UA-50457385-1

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ο πρωθυπουργός ακούει?


 Τελικά το κράτος εκτός από το να παίρνει τα διπλώματα οδήγησης όσων ξεπερνούν τα 75 έτη ηλικίας, θα πρέπει να απαγορεύει να κυκλοφορούν πεζοί (τουλάχιστο ασυνόδευτοι) και όσοι ξεπερνούν τα 95 έτη ηλικίας!

  Για να το αναλύσω το παραπάνω χρησιμοποιώντας 3 επιμέρους περιπτώσεις σχετικές με το θέμα μας.

Περίπτωση πρώτη.

 Ασκός. Ανεβαίνεις μέσα στο χωρίο μια ανηφόρα με δευτέρα και 20 χιλιόμετρα, και τότε αποφασίζει ένας παππούς με μπαστούνι να περάσει τον δρόμο. Διαγώνια! Ναι διαγώνια και όχι κάθετα!

 Τον βλέπεις από μακριά, λες θα του κόψει να τον περάσει κάθετα μια που είναι πιο αργός και από την καθυστέρηση, δεν του κόβει, πλησιάζεις αργά, αργά, (γιατί έχεις δευτέρα και 20 χιλιόμετρα ταχύτητα) αλλά και πάλι πλησιάζεις.

 Ο σαλίγκαρος παππούλης στην κοσμάρα του! Δεν κοιτάζει αριστερά ή δεξιά στον δρόμο (όπως μας έμαθαν οι γονείς μας, και πολλές φορές και με την βοήθεια σωματικής βίας! Χα χα χα), αλλά κοιτάζει ψιλά στα μπαλκόνια των σπιτιών για να κόψει πόσα από αυτά έχουν είτε ελληνικές σημαίες, ή γλάστρες με μπιγκόνιες (δεν είμαι σίγουρος τι τσέκαρε!).

  Φτάνεις σε απόσταση που ακούγεται ο πετρελαιοκινητήρας που κάνει σαν τσαγέρα αλλά εκεί ο παππούς! Σε αγνοεί επιδεικτικά και έχει κάνει μόνο το 1/3 της διαδρομής (γιατί είπαμε περπατά τον δρόμο διαγώνια!).

 Κοκαλώνεις το φορτηγό και σταματά στους 40 πόντους από τον παππού, τον κοιτάς μέσα από το παρμπρίζ να συνεχίζει να τσεκάρει τα σλιπάκια που έχουν κρεμασμένα στα μπαλκόνια οι νοικοκυρές (οι ομολογούμενος πληθωρικές στους γλουτούς Ασκονίτησες) και να μην έχει πάρει καν χαμπάρι τον 1,5 τόνο ατσάλι βαμμένο πράσινο - μαύρο που βρίσκεται πλέον δίπλα του! Και εξακολουθεί να τον αγνοεί για το επόμενο 1 λεπτό που χρειάζεται για να περάσει διαγώνια τον δρόμο!

Περίπτωση δεύτερη.

 Μικρή Βόλβη. Πλησιάζεις το χωρίο από  την πλευρά της Ρεντίνας με αρκετά χιλιόμετρα. Στην μεγάλη ευθεία που διασχίζει το χωριό βλέπεις ένα παππού με μπαστούνι από μακριά, να προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο (και αυτός διαγώνια!), κοιτάζει από την πλευρά που έρχεσαι, δεν βλέπει ένα αυτοκίνητο που έρχεται από την άλλη πλευρά!

 Βλέπεις τον οδηγό του αυτοκινήτου να κάνει φρενάρισμα πανικού και τελευταία στιγμή σταματά πριν πάρει παραμάζωμα τον παππού, αυτός γυρίζει το κεφάλι κοιτάζει το αυτοκίνητο (καθώς μάλλον τον βρίζει ο οδηγός χειρονομώντας) καθώς φεύγει ξανά, και κρατά πλέον το βλέμμα του στο ρεύμα κίνησης που ήρθε το αυτοκίνητο, αλλά αυτός έχει ήδη φύγει από αυτό το ρεύμα κίνησης του δρόμου!!!  

 Και εσύ πλησιάζεις με πολλά χιλιόμετρα, αλλά έχεις ήδη υποψιαστεί ότι ο παππούς έχει καμένη τυρόπιτα για εγκέφαλο, και αρχίζεις να πατάς το φρένο σαν τρελός και να κορνάρεις αβέρτα.

 Ο παππούς στα αρχίδια του, συνεχίζει να περπατά διαγώνια τον δρόμο, με το πολύ αργό ρυθμό του, και να κοιτάζει το λάθος ρεύμα κυκλοφορίας (γιατί απλούστατα το έχει περάσει αυτό το σημείο του δρόμου και ο κίνδυνος πλέον είναι στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας!).

 Και συνεχίζει να κοιτά στην λάθος πλευρά του δρόμου ο παππούκας, και εξακολουθεί να μην μπορεί να ακούει την κόρνα του φορτηγού, καθώς και τα λάστιχα του που από το απότομο φρενάρισμα στριγκλίζουν μανιακά.

 Αναγκάζεσαι να βγάλεις το φορτηγό εκτός δρόμου και να ανέβεις στο πεζοδρόμιο για να μην πάρεις παραμάζωμα τον παππού (παρόλο που είχες αντιληφθεί ότι κάπως έτσι θα πήγαινε το σκηνικό!).

 Λίγο πριν τον «ακουμπήσουν» τόσες εκατοντάδες κιλά ατσάλι ο παππούς βγαίνει από την Νιρβάνα του, και κοιτάζει ξαφνικά ένα φανάρι να είναι 2-3 πόντους μακριά από τα πλευρά του, σηκώνει το βλέμμα του και με το στόμα του να χάσκει κοιτά ένα κατακόκκινο πρόσωπο να του ουρλιάζει "100 ετών και ακόμα δεν έμαθες να περνάς από ένα δρόμο ρε Χωριάτη?".

 Αντίδραση? Καμία!

Περίπτωση Τρίτη.

 Σοχός. Πας να παρκάρεις το φορτηγό ακριβώς μπροστά από το σπίτι σου, βγάζεις φλάς για να δηλώσεις τις άμεσες οδηγικές προθέσεις σου, άσχετα εάν είσαι ο μόνος στο χωριό που τηρείς πλήρως τον ΚΟΚ σε αυτά τα θέματα.

 Ένας παππούκας με μπαστούνι (πάλι!) περπατά στην μέση της συμβολής δύο δρόμων, αντί να είναι στο πεζοδρόμιο της απέναντι πλευράς, που είναι και τεράστιο για επίπεδο χωρίου (ακόμα και για πόλη!).

 Βλέπει το φορτηγό που έχει πάρει πορεία για να παρκάρει ακριβώς μπροστά από το σπίτι που είναι παρκαρισμένο εδώ και λίγο καιρό (όχι πολύ! Μόνο τρία χρόνια! Ελάχιστος χρόνος, σε κλίμακα ηλικίας βουνών! Χα χα χα), αλλά αυτός εκεί!

 Αντί να πάει από την άλλη πλευρά του δρόμου (που είναι το πεζοδρόμιο!),αντί να σταματήσει να περπατά για να δώσει τον απαραίτητο χώρο στο φορτηγό να χωρέσει, αποφασίζει αυτός να συνεχίζει να περπατά, με τον πολύ αργό ρυθμό του, μειώνοντας στιγμή στην στιγμή τον απαραίτητο χώρο για να ελιχθεί το φορτηγό, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι νόμοι της φυσικής απαγορεύουν ένα φορτηγό 1,5 τόνου που πάει με την μικρή ταχύτητα των τριάντα χιλιομέτρων να σταματήσει πλήρως στιγμιαία!

  Με τεράστια δυσκολία αποφεύγεις τον παππού περνώντας ξυστά από μια κολώνα του ΟΤΕ και παρκάρεις το αυτοκίνητο! Γυρνά ο παππούς να κοιτά έντονα, έτοιμος να ζητήσει τον λόγο γιατί δεν σταμάτησες το φορτηγό άμεσα στην μέση του δρόμου, ξεπερνώντας κάθε έννοια των νόμων της φυσικής!

 Καθώς κατεβαίνεις από το φορτηγό, δεν λες πολλά, δεν τον κοιτάς καν στα μάτια για να μην δει την τρομερή οργή σου, και του λες απλά καθώς φεύγεις "Τι θέλεις? Έχω βγάλει τόση ώρα φλάς ότι θέλω να παρκάρω στο σπίτι μου! Εδώ είναι το σπίτι μου (όχι για πολύ καιρό! Μόνο για τα 46 χρόνια που ζω! Ελάχιστος χρόνος σε κλίμακα ηλικίας ηλιακού συστήματος! Χα χα χα),  από εκεί είναι ένα πεζοδρόμιο, εκεί περπατούν οι πεζοί, στον δρόμο κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα! Βγάζεις φλάς όταν θέλεις να πεις στους άλλους τι σχεδιάζεις να κάνεις, τι θέλεις να κάνω στην περίπτωση σου? Να γράφω στο παρμπρίζ με μαρκαδόρο ότι θέλω να στρίψω από εκεί?".

 Τον ακούω να μουρμουρά κάτι καθώς απομακρύνομαι (για να μην κάτσω εκεί και τον ταΐσω το μπαστούνι του! Αλλά δεν καταλαβαίνει την χάρη που του κάνω!) και γρυλίζω μέσα από τα δόντια μου «Αχχχ από μια ηλικία και μετά σταματά να τους κόβει» (ναι αλλά εξακολουθούν και να ψηφίζουν, και να μας πρήζουν τα ούμπαλα με την "σοφία" τους! Ποιοι? Αυτοί που δεν ξέρουν καν να περνούν από ένα δρόμο! Χα χα χα).

 Να σας  κάνω μια ερώτηση εδώ?

 Στις πόλεις κάνουν τα ίδια χαζά οι παππούδες σας, ή εκεί φρόντισε η φυσική επιλογή όσους παππούδες κάνουν τέτοια κουλά να έχουν πατηθεί από τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στις πόλεις?

 Οπότε καιρός για νέο ΚΟΚ, εκτός από τα σκυλιά που λόγου μικρού εγκεφάλου χρειάζονται συνοδό για να κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων (και χωριών) των ανθρώπων, να θεσπιστεί το ίδιο και για τους μπαστουνοφόρους παππούδες των χωριών (στις πόλεις είπαμε, η φυσική επιλογή λειτουργεί άμεσα! Χα χα χα), γιατί αλλιώς θα πρέπει να χτίσετε αβέρτα φυλακές για νέους σε ηλικία ανθρώπους, που έκαναν απλώς το λάθος να κυκλοφορούν σε δρόμους που ανήκουν μόνο στους γέρικους "τρίποδους" φίλους μας.

 Χα χα χα.



 Adios Amigos Locos









Λάζαρος "Οι παππούδες μόνο με λουρί στον λαιμό, και φίμωτρο στο στόμα" Μότσανος

Σοχός 30/8/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου