UA-50457385-1

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Το τέταρτο και τελευταίο μέλι της χρονιάς

 


  Και ήρθε η ώρα για να αποκαλυφθεί το τέταρτο και τελευταίο μέλι της χρονιάς. Μια απίθανη κατακόκκινη πευκοσουσούρα, που αποτελεί  μια έκρηξη γεύσεων μέσα στον ουρανίσκο. Ένα τρομερό μέλι στο οποίο κυριαρχεί γευστικά η σουσούρα, και δίνει μια πολύ παιχνιδιάρική και φρουτώδη γεύση σε αυτό το μέλι, και ταυτόχρονα του δίνει μια επίγευση χαρακτηριστική της σουσούρας, με μια ελαφρά αψάδα στο τέλος. Η δε υφή του προσεγγίζει πολύ περισσότερο την υφή των ανθόμελων, παρόλο που διατηρεί και ένα μεγάλο μέρος και από την πηχτή υφή που χαρίζει το πεύκο.

 Ένα από τα πιο αρωματικά μέλια της χρονιάς, όπου συναντάς μέσα του αρώματα από την Σουσούρα, τον Αρκουδόβατο, και την Αγριοσουσαμιά. Ένα γάργαρο μέλι που παιχνιδίζει με τις αισθήσεις σου, και σε προκαλεί να ανακαλύπτεις γεύσεις επί γεύσεων καθώς το απολαμβάνεις.

 Ένα μέλι που μας ήρθε όταν πλέον έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνάμεις μας, καθώς η μελισσοκομική χρονιά είναι στα τελειώματα της, και βρισκόμαστε με τις τελευταίες ρανίδες κουράγιου και αντοχών καθώς κλείνουμε ακόμη έναν μελισσοκομικό κύκλο. Μια χρονιά εξαντλητική, με πολλές απογοητεύσεις, εμπόδια, και περιορισμούς, που μας ήρθαν από εξωτερικούς παράγοντες προς την δουλειά μας.

 Επίσης ένας τελευταίος τρύγος που καθορίστηκε από τυχαίους καιρικούς παράγοντες, που συντέλεσαν στο να γίνει μεν ένας τρύγος αξιοπρεπής, αλλά θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να μας είχαν δώσει έναν αξέχαστο τρύγο και σε ποσότητες μελιού. Αντίστοιχο με τις προσπάθειες, και κόπους, που καταβάλαμε για να έχουμε τον μεγαλύτερο ποτέ αριθμό μελισσιών στο δεύτερο χέρι του πεύκου, για το καθιερωμένο ραντεβού μας με το κόκκινο μέλι.

 Οπότε ένα υπέροχο μέλι σας περιμένει, αλλά οι ποσότητες του δεν είναι απεριόριστες! Θα πρέπει να βιαστείτε για να προλάβετε να γευτείτε και εσείς αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων! Τι περιμένετε το λοιπόν! Βιαστείτε!





  Adios Amisos Locos


 Λάζαρος Μότσανος

 Σοχός 17/12/2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου