UA-50457385-1

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Καλή χρονιά Μόρτες

 


 Είθε η νέα χρονιά που μας ήρθε μόρτες μου να είναι καλύτερη από αυτή που μας έφυγε. 

 Και κάτι τέτοιο δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά δυστυχώς δεν είναι και ιδιαίτερα πιθανό.

 Μια χρονιά που μας έφυγε που σημαδεύτηκε από την απληστία, τον παραλογισμό, και την μισαλλοδοξία, ατόμων με εξουσία που προσπάθησαν να υφαρπάξουν χώρες ολόκληρες, αρνήθηκαν σε ολόκληρα έθνη την ταυτότητα τους, αλλά και το δικαίωμα ύπαρξης τους. 

 Αλλά και μια χρονιά αντίστασης των Λαών απέναντι στις βλέψεις κάθε εξουσίας, στην ακόρεστη δίψα της για πλούτη και αίμα, στην απάνθρωπη τάση της να καταστρέφει ανθρώπινες υπάρξεις προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της, και τις επιδιώξεις της.

 Οι Λαοί της Ουκρανίας, του Ιράν, ακόμη και της Κίνας, αντισταθήκανε σε όσους έχουν σχεδιασμούς και πλάνα για αυτούς χωρίς να έχουν την σύμφωνη γνώμη αυτών των Λαών. Πόλεμο και εξέγερση είχε αυτή η χρονιά που μας πέρασε.

 Πόλεμο και εξέγερση θα έχει και η χρονιά που θα μας έρθει. Με μεγάλες πιθανότητες φέτος να είναι η χρονιά που θα δοκιμαστεί και ο δικός μας Λαός. Οι συνθήκες και οι επιδιώξεις των ατόμων με εξουσία στην γειτονιά μας είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που υπήρχανε στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς και στην γειτονιά της Ουκρανίας. 

 Οπότε φέτος μπορεί να είναι η χρονιά που θα πρέπει να πιούμε και εμείς το πικρό ποτήρι της Ιστορίας. Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά που θα πρέπει να μετρηθούμε με τους αρχαίους μας προγόνους για να δούμε εάν είμαστε ίσοι με αυτούς σε όσο αφορά την ικανότητα μας να αμφισβητούμε τους σχεδιασμούς, και τις σκοτεινές επιβουλεύσεις όσων σχεδιάζουν ένα μέλλον για εμάς, ερήμην μας!

 Δυστυχώς δεν πάμε για έναν τέτοιο αγώνα ενωμένοι και μονιασμένοι. Πολλές πληγές από τα προηγούμενα έτη. Τα καταραμένα έτη της οικονομικής κρίσης και της μετέπειτα ύφεσης, της πανδημίας, της ενεργειακής, και επισιτιστικής κρίσης που ακολούθησαν. 

 Ούτε και όλοι από εμάς θεωρούν ότι είναι ιδανικό το να αντιστέκεσαι στους τύραννους που επιβουλεύονται την ελευθερία σου, την ανεξαρτησία σου, ακόμη και το δικαίωμα της ύπαρξης σου. Το δείξανε με πολλούς τρόπους την προηγούμενη χρονιά! 

 Τόσο έντονα μάλιστα που τρομάζεις με την ιδέα και μόνο ότι σε παρόμοιες συνθήκες για το έθνος μας θα πρέπει να είσαι αναγκασμένος να βρίσκεσαι στο ίδιο χαράκωμα με αυτούς! Για λίγο φυσικά. Γιατί το μόνο που θα δεις στην πραγματικότητα από αυτούς θα είναι η πλάτη τους, καθώς θα τρέχουν να σώσουν μόνο τον εαυτό τους, αφήνοντας πίσω όλους τους άλλους.

 Μια χρονιά που θα δοκιμαστούν όλα τα έθνη. Άλλα λίγο, πληρώνοντας το κόστος της ενεργειακής κρίσης και την καλπάζουσας προς τα εμάς οικονομικής ύφεσης που φέρνει η ενεργειακή κρίση. Αλλά και άλλα έθνη που θα δοκιμαστούν πάρα πολύ, υπερασπιζόμενα Θερμοπύλες, πολεμώντας υπέρ βωμών και εστιών.

 Μια χρονιά που θα δοκιμαστούμε όλοι μας, και θα φανερώσουμε το ατσάλι, ή το τσίγκο που κρύβουμε μέσα μας, μια χρονιά που θα ακουστεί για ορισμένους από εμάς το "Hannibal ante portas", μια χρονιά που θα φανεί εάν είμαστε πραγματικοί απόγονοι των προγόνων μας, ή κάτι άλλο. 

 Μια δύσκολη χρονιά ξημέρωσε σήμερα, ανασκουμπωθείτε, δεν είναι η πρώτη, δεν θα είναι η τελευταία.

 Μια δεκαετία στερήσεων και θυσιών μας έκανε μαχητές, δεν φοβόμαστε την μάχη, δεν δειλιάζουμε  σε τίποτα που μπορεί να μας ρίξει πλέον η ζωή στις ρότες μας. 

 Θα πολεμήσουμε σε οποιοδήποτε μετερίζι και να μας ρίξει η Ιστορία, Είτε πόλεμος, είτε μια ακόμη οικονομική ύφεση, εμείς θα νικήσουμε! Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή! Θα νικήσουμε! 

 Εμπρός!



Adios Amigos Locos





Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 1/1/2023




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου