UA-50457385-1

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Προθέρμανση για κόψιμο παραφυάδων


 Και ξαφνικά αντικρίζω αυτό το θέαμα μπρος από την πόρτα του σπιτιού μου! Ένας φέρελπις νέος μελισσοκόμος, να έχει τιγκάρει το αυτοκίνητο του με κυψέλες για να τις γεμίσουμε με παραφυάδες!

 Χα χα χα.


 Και τα (λίγα ακόμη) μελίσσια του μέσα σε μια τεράστια έκταση με ελαιοκράμβεις!

 Αν παρατηρήσατε υπάρχει ήδη παγίδα αφεσμών τοποθετημένη αντικριστά από το μελισσοκομείο του.


 Και ήδη ξεφορτώσαμε το υλικό, και έχω τον νέο στο καψωνάρισμα σχετικά με μια ιδέα μου.


 Όπα τι έχουμε εδώ?


 Στην παγίδα αφεσμού ήδη έχει πιαστεί ένας αφεσμός! 

 "Αααα η τύχη του πρωτάρη!" λέει ο Αποστόλης!

 "Ναιιιι! Καλά! Ας μην το είχε προβλέψει ο παλιός και θα έβλεπες εσύ!"

 Χαρακτηριστική η έλλειψη χειρολαβών στις κυψέλες ε? Τις είχε κάνει πριν τον αναλάβω εγώ! Χα χα χα. 


 Και η ιδέα που σας έλεγα? Η έλλειψη δέντρων που θα μπορούσαν να προσφέρουν σκιά στις παραφυάδες θεωρητικά θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με μια ομπρέλα θαλάσσης! Καλή ιδέα, η εφαρμογή της υποφέρει! Και δεν προσφέρει ιδιαίτερη σκιά, και την παίρνει συνέχεια ο αέρας! 


 Για τσιμπήστε και τον αφεσμό! Για ακόμη μια φορά οι παγίδες αφεσμών επιτελούν το έργο τους! Λίγη αλοιφή αφεσμών μέσα τους, ένα παλιό χτισμένο πλαίσιο, και βουαλά!


 Κοίτα τους πόσο γουστάρουν να τους παίρνουν φωτογραφίες! Μιλάμε εμένα εάν κάποιος πήγαινε να με φωτογραφίσει θα τον έθαβα δίπλα στο χωράφι με τις ελαιοκράμβεις!

 Αλλά δικαιολογημένη και η χαρά, ήδη έχουν κοπεί 5 νέες παραφυάδες (θα κοπούν θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος άλλες 10-12) από 4 μελίσσια, παραμένουν όλα τα μελίσσια διώροφα, και έγινε και μια συνένωση! Α ναι! Συν ένας έξτρα αφεσμός! Σιγά, σιγά, μεγαλώνει το μελισσοκομείο του φίλου μου! 


 Και εδώ σημειώνει στο καπάκι ο Αποστόλης την ημερομηνία που κόψαμε τις παραφυάδες του, για να ξέρει πότε να πάει να κάνει τον έλεγχο στο εάν γέννησαν οι βασίλισσες, αλλά και γάντια πανοπλίας! Να δω ποτέ θα τον πείσω να μην τα φοράει (και να φοράει τα μιας χρήσης ελαστικά γάντια, μικρότερη προστασία αλλά και πολύ πιο εύχρηστα). Αλλά μεγάλο μέρος από την τεχνική μου ήδη την έχει αφομοιώσει και την εφαρμόζει!

 Λεπτομέρεια. Η παλιού τύπου κυψέλη με τον αερισμό! Πόσο πιο πολύ υπερτερεί ακριβώς στο κόψιμο παραφυάδων (μπορεί το μελίσσι να "ανασάνει" ευκολότερα με τον τεράστιο αερισμό, και να μην κινδυνεύει να σκάσει εάν κρατήσει πολύ το κόψιμο των παραφυάδων -εάν  κόψεις καμιά 50αρια σε μια μέρα!- και έχει πολύ ζέστη εκεί έξω!) αλλά και στις μακρινές μετακινήσεις. 


 Και το νέο σπιτικό για τις παραφυάδες.



 Μια υπέροχη τοποθέτηση μέσα σε μόλις ανθισμένες κερασιές, για να μπορούν να βρουν λίγο φαγητό και από έξω, μέχρι να γυρίσει από ένα επιτυχημένο γαμήλιο ταξίδι η βασίλισσα τους.





 Adios Amigos Locos



Σειρά: Κουλά και Φευγάτα μέρη που βρήκε ο Αρκούδας Αφεσμούς


 Στις Παγίδες Αφεσμού


 Έξω από τις παραφυάδες


 Σε Χαράδρες


 Σε σημάδια 


 Συνήθως χαμένα στο πουθενά 


 Που και που στα παρθεναγωγεία 


 Μερικές φορές στον Θεό


 Ακόμα και στο Youtube!




Λάζαρος Μότσανος


Σοχός 21/4/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου