UA-50457385-1

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Μετά από 9 χρόνια Μελισσοιστορίες και άλλα τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα.

 


 Ώρα να σφιχτούμε!

 Καλή (πολύ καλή!) η Άννα ή Σεντακόβα όταν ήταν μικρότερη, και λιγότερο πλαστική*.

 Καλό και το ότι κράζουμε τον Αλέξη, μπας και μπει λίγο μυαλό στο ακατοίκητο του, και με τις αβέρτα μαλακίες που κάνει θα φορτωθούμε για ακόμη 4 χρόνια τον Κούλη, και τον "Τα λιγουρεύεστε?" και μάλιστα με αυτοδυναμία!

 Καλές και οι μαλακιούλες, και τα χωρατά, από εδώ και εκεί για να αποσυμπιεστεί λίγος ατμός, που έχει συσσωρευτεί στην διάρκεια της μελισσοκομικής χρονιάς.**

 Αλλά!

 Μέχρι εδώ!

 Το διάλλειμα τελείωσε, τα κεφάλια πάλι μέσα.

 Θα σας ετοιμάσω αρκετές αναρτήσεις στο προσεχές διάστημα σχετικά με την (υστερική!) μείωση του κόστος, σε μια χρονιά που έχουν εκτιναχθεί τα κόστη μας στα ουράνια, αλλά οι τιμές των προϊόντων μας είναι καθηλωμένες στον πάτο!

 Θα σας ετοιμάσω και αρκετές (και εάν πάνε τα πράγματα όπως τα σχεδιάζω οι αντίστοιχες αναρτήσεις θα είναι ακόμη περισσότερες) αναρτήσεις σχετικά με την αντικατάσταση της εργασίας με κεφάλαιο, αλλά όχι στο θεωρητικό επίπεδο, αλλά πάνω στην πράξη (αυτό σημαίνει ότι θα σας παρουσιάζω τον εξοπλισμό που έχω ήδη, και θα πάρω στο μέλλον, και το τι πλεονεκτήματα προσφέρει, αλλά και πως αλλάζει η παραγωγική γραμμή, και διαδικασίες).

 Με απώτερο στόχο στα επόμενα δυο, με τρία (καλά! Ίσως και τέσσερα!*** Χα χα χα), χρόνια να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη σειρά με την ετοιμασία ενός μελισσοκομικού εργαστηρίου, που θα τηρεί αυστηρά πρότυπα ποιότητας, τον εξοπλισμό του που θα καλύπτει πλήρως μια μεσαίου μεγέθους μελισσοκομική επιχείρηση (250-450 μελίσσια), και θα αποτελεί ένα σαφέστατο πλεονέκτημα για την μελισσοκομική επιχείρηση, και όχι ένα εξόφθαλμο μειονέκτημα.

 Ένα μελισσοκομικό εργαστήρι που θα είναι η βιτρίνα της μελισσοκομικής επιχείρησης, σημείο υπεροχής της, και απόλυτο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Και όχι μια αγγαρεία, ένα βάρος, μια υποχρέωση που με πασαλείμματα θα πρέπει να καλυφθεί.

 Και πιθανότατα θα σας ετοιμάσω και αρκετές μελισσοκομικές πατέντες (τις οποίες θα σας συνιστούσα να τις κοινοποιείτε και αλλού****, για να γίνεται η διάχυση της γνώσης που τόσο την εκτιμάτε όλοι σας, αλλά δεν βλέπω από την πλευρά σας ιδιαίτερη θέρμη να προσθέσετε κάποιον κρίκο στην αντίστοιχη αλυσίδα την διάχυσης της! Χα χα χα).

 Και εάν έχω χρόνο (και διάθεση!) θα σας ετοιμάσω και μια σειρά αναρτήσεων σχετικά με κομμάτια της μελισσοκομικής τέχνης (κυρίως από πλευρά υλικού) που τα "επανακαλύπτω" πλέον με την ματιά ενός έμπειρου, και κυρίως επαγγελματία, μελισσοκόμου.

 Και φυσικά θα υπάρχουν και πολλές μη μελισσοκομικές αναρτήσεις***** (όχι όμως σε αναλογία 50%-50% με τις μελισσοκομικές αναρτήσεις, οι μελισσοκομικές θα αποτελούν τον μεγαλύτερο όγκο των αναρτήσεων αυτής της χρονιάς, και της επόμενης), από αυτές που τόσο πολύ τρελαίνεστε, και επιλέγετε, να μην τις διαβάζετε! Χα χα χα.

 Οπότε τις επόμενες μέρες να είσαστε σε εγρήγορση, οι μηχανές ανάψανε και το τρένο ξεκινά, προσπαθήστε να το προλάβετε, και δεν θα χάσετε.


* Μην τα ακούς αυτά Αννούλα μας και στεναχωριέσαι ! Λόγια των εχθρών μας είναι και μόνο! Εσύ για πάντα θα έχεις μια ξεχωριστή θέση μέσα στην καρδιά μας. Για πάντα θα είσαι η μία και μοναδική "Αννούλα του Βορρά"! Η Κόκκινη της καρδιάς μας!

** Αυτά τα ωραία χάνετε όσοι δεν παρακολουθείτε το προφίλ μου στο Facebook! Χα χα χα. 

 Για κάποιο παράξενο (και ανεξήγητο!)  λόγο το προφίλ μου στο Instagram είναι πολύ πιο λιτό, πολύ πιο σοβαρό, πολύ λιγότερο "Ότι να είναι"!!! Έτσι, έτσι, έτσι! Αν είναι ανάποδος ο άνθρωπος τέτοια θα έχουμε! Χα χα χα. 

*** Με την μελισσοκομία ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, όσο ο μελλοντικός σχεδιασμός των μελισσοκομικών επενδύσεων σου βασίζεται στον καιρό, και στα τερτίπια του, θα πρέπει πάντα να έχεις ένα χρονικό περιθώριο "ελαστικό" στο πότε θα συμβεί το κάθε τι!

**** Διαδώστε πριν το κατεβάσουν!!!1!!! Ένα!!1!!! Χα χα χα. 

***** Δεν θα είναι όλες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε για τον κορωνοιό! Χα χα χα. Θα σας έχω λίγο από τα κλασσικά με τα Street Art, ίσως και λίγα για τα στολίδια της Σαλονίκης, αλλά τα περισσότερα θα είναι κατασκευές μη μελισσοκομικές (θα σας κάνω πολλές τέτοιες ομορφιές, έχω συγκεντρώσει πλέον τα υλικά, πρέπει απλώς να στρώσω τον κώλο μου να τα κάνω!). Πιθανότατα αυτές οι αναρτήσεις θα παρουσιαστούν στην φετινή χρονιά. 

 Επίσης  θα είναι και αναρτήσεις σχετικές με την επιβίωση στο γενικότερο της πλαίσιο, πέρα της μελισσοκομίας, με παρουσίαση και σχετικού υλικού αντιμετώπισης και έκτακτων αναγκών, αλλά και καθημερινής επίλυσης προβλημάτων με μια σειρά εργαλείων (και πολύ-εργαλείων), και εξοπλισμού. 

 Πάντα φυσικά με την οπτική ενός "επαγγελματία της φύσης" (όπως είναι οι μελισσοκόμοι, αλλά και οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, και οι υλοτόμοι), που έχει και εκ ορισμού πολλαπλές επιλογές (και σειρές) εργαλείων, μηχανημάτων, και λύσεων, πέρα από τις (σχετικά επιφανειακές) επιλογές που προσφέρονται από σχετικά καταστήματα εξοπλισμού επιβίωσης). Πολλά καλούδια, που πλέον μετά από τόσα χρόνια έχουν συγκεντρωθεί, και σταδιακά θα παρουσιαστούν στα μάτια σας. Αυτά να τα περιμένετε προς το τέλος αυτής της χρονιάς, και κυρίως στην επόμενη χρονιά.  



 Adios Amigos Locos




 Λάζαρος Μότσανος

 Σοχός 4/2/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου