UA-50457385-1

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Η διαφορά ανάμεσα στην καλοσύνη και την αδυναμία, η διαφορά ανάμεσα στο φιλότιμο και την ηλιθιότητα!

 


 Για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα γιατί αρκετοί τα έχουν καταλάβει κάπως λάθος, ή θέλουν να "δείχνουν" ότι τα έχουν καταλάβει λάθος!

 Μετακινήσεις δεν κάνεις γιατί "άκουσες" και καλά κάτι, αλλά τις κάνεις γιατί είδες κάτι!

 Και αυτό το κάτι το βλέπεις μόνο σε μελίσσια -δείκτες!

 Δικούς σου!

 Το να περιμένεις από κάποιον να σου χαρίσει μια τέτοια πληροφορία που την πήρε από δικούς του δείκτες, καίγοντας δικά του μελίσσια, δικό του πετρέλαιο για το όχημα του, δικό του χρόνο και κόπο στα ατελείωτα πάνε έλα ανάμεσα σε μελισσοκομεία και δείκτες, γιατί θεωρείς ότι είσαι εξυπνότερος από αυτόν, επειδή εσύ δεν τα κάνεις όλα τα παραπάνω, δείχνει τουλάχιστο μεγάλη έλλειψη σεβασμού για το πρώτο μελισσοκόμο από μέρους σου!

 Εάν ο πρώτος μελισσοκόμος σου δώσει και έτσι εύκολα αυτή την πληροφορία δείχνει αυτό μεγάλη έλλειψη σεβασμού για τον εαυτό του, τον κόπο του, και την επαγγελματική του δεοντολογία.

 Συνάδελφοι μεν είμαστε, αλλά όχι συνεργάτες ή συνέταιροι! Όπως είχα διαβάσει πριν από πολλά χρόνια σε ένα από τα πιο εμπνευσμένα μελισσοκομικά σχόλια σε μελισσοκομικό blog!

 Πάμε παρακάτω, είμαι blogger, έχω ένα μελισσοκομικό blog, εάν ήθελα αβέρτα κλικ σε αυτό θα μπορούσα κάθε μέρα να βγάζω από δυο, τρία, μέρη το πως πάει η νεκταροέκκριση/μελιτωέκκριση σε αυτά, όπως κάνουν τα blogs με τα δεκάδες εκατομμύρια κλικ, και να ήταν και το δικό μου το blog το ίδιο δημοφιλές. Δεν το κάνω εδώ και χρόνια γιατί σέβομαι τις πληροφορίες που στοιχίζουν σε μένα ( και σε όσους με εμπιστεύονται τέτοιες πληροφορίες ) κόστος σε χρήμα, χρόνο, κόπο.

 Μην προσπαθείτε να πάρετε έτσι εύκολα τέτοιες πληροφορίες από μένα βασιζόμενοι στην καλοσύνη μου και το φιλότιμο μου!

 Άλλο το να σας δείχνω σχεδόν τα πάντα στην μελισσοκομική τέχνη όσο αφορά το πως θα κάνετε αυτή την εργασία μέσα από το blog μου, ή από τηλεφωνική, ή προσωπική επαφή, και τελείως διαφορετικό το να κάνω εγώ για εσάς αυτή την εργασία!!!

 Κάποιοι επειδή με βρήκατε πρόθυμο στην διάχυση των μελισσοκομικών γνώσεων με θεωρείτε και ως δεδομένο, και ως ηλίθιο!

 Μεγάλο λάθος σας αυτό, ούτε δεδομένος είμαι, και πιθανότατα να είμαι πολλές κλάσεις μεγέθους (κλάση μεγέθους είναι κάτι πολλαπλασιασμένο επί το 10!) εξυπνότερος από σας (Ναι! Συνήθως αυτός που μπορεί να κάνει αυτό που δεν μπορείς να κάνεις εσύ είναι και ταυτόχρονα εξυπνότερος και ικανότερος από εσένα, εξαιτίας αυτού του λόγου!!!)!

 Μην συγχέετε την καλοσύνη με την αδυναμία, μην συγχέετε το φιλότιμο με την ηλιθιότητα!

 Ηθικό δίδαγμα, δεν είμαστε τεμπέληδες μελισσοκόμοι, και όταν μας "ενδιαφέρει" μια νεκταροέκκριση/μελιτωέκκριση βάζουμε και γαμημένους δείκτες στο μέρος που θέλουμε, προκαταβολικά.

 Και δεύτερο και σπουδαιότερο εάν είσαι εσύ "έξυπνος" και ο Αρκούδας "βλάκας" τσιμπάς την διαγραφή σου, και το μπλοκάρισμα σου, και αναρωτιέσαι γιατί δεν σου ξανασηκώνει ο Αρκούδας το τηλέφωνο!

 Αυτά το λοιπόν για σήμερα, Άντε γειά σας και χαρά σας!

 Χα χα χα.




 Adios Amigos Locos



Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 9/6/2021



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου