UA-50457385-1

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Τι είναι πραγματικά η μελισσοκομία?

 


 Μελισσοκομία είναι η τρελή χαρά, όταν αρχίζουν να ξυπνάνε σιγά, σιγά, τα μελίσσια και η ανάπτυξη τους είναι ραγδαία, και εσύ να τους δίνεις ότι χρειάζονται για να συνεχίσει αυτή η οργιώδης ανάπτυξη, παρόλο που ήρθε καθυστερημένα φέτος σε σχέση με τις άλλες χρονιές. 

 Η χθεσινή μέρα είχε πλήρη έλεγχο σε όλα τα μελίσσια, σημείωση το ποια θέλουν ορόφους, και αυτή η πληροφορία να μεταφραστεί σήμερα σε ενέργεια, έχοντας τους ορόφους που πρέπει να τοποθετηθούν, μαζί με όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό (πχ εξωτερικά καπάκια, ή και κανονικά καπάκια κυψέλης, για να καλυφθούν τα μελωμένα πλαίσια όταν θα είσαι στο μελισσοκομείο).


 Επίσης μελισσοκομία είναι και η αλλαγή στους σχεδιασμούς (δυναμικός και ευέλικτος σχεδιασμός) όταν βλέπεις ότι η χρονιά δεν είναι και τόσο καλή για ανάπτυξη των μελισσιών, και για χτίσιμο κεριών.

 Κατευθείαν τοποθέτηση ορόφων με 10 χτισμένα πλαίσια, ότι ήταν να χτίσουν τα μελίσσια το χτίσανε, τα επόμενα θα παίρνουν μόνο χτισμένα πλαίσια (ίσως να χτίσουν 1-2 πλαίσια οι παραφυάδες όταν, ή εάν, κοπούν!).



 Αλλά επίσης μελισσοκομία είναι και αυτό!

 Το να μην ξέρεις εάν θα γυρίσεις πίσω ζωντανός από τα μελίσσια σου!

 Ή το ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω!

 Τετράδα ελαστικών, σε πολύ καλή κατάσταση, που την είχα πάρει τον Αύγουστο του 2022, πριν την μεταφορά στα πεύκα, έβγαλε πρόβλημα στο μπροστινό λάστιχο του οδηγού (είχε βγάλει εξόγκωμα) και αλλάχθηκε άμεσα με καινούρια ελαστικά (όλο το μπροστά ζευγάρι), αλλά τα πίσω είχαν παραμείνει (είπαμε ήταν σε "εξαιρετική" κατάσταση!). 

 Σήμερα σε μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων είχαμε την πλήρη καταστροφή του πίσω ελαστικού (και ευτυχώς ήταν το πίσω ελαστικό και όχι τα μπροστά που δίνουν την κίνηση, αλλά και την κατεύθυνση! Κλατάρισμα στα μπροστά συνήθως είναι και έξοδος από τον δρόμο. Το Τ4 είναι προσθιοκίνητο, διευκρινίζω!). Μια χαρά!

 Και αυτό είναι η πραγματική μελισσοκομία, και αυτές είναι οι πιο πολύτιμες αναρτήσεις πάνω στην μελισσοκομία, αλλά σας βλέπω όλους σας να τις περιφρονείτε! 

 Κολλάτε μόνο σε αναρτήσεις του στιλ "Πως να βγάλετε 400 κιλάκια μέλι με την μέθοδο Χαλκιά" από bloggers που στην πραγματικότητα ποτέ δεν εφαρμόσανε αυτή την μέθοδο (όπως υποθέτω δεν την δοκίμασε ποτέ και ο Μπίκος που την έβγαλε στην φόρα, και αμφιβάλω και εάν την δοκίμασε ποτέ και ο Χαλκιάς που έχει και το όνομα του αυτή η μέθοδος! Χα χα χα). 

 Με αυτά, και αυτά, σε λιγότερο από 12 μήνες το Τ4 μας έριξε στα αυτιά κοντά στα 1800 ευρώ (χωρίς τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, καύσιμα, λάδια, ξύδια, μύδια!) μια που αύριο θα πάω να πάρω ένα ακόμη ζευγάρι από νέα ελαστικά (αναγκαστικά νέα! Το ρισκάρεις πλέον? Δύο στα δύο βγήκε αυτή η τετράδα, και τα μπροστά και τα πίσω!). 

 Και κάθομαι εγώ να γράφω αναρτήσεις-σεντόνια για το πως να αρπάζεις το μελισσοκομικό κόστος από τον λαιμό (και να μην τις διαβάζετε εσείς! Χα χα χα). Έχεις και τον κάθε κομπλέξα που για να στην πει είναι διαρκώς στο στιλ "Γιατί δεν παίρνεις αυτό?", ή "Γιατί δεν κάνεις αυτό?", ή "Γιατί δεν το φτιάχνεις αυτό?"! Τι να του πεις? "Γιατί είναι μακρύ!"?

 Αυτά!

 Εις αύριο τα σπουδαία, και η λυπητερή! 


 Adios Amigos Locos


 Λάζαρος Μότσανος
 Σοχός 07/05/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου