UA-50457385-1

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ορίστε και το πευκόμελο μας

 



 Και ήρθε η ώρα για το πευκόμελο μας να βγει από τα δοχεία ωρίμανσης. Ένα μοναδικό κοκκινέλι γεμάτο δύναμη και αρώματα από διαδοχικές ανθοφορίες και μελιτωφορίες που εκμεταλλευτήκανε οι κιτρινόμαυρες κυρές μας. Ένα πευκόμελο με την σταθερότητα του πεύκου, και την δύναμη του βελανιδιού που έχει μέσα του, αλλά και εμπλουτισμένο με τα αρώματα του Κισσού, του Αρκουδόβατού, αλλά κυρίως της Σουσούρας. 

 Ναι, φέτος είναι η πρώτη φορά που το πευκόμελο μας θα έχει τόσο πολύ Σουσούρα μέσα του, ένα φυτό με τόση δύναμη,  και τόσο έντονες γεύσεις και αρώματα, που δίνει μια ιδιαίτερη σφραγίδα σε αυτό το τόσο υπέροχο μέλι. Ένας πλουραλισμός γεύσεων και αρωμάτων που σου φανερώνονται ανά επίπεδα, καθώς η γλώσσα σου επεξεργάζεται αυτόν τον θησαυρό που έχει πάνω της. Η μοναδική υφή μελιού μελιτωμάτων, αλλά και η ανεμελιά και φρουτώδη γεύση που τους δίνει ο μοναδικός συνδυασμός τριών πολύ δύσκολων στο "δόσιμο" τους ανθοφοριών . Ένα τρομερά σπάνιο μέλι που είναι δύσκολο να βγει.

 Δύσκολο να βγει, και επίσης τρομερά επίπονο! Βλέπετε ο τρύγος στην Σουσούρα είναι από τους δυσκολότερους, γιατί και δυναμώνει τα μελίσσια, αλλά και τα αγριεύει. Κάθε κυψέλη που θα τρυγηθεί και πόνος, κάθε πλαίσιο μέλι που θα παρθεί και πόνος, κάθε κίνηση που θα κάνεις και πόνος, κάθε ανάσα που θα πάρεις και πόνος. Πραγματικά ο πιο επίπονος τρύγος που έχω βιώσει στην μελισσοκομική μου ζωή!

 Πόνος οξύς, δυνατός, διαπεραστικός, σαν οξύ, λες και πέφτανε επάνω σου τα καυτά δάκρυα του Σατανά και σου καίγανε το δέρμα μέχρι το κόκκαλο! Και πόσο ταιριαστό για αυτό το τόσο μαγικό μέλι να βγαίνει ακριβώς στην πιο "μαγική" μέρα του χρόνου. 

 Ναι! 

 Αυτό είναι το μέλι του Χειμερινού Ηλιοστασίου!

 Όσος ο πόνος μου, τόση και η χαρά μου να σας προσφέρω αυτό το μαγευτικό μέλι, ένα μέλι ξόρκι και φυλακτό έναντι σε κάθε δυστυχία και κακοτυχία, ένα μέλι κομμάτι των ονείρων μου, καθώς και των ονείρων των κυρών του λογισμού μου.

 Ένα μέλι μαγεία που σας περιμένει να το γευτείτε, ορίστε να σας τρατάρουμε. 




 Adios Amigos Locos








 Λάζαρος Μότσανος 
 Σοχός 20/12/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου