UA-50457385-1

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Αποδομώντας την ηλιθιότητα: Επιχειρηματολογία έναντι κραυγών

 


 Ουκρανός στρατιώτης μετά από την (υποτιθέμενη?) κατάρριψη Ρωσικού αεροσκάφους.

 Και συνεχίζουμε με την τρίτη ανάρτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά αυτή την φορά θα ασχοληθούμε περισσότερο με το «εσωτερικό μέτωπο» και τους μαχητές του πληκτρολογίου. Αυτόκλητοι άμισθοί (όλοι άμισθοι?)  απολογητές και υποστηρικτές της Ρωσικής πρεσβείας, που σκοπός τους είναι να διαχύσουν όλη την επιχειρηματολογία της, που την προωθεί μάλιστα μέσα από ΜΜΕ και ιστοσελίδες (άραγε η διακοπή του SWIFT για τους Ρώσους κατά πόσο θα επηρεάσει την Μισθοδοσία τους! Δεν μπορείτε να πείτε! Ήταν αρκετά αστείο αυτό! Χα χα χα).

 Θα φροντίσω να είναι με μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων ή δηλώσεων που ψάρευα από εδώ και εκεί, και απαντήσεων σε αυτές, για να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση τους.

 Επίσης θα σας παραθέσω και μια διαδικτυακή συζήτηση  (τρόπος του λέγειν! Στην πραγματικότητα ήταν μια ανταλλαγή απόψεων από μένα, και ένα παραλήρημα από την άλλη πλευρά! Ποιο το αποτέλεσμα? Θα παρακολουθήσετε αμέσως παρακάτω, γιατί στην συγκεκριμένη «συζήτηση» υπήρξε αρκετή από την επιχειρηματολογία των «Ρωσοψέκ» να πω, οπότε είναι η τέλεια ευκαιρία να καλύψουμε πολύ μεγάλη έκταση των παρανοϊκών επιχειρημάτων τους.

 Θα σας παρουσιάσω την «συζήτηση» με καλυμμένο το όνομα της συνομιλήτριας μου (όποιος θέλει του στέλνω και αντίγραφο της συζήτησης, για να βεβαιωθεί ότι δεν το «έκαναν οι Ουκρανοί» και αυτό! Χα χα χα. Επίσης συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη από την πλευρά της συνομιλήτριας μου, πήρα ακριβώς το ότι είπε, χωρίς καμία διόρθωση. Δυστυχώς είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου αρκετοί συμπολίτες μας, και ίσως και για αυτό επιρρεπείς και στην ψεκασμένη παραφιλολογία, και προπαγάνδα. Φυσικά εδώ να σημειώσω ότι το επίπεδο μόρφωσης στην γενιά μου και ιδίως στις γυναίκες ήταν κλάσεις υψηλότερο! Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε συμμαθήτρια μου που να είχε γραπτό αυτής της μορφής (εκτός φυσικά από μερικές νοητικές ιδιομορφίες, που τις γνωρίζει καλύτερα από όλους ο υποφαινόμενος!)).

 Και ξεκινάμε

 


 Η φωτογραφία είναι από την Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου (πολύ ωραίος ναός εξωτερικά! Δεν έχουμε τέτοιους στην Ελλάδα, και μόνο ένας είναι ομορφότερος από τους Ναούς μας, μπορείτε να υποψιαστείτε ποιος είναι? Χα), όπου μια ανάρτηση του in.gr ανάφερε ότι οι Ουκρανοί υποψιάζονται ότι θα το χτυπούσαν με πυρά οι Ρώσοι.

 Και φυσικά ο λαός των οργκ από κάτω να ουρλιάζει για τα ψέματα και τα fake news!

 Ευκαιρία και εγώ να κόψω αντιδράσεις και επιχειρηματολογία ακριβώς για να τα εκθέσω στα υπόψη σας (γιατί ως γνωστό δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ασχοληθώ σοβαρά με όσους γράφουν στα σχόλια!)

 Οπότε έχουμε και λέμε:

**** *********

Νόμιζα πως ήσασταν σοβαρή σελίδα...είστε εντελώς πουλημένοι;πως γίνεται ένα ορθόδοξο κράτος να χτυπήσει ναους;;;;;λίγη συνείδηση Επιτέλους!

 Λάζαρος Μότσανος

**** ********* Μήπως ξέχασες το όταν έγινε η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη τζαμί ποιος ακριβώς είπε "Δεν πειράζει, δεν θα πληρώνουν εισιτήριο οι Ρώσοι τουρίστες για να μπουν μέσα!". Όχι ότι θα βομβαρδίσουν οι Ρώσοι τον συγκεκριμένο ναό, αλλά μην είσαι και τόσο σίγουρη ότι μετά από 70 χρόνια κουμμουνισμού νιώθουν ακριβώς ότι και εσύ για τους χριστιανικούς ναούς!

 **** *********

Λάζαρος Μότσανος νομίζεται ότι τους ενδιαφέρουν τα εισιτήρια;το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αγγίξουν οι Ρώσοι τους ναούς...Εκτός και αν το οανουν άλλοι και ρίξουν το φταίξιμο όπως κάνουν εδώ κ 8 χρόνια...στην περιοχές εκείνες...

 Λάζαρος Μότσανος

**** ********* Σήμερα είδα ένα βίντεο με μάλλον ένα αστυνομικό τμήμα που το χτύπησαν με πύραυλο κρούζ οι Ρώσοι και από δίπλα μια εκκλησία που έμοιαζε με αυτή. Λογικό είναι να υπόθεταν οι Ουκρανοί ότι θα βομβαρδίσουν το αστυνομικό τμήμα οι Ρώσοι και μπορούσε να χτυπήσει ο βομβαρδισμός κατά λάθος την Εκκλησία (όπως σήμερα κατά λάθος κρούζ πύραυλος χτύπησε οικία δίπλα σε στρατιωτική εγκατάσταση των Ουκρανών και σκότωσε μια οικογένεια με 4 άτομα!), οπότε είπαν κάτσε να πούμε ότι ο στόχος είναι η Εκκλησία και εάν κατά λάθος την χτυπήσουν (στο μεταξύ και να μην την χτυπήσουν την ίδια μια έκρηξη μερικές δεκάδες μέτρα μακριά θα τις κάνει και αυτής τεράστιες ζημίες!!!Στα υπόψη αυτό!) θα είναι διπλά εγκληματίες οι Ρώσοι στα μάτια των Χριστιανών (μια φυσικά γιατί βομβάρδισαν Χριστιανούς, αυτό είναι δεδομένο! Και μια που χτύπησαν και ναό!).

 **** *********

Λάζαρος Μότσανος είναι μια εμπόλεμη περιοχή αδιανόητο να μην έχουν φύγει από εκεί οι άμαχοι...για το αν βομβαρδίζουν αστυνομικό τμήμα προφανώς και γνωρίζουν που είναι ο στόχος τους...Αλλο τι βλέπουμε και μας δείχνουν και άλλο τι ισχύει στην πραγματικότητα...

 Λάζαρος Μότσανος

**** ********* Φυσικά και ισχύει αυτό, αλλά είναι και τελείως παράλογο όταν κάποιος εισβάλει σε μια ξένη χώρα με τουλάχιστον 100,000 στρατιώτες, να βομβαρδίζει με αεροπορία, πυροβολικό, και ναυτικό για μια εβδομάδα ότι δεν θα υπάρχουν και χιλιάδες νεκροί Ουκρανοί (στρατιώτες που υπερασπίζονται την χώρα τους από την εισβολή, αλλά και άμαχοι πολίτες και παιδάκια!). Και εάν τώρα είναι χιλιάδες οι νεκροί εάν φτάσουμε Απρίλη με αυτή την κατάσταση οι νεκροί θα είναι της κλίμακας των δεκάδων χιλιάδων με εκατοντάδων χιλιάδων. Και αντίστοιχα οι Ουκρανοί πρόσφυγες που χθες ξεπέρασαν τους 520,000 σε ένα μήνα μπορεί να έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια! Αυτά όλα είναι κοινή λογική, δεν χρειάζεται να μας τα πουν τα κανάλια (αντικειμενικά ή μη!). Δεν νομίζετε ότι είναι όλα αυτά ένα τεράστιο κρίμα για την ψυχή αυτού που τα διέταξε να γίνουν? Φυσικά εάν είναι και χριστιανός στην πραγματικότητα γιατί μέχρι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν Μεγαλοστέλεχος της KGB (επιβεβαιωμένο αυτό, είναι άλλωστε και στο βιογραφικό του!) και ξέρετε στην KGB δεν παίρνανε για στελέχη τους (και ιδίως στα ανώτερα κλιμάκια!) τους χριστιανούς αλλά τους φανατικούς κουμουνιστές. Τροφή για σκέψη τα παραπάνω. Καλή ημέρα να έχετε και μακάρι επί Γης ειρήνη.

 **** *********

Λάζαρος Μότσανος γνωρίζεται ότι 8 χρόνια τώρα σκοτώνανε κόσμο στος περιοχές εκείνες που ήταν φιλορωσοι;τόσα χρόνια έκανε υπομονή ο Πούτιν μέχρι που δεν πήγαινε άλλο γι Αυτό και τους επιτέθηκε...δεν χρειάζονται εδάφη της Ουκρανίας, θέλουν απλά σεβασμό στο προσωπο των φιλορωσων...βάλανε τώρα έναν κωμικό γοα Προερδο για να κανουν τη δουλεια τους οι Δυτικοι...α και όπως είδα πριν λίγο ένα βίντεο που χορεύει με τακούνια.Ξεφτυλα εντελως...Τέλος πάντων μακαρι να τελειώσουν όλα αυτά και να μην έρθουν τα χειρότερα για να μας...

 Λάζαρος Μότσανος

**** ********* Εάν έχει αποδείξεις για γενοκτονία φυσικά και θα πρέπει να τις πάει στο δικαστήριο της Χάγης όπου τον περιμένουν και αυτόν για τα εγκλήματα πολέμου που ήδη διαπράττει στην Ουκρανία (και φυσικά και στην Συρία που η αεροπορία του ισοπέδωσε το Χαλέπι, και φυσικά και στην Γεωργία που την ισοπέδωσε το 2008, και φυσικά στην Τσετσενία που από το 1999 δεν υπάρχει πλέον σαν πόλη το Γρόσνι, καλό είναι να μην έχουμε επιλεκτική μνήμη -όπως ακριβώς οι 10,000 Τσετσένοι μουσουλμάνοι αλεξιπτωτιστές που είναι τώρα μέσα στην Ουκρανία και σφάζουν Χριστιανούς Ορθόδοξους και σε λίγο θα βιάζουν και χριστιανές ορθόδοξες, αλλά προφανέστατα αυτό δεν πειράζει αρκετούς χριστιανούς ορθόδοξους). Το να μην αναγνωρίζεις εκλεγμένες δημοκρατικά κυβερνήσεις επειδή δεν γουστάρεις την πολιτική τους δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε δημοκρατικό, ούτε θεμιτό από κανέναν (κανέναν πολιτισμένο εννοούμε, γιατί εκεί έξω υπάρχουν κάτι περιπτωσάρες!!!!) και είναι χαρακτηριστικό των αυταρχικών καθεστώτων (πχ μην πάμε μακριά ο Ερτογάν!). Τέλος πάντων ο καθένας και οι απόψεις του. Απλώς μια που βλέπω ότι είσαστε από την Λευκωσία της Κύπρου που έχει υποστεί μια εισβολή στο παρελθόν από τούρκους που με την πρόφαση ότι πάνε να εμποδίσουν μια "γενοκτονία" των τουρκοκύπριων (γιατί ο καθένας μπορεί εύκολα να επικαλεσθεί γενοκτονίες καλό είναι να μην ξεχνάμε την ιστορία των τόπων μας!) έκαναν μια "ειρηνευτική αποστολή" και μας μακέλευσαν το νησί καλά θα ήταν να βρεθείτε λίγο στην θέση των Ουκρανών γιατί πιθανότατα στην θέση τους ήταν πριν από 50 χρόνια οι συγγενείς σας, όπως στην θέση τους ήταν πριν από 100 χρόνια οι δικοί μου συγγενείς στην Μικρά Ασία. Και πάλι καλή ημέρα να έχετε και μακάρι να σταματήσει επιτέλους την εισβολή η Ρωσία γιατί η κόλαση είναι γεμάτη με αμαρτωλούς και δεν χωράει άλλους!

  

 Μια μικρή ανάλυση του παραπάνω, και στην πραγματικότητα ένας οδηγός αντιμετώπισης τέτοιων συνομιλητών. Έχω δώσει ένα περισσότερο, από όσο στην πραγματικότητα έχω, θρησκευτικό λόγο στην συζήτηση μου, γιατί είδα ότι επάνω σε αυτό είχε βασίσει την αρχική της επιχειρηματολογία η συνομιλήτρια μου, αλλά επίσης έθεσα αυστηρά το τι θέτει ως αποδεκτό η θρησκεία μας όσο αφορά τους δολοφονίες αθώων.

 Επίσης της τόνισα το γεγονός ότι είναι αδύνατο να γίνεται πόλεμος και οι νεκροί να μην ξεπερνούν τους χιλιάδες, με δεκάδες χιλιάδες, όπως και οι πρόσφυγες τα εκατομμύρια. Στην πραγματικότητα της το κάρφωσα μπροστά στο πρόσωπο της αυτό το γεγονός, για να αντιληφθεί ότι αυτή την στιγμή μιλούσε για τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων!

 Επίσης της τονίζω το αυτονόητο γεγονός ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της KGB επί Σοβιετικής Ένωσης αποκλείεται να ήταν Χριστιανός Ορθόδοξος (έστω! Φανατικός Χριστιανός Ορθόδοξος!), για να της σπάσω την ψευδαίσθηση του «Ισχυρού Ορθόδοξου Ηγέτη» που έχουν πολλοί, ή που τους της έχουν εμφυσήσει οι επιτήδειοι αυτή την ιδέα στο μυαλό τους.

 Όπως επίσης ορίζω τα όρια της συζήτησης στα όρια του δημοσίου δικαίου και της νομιμότητας (όποιος εισβάλει απροκάλυπτα σε άλλη χώρα παρανομεί, καθώς και αρμόδιο για να αποφανθούν για γενοκτονίες είναι διεθνείς οργανισμοί, που λειτουργούν με αποδεικτικό υλικό! Και δεν είναι «απόφαση» και «ενέργειες» ξεχωριστών κρατών το να αποφανθούν για κάτι τέτοιο, και φυσικά πάνω από όλα, αποδείξεις)!

 Και για το τέλος για να δείξω το πόσο δεν σέβεται ο «Ισχυρός Ορθόδοξος Ηγέτης» την Ορθοδοξία, της επισημαίνω ότι θα χρησιμοποιήσει μουσουλμάνους για να σκοτώσει χριστιανούς, και να βιάσει χριστιανές (κάτι προφανέστατα στοχευόμενο και στο γεγονός ότι έχω αυτή την συζήτηση με γυναίκα, καλό είναι να έχει διαρκώς στο μυαλό της το κόστος του πολέμου στις γυναίκες)!

 Και φυσικά για το τέλος το έκανα προσωπικό, και της τόνισα το πόσο μοιάζει αυτή η εισβολή σε επιχειρηματολογία, μεθοδολογία, αλλά και διαφορά ισχύος ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο, με την περίπτωση της Κύπρου, όπου δήλωνε ότι ζούσε στο προφίλ της!

 Ορίζεις ακριβώς τα όρια της συζήτησης, αντιλαμβάνεσαι τον βασικό άξονα της επιχειρηματολόγησης του συνομιλητή σου, χρησιμοποιείς ακριβώς αυτόν τον άξονα σε κάθε αντεπιχείρημα σου, κλείνεις όλες τις οδούς διαφυγής που μπορεί να προβάλει, κάνεις το συντριπτικό σου χτύπημα θέτοντας ακόμα και σε προσωπική βάση όλη την συζήτηση.

 Δεν ξέρω γιατί, όλα αυτά σε μένα γίνονται αυτόματα χωρίς σκέψη! Είμαι τρομερά αποτελεσματικός σε όλα τα παραπάνω, είμαι μάλλον από τους χειρότερους εκεί έξω για να έρθεις σε απευθείας αντιπαράθεση, και αυτός ο λόγος που απομονώνω τον εαυτό μου από τέτοιες συζητήσεις. Είναι τελείως άδικο για τους άλλους, καταραμένο ταλέντο με μόνη χρήση του να τσακίζει αυτοπεποιθήσεις! Ναι είναι αναγκαίο να απέχω από τέτοιες καταστάσεις! 

 Η παραπάνω συζήτηση ήταν πολύ χρήσιμη γιατί ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματολογίας των «ρωσοψεκ» αναπτύσσεται σε αυτή. Ας πάμε τώρα και στην υπόλοιπη επιχειρηματολογία τους και να την καταρρίψουμε και αυτή (σαν Su-34! Από αυτά που δεν πέφτουν ποτέ! Χα χα χα).

 



 Για την Σερβία δεν λέτε τίποτε! Για το Ιράκ, την Συρία, το Βιετνάμ, το Αφγανιστάν (και γενικώς σε κάθε μέρος που έχουν κάνει επέμβαση –και εισβολή- οι Αμερικάνοι)! Εκεί δεν έγιναν εγκλήματα πολέμου, δεν καταπατήθηκε το διεθνές δίκαιο?

 Ένα τεράστιο λογικό λάθος, που υποδηλώνει χαμηλό νοητικό επίπεδο εάν δεν γίνεται εσκεμμένα, και απλή κουτοπονηριά εάν είναι εσκεμμένο. Το ότι κάποιος έκανε ένα λάθος, ένα έγκλημα, μια αδικία, και μάλιστα έμεινε ατιμώρητος για αυτό, δεν δίνει επί ουδενί λόγο το δικαίωμα σε κάποιον άλλο να κάνει αντίστοιχο αριθμό λαθών, εγκλημάτων, αδικιών και να μείνει ατιμώρητος και αυτός για αυτά!

 Το παλιό αντίστοιχο του «Και εσείς βαράτε τους Νέγρους» της Σοβιετικής ένωσης και των υποστηρικτών της, για κάθε κουβέντα από τους Δυτικούς ότι καταπιέζουν τους πληθυσμούς τους ή τους Συμμάχους τους (πχ εισβολή στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία). Λογικό λάθος τραγικό! Μην το κάνετε!

 Είναι σχέδιο των Αμερικάνων όλο αυτό, αυτοί το σχεδιάσανε για να πέσουν στην παγίδα οι Ρώσοι για να απομονώσουν την Ρωσία, να πουλάνε όπλα στους Ευρωπαίους και το φυσικό τους αέριο!

    Χαλαρώστε λιγάκι παιδιά και αφήστε την συνωμοσιολογία, και την υπερτίμηση μέχρι τα ουράνια των δυνατοτήτων των ΗΠΑ (την ίδια υπερτίμηση είχαν μέχρι τώρα και για τις δυνατότητες του Ρωσικού στρατού, αλλά δεν…….!). Μιλάμε για την ίδια Υπερδύναμη που είχε το φιάσκο στον κόλπο των χοίρων στην Κούβα, το φιάσκο στο Βιετνάμ, το φιάσκο στο Αφγανιστάν, το φιάσκο στο Ιράκ, το φιάσκο στην Σομαλία, το φιάσκο στην Λιβύη, το φιάσκο στην Συρία και, και, και, και, και………!

 Δεν είναι τόσο ικανές οι ΗΠΑ για να είναι 5-6 κινήσεις μπροστά από κάθε αντίπαλο της! Όταν κάνει κάποια χοντράδα ο αντίπαλος των ΗΠΑ δεν είναι επειδή τα σχεδίασαν οι ΗΠΑ όλο αυτά, αλλά γιατί απλούστατα έκανε χοντράδα ο αντίπαλος της!

 Το ότι βγαίνουν κερδισμένες οι ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι είναι και σχεδιασμένο αυτό, απλώς ισχύει το ρητό «Όταν ο εχθρός σου ετοιμάζεται να κάνει ένα τραγικό λάθος για αυτόν μην τον εμποδίζεις να το κάνει»!

  Υπόθεση που έχω αναπτύξει πάνω σε αυτή την υπερτίμηση των ΗΠΑ από αρκετούς είναι ότι έτσι καλύπτουν την δική τους ανικανότητα! Γιατί δεν μας ακολουθεί ο λαός? Είναι λάθος η ιδεολογία μας? Είναι λάθος οι απόψεις μας? Είναι λάθος η συμπεριφορά μας? Δεν είμαστε άξιοι να πετύχουμε τους στόχους μας λόγου έλλειψης ικανοτήτων ή προσπαθειών?............. Μπαααααα είναι σχέδιο των ΗΠΑ! Κάτι έχει παιχθεί πίσω από την πλάτη μας και για αυτό όλα τα παραπάνω! Είναι κάτι μαφιόζοι αυτοίιιιιιιιι!

 Οι Ουκρανοί είναι Νεοναζί! Το τάγμα Αζώφ το έχεις ακούσει? Τα ίδια και στον Β Παγκόσμιο πόλεμο, Ναζίδες! Το ίδιο και εσύ που τους υποστηρίζεις (αυτό δεν λέγεται, αλλά υπονοείται ξεκάθαρα!).

 Οι Ουκρανοί είναι Νεοναζί γιατί έτσι λέει η Ρωσική κυβέρνηση, γιατί έτσι την συμφέρει. Το αφήγημα της είναι άλλωστε αυτό, αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, αποστρατικοποίηση της, σταμάτημα μιας γενοκτονίας (χωρίς αποδείξεις μάλιστα!).

 Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές του 2019 στην Ουκρανία ο εκπρόσωπος του άκρα εθνικιστικού κόμματος Σβομπόντα πήρε το 1,6% των ψήφων. Μεγάλο ποσοστό ε?

 Να σας Θυμίσω ότι στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Χρυσή Αυγή πήρε 379.581 ψήφους, δηλαδή το 6,99% των ψήφων, και έβγαλε 18 βουλευτές? Να σας θυμίσω ότι ακόμη και μετά τις δίκες και τις καταδίκες των μελών της Χρυσής Αυγής, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 (ίδια χρονιά με τις προεδρικές Ουκρανικές εκλογές!) η Χρυσή Αυγή πήρε 2,9% των ψήφων και δεν μπήκε οριακά στην βουλή γιατί δεν έπιασε το όριο του 3%?

 Αντιλαμβάνεστε ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσια των ποσοστών των Νεοναζιστών στην Ουκρανία? Τι μας κάνει αυτό? Νεοναζιστές όλους?

  Ξέρετε το ίδιο ακριβώς θα ισχυρισθεί (και ήδη το ισχυρίζεται!) και ο εκ ανατολών «Σύμμαχος» μας εάν αποφασίσει μια παρόμοια «ειρηνευτική αποστολή» στον Έβρο, ή στα νησιά του Αιγαίου.

 Για την Κύπρο δεν χρειάζεται να το πω καν! Ήδη το έκανε αυτό ακριβώς από το 1974!

 Και μια λεπτομέρεια εδώ, δεν πολεμάνε τους Ρώσους μόνο οι Νεοναζί της Ουκρανίας (αλλά φυσικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τους πολεμούν και αυτοί!), γιατί δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν τόση αντίσταση, για τόσες πολλές ημέρες, σε τόσα πολλά διαφορετικά μέρη! Εάν πραγματικά ίσχυε αυτό τότε ο Ρωσικός στρατός θα ήταν τελείως για κλάματα! Μεγάλα μέρη της Ουκρανικής κοινωνίας, ή και ολόκληρη, αντιστέκεται και αυτό ακριβώς βλέπουμε στα πεδία των μαχών. Όσο παράλογο είναι να πολεμούν μόνο οι Νεοναζί και να αντέχουν σε τέτοια πίεση, είναι και η ιδέα ότι μόνο οι 10.000 Τσετσένιοι αλεξιπτωτιστές νικούν σε όλα τα μέτωπα!


  Μα γιατί δεν ταυτίζεστε με τον Πούτιν? Χα χα χα.

 Γιατί τέτοιο κύμα κινητοποίησης και συμπάθειας για την Ουκρανία, γιατί όλοι ενάντια στην Ρωσία με τέτοιο μένος?

 Πρώτα από όλα γιατί αυτή η εισβολή της Ρωσίας είναι τελείως απροκάλυπτη παραβίαση του Διεθνούς δικαίου και της Νομιμότητας! Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ! Επίσης είναι μια επίθεση ενός ισχυρού έναντι σε κάποιον αδύναμο, και αυτό παίζει τον ρόλο του. Επίσης πριν από την επίθεση είχαν προηγηθεί τα ψέματα των Ρώσων ότι δεν επίκειται εισβολή (σε αντίθεση με τις εισβολές του ΝΑΤΟ που γίνεται ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι και θα γίνει εισβολή, και πως θα γίνει, και από ποιους θα γίνει! Τεράστια διαφορά!) και οι ειρωνείες απέναντι στους Δυτικούς ηγέτες που προειδοποιούσαν για αυτές!

 Έπειτα η δήλωση των Ρώσων ότι εάν ενταχθούν η Φιλανδία και η Σουηδία θα είναι οι επόμενες που θα υποστούν εισβολή (μιλάμε αυτό είχε καθοριστικότατο ρόλο, αμέσως μετά από αυτή την δήλωση ξέσπασε η καταιγίδα!), όπως και η εξωπραγματική απαίτηση της Ρωσίας να φύγουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τις χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας (και ουσιαστικά να φύγουν και οι ίδιες οι χώρες από το ΝΑΤΟ).

 Όλα αυτά οδήγησαν άμεσα να νιώσουν όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου απειλή (και όχι μόνο αυτά της Ε.Ε.), και να αντιδράσουν ανάλογα και άμεσα! Ίσως και υπό το πρίσμα ότι οι Αμερικάνοι δήλωναν (όχι πλέον!) την πρόθεση τους να απομακρυνθούν από την Ευρωπαϊκή περιοχή (ο στρατός τους δηλαδή) για να επικεντρωθούν στην περιοχή της Νότιο-ανατολικής Ασίας (Κίνα). Αυτή η προοπτική (και επιδίωξη από την Ρωσική πλευρά) ουσιαστικά πανικόβαλε και ξύπνησε τους Ευρωπαίους απέναντι στην κοινή απειλή που πλέον παρουσίασε η Ρωσία.

 Για το τέλος θα ήταν τελείως υποκριτικό να μην επισημάνω επίσης ότι οι Ουκρανοί είναι λευκοί, ξανθοί, Χριστιανοί (Δυστυχώς Ορθόδοξοι! Χα χα χα), και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στο να ταυτιστείς μαζί τους εάν είναι βόρειο-Ευρωπαίος (αντίθετα ο Αμπτούλ με το ξυρισμένο κεφάλι, το κόκκινο μούσι αλλά ΖΖΤΟΡ, τις κραυγές «θάνατος στα σκυλιά τους Αμερικάνους», καθώς καίει μια σημαία της Αμερικής σε μια πλατεία της πόλης του, μόνο ταύτιση δεν μπορεί να προκαλέσει πες σε έναν Γερμανό, η Άγγλο, ή Ολλανδό, ή Τσέχο!)! 

 Γιατί το ΝΑΤΟ να επεκταθεί τόσο κοντά στην Ρωσία  οι συμφωνίες να μην μπουν τα πρώην κράτη του Συμφώνου της Βαρσοβίας στο ΝΑΤΟ?

 Πρώτα από όλα να μην ξεχνιόμαστε στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. οι χώρες μπήκαν μόνες τους, με δικιά τους επιλογή, για να γνωρίσουν ένα καλύτερο μέλλον, με ανάπτυξη, Δημοκρατία και Ελευθερία! Κάτι που το δικαιούνται πλήρως! Ναι έγιναν οι σχετικές συμφωνίες, αλλά στην πραγματικότητα ήταν συμφωνίες που άφηναν έξω ή δεν λογαριάζανε τους πλέον ενδιαφερόμενους, που ήταν τα κράτη και οι λαοί αυτών των κρατών. Οι συνθήκες αλλάζουν, οι γνώμες αλλάζουν, οι καταστάσεις αλλάζουν! Όσο και εάν δεν αρέσει αυτό στην Ρωσία, που θα ήθελε χώρες υπόδουλες σε αυτή, όπως επί Σοβιετικής Ένωσης, όπως και επί Τσαρικής Ρωσίας.

 Αλλά μια που μιλάμε για τήρηση των συμφωνηθέντων, υπάρχει ακόμη μια συμφωνία που έχει υπογράψει η Ρωσία μαζί με τις ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία. Το μνημόνιο του Βουκουρεστίου το 1994 όπου η Ουκρανία έδωσε όλο το πυρηνικό της οπλοστάσιο (5000 πυρηνικές κεφαλές!) που είχε «κληρονομήσει» από την Σοβιετική Ένωση στην Ρωσία, με αντάλλαγμα ότι καμία από αυτές τις τρείς χώρες  δεν θα χρησιμοποιούσε τις δυνάμεις της ενάντια στην Ουκρανία, και κάθε μια από αυτές τις δυνάμεις και θα αναγνώριζε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και τα υπάρχοντα σύνορα της.

 Κάτι που δεν τήρησε η Ρωσία το 2014 με την κατάληψη της Κριμαίας, και φυσικά τώρα με την εισβολή σε πλήρη κλίμακα στην Ουκρανία! Καλά είναι όταν μιλάμε για τήρηση Συμφωνιών να τηρούμε εμείς οι ίδιοι πρώτα τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει! Και επίσης εδώ είναι και το γελοίο ψέμα της Ρωσικής προπαγάνδας, ότι η Ουκρανία σχεδίαζε να κάνει πυρηνικά όπλα, και βρόμικες ραδιενεργές βόμβες (από το ραδιενεργό υλικό του Τσερνομπίλ!). Παλικάρια μου εάν είχε τέτοιες βλέψεις πότε δεν θα παράδιδε το πυρηνικό της οπλοστάσιο σε εσάς, και τώρα θα ήσασταν σούζα μπροστά της, και ήσυχοι σαν αρνάκια!

 Δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί έξω από την πόρτα τους πυρηνικά οι Ρώσοι, πως θα άφηνε να υπάρχουν πυρηνικά όπλα στα σύνορα της?

 Δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί πυρηνικά όπλα η Ρωσία έξω από την πόρτα της? Ενδιαφέρον! Για να δούμε πρώτα από όλα ποιοι είναι οι γείτονες της Ρωσίας! Πρώτα από όλα η Κίνα! Έχει η Κίνα πυρηνικά? Φυσικά και έχει! Είναι γείτονας της Ρωσίας? Είναι!

  Πάμε παρακάτω! Όσοι δεν έχετε και τόσο καλή σχέση με τους χάρτες θα παραξενευτείτε τώρα πάρα πολύ, όταν θα μάθετε ότι η ΗΠΑ και η Ρωσία είναι γείτονες, και συνορεύουν! Ναι, ναι, ναι! Η Ρωσία και οι ΉΠΑ είναι γείτονες στην περιοχή της Αλάσκας (που την πούλησαν οι Ρώσοι στους Αμερικάνους!). Η απόσταση ανάμεσα στις δύο Ηπειρωτικές μάζες (Ασία, Αμερική) είναι μόνο 80-85 χιλιόμετρα (δηλαδή σχεδόν όσο απέχουν τα νησιά του κεντρικού ανατολικού Αιγαίου από τις ακτές της Τουρκίας!), μάλιστα το πιο κοντινό νησάκι της Αμερικής απέχει 35 χιλιόμετρα από την Ρωσία! Έχουν πυρηνικά οι ΗΠΑ? Φυσικά και έχουν! Από τα καλύτερα! Είναι γείτονας της Ρωσίας? Είναι!

 Πάμε παρακάτω, ποιες άλλες πυρηνικές δυνάμεις υπάρχουν στον πλανήτη που να είναι πολύ κοντά στην Ρωσία? Η Ινδία, το Πακιστάν, και το Ισραήλ! Υπάρχει κανένας που να έχει πυρηνικά να είναι υπερβολικά κοντά στην Ρωσία, και να είναι υπερβολικά ασταθής στις δηλώσεις του, και  στην συμπεριφορά του? Ναι η Βόρεια Κορέα με τον «πυρηνικό» Κίμ!

 Υπάρχει κάποιο ισλαμικό φονταμενταλιστικό κράτος που να συνορεύει με την Ρωσία, που να έχει πυρηνικό πρόγραμμα που είναι σχεδόν έτοιμο να αποδώσει πυρηνικά όπλα σε αυτό το κράτος, και μάλιστα πυρηνικό πρόγραμμα που να έχει βοηθηθεί πλήρως από Σοβιετική Ένωση και Ρωσία μετέπειτα? Ναι υπάρχει! Το Ιράν! Αυτά σχετικά με το τι επιτρέπει ή όχι να υπάρχει στα σύνορα της η Ρωσία!

 Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ο ίδιος λαός, απλώς μια μειοψηφία νεοναζιστών προκαλεί το πρόβλημα.

 Δεν είναι! 12 μέρες πολέμου πλέον το έχουν αποδείξει αυτό περίτρανα! Επίσης ενώ βλέπουμε καραβάνια προσφύγων να πηγαίνουν στις Δυτικές χώρες (μέχρι χθες 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες πέρασαν τα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας), δεν βλέπουμε ούτε έναν να πηγαίνει πρόσφυγας στην «αδερφή» χώρα Ρωσία! Παράξενο ε? Δεν ξέρουν οι Ουκρανοί ότι είναι αδέρφια με τους Ρώσους και δεν πάνε εκεί?

 Και όσο για ότι μια μειοψηφία νεοναζιστών πολεμούν τόσο αποτελεσματικά και σκληρά τους Ρώσους τι να πω? Εάν δεν μπορούν οι Ρώσοι με όλες τις συμβατικές τους δυνάμεις να νικήσουν μια μειοψηφία μιας πολύ μικρότερης και φτωχότερης χώρας από αυτούς, τότε και ο στρατός τους είναι για κλάματα, και οι στρατιώτες τους φλώροι!

 Και καλά είναι να μην μας κάνουν και πολλές μαγκιές εμάς τους Έλληνες, που για τον χαβαλέ μας μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον Ινδό ποταμό, για να πιούμε μια φραπεδιά εκεί! Φλώροι Ρώσοι! Χα χα χα. 

 Γιατί να συνεχίζουν να πολεμούν οι Ουκρανοί αφού θα χάσουν, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Δύσης σαν χρήσιμοι ηλίθιοι, πρέπει να σταματήσει το θανατικό, κάτι να γίνει (να παρατήσουν τα όπλα δηλαδή οι Ουκρανοί!)?

  Τα ίδια περίπου άτομα που θέλουν να μην υποχωρούμε στην Τουρκία και τις παράνομες διεκδικήσεις της, λυσσομανούν γιατί δεν έχουμε πάει ακόμη στα 12 νμ στο Αιγαίο παρά το Casus Belli της Τουρκίας, δεν έχουμε ακόμη οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο, είναι οι ίδιοι που προτείνουν να παραδώσουν τα όπλα τους οι Ουκρανοί και να κατακτηθούν από τους Ρώσους!

 Ε αν είναι με αυτή την λογική και εμείς να αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά του Αιγαίου επειδή το θέλει η Τουρκία. Να δεχθούμε και όποια λύση βολεύει τους Τούρκους στην Κύπρο για να αποτελειώσουν ότι έχουν αρχίσει το 1974, να δώσουμε ότι γουστάρουν και στο Αιγαίο από δικαιώματα εξόρυξης (σε μια Win-Win, Καζάν - Καζάν κατάσταση), να δώσουμε και αυτονομία στην Θράκη γιατί έτσι γουστάρει η Τουρκία! Η υποχωρητικότητα και η έλλειψη μαχητικού πνεύματος που δεν δέχεστε για το Έθνος μας, γιατί να την δεχθούν οι Ουκρανοί για το δικό τους Έθνος?

 Τι συμφέροντα εξυπηρετούν οι Ουκρανοί? Τα δικά τους! Υπερασπίζονται την εθνική τους ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα τους, την Ελευθερία τους, την Δημοκρατία τους. Πολεμούν υπέρ πίστεως και πατρίδας, πολεμούν υπέρ βωμών και εστιών! Είναι αξιοθαύμαστοι για αυτό! Ιδίως από τους Έλληνες που πολεμούν εδώ και χιλιετίες για ακριβώς τα ίδια, ενάντια υπέρτερων δυνάμεων. Τουλάχιστον από τους Έλληνες που έχουν ένα δράμι μυαλό, και δεν είναι αμόρφωτοι περί της Ιστορίας τους!

 Για να σταματήσει το θανατικό η λύση είναι τρομερά απλή! Να σταματήσουν οι Ρώσοι την εισβολή και να φύγουν! Εάν δεν το κάνουν απέναντι σε έναν λαό που είναι αποφασισμένος να αντισταθεί δεν υπάρχει τρόπος άλλος για να σταματήσει το θανατικό!



 Ουκρανοί άμαχοι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο κάτω από μια κατεστραμμένη γέφυρα στο Ιρπίν.

 Είναι Ηθικό να πολεμάνε μέσα στις πόλεις και να κινδυνεύουν άμαχοι, είναι ήρωες αυτοί που βάζουν τις ζωές των αμάχων στην γραμμή του κινδύνου?

 Δεν βολεύει τους Ρώσους να πολεμήσουν στις πόλεις οι Ουκρανοί ε? Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μαζικά το πυροβολικό τους και την Αεροπορία, να ισοπεδώσουν κυριολεκτικά τις πόλεις, και να σκοτώσουν τόσους πολλούς αμάχους που στο λεξικό δίπλα στην λέξη Βαρβαρότητα θα έχουν την εικόνα του Πούτιν (ή αλλιώς του Βλάντ του Τρελού ή του Βλάντ του Αιμοσταγή όπως θα τον ονομάσουν μετά από αυτό!).

 Ας μας πουν οι Ρώσοι ποιος τρόπος πολέμου τους βολεύει, να τον εφαρμόσουν οι Ουκρανοί! Πόλεμο μέσα στις απέραντες πεδιάδες της Ουκρανίας που δεν υπάρχει καμία κάλυψη για τους Ουκρανούς, για να περάσουν οι Ρώσοι με τις ερπύστριες των τανκ από πάνω τους (κάτι τέτοιες ιστορίες υπάρχουν από το Αφγανιστάν, που το έκαναν κυριολεκτικά αυτό στους Μουσαχεντιν ως τρόπο εκτέλεσης!). Ούτε αυτό τους βολεύει? Τότε να βάλουμε τους Ουκρανούς να αυτοκτονήσουν με τα όπλα τους, γιατί είναι ανίκανοι οι Ρώσοι να τους νικήσουν?

 Μην μπερδεύουμε το ποίος είναι ο ανήθικος σε αυτόν τον πόλεμο, που φυσικά είναι αυτός που έχει εισβάλει σε μια ξένη χώρα! Όλα τα άλλα είναι μπαρμπούτσαλα. Ο κάθε λαός πολεμά όπως μπορεί, με τα μέσα που έχει, και με τον τρόπο που τον βολεύει αυτόν, και όχι τον κατακτητή!

 Εμείς στην Επανάσταση πολεμούσαμε αποτελεσματικά πίσω από ταμπούρια, και με ξαφνικά γιουρούσια σε ανυποψίαστους Τούρκους, όσες φορές ταχθήκαμε ως τακτικός στρατός απέναντι από τους Τούρκους ή τις Δυνάμεις του Ιμπραήμ χάσαμε! Οι Βιετκόνγκ πολεμούσαν μέσα στην ζούγκλα με μικρές ομάδες και τακτικές hit and run, όποτε πηγαίνανε με μαζικούς σχηματισμούς (κυρίως στρατιώτες του Βόρειου Βιετνάμ μεταμφιεσμένοι ως Βιετκόνγκ) τους περίμενε σφαγή, μια από τα ίδια και με τους αμερικάνους επαναστάτες απέναντι των Βρετανών!

  Επίσης είναι αξιοσημείωτο το πόσο ομόηχα ακούγεται το παραπάνω επιχείρημα με όσα λέγανε οι Ναζί για τους παρτιζάνους στην Ελλάδα, και όλη την Ευρώπη, λίγο πριν κάψουν τα Καλάβρυτα ή το Δίστομο, ή τον Χορτιάτη ή, ή, ή…….!

 Αλλά ακόμη και εάν φύγει κόσμος από τις πόλεις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα φύγουν και όλοι οι άμαχοι από αυτές! Ποτέ δεν εγκαταλείπουν όλοι οι άμαχοι τις πόλεις! Και γιατί δεν έχουν που να πάνε, και γιατί μένουν για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, και γιατί έχουν άμεσους συγγενείς να υπερασπίζονται τις πόλεις, και μένουν να πεθάνουν μαζί με αυτούς (τους γιούς τους, τους άντρες τους, τους πατεράδες τους, τα αδέρφια τους), και γιατί απλούστατα δεν γουστάρουν το νταβατζηλίκι του κατακτητή και λένε «δεν θα σου περάσει ρε Πούστη, εδώ θα μείνω για να αντισταθώ σε κτηνάνθρωπους σαν και εσένα!».

 Μην έχετε αμφιβολίες ακόμη και εάν επιχειρηθεί μια απομάκρυνση άμαχου πληθυσμού από τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας θα μείνουν με την θέληση τους δεκάδες χιλιάδες, με εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς, πίσω στις πόλεις που θα ισοπεδωθούν. Μνήματα τους θα είναι οι τσιμεντένιοι τοίχοι που θα τους καταπλακώσουν. Ο φόρος αίματος για να ικανοποιηθεί ο Βλάντ ο Αιμοδιψής!

 Από πού και ως που δεν τα πάνε καλά οι Ρώσοι στον Πόλεμο στην Ουκρανία, έχουν σε τόσες λίγες μέρες κατακτήσει περιοχή μεγάλη σαν την Ελλάδα!

 Δεν ορίσαμε εμείς το τι θεωρείται «επιτυχημένο» από την Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο!

 Αυτοί οι ίδιοι νομίζανε ότι θα καταλάβουν όλη την Ουκρανία σε μια, δύο, μέρες και θα τραπεί σε φυγή ο πρόεδρος τους (στο μεταξύ την μάχη των εντυπώσεων την κερδίζει κατά κράτος αυτός ο «παράξενος» τύπος. Ανοιχτός, απλός, προσβάσιμος, προσγειωμένος, επικοινωνιακός! Σε απόλυτη αντίθεση με το ψυχρό, απόμακρο, αφ υψηλού, «αυτοκρατορικό» στιλ του Πούτιν. Ίσως και ένας λόγος της συμπάθειας προς τους Ουκρανούς να είναι και αυτός! Κανείς δεν γουστάρει τον μαλάκα που υποτιμά τους πάντες και τους θεωρεί κατώτερους του!).

 Αυτοί είχαν καύσιμα στα Τανκς τους μόνο για 2-3 ημέρες, και μετά αυτά ξέμεναν από καύσιμα, και τα παρατούσαν τα πληρώματα τους (και τα έκλεβαν οι Ρωμα για σκράπ! Χα χα χα). Αυτοί δεν είχαν τρόφιμα για τους στρατιώτες τους με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ για να βρουν κάτι να φάνε (μιλάμε απολύτως τίποτα δεν μπορεί να ρίξει το ηθικό ενός στρατού όσο η έλλειψη φαγητού, το έχω ζήσει σε φυλάκια όπου έφευγε ο μάγειρας από αυτά, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο η κατάσταση στο φυλάκιο γίνονταν εκρηκτική!!!). Αυτοί είχαν έτοιμα άρθρα και τα δημοσίευσαν κατά λάθος όπου πανηγύριζαν την νίκη του Ρωσικού στρατού, και την Ενοποίηση Ουκρανίας και Ρωσίας, και την αναβίωση μιας μεγάλης δύναμης, σαν την Σοβιετική ένωση (26 Φεβρουαρίου, στον Ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων RIA Nobosti, και υπέπεσε στην αντίληψη του Βούλγαρου δημοσιογράφου Κρίστο Γκρόζεφ πριν το αποσύρουν άρον, άρον).

 Από εκεί και πέρα ο πόλεμος έχει βαλτώσει για τους Ρώσους, η προέλαση είναι αργή σε όσα τουλάχιστον σημεία γίνεται, το Χάρκοβο και η Μαριούπολη ακόμη αντέχουν, δεν έχουν πλησιάσει αρκετά στο Κίεβο για να είναι κοντινή η πτώση του (μάλιστα ήταν τόση η σιγουριά των Ρώσων ότι δεν θα αντισταθούν οι Ουκρανοί, που έκαναν αεροπρογεφύρωμα σε αεροδρόμιο 35 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Κιέβου με 35 ελικόπτερα (κοντά στο τάγμα δύναμη), όμως οι Ουκρανοί αντεπετέθηκαν και ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο (και μάλλον σφαγιάστηκαν όλοι οι Ρώσοι, εκεί έχασαν και τον Στρατηγό τους οι Ρώσοι!).

 Διαρκώς βλέπουμε κατεστραμμένα τανκς, ελικόπτερα, μέχρι και σύγχρονα αεροσκάφη των Ρώσων (και είναι κάτι που δεν το δέχονται οι Ρωσοψέκ, και τους φέρνουν στα όρια της τρέλας αυτές οι ειδήσεις! Είναι δύσκολο να καταρρέει ο κόσμος που είχες πλάσει στο μυαλό σου, σχετικά με τα υπερόπλα των Ρώσων και τον υπερστρατό τους! Δυστυχώς μέχρι τώρα οι επιδόσεις του Ρωσικού στρατού είναι αντίστοιχες ομάδας Γ επαγγελματικής κατηγορίας, Αγροτικού Αστέρα, Μακεδονικού, Άρη, Καμπανιακού κ.α.).

 Ο κωμικός είναι ακόμη στην θέση του, στο Χάρκοβο που πρέπει να είναι η πιο Ρωσόφωνη πόλη της Ουκρανίας οι Ρώσοι τρώνε τα μούτρα τους, το Κίεβο περιμένει με την σειρά του να γίνει ένα ακόμη Στάλινγκραντ για τους κατακτητές του!

 Εάν μετά από 12 ημέρες αυτά κάποιοι τα λογίζουν για επιτυχίες, τότε μάλλον θα νομίζουν ότι οι Ναζί ήταν οι νικητές του B Παγκοσμίου πολέμου!

 


 Ουκρανοί στρατιώτες αναπαριστούν τον πίνακα "Κοζάκοι στέλνουν την απάντηση τους στον Σουλτάνο"! Προφανέστατα είναι χαμηλό το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών απογόνων των Κοζάκων!  


 Δεν θέλουν οι Ρώσοι να χρησιμοποιήσουν το βαρύ πυροβολικό τους και την αεροπορία τους και για αυτό υπάρχουν οι καθυστερήσεις στα μέτωπα, σκέφτονται τις εκατόμβες νεκρών αμάχων και αυτόσυγκρατούνται.

 Ναι εν μέρει αυτό ισχύει, η χρησιμοποίηση του πυροβολικού (και ιδίως των Θερμοβαρικών όπλων TOS-1που τα διαφήμιζαν οι Ρώσοι με το να δείχνουν ότι περνούν τα σύνορα της Ουκρανίας, φυσικά για ψυχολογικό πόλεμο, όπως και οι δηλώσεις του Αρχηγού των Τσετσένων Καντίροφ ότι θα σφάξουν όποιον αντισταθεί!), και της αεροπορίας θα αλλάξει δραστικά τους όρους του πολέμου, και θα επιταχύνει πολύ την πτώση της Ουκρανίας. Αλλά η χρήση τους θα έχει και δυσάρεστες επιπτώσεις και για τους Ρώσους, τρομακτική απώλεια αμάχων, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση την Ρωσία από τους Δυτικούς, και φυσικά απαξίωση και από την Δυτική κοινή γνώμη (Ίσως και από την Ρωσική κοινή γνώμη!!!), αλλά κυρίως θα ατσαλώσει την θέληση των Ουκρανών να πολεμήσουν και μετά από την (ενδεχόμενη?) στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας. Τίποτα δεν αυξάνει τους αριθμούς, και την μαχητικότητα των παρτιζάνων, όσο το αθώο χυμένο αίμα των δικών τους ανθρώπων!

 Αλλά υπάρχει ακόμη μια ανάγνωση πάνω σε αυτό, οι Ρώσοι δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει αυτά σε τέτοιο βαθμό (που τα έχουν χρησιμοποιήσει οι Δυτικοί! Τουλάχιστον την Αεροπορία, στο πυροβολικό μάλλον έχουν πλεονέκτημα οι Ρώσοι!) γιατί απλούστατα δεν έχουν την δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν. Μην ξεχνάτε ο πόλεμος είναι ακριβή υπόθεση. Πύραυλοι κρουζ και κατευθυνόμενες βόμβες κοστίζουν από 1-1,5 εκατομμύριο δολάρια το κάθε ένα!

 Ήδη στην προηγούμενη ανάρτηση δείξαμε γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να υπολογίζεται ως υπερδύναμη! Δεν μπορεί να διεξάγει έναν πόλεμο στην κλίμακα που μπορούν οι ΗΠΑ. Μπορεί να διεξάγει ένα πόλεμο στην κλίμακα που μπορεί και η Γαλλία που έχει ένα παρεμφερές ΑΕΠ με την Ρωσία! Δεν έχει την απαραίτητη Διοικητική Μέριμνα (logistics) για έναν πόλεμο αστραπή, με αβέρτα κατανάλωση πανάκριβων συστημάτων (ήδη έχει ξοδευτεί από 320-480 πυραύλους κρούζ! Πόσους ακόμη να έχει? Τους χρειάζεται και για έναν επόμενο πόλεμο άλλωστε! Και για να αναπληρωθεί το απόθεμα που ήδη έχει ξοδευτεί θα χρειασθούν μερικά δισεκατομμύρια δολάρια, που πλέον δεν υπάρχουν! Σε λίγο θα σκουπίζονται στους τοίχους στις τουαλέτες του Κρεμλίνου, γιατί τους κόβω να μην έχουν λεφτά ούτε για χαρτί υγείας!!!).

Καλό είναι ο καθένας να ξέρει μέχρι που φτάνει η σκιά του, και εγώ θέλω να λέγομαι Αρκούδας, αλλά εάν βρεθώ απέναντι σε μια πραγματική αρκούδα θα αρχίσω να τρέχω και δεν θα κάτσω να την αντιμετωπίσω! Το ότι λες διαρκώς σε όλους ότι είσαι υπερδύναμη, δεν σε κάνει υπερδύναμη! Λυπάμαι αλλά έτσι είναι! Συγνώμη και όλας! Χα χα χα.

 Είναι δυνατόν να μας κάνει μάθημα Δημοκρατίας η Δύση με τόσα προβλήματα που έχει η δημοκρατία στις χώρες τους? Να αποτελούν μοντέλο οι κοινωνίες τους που είναι γεμάτες με κοινωνικά προβλήματα? Η μέγιστη ειρωνεία!

 Ναι έχει μεγάλα μειονεκτήματα η δημοκρατία (το μεγαλύτερο είναι ότι η ψήφος ενός έξυπνου έχει ακριβώς την ίδια αξία με αυτή ενός ηλίθιου (πχ Ρωσοψέκ! Χα χα χα)), μεγάλα μειονεκτήματα που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και περιπτωσάρες σαν τον Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ!!!

 Αλλά και πάλι ακόμη και αυτή η Δημοκρατία είναι χίλιες φορές καλύτερη από απολυταρχίες σαν την Ρωσία ή την Κίνα (ή την Τουρκία!). Στις Δημοκρατίες μας μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα (μέχρι μπορείς σαν Μάο Μάο να λες δημόσια ή να το γράφεις «Μητσοτάκη Γαμιέσαι» ή «Τσίπρα Γαμιέσαι» ή «Ανδρουλάκη γαμιέσαι» χωρίς να περιμένεις σε ελάχιστη ώρα να σπάσουν την πόρτα σου τα ΜΑΤ, όπως ακριβώς θα συμβεί εάν γράψεις στην Ρωσία το «Πούτιν γαμιέσαι». Στο μεταξύ σοβαρά τώρα? Αυτό το θεωρείτε ότι είναι αντιπολίτευση? Αυτό είναι πολιτικό ήθος? Αυτά είναι πολιτικά επιχειρήματα? Τι να σας πω? Ξεφτιλίκι!).

 Στις Δημοκρατίες μας δεν δηλητηριάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι (υπόθεση πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ), ή φυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες οι πολιτικοί μας αντίπαλοι (υπόθεση Ναβάλντι).

 Και πριν οι Ρωσοψέκ αρχίζουν τις κραυγές ναι! Οι τις Χρυσής Αυγής δικάστηκαν σε ένα δίκαιο δικαστήριο, με πλήρες και τεκμηριωμένο κατηγορητήριο που αποδείχθηκε ότι ισχύει στο δικαστήριο, και καταδικάστηκαν δίκαια από την Ελληνική Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έχουν κατηγορηθεί και αποδειχθεί ότι τα διέπραξαν. Όσοι ακόμη είσαστε οπαδοί της Χρυσής Αυγής είσαστε πλέον και συνένοχοι τους, μια που γνωρίζετε όλα τα παραπάνω, και τα αποδέχεστε! Καλό είναι ορισμένα πράγματα να τα λέμε!

 Όλο αυτό το Δημοκρατικό υπόβαθρο και πολιτισμός δεν υπάρχει στις απολυταρχίες, εκτός από ένα επίστρωμα δημοκρατίας που υπάρχει για τα προσχήματα ( Πχ στην περίπτωση του Πούτιν που όταν εξάντλησε τα χρονικά συνταγματικά περιθώρια επανεκλογής του ως Πρόεδρος της Ρωσίας, έβαλε ως πρόεδρο της Ρωσίας τον αχυράνθρωπο του πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας τον Μεντιεγιεφ, αφού άλλαξε το σύνταγμα της Ρωσίας και πήρε την εξουσία από τον Πρόεδρο και την έδωσε στον πρωθυπουργό, και αφού ξανά άλλαξε το σύνταγμα της Ρωσίας που του επιτρέπει πλέον πολλές ακόμα θητείες ως πρόεδρος της χώρας, επανέφερε την εξουσία στον Πρόεδρο της Χώρας, αφού εκλέχτηκε σε αυτό το αξίωμα! Ιστορίες για αγρίους! Στην Ελλάδα εάν κάποιος έστω το πρότεινε αυτό θα τον είχαν σταυρώσει όλοι στην πλατεία συντάγματος! Αυτή είναι η δύναμη της Δημοκρατίας μας! Να μην είσαστε αναγκασμένοι να τρώτε επ άπειρο στην μάπα σας Κούλιδες, και Αλέξιδες, και Γιωργάκιδες, και Κωστάκιδες!).

 Δεν υπάρχει καν σύγκριση!


  Αυτά παθαίνεις εάν το παίζεις Αυτοκράτορας ενώ δεν είσαι! Είδες ο "αδύναμος " ο Μανολάκης? 

 Η Δύση παρακμάζει, οι Δημοκρατίες με τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα τους, και τις αντιφάσεις τους, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, το μέλλον βρίσκεται  σε αποφασιστικούς και απολυταρχικούς ηγέτες, που για το καλό της χώρας τους δεν διστάζουν να χτυπήσουν την γροθιά τους στο μαχαίρι!

 Ναι αυτή ακριβώς ήταν η οπτική και η ρητορική του Πούτιν, του Σι Τζινπινγκ, του Ερτογάν! Αυτή ακριβώς η θεωρία έδωσε το θάρρος να επεμβαίνει (μυστικά) στις εκλογές των Δυτικών κρατών η Ρωσία για να υπονομεύσει τις Δυτικές Δημοκρατίες, και να βοηθήσει στην εκλογή επιθυμητών πολιτικών από αυτή. Αυτή ακριβώς ήταν η θεωρία για την επέμβαση στην Ουκρανία όπου δεν ανάμενε σοβαρές κυρώσεις από τους «άβουλους», «αδύναμους», «ανίκανους», «αναποφάσιστους» Δυτικούς ηγέτες!

 Και ακριβώς αυτή η θεωρία ήταν το μεγαλύτερο λάθος του Πούτιν (και των υπολοίπων!)! Καλή θεωρία, καλή να την ακούς, ακόμη καλύτερη για να ονειρεύεσαι μεγαλεία βάση αυτής αλλά επίσης και ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ!!! 

 Το πόσο λάθος? Το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες όπου όλοι οι Δυτικοί ηγέτες σαν μια γροθιά αραδιάζουν σκληρά μέτρα (για την Ρωσία αλλά και για αυτούς! Αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος για αυτούς!), σε τέτοια κλίμακα που το τεράστιο ήδη κόστος οικονομικό, πολιτικό, και σε αίμα, της Ρωσίας από τον πόλεμο της Ουκρανίας, να είναι ασήμαντο απέναντι στο κόστος που ήδη πληρώνει από τις κυρώσεις, και ακόμη χειρότερα από αυτό που θα πληρώνει από εδώ και πέρα! Ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό του Πούτιν στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στον Οικονομικό πόλεμο με την Δύση! Εκεί ο Χρόνος είναι ο απόλυτος εχθρός του!

 Οπότε καλή η παραπάνω θεωρία αλλά μας πέθανε! Και το καλό είναι ότι κρατάνε σημειώσεις και οι άλλοι απολυταρχικοί ηγέτες που αναφέραμε, και αρχίζουν να κόβουν στροφές, και να κάθονται λίγο στα αυγά τους!

 Η Δύση δεν έχει τελειώσει ακόμη! Δεν θα υπάρξει ένα «Γιούργια» για να πάρουν κάποιοι την θέση τους!

 Η Ρωσία είναι περικυκλωμένη από το ΝΑΤΟ! Πρέπει να της δοθεί ένας ζωτικός χώρος και για αυτή!

 Καμία Ρωσία δεν είναι περικυκλωμένη από το ΝΑΤΟ! Η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα, που σχεδόν περικυκλώνει όλες τις άλλες χώρες! Ξεκινά από την Βαλτική όπου είναι γείτονας με την Πολωνία, και φτάνει μέχρι τον Βερίγγειο πορθμό που είναι γείτονας με τις ΗΠΑ! Ξεκινάει ψιλά από την Φιλανδία, και φτάνει μέχρι την Κίνα! Είναι τόσο μεγάλη που πούλησαν την Αλάσκα στις ΗΠΑ, γιατί τους ήταν άχρηστη!!!

 Στην προηγούμενη ανάρτηση δείξαμε τα αριθμητικά δεδομένα που ορίζουν την έκταση της, τον πληθυσμό της, την πυκνότητα της, το ΑΕΠ της, το Κατά κεφαλή εισόδημα της. Η πυκνότητα της είναι στα 8,6 άτομα στο τετραγωνικό χιλιόμετρο, όταν στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος αριθμός είναι 33,7, στην Ε.Ε. 105,7 (στην Ελλάδα 81,2), στην Κίνα 147,1 , στην Ιαπωνία 332,20 , και στην Ινδία 423,90!

 Μια τεράστια άδεια χώρα η Ρωσία γεμάτη πλουτοπαραγωγικούς πόρους έτοιμους για να εκμεταλλευτούν! Αβέρτα ζωτικός χώρος για την Ρωσία η ίδια η χώρα της Ρωσίας! Δεν είναι αναγκαίο να κατακτήσει άλλες χώρες (βλέπε Ουκρανία), για να αποκτήσει και άλλο ζωτικό χώρο μια που ήδη δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτόν που έχει. Δεν είναι απαραίτητο να κάνει εισβολές σε άλλες χώρες, για να έχει πατήματα και βάσεις σε όλο τον κόσμο (βλέπε Συρία και Λιβύη). Δεν έχει τίποτα να φοβάται από εισβολές άλλων λόγου μεγέθους, αλλά φυσικά και πυρηνικού οπλοστασίου (μπορεί να μην είναι μεγάλο φόβητρο για επιθετικούς σκοπούς ένα πυρηνικό οπλοστάσιο εάν και ο αντίπαλος σου έχει επίσης ένα τέτοιο, αλλά για αμυντικούς σκοπούς μια χαρά μπορεί να αποτρέπει εισβολές!).

 Δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται η Ρωσία την Δύση, εάν θέλει να συνεργαστεί μαζί της και να εκμεταλλευτεί το τεράστιο δυναμικό της! Το πρόβλημα δημιουργείται όταν θέλει η Ρωσία να το παίξει υπερδύναμη, και να υπερεπεκταθεί πολύ πέρα από τα σύνορα της!

 Δυστυχώς η αριθμητική δεν είναι με το μέρος της, και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι αντίπαλοί της (και οι «φίλοι» της! Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η Κίνα αυτή την στιγμή δεν θέλει να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς και ο οικονομικός πόλεμος της με την Δύση! Μια δυνατή Ρωσία δεν είναι καλός σύμμαχος για την Κίνα, μια αποδυναμωμένη Ρωσία έτοιμη να γίνει οικονομική αποικία, και χρεοκρατία της Κίνας, είναι χίλιες φορές προτιμότερη για την Κίνα! Το ξέρουν οι Κινέζοι αυτό, το ξέρουν οι Δυτικοί αυτό, το ξέρουν οι Ρώσοι αυτό, το ξέρω εγώ αυτό, πλέον το ξέρετε και εσείς αυτό! Χα χα χα).

Οι Δυτικοί βοηθούν την Ουκρανία δίνοντας την ανοιχτά όπλα! Αυτό σημαίνει αυτόματη κήρυξη πολέμου από την Ρωσία? Μπορεί αυτό να μας οδηγήσει σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο?

Οι Σοβιετικοί δίνανε αβέρτα στρατιωτική βοήθεια στο Βόρειο Βιετνάμ και στους Βιετκόνγκ (ακόμη και στα αεροπλάνα που δίνανε αβέρτα οι Σοβιετικοί στο Βόρειο Βιετνάμ υπήρχαν μέσα Σοβιετικοί πιλότοι, όπως και πιλότοι από τις ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες!). Προς τιμή τους οι Αμερικάνοι δεν έκαναν όλη την Σοβιετική Ένωση ίσιωμα με τα πυρηνικά τους! Το ίδιο θα κάνει και ο Πούτιν .Άλλωστε καλές οι δηλώσεις, αλλά όπως εμείς είδαμε ότι όταν οι Τούρκοι τους κατάρριψαν το μαχητικό οι Ρώσοι κάνανε γαργάρα! Το είδαμε εμείς, το είδε η Τουρκία, το είδε και όλο το ΝΑΤΟ. Η τίγρης αποδείχθηκε γατάκι! Καλά είναι να μην ξεχνάμε εύκολα!


 Μαρία η όμορφη. 

 Πρέπει να πάρουμε θέση σε αυτόν τον πόλεμο? Θα μας το κρατήσει μανιάτικο μετά η Ρωσία και θα μας τιμωρήσει! Και εάν είναι να εκτεθούμε στην Ρωσία να ζητήσουμε ανταλλάγματα!

 Να μην πάρουμε θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο και η νομιμότητα, όταν έχουμε κάνει αυτές τις έννοιες σημαία της Εξωτερικής μας πολιτικής εδώ και δεκαετίες?

 Όταν η περίπτωση της Ουκρανίας είναι όμοια με την εισβολή στην Κύπρο από άποψη επιχειρηματολογίας της Τουρκίας (προστασία της Τουρκοκυπριακής μειονότητας από (δήθεν!) «γενοκτονίες» των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων, αποχουντοποίηση του Καθεστώτος της Κύπρου (μια που τα δικά μας τα τζιμάνια πήγαν να ρίξουν τον Μακάριο?), αποστρατικοποίηση της Κύπρου), αλλά και μεθοδολογία στην εισβολή!

 Και εάν θυμώσει η Ρωσία τι θα κάνει?

 Θα δώσει S400 στους Τούρκους?

 Θα χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία?

 Θα αδιαφορήσει πλήρως στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολή σε τζαμί (θα κάνουν και δηλώσεις μάλιστα «Καλύτερα! Δεν θα πληρώνουν και εισιτήριο οι Ρώσοι τουρίστες για να μπουν μέσα»!)?

 Δεν θα μας δώσουν δανικά όταν οι πρωθυπουργοί μας, και οι υπουργοί μας, θα πηγαίνουν στην Μόσχα ώστε να γλυτώσουμε από τα μνημόνια και να μας λένε «Βρείτε τα με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε»?

 Θα φέρονται σαν σκουπίδι στον Οικουμενικό πατριάρχη γιατί αναγνώρισε το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής εκκλησίας (ακριβώς όπως παλιότερα τέτοιες αναγνωρίσεις έκανε και το πατριαρχείο Μόσχας, για τόσες αυτοκέφαλες εκκλησίες της Βαλκανικής, για να αποδυναμώσει το Οικουμενικό πατριαρχείο! Δυστυχώς έτσι λειτουργούν οι Χριστιανοί! Οφθαλμός αντί οφθαλμού! Χα χα χα) και πάει να δημιουργήσει Ρωσικές εξαρχίες και στα Πατριαρχεία Αντιόχειας, Ιερουσαλήμ, και Αλεξάνδρειας για αντίπραξη στο Οικουμενικό πατριαρχείο?

 Θα αναφέρει το ψευδοκράτος στην Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» επειδή δεν τους κάνουμε το κέφι να είμαστε τα δικά τους «γιουσουφάκια», που λένε για την άλλη πλευρά οι Ρωσοψέκ?

 Θα μας μαλώσει η ωραία Μαρία «να μας πούνε πότε θα γίνει η εισβολή οι Δυτικοί στην Ουκρανία για να κανονίσω τις διακοπές μου» Ζαχάροβα, γιατί δεν δείχνουμε αποκλειστικά την δική τους προπαγάνδα (ναι δείχνουμε κατά κύριο λόγο την Δυτική! Πληρώνουν πιο καλά τώρα που λόγου κυρώσεων στο SWIFT δεν έχει μισθό για τα τρολ από την Ρωσική πρεσβεία! Χα χα χα)?

 Τι ακριβώς θα μας κάνει? Μπας και θα βοηθήσει τον Κεμάλ στην Μικρασιατική Εκστρατεία, ή θα δώσει την Ανατολική Ρωμυλία στην Βουλγαρία όπως έκανε στο παρελθόν  το "ξανθό γένος" (Ά ρε Κοσμά Αιτωλέ τι τεράστια ζημία έκανες στο γένος με τις λολίκοκο και καλά «προφητείες» σου!).

 Δεν θυμώνει μόνο η Ρωσία να πείτε της Μαρίας της Όμορφης.

 Να της πείτε επίσης ότι βοήθησαν μεν στην Ναυμαχία του Ναβαρίνου, αλλά η γλώσσα που μιλάει, το αλφάβητό της, η δομή της, η θρησκεία της, ο πολιτισμός της, τους δόθηκαν από αυτούς με τους οποίους έχουν θυμώσει!

 Να της πείτε ακόμη ότι οι Ρωμιοί ακόμη θυμούνται την πρώτη επαφή με τους Ρως όταν πήγαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη με 200 μονόξυλα! Απλώς εμείς δεν ήμασταν Ουκρανοί, και όταν επιτέλους σταματήσαμε να σκάμε στα γέλια με το θέαμα μπροστά μας, χρησιμοποιήσαμε τα πυρηνικά της εποχής (υγρό πυρ!), και από εκείνη την στιγμή και μετά είχαμε τους Ρως σούζα, και να υπηρετούν στην αυλή του Αυτοκράτορα (πολλών ψιλών Αυτοκρατόρων! Όχι σαν τον δικό σας, τον ντεμέκ, τον κοντό! Χα χα χα) ως Βαράγγια Φρουρά!

 Έτσι να της πείτε της Όμορφης Μαρίας! Ότι οι Έλληνες δεν λένε μόνο στους Γότθους ότι «Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς τρώγατε βελανίδια!» Χα χα χα.

 Ανταλλάγματα! Χμμμμ! Να διαπραγματευτούμε ανταλλάγματα ακριβώς την στιγμή που γίνεται πανικός, και όλοι ρίχνουν αβέρτα κυρώσεις, εμείς να πούμε «Στοπππππ! VETO! Τι θα μας δώσετε? Για να δώσουμε ένα μάτσο σκουριασμένα Καλασνίκοφ, και κάποια παρτάλια αντιαρματικά, που δεν ανοίξαμε καν τα κουτιά τους από το 1991 που μας τα έδωσε τζαμπανταν η Γερμανία από τα αποθέματα της ανατολικής Γερμανίας, γιατί ήταν μπακλά από τότε και δεν είχαν Γύφτους στην Γερμανία να τα δώσουν να τα πάνε στην ανακύκλωση? Θα μας δώσετε ΑΟΖ? Θα μας δώσετε καταδρομικά Τικο? Θα μας δώσετε τις Γερμανικές αποζημιώσεις? Τι άλλο θέλουμε παιδιά? Τι είπες? Δεν γίνονται αυτά ρε μαλάκα! Καλά, καλά, θα το πω! Θα μας δώσετε πρωτάθλημα ξανά στον ΠΑΟΚ?»!

 Χμμμμμμ! Θα σας την δώσω την απάντηση τους με μια εικόνα!

 Πες έχει πάρει φωτιά η Πάρνηθα στην Αθήνα, καίγονται τα πάντα! Χιλιάδες κόσμος πάει αριστερά και δεξιά με το 112 του Κούλη! Κουκουνάρια σκάζουν εδώ και εκεί! Η Ευλαμπία Ρέβη κλαίει στην τηλεόραση, τα ελικόπτερα δεν πετάνε λόγου καπνού και αέρα, η αντιπολίτευση πάντα τα κάνει καλύτερα, και έρχεσαι εσύ ο εθελοντής δασοπυροσβέστης μπροστά από τον Στρατηγό της Πυροσβεστικής και του λες «Στοοοπππππ!  VETO! Για να πάω να σβήσω εγώ την φωτιά θέλω μονιμοποίηση, θέλω και ένσημο, και από αυτό τον ΙΚΑ, και το άλλο, το εκείνο, το έτσι, το πώς το λένε, αααα ναι προφιτερόλ! Και θέλω να ξαναπάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ!»!

 Θα τον δει λίγο ο Στρατηγός, θα του πει , «Πάνε λίγο αριστερά παιδί μου, λίγο τώρα δεξιά, λίγο αριστερά πάλι, οωωωωπππππ! Καλά είσαι εκεί! Στην σωστή ευθεία! Πάρε για αρχή δύο αρχίδια»! 

 Γραφικοί φουκαράδες κρυφτορωσοψέκ!

 Για την Κύπρο δεν έκαναν τα ίδια, ούτε κυρώσεις, ούτε βοήθεια στρατιωτική όπως στην Ουκρανία! Να κάνουμε το ίδιο και εμείς! Τι νομίζεις ότι όταν θα είμαστε και εμείς σε δύσκολη θέση με τους Τούρκους εάν κάνουν το ίδιο θα μας βοηθήσουν? Καμία βοήθεια και εμείς!

  Ναι για την Κύπρο δεν έγιναν οι ίδιες κυρώσεις, ούτε καν στο ίδιο επίπεδο (αλλά δεν έχει αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος από τότε! Δεν έχει ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. και για αυτό! Δεν το λες και τελείως ασήμαντο αυτό!) ούτε δόθηκε στρατιωτική βοήθεια στην Κύπρο από τους Δυτικούς (Στους Κύπριους! Σε εμάς τους Ελλαδίτες δόθηκε!), ναι συμφωνώ! Να επισημάνω όμως ούτε από Σοβιετικούς και Ρώσους δόθηκαν τα παραπάνω ε?

 Αλλά επίσης υπάρχει και το μέλλον, και σε περίπτωση που κάνει το Ντού η Τουρκία καλά δεν θα ήταν να υπάρχει μια πιθανότητα (έστω αμυδρή!) να μας βοηθήσουν και εμάς ακριβώς όπως βοηθούν την Ουκρανία και να μην μας «βοηθούν» απλώς με λόγια συμπάθειας, προσευχές για ειρήνη, και γάζες και μπενταντιν?

  Καιρός είναι να αντιληφθούν κάποιοι ότι όταν ανήκεις σε μια συμμαχία που απαιτεί και υποχρεώσεις ανάμεσα στους συμμάχους, αλλά και σε αυτούς που έχει αποφασίσει να τους βοηθήσει, είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς σε αυτές τις απαιτήσεις! Δεν μπορείς μόνο να ζητάς πρέπει και να δίνεις για να έχεις το πρόσωπο μετά να απαιτείς την βοήθεια των άλλων!  

 

 Τις έχουμε γραμμένες τις κυρώσεις των Δυτικών! Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα, μας κάνανε κυρώσεις και το 2014, και απλώς μας έκαναν δυνατότερους!

 Καμία σχέση! Οι κυρώσεις του 2014 ήταν φθινοπωρινό ψιλόβροχο, οι τωρινές κυρώσεις είναι ο Τυφώνας Κατρίνα (όχι τυχαία η επιλογή του Ονόματος! Ε Αλεπού! Χα χα χα)!

 Ήδη οι επιπτώσεις στην Ρωσική οικονομία έχουν αρχίσει να γίνονται αβάστακτες! Χρηματιστήριο και τράπεζες κλειστές ήδη για μια εβδομάδα, για να προστατευτούν από την τεράστια αναμενόμενη πτώση, αλλά και φαινόμενα Bank Run, αλλά πόσο ακόμη θα τα κρατάς κλειστά? Κάποια στιγμή υποχρεωτικά θα τα ανοίξεις, και τότε…….!

 Το στρατηγικό μαξιλάρι των 620 δισεκατομμυρίων δολαρίων που νόμιζε η Ρωσία ότι έχει είναι πλέον απενεργοποιημένο κατά 80% (γιατί ήταν και τοποθετημένο εκτός Ρωσίας, και ήταν τοποθετημένο σε νόμισμα και τίτλους που το πιάνουν οι κυρώσεις! Γιατί? Γιατί δεν περίμενε τόσο μεγάλη και ταχύτατη κλιμάκωση των κυρώσεων η Ρωσική πλευρά! Blitzkrieg δεν υπάρχει μόνο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και πολέμους!)

 Η Αεροφλότ ήδη καθήλωσε όλα τα αεροπλάνα της που κάνουν διεθνείς πτήσεις, εκτός από τα δρομολόγια στην Λευκορωσία! Και αυτό όχι μόνο γιατί υπάρχει απαγόρευση από τις Δυτικές χώρες να πετά πάνω από τους εναέριους χώρους τους, ούτε γιατί Boeing  και Airbus σταμάτησαν την προμήθεια των ανταλλακτικών για τα αεροπλάνα της (πολύ πάνω από το 90% του στόλου), αλλά γιατί πάνω από το 80% του στόλου της είναι με λίζινγκ από τις Δυτικές εταιρίες που τα κατέχουν, και εάν φτάσουν σε αεροδρόμια του εξωτερικού θα τα κατάσχουν λόγου των κυρώσεων!

 Τεράστιες εταιρίες φεύγουν από την Ρωσία (ΙΚΕΑ, BP, SHELL, κ.α.) και στην παραγωγή, αλλά και στο λιανεμπόριο, ήδη δεκάδες χιλιάδες με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους μετράνε αυτές οι αποχωρίσεις (και μην ξεχνάτε στην ανεργία τον πολλαπλασιαστή που υπάρχει και επηρεάζει ακόμη περισσότερο την απασχόληση στην χώρα!) μέσα σε μια εβδομάδα.

 Ήδη υπάρχει μια τεράστια απεπενδυση στην πραγματική οικονομία, αλλά και στα χαρτοφυλάκια (τόση που πλέον μπήκαν και κάπιταλ κοντρόλ και για τους ξένους επενδυτές, αλλά και για τους Ρώσους, όπως και αθέτηση πληρωμών από την πλευρά της Ρωσίας «ανάλογα την χώρα και τα μέτρα που θα επιβάλει»! Ημίμετρα απλώς, που το μόνο που θα κάνουν είναι να διώξουν οποιοδήποτε δυνητικό επενδυτή για δεκαετίες!).

 Ήδη άρχισαν οι εξαγωγικοί περιορισμοί και κυρώσεις για τα προϊόντα που εξάγει, αλλά και εισάγει η Ρωσία (και είναι μερικά από αυτά τελείως απαραίτητα για την παραγωγική της διαδικασία!), κάτι που θα τελματώσει πλήρως την οικονομία της, την παραγωγή της, και θα στείλει την ανεργία στα ύψη!

 Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς κυρώσεις πόνεσα, έμαθα, θα γίνω σοφότερος και καλύτερος! Όλα τα παραπάνω είναι, τράκαρα με μια νταλίκα, μου κόψανε τα δύο πόδια και το ένα χέρι, δεν βλέπω και από τα δύο μάτια μου!

 Δύσκολη η ζωή από εδώ και πέρα και για τους Ρώσους! Η λύση απλή! Αλλά θέλει πολίτες, και όχι υπόδουλους!

 Αυτά για σήμερα παίδες, πολύ δύσκολη η σημερινή ανάρτηση γιατί είχε να αντικρούσει όλη την Ηλιθιότητα του πλανήτη! Νομίζω ότι κάλυψα σχεδόν όλη την «επιχειρηματολογία» των Ρωσοψεκ, όσο τουλάχιστον βγαίνει κάτι από το λαρύγγι τους που να έχει μια λογική δομή, και δεν είναι κραυγές ή βρισιές!

 Θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες με τις επόμενες αναρτήσεις για τον πόλεμο της  Ουκρανίας.

 

 Και η Ουκρανία Αντέχει!

 

 

 


 Adios Amigos Locos





 Λάζαρος Μότσανος
 Kiev 07/03/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου