μπορείτε πλέον να αντιληφθείτε τον τρόπο που λειτουργώ το blog μου και την οπτική που έχω για αυτό! Τα πάντα πλέον λειτουργούν με μέσο-μακροπρόθεσμους ορίζοντες! Υλικό που θα παρουσιαστεί σε 2-3 χρόνια από τώρα, έχει γίνει έρευνα και αγορές για αυτό πριν από 1-2 χρόνια από την παρούσα στιγμή, και θα αρχίσει να πραγματοποιείται άμεσα και θα ολοκληρωθεί στους επόμενους 12 μήνες! Ναι! Πλέον με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί όλο το σύστημα! Παράξενο για Έλληνα, αλλά θεωρώ ότι μόνο έτσι μπορείς να παράγεις μεγάλο όγκο από πρωτότυπο έργο σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας. Φυσικά το κόστος εργασίας, χρόνου, χρήματος, κόπου, για προετοιμασία και οργάνωση είναι ιδιαίτερα αυξημένο, πιστεύω ότι το αξίζει. Όσοι και από εσάς είσαστε τακτικοί αναγνώστες μου θεωρώ ότι έχετε την ίδια άποψη! Ουάουυυυ αριστοτεχνικό γύρισμα του λόγου!!!! Ξέρω, ξέρω, για αυτό τρελαίνεστε να αγαπάτε τα γραπτά μου! Και αυτό ήταν το χιουμοριστικό PunchIine! Χα χα χα.  
  
 Στο τρίτο σκέλος της δραστηριοποίησης μου στην απάντηση των ερωτήσεων από τους αναγνώστες μου ισχύει ότι έχουμε πει εδώ και πολλά χρόνια, κάθε ερώτηση θα έχει την απάντηση της, και αν θεωρηθεί σκόπιμο και ωφέλιμο από μένα θα δημοσιοποιηθεί για να έχουν την άποψη μου, και την εμπειρία μου, για πάντα υπόψη τους όσοι ενδιαφέρονται για αυτή. Φυσικά όταν η εργασία μου θα είναι στα καραντουζένια της είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει κάποια χρονοκαθυστέρηση στις απαντήσεις μου (και ακόμα περισσότερο στην δημοσίευση τους από μένα).

 Στο τελείως άμεσο μέλλον μου θα υπάρχει και ένα εντατικό διάστημα γραψίματος αναρτήσεων για την δημιουργία αποθέματος αναρτήσεων προτού γίνει ο όγκος της μελισσοκομικής μου εργασίας τέτοιος που θα είναι απαγορευτικός για την επίτευξη ενός τέτοιου αποθέματος, που θα φανεί τρομερά χρήσιμο όταν η μελισσοκομική μου εργασία θα χτυπήσει τα «κόκκινα».

 Αυτά θα κάνω εγώ το επόμενο διάστημα, τώρα μένει το τι θα κάνετε και εσείς στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε να σπαταλάτε τον χρόνο σας με ανούσιες συζητήσεις σε μελισσοκομικές ή μη ομάδες*.

 Μπορείτε να συνεχίζετε (μερικοί από εσάς, όχι όλοι!) να τραμπουκίζετε τους άλλους για τις απόψεις τους, τακιμίαζοντας με άλλους που έχουν το ίδιο χούι με εσάς για να εξαπολύετε μαζικές επιθέσεις στα θύματα σας από παντού, σαν αγέλες από πεινασμένους λύκους που βγήκαν για κυνήγι.

 Μπορείτε να διατρανώνετε την κλίση σας προς την «επανάσταση»  και τα μεγάλα λόγια και ταυτόχρονα να αφήνει ένα βαθύ σημάδι στον καναπέ ο παχύς πισινός σας.

 Μπορείτε να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας, που στην πραγματικότητα τον κλέβετε από αυτούς που αγαπάτε, για κάθε ασήμαντη ενασχόληση που σας ωθεί η αδράνεια, η βαρεμάρα, και η ανοησία, μια σπατάλη αδιάκοπη και εις μάταιο.

 Μπορείτε να συνεχίζετε να κακομοιριάζετε σχετικά με τα βάσανα της ζωής σας, τους χαμένους σας κόπους, τις απογοητεύσεις που έφερε η ζωή στα πόδια σας, τις ευκαιρίες που δεν σας δοθήκαν, το άδικο του κόσμου, τα χαμένα όνειρα σας. Αλλά ταυτόχρονα να μην κάνετε τίποτα ώστε να ελαφρώσετε τα βάσανα σας, να επανακτήσουν αξία οι κόποι σας, να μεταμορφώσετε τις απογοητεύσεις σας σε καυτή φλόγα που θα κάψει κάθε εμπόδιο στο μέλλον σας, να ξαναπιάσετε την μοίρα εκεί που σας την κόψανε και να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες για σας και τους αγαπημένους σας, να διορθώσετε τα άδικα του κόσμου μόνο με τις ενέργειες και την συμπεριφορά σας, να ξαναβρείτε τα όνειρα σας ή να χτίσετε καινούρια.

 Στο χέρι σας είναι. Μπορείτε εξίσου εύκολα να μιζεριάζετε για μια κατάσταση και να μην κάνετε απολύτως τίποτα για να την διορθώσετε,  ή μπορείτε να το βουλώσετε, και να κάνετε την απογοήτευση και την οργή σας καύσιμο, καύσιμο για να κατακάψετε τα πάντα που σας κρατούν στάσιμους, καύσιμο για να δραστηριοποιηθείτε και να αλλάξετε την ζωή σας, την μοίρα σας, το μέλλον σας, το μέλλον όσων αγαπάτε και σας αγαπούν. Να πληρώστε το χρέος σας, το χρέος σας προς τον εαυτό σας και το μέλλον που πραγματικά του αξίζει. Στο χέρι σας όλα.



*Ανούσιες συζητήσεις σε μελισσοκομικές ομάδες, παράδειγμα: Νέος μελισσοκόμος σε μελισσοκομική ομάδα (που ο διαχειριστής είναι φίλος μου και με πρόσθεσε σε αυτή, και παρέμεινα και εγώ μόνο και μόνο για να βλέπω κάθε τόσο εάν αλλάζει τίποτα στην συμπεριφορά των μελισσοκόμων, φρούδες ελπίδες!) βγάζει φωτογραφίες από πεύκα (αν και δεν δείχνουν και τόσο για πεύκα, αλλά δεν θα το σχολιάσω αυτό εδώ) με εργάτη επάνω τους, και ρωτά πότε θα αρχίσει να δίνει ο εργάτης, και τι πρέπει να ξέρει σχετικά με τον κύκλο του.

 Ο καθένας απαντά το μακρύ και το κοντό του και στο τέλος δεν βλέπω να έχει υπάρξει κάποια απάντηση που να μπορεί να τον καλύψει. Το μόνο εύκολο θα ήταν ο ίδιος ο μελισσοκόμος να βρει την ανάρτηση Μελισσοκομία και Πεύκο (καθώς και τις αναρτήσεις Μελιτωγόνα έντομα και μελιτωφορίες καθώς και το Μαύρο μέλι: το Βελανιδόμελο αυτού του blog αν ήθελε να έχει μια πλήρη ενημέρωση για σχεδόν όλες τις μελιτωέκκρισεις (εκτός του έλατου, και ίσως του Μετκαλφα)) αυτού του blog και να βρει ότι πληροφορία ήθελε σχετικά με τον κύκλο του εργάτη του πεύκου, τις συνθήκες που δίνει, τα σημάδια που θα πρέπει να προσέχει για την μελιτωέκκριση του, ακόμα και πώς να προγραμματίσει τις τοποθετήσεις του εκεί με τα εργαλεία που παρουσιάζω σε αυτή την ανάρτηση). Δεν το έκανε.

 Επίσης δεν έβαλε απλώς ένα σύνδεσμο προς τις αναρτήσεις μου για να πάρει τις παραπάνω πληροφορίες απλά και γρήγορα και κανένας από όσους συμμετείχαν σε αυτή την συζήτηση, αλλά ούτε και κανένας από τους χιλιάδες που συμμετέχουν στην ομάδα (και βλέπω ότι και εκατοντάδες φίλοι μου ανήκουν σε αυτή!).

 Και οκ, πες δεν γουστάρουν εμένα και τα γραπτά μου, και δεν γουστάρουν να μου κάνουν και «διαφήμιση» στην ομάδα (παίδες μην γελιέστε! Διαφήμιση μπορεί  να σου κάνει ένα μεγάλο δίκτυο (πχ τηλεοπτικό) ή μια μεγάλη ιστοσελίδα πχ σαν το In.gr που καθημερινά μπαίνει πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα και έχουν κάθε μέρα 2-3 δεκάδες εκατομμύρια προβολές!Πόσο είναι 2-3 δεκάδες εκατομμύρια προβολές? Όσες είναι όλες οι προβολές στα ποιο δημοφιλή μελισσοκομικά blogs από την αρχή της λειτουργίας τους!!!  Όλοι οι υπόλοιποι το πολύ, πολύ, να χαρίσετε 3-4 δεκάδες προβολές στην καλύτερη περίπτωση σε ένα blog! Μάθετε επιτέλους το πραγματικό μέγεθος του ίσκιου σας!!!), το δέχομαι αυτό και το επιζητώ ίσως, υποσυνείδητα (θα το αναλύσω αυτό σε μεταγενέστερη ανάρτηση του blog).

 Κανένα  πρόβλημα! Βγάλτε έναν σύνδεσμο από αντίστοιχες (ίσως όχι όμως τόσο πλήρες αναρτήσεις!) αναρτήσεις από άλλα blog! Υπάρχουν ένα σωρό ακόμα αξιόλογα blogs εκτός του δικού μου που προφανέστατα οι διαχειριστές τους δεν έχουν την απαξιωτική οπτική που έχω εγώ για τις μελισσοκομικές ομάδες και προφανέστατα ενοχλώ κόσμο για αυτές τις απόψεις μου! Θα μου πεις μπορεί και κάποιοι να μην γουστάρουν να προβάλουν κανένα blog για τους προσωπικούς τους λόγους!

 Και αυτό το δέχομαι. Οκ βγάλτε ένα σύνδεσμο τότε από την εργασία της κυρίας Γούναρη Μελιτωγώνα έντομα που αποτελεί πηγή για τις δικές μου αναρτήσεις πάνω στο πεύκο και στα μελιτωγώνα έντομα (αλλά όχι στην ανάρτηση για το Βελανιδόμελο! Αυτή είναι τελείως, τελείως, δικιά μου!!! Χα χα χα) καθώς και για όλες τις αναρτήσεις των blog πάνω στο πεύκο (εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να δίνω τις πηγές μου, άλλο μεγάλο blog –ποιο? Το πρώτο από τα μεγάλα blogs! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε- τα παρουσίαζε για δικά του, και έκανε πριν από 4-5 χρόνια την κυρία Γούναρη να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι «κλέβανε» το έργο της και το παρουσίαζαν για δικό τους χωρίς να κάνουν καμία αναφορά σε αυτή! Να τα λέμε και αυτά!).

 Ούτε αυτό το κάνανε! Γιατί? Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, είτε δεν τα ξέρανε αυτά όσοι μετέχουν σε μια ομάδα (οπότε τι γνώση να πάρεις από κάποιους που δεν την κατέχουν?), είτε τα ξέρουν αλλά δεν γουστάρουν να δώσουν αυτές τις γνώσεις στους άλλους που μετέχουν σε αυτή την ομάδα, παρόλο που τα πήραν χωρίς να πληρώσουν κανένα κόστος σε όσους τα ετοίμασαν (εκτός από  τον χρόνο που δαπάνησαν για να τα βρουν και να τα διαβάσουν, κάτι που προφανέστατα δεν είναι διατιθέμενος να τον δαπανήσει αυτός που έκανε το ερώτημα στην ομάδα)!

 Οπότε εμμέσως ακόμα μια περίπτωση που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου ότι δεν εξασφαλίζουν οι μελισσοκομικές ομάδες την διάχυση της γνώσης που υπάρχει εκεί έξω, όπως και ότι σε μετατρέπει σε τεμπέλη η ενασχόληση σε αυτές (εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να μην ψάξω πρώτα μόνος μου να βρω ότι θέλω, και έπειτα να κάνω ερώτηση εάν έχω αποτύχει πλήρως στην έρευνα μου για κάτι!).

 Και μην βρεθεί κάποιος να μου πει «Και εσύ ρε φίλε γιατί δεν έβγαλες τον σύνδεσμο για την ανάρτηση σου στα σχόλια της ερώτησης?». Γιατί το θεωρώ τελείως υποτιμητικό ενώ έχω κάνει τόσο κόπο να κάνω την σχετική έρευνα και για να γράψω τις αναρτήσεις, να παρακαλώ και να τις διαβάσουν, παραθέτοντας ακόμα και τους συνδέσμους τους, γιατί αυτοί βαριούνται να κάνουν το βήμα παρακάτω και να ψάξουν στο Google την ανάρτηση που θα τους βοηθήσει στο να λύσουν κάθε απορία τους!

  Ήμαρτον!! Τι άλλο να κάνουμε? Να ανοίγουμε και τα μελίσσια για σας? Να τα μεταφέρουμε για σας? Να τα τρυγούμε για σας? Να πουλάμε και το μέλι σας για σας? Φυσικά αν θέλετε μπορώ άνετα να ξοδεύω  τα χρήματα σας για μένα αντί για σας!!! Χα χα χα.     



Adios Amigos Locos





Μότσανος Λάζαρος

Σοχός  18/3/2018  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου