UA-50457385-1

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε


 Και κατά την διάρκεια των κόκκινων  τρύγων είχαμε και αυτό το χαζό!

 Συγκεκριμένα στην μια τοποθέτηση που είχα μελίσσια (από το μέρος που δεν έδινε, και τα είχα μετακινήσει τα περισσότερα, όπως το παρουσιάζω στην ανάρτηση του blog Τρίτη και 13) το δασαρχείο τοποθέτησε επάνω τους (όπως  και σε όλα τα άλλα  μελίσσια της περιοχής) την ειδοποίηση ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσιών στην περιοχή (βασισμένη στον νόμο ότι τα μελίσσια δεν πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 25 μέτρων από δρόμο), παρόλο που τα μελίσσια μου ήταν μέσα σε πυροζώνες και όχι σε επαρχιακούς δρόμους. Μάλιστα πήραν τηλέφωνο στον αδερφό μου (μια που αντιστοίχησαν τον μελισσοκομικό κωδικό του με τον τηλέφωνο του - Ναι έχουμε 2 κωδικούς στα μελίσσια μας! Έτσι είναι εάν έχεις πολλά μελίσσια, έχεις και πολλούς κωδικούς! Χα χα χα -) και του είπαν να τα πάρει τα μελίσσια του από εκεί μέχρι την Δευτέρα (αυτό γίνεται την Παρασκευή! Σοβαρά περιθώρια δίνει το δασαρχείο Κασσάνδρας, σας ευχαριστώ  και για αυτό!). 

 Και αυτός με πήρε τηλέφωνο όταν ήμουν στην τρίτη μέρα των τρύγων (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog Κάτι έγινε και σε αυτόν τον Τρύγο ε?) και αναγκάστηκα να κάνω ταυτόχρονη μεταφορά των συγκεκριμένων κυψελών μαζί με τα πλαίσια που είχα τρυγήσει σε ένα άλλο μελισσοκομείο μου στην Χαλκιδική!


 Στην παραπάνω φωτογραφία έχω το φόρτωμα αυτών των μελισσιών μαζί με τα τρυγημένα πλαίσια, στην τοποθέτηση μέσα στην πυροζώνη που υπάρχει σε αυτό το δάσος. 

 Παρόλη την κούραση από τον τρύγο (μάλιστα στην τρίτη μέρα των τρύγων, με προγραμματισμένη την τέταρτη μέρα των τρύγων την αμέσως επόμενη μέρα χωρίς κανένα διάλειμμα!) πήγα μερικές δεκάδες χιλιόμετρα εκτός της πορείας μου για το σπίτι για να φορτώσω και αυτές τις κυψέλες (και να προσθέσω και άλλη κούραση στον οργανισμό μου που μου βγήκε με άσχημο τρόπο την επόμενη ημέρα), μόνο και μόνο για να μην έχω κανένα μπελά με στενόμυαλους και άτεγκτους δημόσιους υπαλλήλους (που αυτό πρακτικά μεταφράζεται στο να αρπάξεις καμία μήνυση από το δασαρχείο και να ακολουθήσει σχεδόν βέβαια κάποιο πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ!). 

 Η αλήθεια είναι ότι το μέρος δεν έδινε καλά και ήθελα να τα μετακινήσω (και ήταν μάλιστα στην παύση του το πεύκο), και ότι έτσι κέρδιζα ένα δρομολόγιο (από το να μεταφέρω απλώς αυτά τα μελίσσια πίσω στην βάση μου), μια που τα μελίσσια στο άλλο μελισσοκομείο μου βγάζουν σχεδόν  2 δρομολόγια με πλήρη φορτώματα (των 48 κυψελών την φορά, θα φορτώσω και μερικές ακόμα κυψέλες κατά την διάρκεια των επόμενων τρύγων μαζί με τα τρυγημένα πλαίσια). Οπότε ήταν σχετικά εύκολη η απόφαση να τα πάρω άμεσα για να φύγω (αλλά εκτός από εύκολη η απόφαση θα έπρεπε να είναι και αντίστοιχα γρήγορη! Για να προλάβω να φορτώσω όσο ακόμα υπήρχε φως, έτσι ώστε να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερο τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων μέσα στην νύχτα που με κουράζουν ιδιαίτερα - ιδίως τα φώτα των ηλιθίων που έχουν φώτα αλογόνου (λάθος ρυθμισμένα?) -). Αλλά φυσικά η προστιθέμενη κούραση εξακολουθεί να είναι κούραση!

 Αλλά μου δημιουργήθηκαν ορισμένα ερωτήματα εδώ που θέλω να τα αναπτύξω, μπας και τα ακούσει κανένας από τους υπεύθυνους και αρχίζει να στροφάρει για την επίλυση ενός σοβαρότατου μελισσοκομικού θέματος.

 Σε προηγούμενη ανάρτηση μου (βλέπετε ανάρτηση του blog Το τυχαίο και η σημασία του στην μελισσοκομία Vol II ) είχα γράψει κατά λέξη τα εξής:

 "Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το πεύκο είναι η Ελληνική Μελισσοκομία! Το 65% του όγκου της παραγωγής του Ελληνικού μελιού είναι πευκόμελο (άλλο ένα 5% είναι το ελατόμελο, 1% το βελανιδόμελο και τα υπόλοιπα είναι ανθόμελα, στην πραγματικότητα μέλι από μελιτώματα είναι η παραγωγή της Ελληνικής μελισσοκομίας!). Και στην Ελλάδα υπάρχουν 3 κύριες περιοχές που δίνει το πεύκο. Η Χαλκιδική, η Εύβοια, και η Θάσος. Σε περίπτωση που καούν αυτές οι τρεις περιοχές τελείωσε και το πευκόμελο, και μαζί με αυτό και η Ελληνική Μελισσοκομία. Εάν χαθεί το 55-60% της παραγωγής μελιού πιστέψτε με κανένας επαγγελματίας μελισσοκόμος δεν θα μπορέσει να επιζήσει! Το χτύπημα θα είναι τεράστιο. "

 Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί εάν από τα κατά τόπους δασαρχεία απαγορευτεί το να τοποθετούνται μελίσσια εκεί (μελισσοσμήνη)! 

 Μην έχετε καμία αμφιβολία πάνω σε αυτό! Εάν τα δασαρχεία Κασσάνδρας, Παλλήνης (Πρώτο πόδι της Χαλκιδικής), Σιθωνίας (Δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής), Αγίου Όρους (Τρίτο πόδι της  Χαλκιδικής), Πολύγυρου (Υπόλοιπη Χαλκιδική), Θάσου και Εύβοιας (συγνώμη αλλά δεν ξέρω πώς είναι χωρισμένες εκεί οι περιοχές και τα αντίστοιχα δασαρχεία τους) αποφασίσουν να μην γίνεται τοποθέτηση μελισσιών στους τομείς ευθύνης τους, και τηρήσουν αυτή την απόφαση κατά γράμμα η επαγγελματική μελισσοκομία στην Ελλάδα τελείωσε! Δεν υπάρχει κανένα νόημα να είσαι επαγγελματίας μελισσοκόμος εάν δεν μπορείς να πάρεις τους όγκους παραγωγής που μπορεί να δώσει το πεύκο! Τόσο απλά τα πράγματα!

 Εάν δεν μπορείς να βάλεις τα μελίσσια σου σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά κυρίως δεν μπορείς να τα βάλεις και σε απόσταση 25 μέτρων από αυτούς, δεν μπορείς να τα βάλεις σε πυροζώνες, που ακριβώς θα τα βάλεις?

 Σε χωράφια που καλλιεργούνται? Και δεν είναι πολλά, και φυσικά εκεί μπορείς να εμποδίζεις και τους αγρότες που τα έχουν (και ευτυχώς που οι άνθρωποι δεν καλλιεργούν ελαιοκράμβεις για να τα οργώνουν από το καλοκαίρι κιόλας! Να μην μπορείς με τίποτα να μπεις μέσα σε αυτά!).

 Δίπλα σε χωριά, σε ξενοδοχεία, σε ξενώνες? Ήδη αρκετά από αυτά απαγορεύουν να υπάρχουν μελίσσια κοντά τους (περίπτωση Σάνι), και μάλιστα προβαίνουν και σε δηλητηριασμούς μελισσιών μερικοί από αυτούς!

 Σε παιδικές κατασκηνώσεις ή σε κάμπινγκ? Αυτό και εάν απαγορεύεται ή και εάν είναι επικίνδυνο!

 Σε απουλιάνες (μη καλλιεργήσιμα εδάφη)? Μα ένα μέρος εάν είναι απουλιάνα για κάποιον συγκεκριμένο λόγο θα είναι αφημένο (το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορείς να μπεις εύκολα εκεί ακριβώς όπως περιγράφω σε προηγούμενη ανάρτηση του blog Μελισσοκομικό Μένος).

 Οπότε που ακριβώς να βάζουμε τα μελίσσια μας? Από πέρσι ήδη άρχισε το δασαρχείο Κασσάνδρας να αφήνει παντού τέτοια μπιλιετάκια πρώτα στους πραγματικά τιγκαρισμένους (τις προηγούμενες χρονιές! Από πέρσι οι τοποθετήσεις πάνω στους δρόμους μειώθηκαν κατακόρυφα!) δασικούς δρόμους των πευκοδασών της Κασσάνδρας. Με τεράστια αποτελεσματικότητα! Σε μέρη που υπήρχαν 15,000-25,000  κυψέλες να βλέπεις μόνο 1,500-2,000! Και αυτές "θαμμένες" σε δύσβατα μικρά ξέφωτα μέσα στα πευκοδάση ή σε απουλιάνες που φτύνεις αίμα για να μπεις ή για να βγεις από αυτές (και εάν βρέξει η λάσπη τους δεν σε αφήνει ούτε να μπεις, αλλά το χειρότερο από όλα ούτε να βγεις από αυτές!).   

 Ναι αλλά τηρώντας αυτόν τον (εγκληματικά ηλίθιο!) νόμο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια που να τοποθετήσεις τις κυψέλες σου εσύ, αλλά και χιλιάδες ακόμα μελισσοκόμοι που περιμένουν αυτούς τους δύο μήνες στο τέλος του καλοκαιριού και αρχές του φθινόπωρου για να βγάλουν τον κύριο όγκο της παραγωγής τους, που θα καταστήσει βιώσιμες τις μελισσοκομικές επιχειρήσεις τους.

 Το πρόβλημα αυτό θυμίζει τρομερά το πρόβλημα της απαγόρευσης της παράνομης στάθμευσης στις πόλεις! Ναι απαγορεύεται η παράνομη στάθμευση στις πόλεις, αλλά οι θέσεις νόμιμης στάθμευσης σε αυτές είναι ελάχιστες σε σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων σε αυτές! Ουσιαστικά το κράτος ωθεί τους πάντες στην παρανομία!

 Οπότε το ερώτημα είναι αυτό, έχετε ορίσει νόμιμες περιοχές που θα μπορούν να τοποθετούν οι μελισσοκόμοι τα μελίσσια τους μέσα στα πευκοδάση? Να ξέρουν ότι σε αυτές και αυτές τις περιοχές δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα τοποθετήσεων? Κάτι σαν ανοιχτά μέρη μέσα στα πευκοδάση (κάτι σαν πυροζώνες δηλαδή) αλλά μόνο για τοποθέτηση μελισσιών? Όχι ε?

 Ωραία! Πάμε παρακάτω! Εκτός από τους μελισσοκόμους άλλοι επαγγελματίες που ζούνε με το δάσος είναι οι υλοτόμοι, και οι ρητινοπαραγωγοί (αυτοί που βγάζουν ρετσίνι από τα πεύκα για να το κάνουν νέφτι). Με αυτούς το δασαρχείο δεν έχει κανένα πρόβλημα όσο δουλεύουν μέσα στα μέρη που τους έχει αδειοδοτήσει για εκμετάλλευση το δασαρχείο, και έχουν πληρώσει ένα ποσό για αυτήν ακριβώς την εκμετάλλευση  στο κράτος. Αυτό είναι το θέμα? Δεν πληρώνουν λεφτά οι μελισσοκόμοι στο κράτος για τις τοποθετήσεις τους? Εάν πλήρωναν θα λυνόταν το θέμα? Να πληρώσουμε τότε για να έχουμε τις αντίστοιχες άδειες! 

 Κανένα απολύτως πρόβλημα, να το κάνουμε! Όσοι τουλάχιστο είναι επαγγελματίες, αλλά εδώ μπαίνουν και άλλα ζητήματα! Ναι να πληρώσω για μια άδεια, αλλά μετά θα έχω και απαιτήσεις! Εάν πχ μου έρθει ένας άλλος μελισσοκόμος κοντά μου και δεν έχει την αντίστοιχη άδεια από το δασαρχείο, ή πάει στο μέρος για το οποίο έχω την άδεια, εγώ περιμένω το δασαρχείο να υπερασπιστεί την σύμβαση ανάμεσα σε μένα και σε αυτό και να τον διώξει! 

 Επίσης εάν χρειασθεί να πληρώσω άδεια (ή να ενοικιάσω για μερικά χρόνια ένα μέρος που θα οριοθετήσει το κράτος ή να αγοράσω ένα αγροτεμάχιο στο μέρος που θέλω να βάλω τα μελίσσια μου, είτε από το κράτος είτε από ιδιώτη) έχω επίσης ορισμένες απαιτήσεις από το δασαρχείο, όπως το να μην πάρει φωτιά το πευκοδάσος που θα έχω αγορασμένα τα δικαιώματα τοποθέτησης (ακριβώς όπως περιγράφω στην ανάρτηση Το τυχαίο και η σημασία του στην μελισσοκομία Vol II  όπου παραλίγο να  καίγονταν το πευκοδάσος που είχα τα μελίσσια μου)!

 Σε περίπτωση που θα πάρει φωτιά το δάσος και θα καταστραφούν μελίσσια μου (και δεν θα αποζημιωθούν εις ολόκληρο και άμεσα από τον ΕΛΓΑ!) θα κάνω μήνυση στο δασαρχείο και τον εκάστοτε δασάρχη για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του (πχ  στην παραπάνω περίπτωση που αναφέρω στην ανάρτηση μου εάν δεν ήταν εμπρησμός το κάψιμο του Ξυλάδικου - φορτηγού, τότε είχε γίνει τόσο πλημμελή συντήρηση σε αυτό που θα έπρεπε να το είχαν προσέξει οι δασικοί που επιτρέπουν την εμπορική εκμετάλλευση του αντίστοιχου δάσους, οπότε εκτέλεσαν πλημμελώς και αυτοί τα καθήκοντα τους με το να το αφήνουν τα λειτουργεί ή ακόμα και να εισέρχεται μέσα στο πευκοδάσος!). Επίσης θα κάνω μήνυση και για διαφυγόντα κέρδη και εκείνης της χρονιάς που πήρε φωτιά το δάσος αλλά και για όλες τις επόμενες! 

 Αααααααα! Υπάρχουν και τέτοια σενάρια εάν όλοι αποφασίσουν να πάνε σύμφωνα με τους νόμους ε? Δεν είναι ο νόμος ένα όπλο που η κάννη του κοιτάζει μόνο τους μελισσοκόμους ε? Για πότε γίνεται μια απλή υπόθεση κόλαση ευθυνών ούτε μπορείς να το φανταστείς ε?

 Επόμενο ερώτημα που έχω, ωραία οι μελισσοκόμοι παράνομοι για τις τοποθετήσεις, συμφωνώ! Όλες αυτές οι βιλάρες που βλέπω μέσα στα πευκοδάση πως ακριβώς βρέθηκαν εκεί? Νέες βίλες, μεζονέτες, συγκροτήματα κατοικιών, ακόμα και απλά σπίτια. Πως βρίσκονται μέσα σε ένα πευκοδάσος? Πως πήρανε άδειες όλοι αυτοί? Έχουν άδειες όλοι αυτοί? Γιατί από ότι ξέρω δεν επιτρέπεται να χτίζεις μέσα σε πευκοδάσος! Ωραία οι κυψέλες εμποδίζουν, είναι και σχετικά ακίνητες, μπορείς να τις ελέγξεις εάν είναι παράνομες. Και οι βίλες εμποδίζουν, και οι βίλες είναι τελείως ακίνητες, και μπορείς να τις ελέγξεις! Γιατί υπάρχουν ακόμα εκεί? Ο νόμος δεν ισχύει για αυτές?

 Πάμε παρακάτω, καμένα πευκοδάση, βλέπω γιδαρέους μέσα σε αυτές τις εκτάσεις, τι συμβαίνει εδώ? Ξέρετε ότι ο νόμος απαγορεύει την βόσκηση σε καμένες εκτάσεις, για να μπορέσει να ξαναγίνει το δάσος? Πως και βόσκουν αυτοί εκεί? Δεν εφαρμόζετε τον νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις? Μπράβο! Γιατί? Επειδή οι γιδαρέοι είναι τοπικοί της περιοχής, ενώ οι μελισσοκόμοι όχι (τουλάχιστο όλοι!)?

 Και συνεχίζουμε, μέσα στα πευκοδάση βλέπω χωράφια με σιτάρι, ελαιώνες, ακόμα και φωτοβολταϊκά! Πως ακριβώς η ύπαρξη τους δικαιολογείται μέσα σε ένα πευκοδάσος? Ανανταμ μπαμπαντάμ υπήρχαν εκεί από την απελευθέρωση το 1912? Μπράβο! Οι δασικοί σας χάρτες τι ακριβώς αναγράφουν για τα συγκεκριμένα σημεία? Δάσος ή χωράφι? Μπας και πρέπει και αυτά να τα ψάξετε?

 Και το κερασάκι στην τούρτα, ωραίο το μπιλιετάκι σας. Βγάζετε μια χιλιάδα φωτοτυπίες με το απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσοσμήνων - Δασαρχείο Κασσάνδρας βαράτε και 2 στρόγγυλες σφραγίδες Ελληνική Δημοκρατία, τα χώνετε σε ζελατίνες και τρατάρετε όλο τον Ντουνιά! Πολύ ωραίο! Φοβερή σκέψη, τάκα τουκα ψεκάζετε τελειώσατε! Αποτελεσματικότητα! Ωραία!

 Για να κάνω και εγώ μια ερώτηση σαν χαζό παιδί που είμαι. Τι θα γίνει εάν κάποιος αυτά τα έγγραφα που του βάλατε στην κυψέλη ή σε κυψέλες άλλων μελισσοκόμων τα πάρει μαζί του? Και πες ότι τα χρησιμοποιεί για να κάνει πλάκα σε άλλους μελισσοκόμους που έχουν μελίσσια στην περιοχή της Κασσάνδρας και μάλιστα σε περιοχές που επιτρέπεται από τον νόμο να τοποθετηθούν εκεί? ΄Η ακόμα χειρότερα γιατί θέλει να διώξει κάποιους  μελισσοκόμους από ένα μέρος για να βάλει τα μελίσσια του εκεί?

 Εεεεεε αυτό δεν το σκεφτήκατε ε? Ότι θα μπορούσε κάποιος μελισσοκόμος (ή και όχι καν μελισσοκόμος!) να καβαντζώσει αυτά τα μπιλετάκια ε? Ήδη εγώ έχω 2 τέτοια στην κατοχή μου! Τι με εμποδίζει να κάνω τα παραπάνω?

 Και ας το πάμε ακόμα παραπέρα! Ένας μελισσοκόμος που έχει διαβάσει ακριβώς την παραπάνω πρόταση τι  τον εμποδίζει να πει "Ααααα είτε ο Αρκούδας, είτε οποιοδήποτε άλλος (μελισσοκόμος ή όχι!) μου κάνει πλάκα, ή θέλει το μέρος που έχω τα μελίσσια μου! Θα γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια (άλλη έκφραση ήταν να χρησιμοποιήσω εδώ αλλά.......!) το μπιλιετάκι και να πάνε να γαμ........"! Ούτε αυτό το σκεφτήκατε ε? Είτε στα σοβαρά να το σκεφτεί αυτό, ή να σας το πετάξει απλώς σαν δικαιολογία όταν θα του ζητήσετε τον λόγο!

 Ξέρετε σε άλλες εποχές τόσο ρηχή σκέψη κόστιζε σε δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς το κεφάλι τους! Χα χα χα. 

 Ξέρετε παίδες δασικοί είναι εύκολο να κρύβεστε πίσω από ένα ηλίθιο νόμο για να καλύψετε τις ακόμα πιο ηλίθιες αποφάσεις σας. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτείτε και όλα τα παραπάνω και κυρίως το ότι οι αποφάσεις σας μπορούν να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για εμάς τους μελισσοκόμους!

 Και εάν δεν είναι βιώσιμες οι μελισσοκομικές επιχειρήσεις μας θα τις κλείσουμε και μπορεί να φύγουμε και ως οικονομικοί μετανάστες από την χώρα! Και στις δύο περιπτώσεις η επίπτωση θα είναι να μειωθεί η φορολογική βάση από την οποία πληρώνονται και οι μισθοί σας! Δεν είσαστε σε ένα κλειστό σύστημα εσείς και η μισθοδοσία σας. Χωρίς οικονομική δραστηριότητα από εμάς το επόμενο κεφάλι που θα κυλήσει στο χώμα θα είναι το δικό σας! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό! Απίστευτο! Δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και το απλούστατο αυτό πράγμα ακόμα δεν το κατάλαβαν οι δημόσιοι υπάλληλοι! 


 Και εδώ βλέπουμε μια κυψέλη εγκαταλελειμμένη με χρήση μόνο ως "σημάδι" για την τοποθέτηση μου να έχει γεμίσει από τις μέλισσες που άφησα πίσω, γιατί έκλεισα τις κυψέλες ενώ ακόμα πετούσαν οι μέλισσες χωρίς να αφήσω καμία κυψέλη με ζωντανό μελίσσι μέσα για να τις μαζεύσει (γιατί εάν άφηνες ακόμα και ένα θα είχες ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που πας να λύσεις!).

 Και πάμε στα δικά μας τα φυντάνια τώρα στα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών μας οργάνων (διοικητικά συμβούλια και όχι Προεδρεία που λένε όλοι! Εγώ δεν ρίχνω την ευθύνη μόνο στους προέδρους, αλλά και σε κάθε μέλος των Διοικητικών συμβουλίων!). Και συγκεκριμένα και στην ΟΜΣΕ αλλά και στους Μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς και Συλλόγους.

 Εγώ δεν θα κάνω το χιλιοειπωμένο και ανόητο ερώτημα "Μα τι κάνουν εκεί στην ΟΜΣΕ και στους Συλλόγους?" γιατί απλούστατα ξέρω την απάντηση ήδη! Δεν κάνουν τίποτα! Για όλους τους παραπάνω το να εξασφαλίζουν μια θέση στα αντίστοιχα Διοικητικά συμβούλια (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, και τριτοβάθμια) αποτελεί απλώς ένα μέσο για να τονώσουν τα κόμπλεξ τους (Το να είναι πρόεδροι, στα χωριά είναι σημαντικό πράμα αυτό! Χα χα χα), τις μειονεξίες τους, την χαμηλή για πολλούς λόγους αυτοπεποίθηση τους, ακόμα και τις πολιτικές τους επιδιώξεις. Τα γνωρίζω όλα αυτά καλά και για αυτό δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτούς. Ακόμα και όταν ξεκατινιάζονται πλήρως μέσα στο διαδίκτυο, και τα κοινωνικά δίκτυα, και στις γενικές συνελεύσεις, σε σημείο μάλιστα να φτάνουν και σε μηνύσεις ανάμεσα τους ( Μα πόσο πιο ξεφτίλα πια! Είναι δυνατό να θέλουν να τους φερόμαστε ως σοβαρούς ανθρώπους με αυτά και αυτά? Επικοινωνείτε με την πραγματικότητα? Είναι δυνατόν επαγγελματίας άνθρωπος να τα βλέπει αυτά και να σας έχει σε εκτίμηση? Τι νομίζετε? Όλοι εκεί έξω είναι θιασώτες και ανεύθυνοι σχολιαστές μελισσοκομικών ομάδων? Αν το νομίζετε αυτό είσαστε τρομερά βλάκες!).

 Αλλά από ένα σημείο και μετά η ανικανότητα τους, και η αδιαφορία τους, για τα πραγματικά προβλήματα των επαγγελματιών μελισσοκόμων γίνεται εξοργιστική και επικίνδυνη!

 Οκ δεν μπορείτε  να σταματήσετε τις Ελληνοποιήσεις των Κινέζικων, Βουλγαρικών, Αλβανικών,Τούρκικών κ.α. μελιών!

 Οκ δεν μπορείτε να πιέσετε το κράτος να αδειοδοτήσει φαρμακευτικά σκευάσματα για τα μελίσσια μας που τόσο τα έχουμε ανάγκη για να επιζήσουν!

 Οκ δεν μπορείτε να επιβάλετε την απαγόρευση των ραντισμάτων από τους αγρότες μέσα από τους ελέγχους του κράτους (που όμως τις κυψέλες μέσα στα δάση τα απαγορεύει ε?!?!)!

 Δεν μπορείτε ακόμα καν να πιέσετε για να αυξηθεί η βοήθεια προς τον κλάδο από το κράτος μέσα από επιδοτήσεις ή ακόμα και από δικαιώματα άνθρακα που έχουν οι μελισσοκομικές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες (που το είχα παρουσιάσει και επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση του blog Περί περιαστικής μελισσοκομίας : Η επιμόλυνση του μελιού και των υπολοίπων προϊόντων της κυψέλης από βαρέα μέταλλα λόγου των τοποθετήσεων σε αστικές περιοχές ).

 Οκ δεν μπορείτε να κάνετε τα παραπάνω, είναι δύσκολα θέματα και ξεπερνούν πολύ τις ικανότητες σας (που οκ δεν είναι και ιδιαίτερες έτσι όπως σας κόβω! χα χα χα), αλλά δεν μπορείτε να λύσετε και θέματα όπως αυτό που παρουσιάζω εδώ?

 Να πιάσετε οι διάφοροι πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των μελισσοκομικών συνεταιρισμών ή συλλόγων της ευρύτερης περιοχής (πχ Κεντρικής Μακεδονίας!) ή της ΟΜΣΕ και να πείτε στον συγκεκριμένο δασάρχη (ή και στους άλλους που τα δασαρχεία τους έχουν τις ίδιες πρακτικές) αυτά ακριβώς που γράφω και εγώ? Και εάν σας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια να πάτε στον ιεραρχικά ανώτερο του μέχρι να φτάσετε είτε στον περιφερειάρχη, ή στους τοπικούς βουλευτές, ή ακόμα και στον αρμόδιο υπουργό?

 Είσαστε ανίκανοι ακόμα και με έναν δημόσιο υπάλληλο να έρθετε σε αμοιβαία αλληλεπίδραση και κατανόηση? Ή ακόμα και να τον παρακάμψετε για να λύσετε ένα ζήτημα που εάν επεκταθεί και σε όλα τα δασαρχεία που αναφέρω παραπάνω μπορεί να αποτελέσει ζήτημα ζωής και θανάτου για τον κλάδο μας?

 Δεν σας ζητούμε τον Ουρανό και τα Άστρα εδώ! Εάν ακόμα και αυτό δεν είσαστε ικανοί να πετύχετε ίσως θα πρέπει να μας αδειάσετε την γωνιά, και να κλείσουμε τα αντίστοιχα μαγαζάκια σας, γιατί προφανέστατα υπάρχουν μόνο για λόγους αυτοπροβολής σας και ικανοποίησης των ενδόμυχων ψυχικών αναγκών σας!

 Ξέρετε καλές οι εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων που διοργανώνουν εδώ και εκεί οι σύλλογοι σας, αλλά  αυτό δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για έναν επαγγελματία μελισσοκόμο που θα έχει ήδη λάβει εκπαίδευση από τους επαγγελματίες εκπαιδευτές του κλάδου (βλέπετε προηγούμενες αναρτήσεις του blog Σεμινάριο Εφαρμοσμένη Μελισσοκομία και  Σεμινάριο Εχθροί μελισσών), ή θα την έχει πάρει από διάβασμα βιβλίων (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog Μελισσοκομική βιβλιοθήκη), ή θα την έχει πάρει από έναν έμπειρο μελισσοκόμο δίπλα του (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog Κυρίες και κύριοι ήρθε και ώρα να σας συστήσω τον δάσκαλο μου στην μελισσοκομία. Ιδού ο Καλύτερος μελισσοκόμος στην Ελλάδα αυτή την στιγμή), ή ακόμα μπορεί να την πάρει από τα ψώνια που γράφουν σε μελισσοκομικά blog, όπως κάνω και εγώ εδώ και χρόνια!

 Ευθύνη του κάθε μελισσοκόμου είναι να εκπαιδεύσει τον εαυτό του, και ένα από τα κύρια καθήκοντα του. Δεν είναι όμως το μόνο κύριο καθήκον σας  ως συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του κλάδου μας αυτό! Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό! Άλλα είναι τα κύρια καθήκοντα σας, και είναι τρομερά ντροπιαστικό για μένα να σας τα μαθαίνω, ή να σας τα υπενθυμίζω!

 Δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας, ότι είχα να πω το είπα, αλλά εάν δεν αρχίσετε να λειτουργείτε έτσι όπως ορίζουν τα καθήκοντα σας και οι ανάγκες του κλάδου μην τολμήσετε καν να μου μιλήσετε, να με κοιτάξετε, να είσαστε στην ίδια χώρα και πλανήτη με μένα! Δεν θα έχετε κανένα σεβασμό από μένα, και θα σας φερθώ ανάλογα εάν συναντηθούν οι δρόμοι μας!


 Αυτά για σήμερα, καιρό είχαμε να δείξουμε τα δόντια μας, και σας κόβω χαλαρούς!

 Έτσι, έτσι, "Τρελός ο μελισσοκόμος, τρελό και το μέλι που θα φας από αυτόν" όπως λένε και κάποια γκαβά! Έτσι, έτσι, έτσι, λίγο χαλαρούς να σας αφήσω και αμέσως βγάζετε και γλώσσα!

 Βίτσα, πούτσα, και στενά παππούτσα, που θέλετε όλοι σας για να στρώσετε χαρακτήρα!!!!

 Χα χα χα.



Adios Amigos Locos














Λάζαρος "Γρρρρρρρρρρ!" Μότσανος

Σοχός 23/9/2019

4 σχόλια:

  1. ΈΝΑ από τα μεγαλύτερα προβλήματα που κανένας μελισσοκομικός σύλλογος δεν ασχολήθηκε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως γιατί κανένας μελισσοκόμος δεν έθεσε αυτή την εισήγηση στου σύλλογό του. Μήπως να έκανες την αρχή; Ε;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ συνάδελφε ο νόμος δεν λέει αυτό. Λέει 25 μέτρα από δημόσιες και αγροτικές οδούς. Όχι δασικές !!!

      τα δασικά όργανα σου λένε ότι και οι δασικοί δρόμοι είναι δημόσιοι. Όμως την εποχή που διατυπώθηκε αυτός ο νόμος, οι λέξεις είχαν άλλη σημασία, καθότι ως δημόσια οδό εννοούσαν τις κύριες αρτηρίες.
      Γι αυτό και διαχωρίζει τις αγροτικές οδούς, οι οποίες είναι και εκείνες δημόσιες ;) Γιατί λοιπόν τις αναφέρει;

      Διαγραφή
    3. Αγαπημένε μου Ιχνηλάτη, και πολύ, πολύ, πιο έμπειρε μελισσοκόμε από μένα, πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις το δίκιο σου με τους δημοσίους υπαλλήλους ή να συνενοηθείς μαζί τους?

      Άλλωστε εγώ ούτε καν σε δρόμο δεν τα είχα, σε πυροζώνη ήταν αλλά αυτό ήταν αδιάφορο για αυτούς.

      Όσο για εισηγήσεις σε συλλόγους δεν θα το αναφέρω καν, πιθανότατα εσύ να ήσουν μελισσοκόμος πριν καν γεννηθώ εγώ!Ξέρεις πολύ καλά τι παίζει στους μελισσοκομικούς συλλόγους, πολύ καλύτερα από εμάς τα γατάκια. Μια σφραγίδα, και ένα ονόρε, για κάποιους είναι οι σύλλογοι.

      Διαγραφή