UA-50457385-1

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ημερολόγια Καραντίνας: Εβδομάδα πρώτη (13/3/2020 έως 20/3/2020)


 Σήμερα θα αρχίσει μια νέα σειρά αναρτήσεων σε αυτό το blog που θα έχει αποκλειστικά θεματολογία της την επιδημία του Covid-19, όπου και θα υπάρχουν συγκεντρωμένα το καθημερινό ημερολόγιο καραντίνας που τηρώ πλέον στο προφίλ μου στο Facebook, αλλά και οι αναρτήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό που έχουν γραφτεί (και θα γραφτούν στο μέλλον) στο blog μου.

 Σκοπός είναι να παρουσιαστεί μια σοβαρή (καλά λέμε τώρα! Χα χα χα), λογική και τεκμηριωμένη ματιά και άποψη σχετικά με την αναγκαιότητα να τηρηθεί η καραντίνα από όλους μας, για να μην ξεφύγει η κατάσταση όπως σε γειτονικές μας χώρες. 

 Δυστυχώς υπάρχει εκεί έξω πολύς ανορθολογισμός, θεωρίες συνωμοσιών, και ωχαδερφισμός που μπορεί να κάνει τεράστιο  κακό. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι όσοι εκπροσωπούν τα παραπάνω και έχουν πολύ δυνατότερη φωνή μέσα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από όλους, και οι απόψεις τους έχουν πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από τον κορονοϊό, αλλά και η καταστροφή που μπορούν να προκαλέσουν είναι και αυτή μεγαλύτερη επίσης από οποιαδήποτε καταστροφή μπορεί να προκαλέσει η ίδια η επιδημία!

 Σε όσους ξενιστούν (νέοι αναγνώστες μου) από το ύφος της γραφής μου διευκρινίζω ότι όσο πιο άμεσο το μέσο μετάδοσης του μηνύματος τόσο πιο αποτελεσματική και η επικοινωνία ανάμεσα σε πομπό  και δέκτη. Οπότε τα κείμενα μου έχουν την φυσική ροή και μορφή που έχει και ο πηγαίος προφορικός λόγος μου. Όσο για το χιούμορ μου? Ε! Ας πούμε ότι υπάρχει  και αυτό! Χα χα χα.

 Πολλά είπαμε, θα τα λέμε κάθε εβδομάδα σε κάθε νέα ανάρτηση των Ημερολογίων καραντίνας, καθώς και των αντίστοιχων αναρτήσεων στο blog για την επιδημία.

 Καλή δύναμη να έχουμε όλοι μας.

 Θα νικήσουμε! 



Αναρτήσεις του blog για την επιδημία του Covid-19








Ημερολόγιο Καραντίνας


15/03/2020


  
  Και αυτό το αφήνω εδώ!

  Μόνο και μόνο για να σας ανεβάσω το ηθικό!

  Και να θυμάστε, ιός, ξειός λάδια αλλάζουμε συχνά στο εργαλείο!

  Χα χα χα.


16/03/2020




 21 μόνο νέα κρούσματα!

 Μπράβο!

 Μοιάζει να αποδίδουν τα μέτρα και το κυριότερο η θέληση του Έθνους για να μην έχουμε τον ίδιο εφιάλτη που βιώνει η Ιταλία!

 Μια κερδισμένη μέρα!

 Μια μικρή νίκη!

 Θα χρειασθούμε ακόμα πάρα πολλές τέτοιες μικρές νίκες για την τελική νίκη!

 Αλλά σήμερα είμαι περήφανος για σας!

 Και μπορεί να σας γκαζώνω και να είμαι αυστηρός με σας αλλά θα είμαι και δίκαιος!

 Κάθε μέρα που θα έχουμε νίκες θα σας τρατάρω και με ένα δώρο!

 Οπότε σήμερα δικό σας αυτό τσακαλάκια!

 Μην χαλαρώνετε! Σας θέλω όλους σε εγρήγορση, και το κυριότερο σας θέλω όλους εδώ να δούμε πολλές χρονιές μαζί!

 Venceremos!



17/03/2020





 Χαλαρώσατε!

 Σήμερα δεν τα πήγατε και τόσο καλά!

 Και βόλτες έξω (ίσως γιατί είναι η τελευταία μέρα που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και θέλατε να αγοράσετε την Μαύρη ήπειρο του Μαζάουερ για να έχετε κάτι «ελαφρύ» να διαβάζετε στην καραντίνα, είτε για να προμηθευτείτε χειροπέδες και μαστίγια για αξέχαστες νύχτες καραντίνας!), και σε εκκλησίες είδα «ατομική» προσευχή από δεκάδες άτομα ταυτόχρονα, και αβέρτα γκρίνια από τους πιστούς!

 Αγαπημένοι μου ηλικιωμένοι πολίτες, που δεν αλλάζετε εύκολα κάποιες  συνήθειες σας, ξέρετε ότι κατά κύριο λόγο η καραντίνα σε  όλη την χώρα έχει γίνει για να έχετε την δυνατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορείτε να συμμετέχετε στην Θείωση μέσα στους χώρους των Εκκλησιών, και όχι εάν  όλα πάνε στραβά να συναντήσετε τον δημιουργό σας πρόσωπο με πρόσωπο!

 Είναι τρομερά άδικο να επιβάλουμε πρωτοφανείς περιορισμούς σε 16χρονους και 18χρονους που το αίμα τους βράζει για ζωή και στην πραγματικότητα την επιδημία θα την μασήσουν  σαν τσιχλόφουσκα μόνο και μόνο για  το δικό σας το καλό, και εσείς να είσαστε οι πρώτοι που θα σπάσετε την  καραντίνα!

 Οι μόνοι νέοι που θα έχουν πρόβλημα με την επιδημία είναι δύσμοιρα παιδάκια που κάνουν χημειοθεραπείες και βάζετε την ζωή τους σε κίνδυνο λόγου της  δικής σας επιπολαιότητας. Και επιπολαιότητα σε μεγάλους ανθρώπους δεν δικαιολογείται!

 Έχετε ήδη μια κίτρινη κάρτα!

 Πάμε παρακάτω!

 Βολτούλες στην παραλία ε?

 Το ξέρετε ότι εάν ήσασταν στο Τάγμα μου για αυτή την (παροδική θέλω να πιστεύω!) χαλαρότητα για ένα πεντάλεπτο (τουλάχιστο!) θα σας είχα να παριστάνετε τις λαμαρινόβιδες από τις μεταβολές ε?

 Χα χα χα.

 Πάμε παρακάτω.

 35 νέα κρούσματα! Δυστυχώς ένας ακόμα νεκρός (πέντε στο σύνολο!), 11 διασωνηλωμένοι.

 Μέτριοι αριθμοί!

 Μικροί μεν, 66% αυξημένοι από χθες!

 Και ναι! Η δειγματοληψία δεν είναι σε τυχαίο δείγμα, αλλά μόνο σε όσους εκδηλώνουν συμπτώματα. Τα πραγματικά περιστατικά μπορεί να είναι παραπάνω. Ναι ισχύει, αλλά επίσης ακόμα και έτσι δηλώνουν κάτι και  αυτά τα στοιχεία.

 Υπάρχει επίσης και ένας αριθμός που είναι όμως απόλυτος, και αυτός στην πραγματικότητα έχει σημασία, αυξήθηκε μεν σήμερα αλλά δεν μιλάμε ακόμα για εκατόμβες!

 Θα το θεωρήσω και το σημερινό ως νίκη, μικρή και πύρρειος αλλά νίκη, είμαστε ακόμα στα δεκάδες περιστατικά και στους μονοψήφιους θανάτους οπότε ναι, είναι νίκη  και η σημερινή μέρα.

 Προσπαθήστε να κρατηθείτε σε εγρήγορση, και μην ξεχάσετε να αλλάξετε τον εαυτό σας καθώς αλλάζουν οι συνθήκες! Δεν είσαστε τίποτα ντουγάνια λέμιγκς που θα τρέχετε ντουγρού στον γκρεμνό γιατί έτσι κάνανε οι πατεράδες σας, και οι παππούδες σας!

 Δεν κρατάτε μόνο τις ζωές σας στα χέρια σας, αλλά και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ακόμα. Και το κυριότερο από μερικές εκατοντάδες αθώα αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να χαρούν τίποτα από την ζωή, σε αντίθεση με εσάς που είσαστε πλέον στο λυκόφως της!

 Αλλά μια νίκη είναι μια νίκη.

 Σας αξίζει κάτι!

 Δικό σας. 


18/03/2020





 Και οι άμυνες μας εξακολουθούν και κρατούν!

 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

 Λίγα!

 Και είναι συνεχόμενα τα μικρά νούμερα, και ήδη υπάρχει απόκλιση από την γεωμετρική πρόοδο που θα μπορούσε να λάβει η επιδημία!

 Μπράβο!

 Ναι προφανέστατα και είναι στην πραγματικότητα περισσότερα τα πραγματικά κρούσματα εκεί έξω, αλλά το ίδιο ίσχυε και για τις χώρες παραδείγματα που είχαμε μπροστά μας.

 Τα πάμε ακόμα καλά, και το κυριότερο οι επιστήμονες περιμένουν από τις επόμενες εβδομάδες να δούμε τις συνέπειες των μέτρων που έχουμε πάρει μέχρι τώρα.

 Αληθές και αυτό, αλλά το ζήτημα ήταν να μην αρπάζαμε μια πεντάρα στο πρώτο ημίχρονο που ακόμα δεν είχαν εφαρμοσθεί τα μέτρα και μετά τρέχαμε και δεν φτάναμε!

 Δεν υπάρχει όμως περιθώριο εφησυχασμού!

 8.000 θάνατοι παγκοσμίως, και 3.000 στην γειτονική μας Ιταλία, μια χώρα τόσο κοντινή στην δική μας ιδιοσυγκρασία και χαρακτήρα (και  ιδιαίτερα αγαπητή σε εμάς).

 Ο αγώνας είναι ακόμα στην αρχή, δεν κατεβάζουμε άμυνες, δεν χάνουμε ηθικό, θα νικήσουμε!

 Δώρο έχει και σήμερα!

 Δικό σας. 



19/03/2020





 46 νέα (επιβεβαιωμένα) κρούσματα σήμερα, δεν  είναι και τόσα λίγα.

 Αλλά είναι ένα 10% αύξηση στα ήδη υπάρχοντα (επιβεβαιωμένα) κρούσματα, μεγάλο μεν σαν ποσοστό εάν αναλογιστείς ότι μιλάμε για ημερήσια μεταβολή, αλλά με τίποτα δεν προσεγγίζει αυτό το ποσοστό το 30% με 40% που πρόβλεπαν τα μαθηματικά μοντέλα για την επιδημία!

 Ένας ακόμα νεκρός επίσης. Αλλά ακόμα απέχουμε από χώρες που συμβαδίζαμε σε κοντινή απόσταση πριν από λίγες εβδομάδες (πχ Ισπανία με τους 200 + νεκρούς σήμερα), και με τίποτα δεν έχουμε την τραγική εικόνα που έχει η χώρα που έχει προσβληθεί περισσότερο από όλες μέχρι στιγμής, την Ιταλία που χάνει ένα μικρό χωρίο κάθε μέρα!

 Σας αναφέρω διαρκώς αυτές τις χώρες γιατί οι κάτοικοι τους έχουν σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά και ιδιοσυγκρασία (έχω κάνει εδώ μερικές υποθέσεις γιατί  ίσως να διαφέρουμε σε κάποια σημεία πάνω στα δύο παραπάνω, και περιμένω να δω πως θα εξελιχτεί η πορεία της επιδημίας στην χώρα μας για να είμαι σίγουρος ότι έχουν βάση οι θεωρίες μου που βασίζονται σε αυτές τις υποθέσεις. Υπομονή, εάν επαληθευτούν ορισμένα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες θα τις μοιρασθώ μαζί σας) και διαρκώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε παρόμοια εξέλιξη επιδημίας στην χώρας μας με αυτές τις δύο χώρες,

 Οπότε προσοχή, σε εγρήγορση πάντα, καμία χαλάρωση.

 Πάμε παρακάτω με  μερικές διευκρινήσεις.

 Πρώτα από όλα γιατί το κάνω αυτό?

 Μπας και είμαι  κανένα παπαγαλάκι της κυβέρνησης?

 Όχι, στην πραγματικότητα δεν μου είναι και ιδιαίτερα συμπαθής και αυτή η κυβέρνηση  (γενικώς δεν μου είναι συμπαθείς οι κυβερνήσεις! Χα χα χα), θεωρώ μάλιστα ότι αρκετοί από τους πρωτοκλασάτους σε αυτή την κυβέρνηση έχουν πολύ μεγάλη  ευθύνη για την απογύμνωση της δημόσιας υγείας. Ωστόσο δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι παρόλο το ότι περίμενα πολύ φτωχότερες επιδόσεις επάνω σε αυτή την κρίση αυτοί κατόρθωσαν να με διαψεύσουν! Και πήραν πολύ γρήγορα μέτρα τρομερά επίπονα. Όλοι τους? Όχι! 2-3 άτομα στην κυβέρνηση αποτελούν τον αποφασιστικό παράγοντα για αυτό, οι υπόλοιποι είναι σε απουλιάνες και πετάνε χαρταετό! 

 Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για πολλά από τα κακά της δημόσιας υγείας, καλά είναι να το θυμηθείτε αυτό την ώρα της κάλπης, αλλά τώρα δεν είναι αυτή η ώρα. Τώρα είναι η ώρα του πολέμου και δεν επιτρέπονται σε τέτοιες καταστάσεις χαλαρότητα και γκρίνια!

 Πάμε  παρακάτω!

 Ναι τις τελευταίες μέρες υπήρξε και ξεβράκωμα ορισμένων ιδεολογιών που μιλούσαν για μικρότερο κράτος, και βαρίδια, και ιδιωτικοποιήσεις και, και, και, και….. Και αυτή την στιγμή όλοι βασίζονται πάνω στο δημόσιο σύστημα υγείας (και φυσικά στα όργανα της τάξης για την εφαρμογή της καραντίνας!). Είναι τόσο πασιφανές αυτό που δεν χρειάζεται καν σχολιασμό, και δεν  πρέπει να υπάρξει αυτή την στιγμή αυτός ο σχολιασμός, θα γίνει αμέσως μετά  από την λήξη του συναγερμού όταν θα έχει αλλάξει ολόκληρο το ιδεολογικό φάσμα και πολιτική συζήτηση.

 Γιατί πιστέψτε με ναι! Μετά από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τίποτα δεν θα είναι το ίδιο! Πιθανότατα το εκκρεμές άλλαξε πορεία!

 Αλλά ούτε αυτή η συζήτηση έχει νόημα τώρα, σήμερα, αύριο, και όλες τις επόμενες  μέρες. Το ζήτημα τώρα είναι η επιβίωση όσων περισσοτέρων και μόνο!

 Και όσο μπορεί καθένας να βοηθήσει πάνω σε αυτό ας το κάνει. Είτε παρουσιάζοντας μια ώριμη, σοβαρή, και λογική σκέψη, μπροστά στα μάτια των άλλων (γιατί έχουμε ήδη πλεόνασμα παράλογων, υστερικών, και αστοιχείωτων σκέψεων και απόψεων από πολλές πλευρές!), είτε προσπαθώντας να κρατήσει ψιλά το ηθικό όλων των άλλων, είτε απλώς να τους πει «Ει κοιτάξτε! Αυτό που ζείτε εσείς τις τελευταίες μέρες είναι για μένα και για εκατομμύρια άλλους η πραγματικότητα μας, είτε την τελευταία δεκαετία, είτε για όλη  μας την ζωή! Και  όμως είμαστε ακόμα εδώ! Οπότε ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Όλα θα πάνε καλά».

 Και η τελευταία διευκρίνιση, γιατί όχι στο blog μου? Γιατί θέλω αυτά να τα διαβάζουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, και στο προφίλ μου στο FB  είναι ευκολότερο αυτό από  ότι στο Blog μου. Τίποτε άλλωστε δεν με εμποδίζει να τα βγάλω αυτά αναδρομικά  με το πέρας της επιδημίας ως ένα αρχείο καραντίνας, κατιτίς για τις επόμενες γενιές που μπορεί να περάσουν ίδιες καταστάσεις και θα χρειασθούν ίσως μια βοήθεια από το παρελθόν, και το πώς αντιμετωπίσαμε παρόμοιες καταστάσεις.

 Νομίζω διευκρίνισα πολλά, δεν θέλω να είμαι αναγκασμένος να τα ξαναπώ, γιατί νομίζω μιλώ σε νοήμονες ανθρώπους!

 Αρκετά!

 Πως θα την χαρακτηρίζαμε την  σημερινή ημέρα?

 Χμμμμμ!

 Μάλλον ως νίκη! Ναι! Σίγουρα νίκη!

 Σας αξίζει και σήμερα κάτι!  



20/03/2020





 Βγάζει έκτακτο το διαδικτυακό Έθνος το πρωί ότι υπάρχει και 7ος νεκρός (υπήρξε και 8ος  και μάλλον και 9ος μετά την τελευταία ανακοίνωση*) από τον Κορωνοϊό και βγαίνει ο κλασικός, ο  μαλάκας, ο ελληνάρας διαδικτυακός σχολιαστής και γράφει από κάτω:

 «98 από την γρίπη!» (στην πραγματικότητα 94 αλλά ποιος κάθεται να μετρά ακρίβεια δηλώσεων εκεί έξω!).

 Και σκέφτομαι τα κρούσματα θανάτων από γρίπη στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων είναι ανάμεσα στα 100 με 200 κάθε χρονιά, υποθέτω με την ίδια ακριβώς αναλογία τα κρούσματα θανάτων από γρίπη στην Ιταλία των 60 εκατομμυρίων ατόμων θα είναι 600-1.200.

 Και πιστεύω πριν από μόλις 3 εβδομάδες όταν μιλούσαν για τον Κορωνοϊό στην Ιταλία και είχαν μερικές δεκάδες νεκρούς ακόμα, θα έβγαινε ο κλασικός, ο μαλάκας, ο Ιταλάρας διαδικτυακός σχολιαστής και θα πετούσε κάτι σαν «500 νεκροί από γρίπη!» και θα νόμιζε ότι είπε και κάτι έξυπνο και αποστομωτικό!

 Χθες η Ιταλία είχε ήδη 3.400 νεκρούς από Κορωνοϊό και το θανατικό καλπάζει διαρκώς επιταχυνόμενο! Αλήθεια ο μαλάκας ιταλός που έκανε γελοίες συγκρίσεις τι θα έλεγε χθες σχετικά με τους θανάτους από Κορωνοϊό?

 Το πιθανότερο είναι να άλλαζε την σύγκριση και πλέον να έκανε συγκρίσεις νεκρών του κορωνοϊού με τα τροχαία της Ιταλίας, και όταν ξεπεραστούν και αυτοί οι αριθμοί θα κάνει μάλλον συγκρίσεις νεκρών κορωνοϊού με τους νεκρούς από καρδιακές προσβολές!  Και, και, και, και, και…….

 Γιατί? Γιατί εάν είσαι ηλίθιος, ή μαλάκας, ή κάφρος, ότι  και να γίνει θα παραμείνεις είτε ηλίθιος, είτε μαλάκας, είτε κάφρος!

 Πάμε παρακάτω.

 Άλλος Έλληνας διαδικτυακός σχολιαστής σε προφίλ φίλου μου έγραφε για το κλίμα που επικρατεί για τον Κορωνοϊό ως «ΥΣΤΕΡΙΑ! Καθαρή ΥΣΤΕΡΙΑ» (ΦΥΣΙΚΆ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!), και αυτό γιατί έχουμε ακόμα κάτω από 10 νεκρούς στην Ελλάδα. Ναι ρε μεγάλε αλλά πήρες χαμπάρι ότι οι νεκροί στην Ισπανία ξεπέρασαν ήδη τους 1.000? 3.400 στην Ιταλία και δεν έχουμε μάθει ακόμα τον απολογισμό για την σημερινή ημέρα? Στην Γαλλία ήδη ξεπέρασαν τους 500***! Και έχουμε διαρκώς επιταχυνόμενους ρυθμούς θανάτου σε όλες τις χώρες. Το πήρατε χαμπάρι ότι οι νεκροί παγκοσμίως ξεπέρασαν σήμερα τους 10.000? Έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα! Το αντιλαμβάνεστε ότι σε μια εβδομάδα από τώρα θα είναι υπερδιπλάσιοι? Και το ίδιο την επόμενη, και την μεθεπόμενη? Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Τρείς υπερδιπλασιασμοί σε 3 εβδομάδες? Κοντά στους 100.000 νεκρούς! Σε τρεις εβδομάδες!

 Άλλος σχολιαστής κάνει την συσχέτιση Μένουμεσπιτακιδες= Μενουμευρωπάκιδες για να προσβάλει σύμφωνα με την λογική του όσους επιμένουν στην τήρηση της καραντίνας (στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι περισσότεροι από τους μένουμε Ευρώπη είναι ενάντια στην καραντίνα! Εάν υποθέσουμε ότι οι πιστοί το 2015 δεν ψήφισαν Όχι για να μην κάνουν το κέφι από τα «Κουμούνια»! Χα χα χα).

 Αλλά αυτοί είναι οι διαδικτυακοί σχολιαστές, και είναι γνωστό ότι οι διαδικτυακοί σχολιαστές δεν είναι και οι εξυπνότεροι των ανθρώπων (ίσως και να μην είναι καν εξυπνότεροι και από πολλά ακόμα είδη ζώων! Χα χα χα).

 Πάμε εκεί έξω να δούμε τι χαβά βαράμε!

 Αβέρτα έξοδος από Αθηναίους (και Θεσσαλονικείς υποθέτω) προς νησιά και χωρία για να αποφύγουν τον Κορωνοϊό που τον μεταφέρουν οι  ίδιοι (περισσότερα κρούσματα στην Αθήνα και  μάλιστα και ο κυρίως όγκος από τα «ορφανά» κρούσματα και όχι  πλέον στους Μπουγάτσες όπως θέλουν να αναφέρουν πλέον οι Αθηναίοι τους Σαλονικιούς (Οι Σαλονικιοί αντίθετα δεν βγάζουν νέα επίθετα για τους Αθηναίους, κλασικά, μαλάκες τους ανεβάζουν, αδερφές τους  κατεβάζουν! Χα χα χα))!

 Σοβαρά τώρα?!?!

 Πάτε στα χωρία γιατί νιώθετε εκεί ασφαλείς? Στα χωριά που υπάρχει κέντρο υγείας (όχι νοσοκομείο! Κέντρο υγείας! Ξύσε τα αρχίδια σου δηλαδή!) στα 20 χιλιόμετρα από εκεί που θα είσαστε και όπου δεν υπάρχει ποτέ ακτινολόγος, ο καρδιολόγος έρχεται μια μέρα στις δυο εβδομάδες ,και υπάρχει μόνο ένας παθολόγος και κανένας αντικαταστάτης του,  και το ασθενοφόρο δεν έχει καύσιμα για να φτάσει μέχρι την πρωτεύουσα του νομού!

 Να κάνετε τι στα χωριά που είναι τίγκα μόνο στους γέροντες? Να τους ξαποστείλετε όλους?

 Ξέρετε αυτή η μαζική φυγή από τις μολυσμένες περιοχές ήταν ένα από τα τεράστια και καταστροφικότατα λάθη που έγιναν και στην Ιταλία!

 Πάμε στο άλλο φρούτο, τους φραγκάτους με τις σκούνες! Για πού το βάλατε καλόπαιδα? Εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε τον περίπλου της γης με το μπρίκι σας, στην διάρκεια ενός χρόνου, στον οποίο δεν θα πιάσετε πουθενά λιμάνι, ίσως και να γλυτώσετε από τον Κορωνοϊό, αλλιώς……..

 Βόλτες στις Πεντέλες, και στους Υμηττούς? Πικ νικ στο αττικό άλσος? Γιατί όχι στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών? Να σας βάλουμε να σκάψετε και μια τρύπα για τάφο και με μια πιστολιά πίσω από το αφτί να τον γεμίσουμε αμέσως!

 Πάμε παρακάτω.

 Πιστοί από όλες τις θρησκείες εξακολουθούν να γεμίζουν χώρους λατρείας?!?! Πάτε καλά? Είστε σοβαροί? Μα τόσο σοβαρή εγκεφαλική βλάβη πια?

 Συνεχίζουμε.

 Οι Gypsy Kings τι κάνουν? Το γλεντούν στο Μενίδι, στην Santa Barbara, και στον εξωτικό Δενδροπόταμο? Τα αρχίδια μας κουνιούνται για απαγορεύσεις, και ελεύθερο πνεύμα και καλά? Ξέρετε απολύμανση γίνεται και  με οινόπνευμα, αλλά και με φλογοβόλο! Χα χα χα.

 Χαλαρώσατε υπερβολικά! Τρομερά υπερβολικά! Εάν ήμασταν στην Ρωμαϊκή εποχή και ήσασταν λεγεωνάριοι η ποινή για όλα αυτά θα ήταν ο αποδεκατισμός (ανά δέκα λεγεωνάριους διαλεγόταν ένα τυχαία, και οι υπόλοιποι εννέα τον σκότωναν με ραβδισμό, μια λεγεώνα 4.800 λεγεωνάριων έχανε έτσι 480 λεγεωνάριους! Ποινή που επιβαλλόταν σε λεγεώνες που στασίαζαν ή λιποτακτούσαν στο πεδίο της μάχης)!

 Δεν πάμε καλά, μου φαίνεται ξεχνάτε το τρομερό διακύβευμα που κρίνεται τις επόμενες εβδομάδες! Ξέρετε πλέον στην Ιταλία δεν είναι το πρόβλημα ότι έχουν τιγκάρει με ασθενείς τα νοσοκομεία, αλλά ότι έχουν επίσης τιγκάρει με νεκρούς και τα νεκροταφεία! ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ! Και δεν δέχονται πλέον άλλους νεκρούς, και πλέον τους μεταφέρουν τις νύχτες με στρατιωτικά φορτηγά για να τους θάψουν σε άλλα μέρη!

 Θέλετε να δείτε το ίδιο και στην Αθήνα? Την λεωφόρο Κηφισιάς γεμάτη με ΡΕΟ και Στάγιερ που θα πηγαίνουν εκατοντάδες νεκρούς πες στην Αυλώνα για να τους θάψουν ή ακόμα πιθανότερο να τους αποτεφρώσουν γιατί δεν θα μπορούν αλλιώς (Να το σκεφτούν και αυτή την πιθανότητα οι πιστοί! Με  το πείσμα τους, και την απείθεια τους στις απαγορεύσεις, στο τέλος να μην θάψουν τους δικούς τους σε ατομικούς τάφους ή και ακόμα να τους αποτεφρώσουν σε στοίβες μαζί με άλλους!)!

 Πάμε τώρα στον σημερινό απολογισμό 31 νέα κρούσματα, λίγα. Αλλά και 3 νεκροί, οπότε έχουμε σύνολο 9. Το πήρατε χαμπάρι ότι σήμερα είχαμε αύξηση 50%** στους νεκρούς μας? Όχι ε? Ναι το κατάλαβα!

 Τα νούμερα των νέων κρουσμάτων θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως νίκη, τα νούμερα των νεκρών επίσης είναι μικρά, όμως η ποσοστιαία αύξηση στους νεκρούς είναι τεράστια!

 Επίσης έχει περάσει το σοκ των αυστηρών μέτρων, και ήδη βγήκαν μετά από την βροχή οι γυμνοσάλιαγκες του διαδικτύου για να αφήσουν παντού την σιχαμερή γλίτσα τους!

 Χαλαρώσατε επικίνδυνα!

 Όχι σήμερα δεν μπορώ να το ανακηρύξω αυτό ως νίκη, σήμερα είχαμε μια ήττα, δεν χαλιναγωγήσαμε τον σαλτιμπάγκο μέσα μας, και υπάρχει κίνδυνος να το μπατάρουμε το καράβι.

 Τα γλυκά κορίτσια δεν θα έρθουν σήμερα για σας.

 Σήμερα έχει αυτό για να αντιληφθούμε την κόλαση που μας περιμένει εκεί έξω εάν έστω και για μια στιγμή αφήσουμε τις άμυνες μας!

*Και 10ος σήμερα δυστυχώς!

** Πλέον αύξηση 66% μετά τον 10ο νεκρό!

*** Στην πραγματικότητα 450



Adios Amigos Locos













Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 21/3/2020

4 σχόλια:

  1. Ωραια και χρησιμα....αλλα....
    Για μελισσες ποτε θα γραψεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούχ ούχ ούχ τα παραπονιάρικα μου! Που θέλουν ακόμα πιο μεγάλη αναλογία στην μελισσοκομική θεματολογία! Χα χα χα. Δεν μου λες μαιμούνι? Το ξέρεις ότι υπάρχουν στο blog μου πάνω από 390 αναρτήσεις μελισσοκομικές σε σύνολο 772? Τις έχεις διαβάσει ήδη όλες και θέλεις και άλλη μελισσοκομική θεματολογία? Χα χα χα.
      Θα υπάρξει και πολύ μελισσοκομική θεματολογία και στο μέλλον, απλώς αυτή την στιγμή θεωρώ ότι ορισμένα θέματα πρέπει να τα αναπτύξω αυτή την στιγμή γιατί πραγματικά χρειάζεται να αναπτυχθούν αυτή την στιγμή!

      Δυστυχώς επίσης είμαι και επαγγελματίας μελισσοκόμος και φέτος πάω να αυξήσω τα μελίσσια μου ρε αριθμούς ρεκόρ, οπότε είναι δεδομένο και ότι δεν θα έχω τόσο ελεύθερο χρόνο, ενέργεια, και κυρίως διάθεση για να εξακολουθώ να γράφω σαν τρελός.

      Για αυτή την κατάσταση σας είχα ειδοποιήσει εδώ και χρόνια στις μελισσοκομικές μου αναρτήσεις (που σε περιμένουν να τις διαβάσεις όλες! Χα χα χα). Δυστυχώς και είμαι αποφασισμένος να κρατώ ισορροπημένη την θεματολογία μου (Ήδη η μελισσοκομική θεματολογία είναι πάνω από το 50% των αναρτήσεων μου!), αλλά κυρίως θα κρατώ και μια ισορροπία ανάμεσα στο blog μου, την εργασία μου, και ναι! Και την προσωπική μου ζωή.

      Μην ανησυχείς όμως, σας ετοιμάζω στο προσεχές μέλλον πολλές, πολλές, πολλές, μελισσοκομικές αναρτήσεις με νέο υλικό (βλέπεις χτύπησε και ο σκληρός δίσκος του φορητού μου και θα πρέπει να συγκεντρώσω αρκετά χρήματα για να ανακτήσω τα δεδομένα από εκεί από εξειδικευμένα (και πολύ ακριβά) εργαστήρια!).

      Υπομονή! Σε καραντίνα θα είμαστε, θα έχουμε άπλετο χρόνο για τα πάντα!

      Υστερόγραφο

      Διάβασε όλες τις μελισσοκομικές αναρτήσεις μαιμούνι, και από δύο φορές μάλιστα για να τις εμπεδώσεις! Χα χα χα.

      Διαγραφή
  2. Λαζαρε μάλλον τις εχω διαβάσει δις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβολές! Χα χα χα.

      Αλλά εάν είναι η δήλωση αυτή αληθής ανταπαντώ:

      "Το δις εξαμαρτείν τ' αυτόν ουκ ανδρός σοφού, αλλά το τρις όλα τα λεφτά!" χα χα χα.

      Καλά θα ετοιμάσω τις επόμενες μέρες μια μελισσοκομική ανάρτηση με ότι ακριβώς περνά από τα χέρια μου τώρα (κυριολεκτικά με ότι περνά από τα χέρια μου τώρα!), αφιερωμένη αποκλειστικά σε σένα.

      Είναι υπέροχο να βλέπεις άτομα να σε διαβάζουν με το ίδιο πάθος που γράφεις για τον κόσμο σου!

      Σε ευχαριστώ για αυτό το συναίσθημα που με έκανες να νιώσω!

      Διαγραφή