UA-50457385-1

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Και ο πρώτος τρύγος της χρονιάς είναι ανθόμελο

 


  Και η ώρα έφτασε, για να βγει το πρώτο μέλι της χρονιάς από τα δοχεία ωρίμανσης. Ένα εκθαμβωτικό πυρόξανθο ανθόμελο. Ένα ξανθοκόκκινο όνειρο από παλιούρι και αγριορίγανη. Ένα μοναδικό μέλι, ένα εκπληκτικό μέλι, ένα μέλι ικανό να σου στοιχειώσει το μυαλό σου για πάντα. 

 Ένα μέλι από αυτά που αποκαλώ μέλια φαντάσματα, ένα δύσκολο μέλι να παρθεί, ένα σπάνιο μέλι, ένα μέλι που το ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, την πρώτη σταγόνα, την πρώτη οσμή.

 Ένα μπρούσκο μέλι, με πλούσια γεύση και πυκνή υφή, μια γεύση που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις, χαμογελαστά χέρια που προσφέρουν αυγό χτυπητό σε λαίμαργα δαχτυλάκια παιδικά. Ένα μέλι εισιτήριο σε θύμησες θαμμένες βαθιά, στην μνήμη και στον χρόνο. Ένα μέλι πύλη σε ευτυχισμένες στιγμές όπου η άγνοια είναι ευτυχία. 

 Ένα μέλι που το έχω ξανασυναντήσει μόνο μια φορά στην ζωή μου, και μου είχε γίνει εμμονή από τότε, ένα μέλι φάντασμα που το ξανασυνάντησα επιτέλους στις μελισσοκομικές μου στράτες. Ένα μέλι κόσμημα, ένα τζιβαέρι, ένα στολίδι. 

 Ένα μέλι που περιμένει και εσάς να το γευτείτε, να σας κάνει να το ερωτευτείτε, να σας ξετρελάνει, να σας οδηγήσει στα δικά σας τα χέρια, τα χαμογελαστά, που συνόδευαν τα πρώτα σας βήματα στην ζωή, χαρίζοντας σας αγάπη και στοργή. 

 Ένα πυρόξανθο μέλι, κλέφτης καρδιών!

 Για σας!

 Κοπιάστε.



Λάζαρος Μότσανος

Σοχός 06/07/2022


 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου