UA-50457385-1

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Η επιτροπή που αξιολογεί τους μελλοντικούς μελισσοκόμους

 



 Τι γίνεται ρε φίλε?

 Και στα πεύκα τα σημάδια μου εξαφανιζόλ?

 Σε ένα δασάκι με σημάδια από 10-15 μελισσοκόμους, μόνο τα δικά μου να λείπουν!!!

 Αναποδογυρισμένα τα σημάδια μου στο βελανίδι (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog Προειδοποίηση στον "μάγκα" που αναποδογυρίζει τα σημάδια ) , εξαφανισμένα τα σημάδια μου στα πεύκα!

 Τι συμβαίνει τελικά?

 Όλοι οι μελισσοκόμοι κοντά μου είναι μαλάκες και έχω παντού πρόβλημα, ή μόνο ένας είναι μαλάκας αλλά έχει τοποθετήσεις στα ίδια μέρη με μένα?

 Προσανατολίζομαι στο δεύτερο!

 Αν και.....

 Πάω να φορτώσω μελίσσια χθες, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα λείπουν τα σημάδια μου στο πεύκο (πως το ήξερα? Έχω κληρονομικό χάρισμα στην προφητεία? Τσουκ! Ο Βήχας και ο μαλάκας δεν κρύβονται απλώς! Χα χα χα), και τσουππππ δίπλα στα μελίσσια μου (στα 7 μέτρα από τα αριστερά!!!), κάποιος έβαλε μια εικοσάδα μελίσσια !!! Ένα ολόκληρο βουνό, που φέτος ελάχιστοι φέρανε μελίσσια, και αυτός να χώσει τα μελίσσια του δίπλα μου! Λες και τα έχουμε συνεταιρικά!!!!

 Συνεχίζω την αποστολή μου, φορτώνω μελίσσια, χαιρετώ μελισσοκόμους που τους γνωρίζω και φόρτωναν μελίσσια και αυτοί, ψιλή κουβέντα.

 Πετυχαίνω και έναν μελισσοκόμο, που δεν τον ξέρω, και έχει παρκάρει τα μελίσσια του στον δρόμο (Ναι σαν να είναι στα πεύκα, που υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια μελίσσια και δεν χωράνε πουθενά! Μόνο που στο βουνό ζήτημα είναι να υπάρχουν 600-700 μελίσσια!!!! Χα χα χα) συζητάμε και με αυτόν (και τον γιό του), ρωτάει "που τα πας τα μελίσσια?", " Στην κωλοπετινίτσα και στα ντρϊάμκαλα"* απαντώ "Που στην Κωλοπετινίτσα?" ρωτάει ο γιός "................................." η απάντηση μου, "Γιατί θα τα πας στα πεύκα? Δίνουν?" ρωτάει ο πατέρας "Όχι, αλλά πρέπει να πιάσουμε και μέρος" απαντώ, "Που ακριβώς στην Κωλοπετινίτσα ?" ξαναρωτάει ο γιός, "................................." η απάντηση μου, "και θα τα κρατήσεις και στα δύο χέρια? Τόσους μήνες?" ρωτάει ο πατέρας, "Ναι είναι ρίσκο, 3 μήνες μέσα, εάν δώσει ο αρκουδόβατος μπορεί να αντέξουν αλλιώς.......!" απαντώ στον πατέρα, "Που ακριβώς στην Κωλοπετινίτσα ?" ρωτάει τρίτη φορά ο γιός, "................................." η απάντηση μου, "Ααααα μην ρωτάς δεν λένε!" λέει ο πατέρας, κάθομαι και τους κοιτάζω χωρίς να πω τίποτα!

 Ναι φυσικά σας είδα για πρώτη φορά στην ζωή μου, δεν ξέρω απολύτως τίποτα για σας, τι είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω? Θα δώσω τις ακριβείς συντεταγμένες που θα είναι τα μελίσσια μου!!!

 Ρε φίλε τι ακριβώς συμβαίνει με τους μελισσοκόμους? Μόνο οι στόκοι γίνονται μελισσοκόμοι? Υπάρχει κάποια επιτροπή που διαλέγει μόνο τους γκαζαγκούγκου για μελισσοκόμους? Αυτή η επιτροπή υπάρχει και λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, ή είναι νέο φρούτο?

 Απλώς τα ρωτάω αυτά για να επιβεβαιώσω την γνωμάτευση της Αλεπούς σχετικά με το συνάφι των μελισσοκόμων "Πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον!"!

 Καλά, καλά, καλά "Πάρε τον έναν και γάμα τον άλλον!" είπε στην πραγματικότητα!

 Ρε μπας και είμαστε όλοι γκαζαγκούγκου, και μας βλέπει ο κόσμος και γελάει με τα χάλια μας?

 Χα χα χα.


* Φυσικά και δεν είπα  στην πραγματικότητα Κωλοπετινίτσα και Ντρϊάμκαλα! Γιατί ως γνωστό στην Κωλοπετινίτσα δίνει μόνο το έλατο ενώ στα Ντρϊάμκαλα δίνει μόνο το μετκάλφα! Χα χα χα



 Λάζαρος "Εσύ θα με τρελάνεις θα με πεθάνεις" Μότσανος

 Λεμπέτι 08/07/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου