UA-50457385-1

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ποιος Κορωνοϊος? Μην τρώτε σανό!!! Στα αρχίδια σας όλα!



 Βλέπω πολλούς μάγκες εκεί έξω σχετικά με τον κωλοιό* ε? Σας καταλαβαίνω απόλυτα! Και εγώ είμαι στα 47 μου, καλογυμνασμένος, σκληραγωγημένος, αρτιμελής, χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας (διαβήτης, καρδιακά νοσήματα, αναπνευστικά νοσήματα, καρκίνο κ.α.), γερός σαν λιοντάρι, μάλλον σαν αρκούδα καλύτερα.

 Επίσης η δουλειά μου είναι να είμαι μελισσοκόμος οπότε μέρα, νύχτα, είμαι μόνος μου σε βουνά και σε λαγκάδια, από κόσμο βλέπω τους βενζινάδες, πελάτες για μέλια, και σπάνια έναν - δύο ακόμα όταν θα πάω στους προμηθευτές μου για μελισσοκομικά εφόδια. Παιδιά ακόμα δεν έχω (ευτυχώς τον Θεό!), ούτε γυναίκα (ο Θεός είναι μεγάλος, και μεγαλόψυχός, και με λυπήθηκε! Χα χα  χα), και είμαι σε μια ηλικία που οι γονείς μου δεν ζούνε (ζει όμως ο γονέας ενός από τους γονείς μου!).

 Οπότε?

 Είμαι γερός σαν ταύρος (Σαν Αρκούδα είπαμε! Χα χα χα), κουτσούβελα και γερόντια που κινδυνεύουν αβέρτα από τον Κωλοιό δεν έχω, και βλέπω τόσο σπάνια άτομο που ενδέχεται εάν όλα πάνε στραβά να  μείνω μόνο εγώ ως τελευταίος άνδρας στον πλανήτη λόγου απομόνωσης (και φυσικά πιθανότατα η τελευταία γυναίκα του πλανήτη να είναι αντίστοιχα μελισσοκόμα. Φαντάζεστε σκηνικό? Όλη η ανθρωπότητα να εξαρτάται για την επιβίωση της από δύο μελισσοκόμους? Τι τρελά γονίδια θα πάρουν οι απόγονοι τους? Και θα είναι και τα μόνα γονίδια που θα επιζήσουν!  Αν νομίζετε ότι τώρα πάει κατά διαόλου η ανθρωπότητα,  που να δείτε σε αυτό το σενάριο πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα! Χα χα χα. Ααααα ναι! Ξέχασα! Δεν θα είσαστε εδώ για να το δείτε! Χα χα χα.). 

 Δεν  κινδυνεύω ούτε εγώ ιδιαίτερα, ούτε έχω άλλους γύρω μου να κινδυνεύουν, πιο μάγκας από αυτό δεν γίνεται! Πιο «στα αρχίδια μου» ο Κωλοιός δεν γίνεται! Πιο βρε «δεν γαμιούνται όλα» από αυτό δεν γίνεται!

  Η ζωή μου, το επάγγελμα μου, ο χαρακτήρας μου, με έχουν σε μια κατάσταση περιθωριακή, και ακριβώς σε αυτή την τρελή κατάσταση με τον κωλοιό όλα τα παραπάνω αποτελούν τεράστια πλεονεκτήματα!  Ισχύει το ίδιο όμως και με εσάς? Είσαστε τόσο γερές κατασκευές όσο εγώ? Είσαστε τόσο απομονωμένοι από κόσμο όσο εγώ? Δεν έχετε ευπαθείς ομάδες δίπλα σας που μπορείτε να τους κολλήσετε κωλοιό και να τους ξαποστείλετε? Εάν ναι, μάγκες και εσείς, εάν όχι, τότε τι?

 Εάν όχι, τότε προσπαθήστε να προφυλάξετε τον εαυτό σας, και όσους αγαπάτε, με το να αλλάξετε λίγο τις συνήθειες σας, και την συμπεριφορά σας. 

 Λίγο! Όχι πολύ!

 Δεν σας λέω να κόψετε την αναπνοή ή το νερό! Δεν σας λέω να πληρώνετε τους φόρους σας και τις ασφαλιστικές εισφορές σας στο μερίδιο που σας αναλογεί, και σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα σας. Δεν σας λέω να κόψετε την αερολογία για την σωτηρία της πατρίδας, θρησκείας, Έθνους, και με την πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί θα χρησιμοποιήσετε είτε βύσμα για τις υποθέσεις σας, είτε θα παρακάμψετε τους νόμους χάρη σε «ελαστικούς» υπαλλήλους του κράτους, είτε απλώς θα γράψετε τους νόμους στα παλιά σας υποδήματα, παρόλο που στα «κηρύγματα» σας συνήθως κατακεραυνώνετε αυτά ακριβώς!

 Κόψετε απλώς τις πολλές εξόδους σε μέρη κλειστά όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος (καφετέριες, μπαρ, γήπεδα, θέατρα, και ναι! Και εκκλησίες! Γιατί ναι ο Θεός προστατεύει, αλλά επίσης ο Θεός έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους πτωχούς τω πνεύματι και τους θέλει κοντά του! Κόψτε τα χαζά σχετικά με το ότι ο Θεός θα προστατεύσει τους πιστούς, γιατί αυτό είναι ύβρις σύμφωνα με την θρησκεία μας. Βασικό της θρησκείας μας είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει το «σχέδιο του Θεού»! Σε άλλες εποχές το να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο μπορούσε πολύ εύκολα να τον οδηγήσει στην πυρά ως αιρετικό! Οπότε γιαγιά Βασιλική, και εσύ όμορφη κυρά Έλενα (που μου κάνεις και δηλώσεις! Χα χα χα) μην είσαι τόσο σίγουρη ότι ο Θεός δεν θέλει συγκεκριμένα εσάς της δύο κοντά του, και ο Κωλοιός δεν είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να το πετύχει αυτό! Χα χα χα).

 Επίσης δεν θα σας μάθω εγώ να πλένετε τα χεράκια σας, ήδη αυτό σας το έχουν μάθει οι γονείς σας. Βάλετε πλέον και αντισηπτικό μέσα στο μείγμα! Σε ποιο σημείο υποχονδρισμού να φτάσετε πάνω σε αυτό το θέμα? Ε! Λίγο πριν το σημείο που ήταν η Κατακουζίνα στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» που ήταν διαρκώς με ένα Betadin στο χέρι! Επίσης εκείνο το κακό το χούι που το μικρό δαχτυλάκι με το μακρύ το νύχι που προσγειώνεται μια ανάμεσα στα δόντια, μια  μέσα στην μύτη, και μια μέσα στο αφτί για να εξερευνήσει τα αβυσσαλέα βάθη της αβύσσου το θυμάστε (έλα που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις! Για σένα το λέω! Τον  Ζακ Υβ Κουστό των σωματικών κοιλοτήτων! Χα χα χα)? Ξεχάστε το, όχι μόνο τώρα με την περίπτωση του Κωλοιού, αλλά διαρκώς! Είναι αηδιαστικές συνήθειες και δεν έπρεπε να τις είχατε εξ αρχής! Μάλιστα η μάνα σας θα έπρεπε να σας δένει ανάποδα και να σας μαστιγώνει κάθε φορά που το κάνατε!

 Πάμε στα ιατρικά θέματα τώρα! Τα ιατρικά θέματα είναι καθαρά ενασχόληση των Ιατρών! Αυτοί τρώνε τα νιάτα τους μέσα σε πολύ δύσκολες πανεπιστημιακές σχολές (και σε ακόμα πιο δύσκολές, απαιτητικές, και ψυχοφθόρες συνθήκες μέσα στα νοσοκομεία!)  εκπαιδευόμενοι σε τρομερά δύσκολα επιστημονικά πεδία για να έχουν το μονοπώλιο της άποψης πάνω στα συγκεκριμένα θέματα. Όλοι οι υπόλοιποι όταν εκφέρουν γνώμη πάνω σε αυτά απλώς είναι άσχετοι με πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, και ακόμα μεγαλύτερο στόμα! Εάν θέλετε να μην ανήκετε σε αυτή την κατηγορία φυρόμυαλων ατόμων άστε την «Σοφία» σας κατά μέρος, και ακούστε τους μόνους ειδικούς!

 Νοσοκομεία, κλίνες σε αυτά, μονάδες εντατικής θεραπείας. Είμαστε στην Ελλάδα, πότε δεν είχαμε αρκετά, πότε δεν ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ποτέ δεν ήταν αποτελεσματικά σε επίπεδο που θα έπρεπε να είναι σε μια αναπτυγμένη χώρα (εάν αντίθετα θεωρήσουμε ότι δεν ήμασταν αναπτυγμένη χώρα (πχ Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία κ.α.) αλλά αναπτυσσόμενη (πχ Κολομβία, Πακιστάν, Αίγυπτος, Μεξικό κ.α.) τότε όλα τα παραπάνω είναι ακριβώς σε αυτό το επίπεδο ανάπτυξης της χώρας!).

 Μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, κατάρρευσης και ύφεσης, μνημονίων, στάνταρ δεν κάνανε όλα τα παραπάνω καλύτερα! Διαρκώς ο τομέας της δημόσιας υγείας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, και περιμένει μια υγειονομική κρίση που θα τον κάνει να καταρρεύσει. Μια υγειονομική κρίση που θα μπορούσε ανετότατα να προσφέρει μια επιδημία Κωλοιού, όπως ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει στην γειτονική μας Ιταλία. Πιστεύετε ότι το δικό μας σύστημα υγείας μπορεί να χειρισθεί μια υγειονομική κρίση καλύτερα από το Ιταλικό? Έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε κοντά στον 1 με 1,5 μήνα μπροστά στο μέλλον χάρη στο παράδειγμα της Ιταλίας. Αυτά που περνούν αυτοί τώρα μπορεί να είναι αυτά που θα περάσουμε εμείς σε 1 με 1,5 μήνα (εκτός και εάν έχει εποχικότητα και ο Κωλοιός σαν την κανονική γρίπη, και φτάσουμε στο κρίσιμο σημείο από άποψης ασθενών ακριβώς στο σημείο που θα έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες εκεί έξω που θα υπαγορεύουν μια πτώση της μεταδοτικότητας του Ιού!).

 Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε να κάνουμε με την συμπεριφορά μας (δηλαδή να μείνουμε μέσα  στα σπίτια μας ζαβά!) την κατάσταση διαχειρίσιμη από το δημόσιο σύστημα υγείας μας. Να μην ακολουθήσει η επιδημία την θεωρητική της εκθετική εξέλιξη η οποία μπορεί πολύ γρήγορα  να κορέσει όλους τους πόρους του δημοσίου συστήματος υγείας (και όσο από το ιδιωτικό επιστρατευτεί επίσης).

 Γιατί αλλιώς θα φρακάρει όλο το σύστημα εάν έχει να αντιμετωπίσει εκατοντάδες χιλιάδες περιστατικά ταυτόχρονα, και απλούστατα δεν θα μπορεί να προσφέρει ούτε καν το χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών που μας έχει συνηθίσει. Όσο και να ποντάρουμε στις ικανότητες, την θέληση, και το φιλότιμο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού απλούστατα η κατάσταση θα έχει ξεφύγει και θα είναι μια άνιση μάχη που πολύ γρήγορα θα  τους καταβάλει. Απλούστατα είναι και αυτοί από σάρκα και αίμα και σε μια με δύο εβδομάδες  διαρκής εργασίας θα παραδώσουν πνεύμα και σώμα. Φυσικά δεν αναφέρω καν τις ελλείψεις σε υλικό και μηχανήματα. Ευθύνες υπάρχουν για αυτά μια που κάποιοι κάνανε πολιτικές καριέρες με την περικοπή τους, δυστυχώς τα φέρνει έτσι η ζωή που όλα εδώ πληρώνονται. Αλλά κατά ακόμα  πιο τραγικό τρόπο πληρώνονται μεν, αλλά στις πλάτες άλλων δε!

 Πάμε παρακάτω, θεωρίες συνομωσίας και «διαφωτισμένοι» που δεν τρώνε σανό. Θεωρίες όπως : «Δεν υπάρχει Κωλοιός, τα κάνει η κυβέρνηση αυτά για να μας αποπροσανατολίσει, μην τρώτε σανό!», «το έχουν προβλέψει πριν από 20-30-40 χρόνια ότι θα κάνουν έναν ιό οι κινέζοι σε αυτή ακριβώς την πόλη!», «Σιγά το πράμα, εδώ η γρίπη (βάλτε εδώ ότι γουστάρετε: τροχαία, πείνα, δονητές στον κώλο κ.α.) σκοτώνει πολύ περισσότερους!», «Το βγάλανε και αυτό για να  πουλήσουν εμβόλια οι εταιρίες ρε μουσκάριααααα!» και άλλα χαζά κρατήστε τις για τον εαυτό σας οι κάθε λογής φωστήρες! Είναι γελοίες όπως γελοίοι είσαστε και εσείς που προσπαθείτε την κενή σας ζωή από επιτεύγματα να την «στεφανώσετε» με ένα δήθεν αλλά στην πραγματικότητα ανύπαρκτο πνεύμα και νοητικό επίπεδο! Θεωρίες συνομωσίας που μπορεί να τις διακρίνει ο Διονύσης από την Κρήτη, ή ο Θανάσης από την Σαλονίκη ή ο Κώστας από  την Αθήνα και άλλα πολλά φρούτα εκεί έξω (πολλές φορές τα ονόματα που αναφέρονται σε κείμενα μου είναι φανταστικά, μερικές φορές όμως δεν είναι! Στα υπόψη αυτό! Χα χα χα) πιστέψτε με δεν είναι ορθές!

 Αυτοί που πραγματικά μπορούν να υφάνουν τέτοιες συνομωσίες είναι πολλές φορές πάνω από τα κυβικά του κάθε παπάρα που το μόνο που ξέρει είναι να σχολιάζει σε κοινωνικά δίκτυα! Και στην πραγματικότητα αυτές οι συνομωσίες ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον όχι από τον τελευταίο τρόμπα που μόλις κατέβηκε από το δέντρο και άφησε την μπανάνα για να πιάσει ένα πληκτρολόγιο (εδώ στην αρχή αντί για «άφησε την μπανάνα» είχα γράψει κάτι πολύ χειρότερο αλλά δεν με άφησε ο επιμελητής μου να το κρατήσω! Στα υπόψη και αυτό!). Όσοι γράφουν θεωρίες συνομωσίας είναι γελοίοι, όσοι τις πιστεύουν είναι εξίσου γελοίοι και αυτοί! Άντε γιατί για πολλά χρόνια μας πρήξατε τα συκώτια (για όσους αναρωτιούνται, ναι! «μας πρήξατε τα Ούμπαλα» είχα γράψει αλλά και εδώ έπεσε λογοκρισία! Χα χα χα).

 Όσο για όσους κάνουν «αντίσταση» στο τι προστάζει η εξουσία? Να είχαμε να λέγαμε! Αντίσταση στην απαγόρευση του τσιγάρου, αντίσταση στο να μην βγαίνουμε έξω και κολλήσουμε όλους τους αγαπημένους μας με «χολέρα», αντίσταση στην απαγόρευση του καρναβαλιού, αντίσταση στο να μην βλέπουμε τα τσοντοκάναλα που παίζουν τουρκικά! Σιγά τα ουά! Θα σχίσετε κανένα καλτσόν από την πολύ αντίσταση!

 Αντίσταση παλικαράκια μου εάν θέλετε να ξέρετε είναι να μπουκετώνεις μπάτσους έξω από την βουλή για να μπεις μέσα. Αντίσταση είναι να πηγαίνεις να πυρπολείς εφορείες. Αντίσταση είναι να κυνηγάς από τα μέρη σου τους πολιτικούς που αφήσανε την χώρα να κατρακυλήσει τόσο χαμηλά. Αντίσταση είναι να αρπάζεις από τα γένια τους ιεράρχες που παρόλη την πείνα του έπεσε στον λαό έχουν κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια από δέκα στρέμματα κοιλιά ο καθένας. Αυτό και μόνο είναι αντίσταση, όλα τα υπόλοιπα είναι «Αχχχχ μην! Δεν κάνει, είμαι παρθένα! Μα όχι, όχι, είναι ανεπίτρεπτο αυτό! Τι κάνεις εκεί? Πας καλά? Μόνο δυο δάχτυλα μέσα!?!? Βάλε μέσα και την παλάμη όπως ο Σωτήρης από το χωριό πασά μου!!!!».

 Αυτά είχα να πω, ξέρω, τα είπα λίγο χύμα και τσουβαλάτα ε? Έτσι είναι! Βλέπετε οι αντικοινωνικοί που έχουν αυτή την εποχή το πλεονέκτημα απέναντι στον κωλοιό για κάποιο συγκεκριμένο λόγο είναι αντικοινωνικοί!

 Χα χα χα.

 Κάντε αυτά που σας λέω και θα τα λέμε για καιρό, και μαζί σας, αλλά και εσείς με όσους αγαπάτε. Μην τα κάνετε και δεν τρέχει τίποτα! Απλώς θα πρέπει  να βρω την τελευταία γυναίκα μελισσοκόμα που θα έχει επιζήσει εκεί έξω για να δημιουργήσουμε μια νέα ανθρωπότητα! Ελπίζω μόνο να είναι όμορφη! Καλά! Και να μην με σκοτώσει στον ύπνο……

 Χα χα χα.

 Ααααα ναι! Να τρώτε και πάρα, μα πάρα πολύ, μέλι, είναι φυσική αντισηπτική ουσία! Και γύρη και πρόπολή κάνουν και αυτά καλό στην υγεία! Και βασιλικό πολτό επίσης. Θα σας χρειασθεί εάν μείνετε πολλές μέρες απομονωμένοι στο σπίτι σας με την γυναίκα σας, και δεν θα ξέρετε πώς να γεμίσετε τις μέρες σας, και κυρίως τις νύχτες σας!!!

 Χα χα χα.




Adios amigos muertos





*Κωλοιός = Κορωνοϊός (Covid – 19) εδώ ο συγγραφέας του άρθρου εισάγει ένα νεολογισμό στην Ελληνική γλώσσα που είναι πιο «χορταστική»  στον στόμα από την αρχική λέξη. Δυστυχώς οι συγγραφείς είναι εγωκεντρικά και εκκεντρικά πλάσματα που θεωρούν ότι είναι λεξοπλάστες!  Δυστυχώς θα πρέπει να τους ανεχθούμε και να τους υπομένουμε. Τουλάχιστο μέχρι την Επανάσταση…..






Λάζαρος “Last beekeeper standing” Μότσανος

Αρμαγεδδών 13/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου