UA-50457385-1

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η αγάπη για την Πατρίδα



 Να την αγαπάτε την πατρίδα, μην ντρέπεστε για αυτό!

 Αλλά να μην την αγαπάτε την πατρίδα μόνο 2 φορές τον χρόνο όταν έχει παρελάσεις.

 Να την αγαπάτε και στο γκισέ της εφορίας την πατρίδα.

 Να την αγαπάτε και όταν ανεβάζει φόρους και κατεβάζει μισθούς.

 Να την αγαπάτε και όταν στέλνει το παιδί σας στα σύνορα να υπηρετήσει μαζί με όλα τα άλλα παιδιά που δεν έχουν βύσμα «γαλαξία».

 Να την αγαπάτε και όταν δεν μπορείτε να περάσετε καν ως εργαζόμενος την πόρτα από το δημόσιο γιατί δεν έχετε μπάρμπα στην Κορώνη.

 Να την αγαπάτε και όταν για να ανοίξεις μια τρύπα-μαγαζάκι για να μπορείς και εσύ να φυτοζωείς σε αυτή την ζωή, θα χρειασθεί να περάσεις τα βάσανα του Ιώβ, τα μαρτύρια του Σίσυφου, και σε όσα χρόνια κράτησαν τα ταξίδια του Οδυσσέα.

 Να την αγαπάτε και όταν δηλώνοντας όλα τα εισοδήματα σας στην εφορία διαπιστώνετε ότι αφαιρώντας ασφαλιστικές εισφορές, φόρο εισοδήματος, προκαταβολή φόρου εισοδήματος, φόρο επιτηδεύματος θα πρέπει να χρεωθείτε σε τοκογλύφο για να τα πληρώσετε, γιατί είναι πιο πολλά αυτά από όσα βγάζετε.

 Να την αγαπάτε και όταν για να σας φροντίσει κάποιος σε ένα νοσοκομείο θα πρέπει να τον "φακελώσετε" για να μην πάτε σαν το σκυλί στο αμπέλι ξεχασμένος πάνω σε ένα ράντζο.

 Να την αγαπάτε και όταν σπάζετε αναρτήσεις και διαλύετε λάστιχα στα οχήματα σας πάνω στις αιώνιες λακκούβες στους δρόμους που κανένας ανεύθυνο-υπεύθυνος τοπικός άρχοντας δεν θα καταδεχθεί να τις επισκευάσει ποτέ.

 Να την αγαπάτε και όταν θα σας φέρονται σαν ψωριάρικο αδέσποτο σκυλί οι υπάλληλοι της κάθε δημόσιας υπηρεσίας που θα τολμήσετε να διαβείτε το κατώφλι της για οποιαδήποτε υπόθεση σας.

 Να την αγαπάτε και όταν θα έχει στερήσει κάθε δίκτυο προστασίας για σας και για κάθε ένα αγαπημένο σας, για να ξεπληρώσει ξένους τοκογλύφους που με δανικά "τάιζαν" τον κάθε ένα "μαζί τα φάγαμε".

 Και κυρίως να την αγαπάτε όταν στέκεστε σε μια αποβάθρα τρένου ή πλοίου ή αεροπλάνου, με ένα ζεστό ακόμα από το εκτυπωτήριο διαβατήριο στο χέρι, έτοιμοι να φύγετε για μια νέα πατρίδα που θα είναι ικανή αυτή να σας αγαπήσει όπως δεν σας αγάπησε αυτή που μόλις αφήνετε!











Adios Amigos Locos


Σοχός 28/10/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου