UA-50457385-1

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Τα μελισσάκια τα βιαστικά

 


 Τρέχουμε παίδες, τρέχουμε πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του Φωτός! Και πάλι δεν προλαβαίνουμε! Χα χα χα.

 Τα μελίσσια είναι μπροστά σε σχέση  με  πέρσι κοντά στις 2,5 με 3 εβδομάδες! Γερά μελίσσια, μια που ένα μέρος από αυτά δεν κατέβηκε καθόλου στα πεύκα, ενώ όλα τα άλλα κατέβηκαν μόνο στο δεύτερο χέρι του πεύκου, μείνανε για 40 μέρες μόνο, και βγήκανε από αυτό χωρίς να αποδυναμωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πετύχανε και μια επιτυχημένη τοποθέτηση στις σουσούρες  και τώρα δεν μαζεύονται!

 Πρώτη φορά τόσοι πολλοί όροφοι μπαίνουν στα μελίσσια όσο ακόμη είναι στα χειμαδιά τους, και δεν έχουν μπει ακόμη σε ελαιοκράμβεις (οι οποίες φέτος είναι πίσω)! 


 Οι δύο φωτογραφίες με τους ορόφους είναι από τις 6/4/2022, και από τις 7/4/2022, ο δε έλεγχος που έγινε για να δω ποια μελίσσια θέλουν ορόφους έγινε στις 30/3/2022, και στις 31/3/2022. 

 Απόσταση ανάμεσα στους ελέγχους, και στην εκμετάλλευση της πληροφορίας από αυτούς λόγου ότι δαπάνησα μερικές μέρες για να πάω μέλια σε πελάτες μου, αλλά και λόγο μερικών ημερών με βροχοπτώσεις. Κανονικά έτσι όπως το είχα δει αυτή την εβδομάδα θα χρειαζόμουν άλλους τόσους ορόφους για αντίστοιχα μελίσσια που θα δεκάριζαν αυτή την εβδομάδα, αλλά δεδομένου ότι σχεδιάζω να τα μεταφέρω τα μελίσσια είπα να το καθυστερήσω λίγο για να τα μεταφέρω μονά! 

 Ότι μπορείς να κερδίσεις από κούραση στις μεταφορές είναι κέρδος τεράστιο. Τα μελίσσια μέχρι τώρα τα πάνε πολύ καλά, θεωρώ ότι είναι στην μεγαλύτερη δυναμικότητα τους για τέτοια εποχή, μακάρι να μην βρεθεί κάτι να τα κόψει (πχ κανένα ράντισμα). 

 Και φυσικά από εκεί που ο κύριος όγκος της μελισσοκομικής τρέλας της άνοιξης θα ήταν στο τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη, ξαφνικά αυτός έχει μετακινηθεί στο πρώτο, και δεύτερο δεκαήμερο, του Απρίλη! Να δούμε τι θα δούμε φέτος (μην τα δούμε όλα κωλυόμενα μόνο!). 


 Και αυτή είναι η αντίστοιχη φωτογραφία από πέρσι με τους πρώτους ορόφους που είχαν μπει στα μελίσσια στις 21/4/2022, με επιθεώρηση των μελισσιών στις 19/4/2022, και στις 20/4/2022! Και τα μελίσσια είχαν ήδη 10 μέρες στην Ελαιοκράμβη!

 Και αυτός είναι ένας τρόπος να κρατάτε αρχείο χρονιά με την χρονιά, μια φωτογραφία στην καρότσα όταν βάζετε τους πρώτους ορόφους, και αμέσως έχετε με μια ματιά το πόσους ορόφους βάλατε την συγκεκριμένη ημερομηνία, ακόμη και ώρα (μια που θα ονομάσει το κινητό την φωτογραφία με την ημερομηνία και ώρα που την βγάλατε). 

 Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κρατάτε αρχείο στο κάθε τι. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο (και συστηματικότητα!). Κερασμένο και αυτό από μένα τσακαλάκια μου.

 Σας αφήνω, είμαι πτώμα, και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι μια ατελείωτη τρέλα, ελπίζω να επιζήσουμε και από αυτό! Χα χα χα.



 Adios Amigos Locos






 Λάζαρος Μότσανος

 Σοχός 07/04/2022

 


1 σχόλιο: