UA-50457385-1

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Μελούρα στον Δρόμο με τις Λεύκες


 Περπατώντας την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου (η παραλιακή οδός της Θεσσαλονίκης), μαζί με ένα άλλο χαζό, το βράδυ της Παρασκευής 11/10/2019 και περνώντας από τα πάρκα της περιοχής (κοντά στο ύψος της βίλας Καπανζή) κάτι μου χτύπησε καμπανάκια καθώς το βλέμμα μου στράφηκε στιγμιαία στις λεύκες που υπάρχουν φυτεμένες σε αυτά τα πάρκα ( 198 ζωντανές ακόμα λεύκες που έχουν φυτευτεί από τον λευκό πύργο μέχρι το μέγαρο μουσικής). 

 Ένα αχνό λαμπύρισμα πάνω στα φύλλα, καθώς το λιγοστό φως του φεγγαριού μαζί με τα φώτα από την παραλία της Θεσσαλονίκης και των αυτοκινήτων πέφτανε επάνω τους.  

 Όπως ήταν φυσικό αμέσως άπλωσα το χέρι μου να πιάσω τα φύλλα, και ένοιωσα τα ακροδάχτυλα μου να κολλάνε έντονα πάνω τους.


 "Έχει γούστο λέω να είναι καμία μελούρα!" λέω από μέσα μου, "Μα δεν είναι η εποχή της*" σκέφτομαι αμέσως μετά, "Αλλά επίσης και ο Οκτώβρης φέτος δεν είναι συνηθισμένος, έχει θερμοκρασίες αντίστοιχες του Σεπτέμβρη που είναι ο μήνας των Μελούρων!", "Λες οι αυξημένες θερμοκρασίες στις πόλεις λόγου της τεράστιας θερμοχωρητικότητας λόγου του τσιμέντου, γυαλιού, μετάλλου, να βοηθά στην ύπαρξη μελούρας πέρα από τα χρονικά όρια που αναμένονται, ή να αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης τους, και για αυτό και τα μελίσσια μέσα στις πόλεις να τα πηγαίνουν απροσδόκητα καλά?", "Και πως μπορώ να διαπιστώσω εάν αυτό που κολλάει στα χέρια μου είναι πράγματι μελούρα?".   


  Δευτερόλεπτα μετά η ύπαρξη μελούρας επιβεβαιώθηκε με τον εξής τρόπο!

  "Καλά τι πας να κάνεις? Πας καλά? Σταμάτα παιδί μου να γλείφεις τα φύλλα του δέντρου!!! Τι και εάν θέλεις να δεις εάν έχουν μελούρα? Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι? Στο χωριό σου, και στα δάση σας που είναι καθαρά τα φύλλα? Σταμάτα βρε βλάκα να βάζεις τα φύλλα στο στόμα σου!!! Είναι βρόμικα! Γεμάτα με καυσαέρια από τα αμάξια, δίπλα στο κυριότερο δρόμο της Σαλονίκης είσαι χαζεεεεεε! Εσύ δεν λες ότι είναι γεμάτη με μόλυνση η πόλη και τα μέλια της**? Σταμάτα γιατί αλλιώς θα φύγω!!!"

 Αχχχχ! Δύσκολη η δουλειά του Πρώτου Ανιχνευτή της Νυχτερινής Φρουράς αλλά κάποιος φουκαράς πρέπει να την κάνει!

 Χαρισμένο και αυτό από μένα τσακαλάκια, πολλές φορές η μελιτωέκκριση και η νεκταροέκκριση είναι κάτω από την μύτη μας, αλλά και θα πρέπει να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας διαρκώς, και να είσαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε τελείως ανορθόδοξους τρόπους για να την διαπιστώσετε!

 Έτσι, έτσι, έτσι, θα πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα!

 Χα χα χα. 

* βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog  Μελιτωγόνα έντομα και μελιτωφορίες



 Adios Amigos Locos










Μότσανος Λάζαρος

Θεσσαλονίκη 13/10/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου