UA-50457385-1

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κομμουνιστής μέχρι να πλουτίσεις..




  Κομμουνιστής μέχρι να πλουτίσεις..

  Δεξιός μέχρι να πεινάσεις..

  Αναρχικός μέχρι να γίνεις αρχηγός..

  Άθεος μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο !!!!

 Να ένα πολύ καλό ευφυολόγημα που δεν είναι δικό μου, εμπνευσμένο μεν, αλλά και τόσο πολυχρησιμοποιημένο από τους διαδικτυακούς σχολιαστές εκεί έξω που έχει καταντήσει μια κρύα και άνοστη σούπα!

 Καιρός να αντικατασταθεί με κάτι εξίσου εμπνευσμένο, αλλά που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εξελίξεις, ύστερα από μια δεκαετία κρίσης, ύφεσης και καταστροφής, και για το τέλος ενός μαύρου κύκνου της οικονομίας, που μας προέκυψε με την έλευση του κορωνοϊού και τις δραματικές επιπτώσεις του στην εγχώρια, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

 Ενδιαφέρον τεράστιο μου προκαλούν τον τελευταίο καιρό οι διάφοροι εκπρόσωποι (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες) του Ελληνικού Νεοφιλελευθερισμού που κάτω από την καταστροφή που προκαλεί στην οικονομία ο κορωνοϊός έχουν υιοθετήσει απόψεις και θέσεις που συναντούσες μέχρι πριν από λίγους μήνες στην άλλη πλευρά της οικονομικής και πολιτικής σκέψης καθώς και ιδεολογίας!

 Είναι τουλάχιστο παράξενο φαινόμενο να βλέπεις μέχρι πριν από λίγο δημοσιογράφους που λέγανε «να γκρεμιστούν τα μισά δημόσια νοσοκομεία» τώρα να λένε να κρατικοποιηθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση! Ή τον εκδότη εφημερίδας (της Liberal) που ήταν η επιτομή στον έντυπο και διαδικτυακού τύπο του Νεοφιλελευθερισμού να υποστηρίζει σε δελτία ειδήσεων την ανάγκη να κρατικοποιηθούν μεγάλες εταιρίες (πχ Alitalia)!

 Και φυσικά η παραπάνω κατάσταση μου δίνει και την απαραίτητη έμπνευση να δημιουργήσω ένα νέο ευφυολόγημα εφάμιλλο με το παραπάνω, για να χρησιμοποιηθεί και αυτό κατά κόρον από τους διάφορους διαδικτυακούς σχολιαστές εκεί έξω.


 Και πάει κάπως έτσι.


 Νεοφιλελεύθερος μέχρι να πλουτίσεις…

 Too big to fall όταν σκάσει το χρηματιστήριο…

 Κρατικοδίαιτος μέχρι να επανέρθει η κανονικότητα…

 Κωλοτούμπας κρατιστής όταν έρθουν οι μαύροι κύκνοι της οικονομίας !!!!




Adios amigos Locos








Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 17/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου