UA-50457385-1

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Και δεύτερο βελανιδόμελο μας επιφύλασσε αυτή η παράξενη χρονιά!

 



 Μια παράξενη μελισσοκομική χρονιά, μια δύσκολη μελισσοκομική χρονιά, μια βουντού μελισσοκομική χρονιά φέτος! Όλες οι αναποδιές της γης μαζεμένες σε αυτή την μελισσοκομική χρονιά! Λες και κάποιος εσκεμμένα μας κάνει μάγια, βουντού, για να καταστρέψει τα μελισσοκομικά μας όνειρα!

 Και όμως παρόλα αυτά οι υπέροχες κυρές μου υπομένουν στωικά όλα τα δεινά αυτής της χρονιάς, και παραμένουν στις επάλξεις, αγέρωχες και μαχητικότατες,  φροντίζοντας παρόλο τον κόντρα άγριο άνεμο της κακοτυχίας αυτής της χρονιάς να μας βγάζουν διαρκώς ασπροπρόσωπους, βγάζοντας το ένα υπέροχο μέλι μετά το άλλο!

 Φέτος μάλιστα κατόρθωσαν να κάνουν κάτι που θεωρείται σχεδόν αδύνατο, κάτι που μπορεί να μην συμβεί σε ολόκληρη την ζωή ενός μελισσοκόμου! Ναι! Φέτος οι πανέμορφες κυρές μας εξασφάλισαν ακόμα ένα βελανιδόμελο! Ένας δεύτερος τρύγος πάνω στο βελανίδι! Μια χρονιά με δύο βελανιδόμελα!

 Ένα δεύτερο βελανιδόμελο, ελαφρώς διαφορετικό από το πρώτο βελανιδόμελο της χρονιάς (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog Αυτό δεν είναι μέλι, αυτό είναι φάρμακο!). 

 Και αυτό γιατί το δεύτερο βελανιδόμελο μας έχει περισσότερη από την δύναμη του βελανιδιού μέσα του, καθώς τα αρώματα του παλιουριού, άγριου τριφυλλιού, ρίγανης και αγριορίγανης, υποχωρούν ελαφρά, μια που πλέον έχουν τρυγηθεί ήδη στον πρώτο τρύγο του βελανιδιού τα πλαίσια που κυριαρχούσαν αυτά, με αποτέλεσμα τα πλαίσια που έχουν τρυγηθεί στο δεύτερο τρύγο του βελανιδιού να είναι πολύ πλουσιότερα σε μέλι βελανιδιάς, έχοντας όμως και το υπέροχο άρωμα και γεύση που δίνει ο Κισσός! 

 Ένα υπέροχο καραμελένιο μέλι, ακόμα πιο μπρούσκο από το πρώτο βελανιδόμελο μας, ένα μέλι έκρηξη γλυκύτητας και γεύσεων μέσα στον ουρανίσκο σου, με μια πυκνή και απίστευτη υφή! Ένα μέλι μαγικό για ακόμη μια φορά!

 Τόσο, μα τόσο περήφανος, για τις μικρές μου μαυροκίτρινες κυρές του λογισμού μου, και έκπληκτος επίσης σχετικά με το τι είναι ικανές να πετύχουν, γιατί είναι και αυτές πεισματάρες, επίμονες, και  μαχητικότατες, σαν τον μελισσοκόμο τους! 

 Μακάρι να είχανε και λαλιά για να μου μιλάνε διαρκώς! Γιατί φέτος νομίζω ότι σαν να θέλουν να πουν πολλά, και να στείλουν μηνύματα σε διάφορους παραλήπτες, μακάρι να ήξερα και ποιο είναι αυτό το μήνυμα, καθώς και σε ποιους το απευθύνουν!

 Δεν πειράζει, ίσως κάποια μέρα το μάθουμε, ίσως και όχι, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι για ακόμη μια φορά μας προσφέρουν ένα ακόμη καταπληκτικό δώρο, ένα μοναδικό μαύρο μέλι για να γλυκάνει τις καταπονημένες μας ψυχές, και τις αγριεμένες μας καρδιές. Ένα ακόμη βάλσαμο από τις μικρές κυρές μου. 

 Και σας περιμένει εσάς, εμπρός το λοιπόν, ένα γλυκό κομμάτι μαγείας για σας και μόνο!



 Adios Amigos Locos





 Λάζαρος Μότσανος

 Σοχός 16/10/2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου