UA-50457385-1

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Το ατελείωτο τρίτο κόκκινο μέλι της χρονιάς

 


 Και μέρα με την μέρα βγαίνει και το τρίτο μέλι της χρονιάς! Πρώτη φορά διαρκεί τόσο ένας κόκκινος τρύγος, και έχουμε φτάσει να τρυγούμε κάθε εβδομάδα εδώ και σχεδόν ένα μήνα, και πιθανότατα θα κρατήσει αυτή η κατάσταση ακόμα μερικές εβδομάδες. Ένας ατελείωτος τρύγος που θα χαραχτεί για πάντα με πύρινα γράμματα στην μνήμη μας. Και τι τρύγος! Ένας τρύγος που δίνει ένα υπέροχο μέλι, ένα θαυμάσιο κοκκινέλι, ένα πευκόμελο που σου παίρνει τα μυαλά και την καρδιά σου!

 Πλούσιο σε γεύσεις, πληθωρικό σε αρώματα, γεμάτο ιστορίες από τοποθετήσεις σε βουνά αλλά και σε πεδιάδες, μια πρωτόγνωρη μείξη μελιτωμάτων από βελανίδι και πεύκο, αλλά και τόσα αρωματικά φυτά και βότανα της πατρίδας μας, με το παλιούρι, την αγριορίγανη και την ρίγανη, να δίνουν τον βηματισμό στην γευστική και οσμική παλέτα που αναβλύζει από αυτό το μέλι! 

 Παχύ, γεμάτο, μπρούσκο, ολοκληρωμένο! Δύσκολα να βγει τόσο πλήρες μέλι σε όλους τους τομείς! Υφή, γεύση, μυρουδιές, τόσο απόλυτα τέλειο!

 Και γεμάτο ιστορίες! 

 Ασταμάτητα γέλια σε πρωινές μεταφορές, μπελάδες σε χωράφια γεμάτα λάσπη, περιπολίες για αρκούδες σε άγρια βουνά, εξάντληση και γονάτισμα δίπλα από ασήκωτες κυψέλες, αγωνία για βροχές που ήρθαν άκαιρα, αλλά και αγωνία για βροχές που δεν λένε να έρθουν εγκαίρως, η γλυκιά μυρουδιά των πεύκων όταν στάζουν μέλι, ένα δυνατό και τόσο γεμάτο γέλιο από ένα κορίτσι ντυμένο σε μια μπλε στολή, χαραυγές αλλά και ηλιοβασιλέματα πίσω από ένα τιμόνι, το γλυκό βούισμα των κερών μας όταν βιαστικά ξεχύνονται από τις κυψέλες για να πιάσουν δουλειά!

 Πως να χωρέσουν τόσες ιστορίες σε ένα μέλι, πως να χωρέσουν τόσες μνήμες σε ένα μέλι, πως να χωρέσουν τόσες γεύσεις σε ένα μέλι, πως να χωρέσουν τόσες μυρουδιές σε ένα μέλι?

 Πως?

 Απλό! 

 Mε το να το δοκιμάσετε, σας περιμένει, τι περιμένετε? 

 Ένας κόκκινος κόσμος σας περιμένει, ένα σύμπαν ολάκερο περιτριγυρισμένο από γυαλί, στιγμές, μνήμες, κομμάτια ψυχής για σας και μόνο!



Adios Amigos Locos






Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 19/9/2020



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου