UA-50457385-1

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Ανιχνεύσεις στο 1º-2º -3º Τ.Ε.Ε. Σταυρούπολης - 2º Ε.Π.Α.Λ. Σταυρούπολης- 1º -2º- 5º Σ.Ε.Κ. Σταυρούπολης Vol I


 Και μια που καιρό έχουμε να κάνουμε κάτι παλαβό έτσι για αλλαγή  ("Να κάνουμε κάτι παλαβό έτσι για αλλαγή" λέει κάποιος που ασκεί επαγγελματική μελισσοκομία! Χα!) οπότε και έχουμε ακόμα μια ανίχνευση από αυτές που ξέρω πως σας αρέσουν τόσο πολύ (διπλό Χα! σε αυτή την περίπτωση!).

 Οπότε και θα μπούμε μαζί στο κτίριο που στέγαζε τις τεχνικές σχολές στην οδό Λαγκαδά μέχρι τα  τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000 και πλέον είναι εγκαταλειμμένο. Μερικές διευκρινήσεις πρώτα όπως πάντα, το υλικό που έχει συλλεχθεί από αυτή την ανίχνευση (έγινε στις 16/11/2016) είναι τεράστιο, έγινε φυσικά επιλογή από αυτό αλλά και πάλι είναι τεράστιος ο όγκος των φωτογραφιών, οπότε αναγκαστικά θα σπάσει η ανίχνευση σε 3 αναρτήσεις (θα υπάρχουν σύνδεσμοι σε κάθε μια ανάρτηση από τις άλλες αναρτήσεις της ανίχνευσης - Το δεύτερο μέρος της ανίχνευσης είναι εδώ Ανιχνεύσεις στο 1º-2º -3º Τ.Ε.Ε. Σταυρούπολης - 2º Ε.Π.Α.Λ. Σταυρούπολης- 1º -2º- 5º Σ.Ε.Κ. Σταυρούπολης Vol II). 

 Επίσης μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ένας εφιάλτης από άποψη φωτισμού με τα εκατοντάδες παράθυρα, και τις δεκάδες σκοτεινές γωνίες που σχημάτιζαν οι εσωτερικοί διάδρομοι στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η προσαρμογή του φωτογραφικού φακού του κινητού μου σε μια τέτοια κόλαση από πλευράς φωτισμού, και αυτό φαίνεται σε αρκετές φωτογραφίες όπου η εστίαση τους δεν είναι ιδανική, λυπάμαι για αυτό το γεγονός αλλά δυστυχώς σε τέτοιες συνθήκες (όπως και σε μακρινές λήψεις ή νυχτερινές λήψεις) φαίνονται ολοκάθαρα τα μειονεκτήματα των φωτογραφικών φακών που έχουν τα κινητά. Ίσως κάποια στιγμή να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός μας και να βελτιωθεί αυτό το αδύναμο σημείο στις ανιχνεύσεις μας (το πιθανότερο όμως όταν θα έχει έρθει αυτή η στιγμή θα έχουμε πλέον φύγει από την φάση των ανιχνεύσεων του blog και θα έχουμε περάσει στο επόμενο επίπεδο των κατασκευών. Ούπςςςς! Μου ξέφυγε αυτό! Πάει χάλασε η έκπληξη! Α σιγά! Ποιος θα διαβάσει άλλωστε αυτή την ανάρτηση για να το δει αυτό? Κανένας! Χα χα χα).

 Και για το τέλος μια παράκληση. 

 Εγώ είμαι ένας επαγγελματίας τρελός με μειωμένη αντίληψη (κοινός ηλίθιος! Χα χα χα) και μπαίνω μόνος μου σε τέτοια μέρη, κάτι που μπορεί να έχει ένα σωρό κινδύνους για την σωματική μου ακεραιότητα, με μόνο σκοπό να σας παρουσιάσω τις ανιχνεύσεις μου στα μάτια σας, και να δημιουργήσω το αρχείο μου με τα συντρίμμια του Ελληνικού καπιταλισμού. Βλακεία μου, απερισκεψία μου, και παλαβομάρα μου. Εσείς όμως επ' ουδενί λόγο δεν θα πρέπει να κάνετε κάτι αντίστοιχο, οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι και δεν αξίζει το ρίσκο και κυρίως το διακύβευμα για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν άλλοι τρελοί και ηλίθιοι που θα κάνουν κάτι τόσο χαζό, δεν χρειάζεται να ανήκετε και εσείς μέσα σε αυτούς. Σας παρακαλώ μην κάνετε τα χαζά που είμαι ικανός να κάνω εγώ!  

 Πάμε για ανίχνευση τώρα (με τον ελάχιστο δυνατό σχολιασμό θα αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν, εάν και η έννοια "ελάχιστος σχολιασμός" έχει διαφορετική σημασία για τον γραφών από τους υπόλοιπους ανθρώπους χα χα χα), αλλά όπως πάντα πριν από όλα μια ιστορική αναδρομή. 


 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ 

Λειτούργησε από το 1974 έως το 2009 στην οδό Λαγκαδά (Λαγκαδά 197). Πρώτη χρήση του κτιρίου ήταν ως ξυλουργείου (πρώτος όροφος),  έκθεση επίπλων (ισόγειο) και αποθηκευτικός χώρος (υπόγειο) όταν ολοκληρώθηκε η αποπεράτωση του το 1972 από τους ιδιοκτήτες του (αδερφοί Βερβερίδη). Σε συνεννόηση με το δημόσιο προστέθηκαν μεταγενέστερα και δύο ακόμα όροφοι όπου στεγάστηκε το τεχνικό σχολείο (από  μετεγκατάσταση από κτιριακό συγκρότημα  στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 51). Τον Σεπτέμβριο του 1974 στεγάστηκαν σε αυτό οι Α΄ Μέση και Α΄ Κατώτερα Δημόσιες τεχνικές σχολές Θεσσαλονίκης (μετακόμισαν από την περιοχή σφαγείων) με 1800 συνολικά μαθητές. Το 1977 εκκενώθηκε το ξυλουργείο και το 1978 η έκθεση επίπλων με τους χώρους τους να διαμορφώνονται σε αίθουσες διδασκαλίας. Από τον σεισμό του 78 (που τον άντεξε το  κτίριο)  και μετά άρχισαν διαδοχικές καταλήψεις για πολλές χρονιές  για να μετεγκατασταθούν οι σχολές σε πιο κατάλληλο μέρος (πίσω από την μονή Λαζαριστών) μια που υπήρχε θέμα με την ασφάλεια των σπουδαστών (δεν υπήρχε περίφραξη εξωτερική και στα διαλείμματα οι σπουδαστές κατέβαιναν στην οδό Λαγκαδά και κινδύνευαν από τα αμάξια καθώς και όλος αυτός ο τεράστιος όγκος σπουδαστών είχε μόνο μια  εσωτερική σκάλα για να μετακινείται ανάμεσα στους ορόφους  (και ένα ασανσέρ που κάλυπτε μέχρι τότε τις ανάγκες του ξυλουργείου για υλικά). Μετεγκατάσταση που έγινε τελικά το 2009 (στην οδό Θράκης 4) παρόλο που το κτίριο είχε ετοιμαστεί  από το 2003.  

 ΠΗΓΗ



 Και αρχίζει η ανίχνευση περιμετρικά του κτιρίου για να αντιληφθώ το μέγεθος του, τις εισόδους πρόσβασης του, και εγκατάλειψής του (εάν χρειασθεί σε έκτακτη ανάγκη), καθώς και τις φανερές παγίδες και κινδύνους που μπορεί να έχει. 








 Και εγώ σε αγαπώ επίσης 26/9/2011!

 Χα χα χα.


 Και Μπαμπόρια έχουμεν λέμε!


 Και εκεί βρίσκεται το σημείο πρόσβασης για το εσωτερικό του κτιρίου.


 Ένας φυσιολογικός άνθρωπός θα έβλεπε την τρύπα στα στόρια και θα έλεγε "Χμμμ, κάτι δεν πάει καλά εδώ, ας κόψω λάσπη πριν βρεθώ σε κάποια άσχημη κατάσταση" Ε! Το λοιπόν ο γραφών δεν ανήκει στο σύνολο αυτών των ανθρώπων που σκέφτονται έτσι! Χα χα χα. 


 Alea jacta est!


 Και για ακόμα μια φορά ο ποντικός τραβάει καρφί για την ποντικοπαγίδα!








 Θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο έκανα ζήτημα σχετικά με τον φωτισμό μέσα στο κτίριο, όλα δείχνουν φυσιολογικά από άποψη φωτισμού ε? Καλά μην φάτε, θα φάμε γλαρόσουπα! Από εδώ και πέρα θα τρελαθεί η φωτογραφική μηχανή του κινητού και δεν θα ξέρει πότε θα πρέπει να βγάλει φώτο με φλας ή όχι. 











 Συχνότητα (Ν) αλλά και Turin Juventus!

 Τεχνικά λύκεια να μην ξεχνιόμαστε!

 Χα χα χα.


 5ο ΣΕΚ ΗΛΕΚΤ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ να υποθέσω ότι ΣΕΚ σημαίνει Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης ε?





 Χμμμμμ!





 Κάπως έτσι θα είναι και τα κτίρια στο Χαλέπι μετά από πόσα χρόνια οδομαχιών?


 Και από εκεί μάλλον θα μπήκαν τα παιδιά που κάνανε τα Graffiti στην πρόσοψη του κτιρίου ε?


 ΕΔΩ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΠΙΚΤΗΣ  Ο ΚΑΡΦΩΤΗΣ (Μπίκτης? Όχι Μπίχτης? Χα χα χα)!

 Μεγάλες δηλώσεις ρε μάγκα!!! 

 Ελπίζω να έχεις και τα ανάλογα προσόντα για να ανταπεξέλθεις σε αυτές!

 Χα χα χα.


 Ημερολόγιο του 2005?

 Υποτίθεται ότι οι σχολές φύγαν από αυτό το κτίριο το 2009,  τι δουλειά έχει ένα ημερολόγιο του 2005 στους τοίχους ( Από προσωπική μου εμπειρία στις ανιχνεύσεις τέτοια στοιχεία σε ένα χώρο όπως ένα ημερολόγιο, ή περιοδικά, ή τιμολόγια, υποδηλώνουν συνήθως την τελευταία χρονιά που ήταν ενεργός και σε λειτουργία ένας χώρος. Οπότε εδώ υπάρχει μια ανακολουθία παράξενη, είτε αφήσανε το ημερολόγιο εκεί για 4 χρόνια χωρίς να το ξεκρεμάσουν, είτε οι συγκεκριμένοι χώροι είχαν εγκαταλειφθεί πρώτοι, ήδη από το 2005)? 





  Κάτι ηλεκτρολογικά στον πίνακα, τρίλιζα, και φυσικά ΠΑΟΚ! Μην ξεχνάτε είμαστε δυτικά και τότε τα δυτικά ΠΑΟΚκρατούνταν. Όχι όπως στην εποχή μας που και τα δυτικά, και τα ανατολικά, και τα βόρεια, και τα νότια, και το κέντρο ΠΑΟΚκρατείται! 

 Χα χα χα. 


 Ψωμιά?

 Ωχ! 

 Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν εδώ!

 Προσοχή! 

 Να μην τους αιφνιδιάσεις, να μην σε αιφνιδιάσουν! Κάνε θόρυβο διαρκώς να αντιληφθούν την παρουσία σου και να κρυφτούν ή να φύγουν, μην πέσεις απροειδοποίητα μπροστά τους και σε φερθούν ως εισβολέα, εσύ άλλωστε μπήκες στον χώρο τους. Εάν είναι καλοπροαίρετοι έτσι θα λυθεί ένα δύσκολο πρόβλημα, εάν δεν είναι καλοπροαίρετοι τότε το πρόβλημα είναι ολοκάθαρα δικό σου και θα είναι τεράστιο!  


 Μπουκάλια στο τραπέζι με υγρά, και άλλα δείγματα ζωής και διαβίωσης εδώ μέσα!

 Σε επιφυλακή διαρκώς πλέον από εδώ και πέρα.


  5ο ΣΕΚ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


 5ο ΣΕΚ ΗΛΕΚΤ. ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


 Άφησαν και πολύ υποδομή πίσω τους, ολόκληρες σειρές από ντουλάπια.


 Καλά ρε μπαγλαμάδες τον πίνακα τον βάλατε πάνω στα τούβλα και έπειτα σοβαντίσατε και βάψατε την αίθουσα?

 Χα χα χα. 


 Εργαστήριο Ηλεκτρονικών?

 Μπράβο, μερακλήδες οι Ηλεκτρονικοί!


 Και για φαντάσου! Μια γνώριμη εικόνα σε τέτοια εγκαταλειμμένα κτήρια!


 Η λεηλασία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από οτιδήποτε μπορεί να παρθεί, πίνακες, διακόπτες, ακόμα και τα ίδια τα καλώδια για το χαλκό τους. 





 5ο ΣΕΚ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

 Αυτό είναι ειδικότητα ή απλώς αυτή ήταν η αίθουσα για τις ηλεκτρικές μετρήσεις? 


 Ώ ρε πλιάτσικο που έγινε εδώ! Αν μπορούσαν ακόμα και τους τοίχους θα έπαιρναν!


 Να και η πληροφορία της ημέρας Κουβανός = Μαλάκας!

 Δεν μπορείτε να πείτε!

 Κάτι μάθατε και σήμερα!

 Χα χα χα, 




 Από το κακό στο χειρότερο.



 Εσωτερική συνδεσμολογία γεννήτριας ξένης διεγέρσεως! Είδες οι τεχνικές σχολές επίπεδο!?!? Και εμείς τους είχαμε για Ουργκ Χαϊ και Μαο Μαο που πάνε σε αυτές για να λουφάρουν και να πάρουν αναβολή από τον στρατό!

 Χα χα χα. 


 Ρε παίδες έχετε κανένα θέμα με το σοβάτισμα των τοίχων? Είναι μήπως καμία υπόθεση του Σατανά και αποφεύγετε να σοβατίζετε? Υποτίθεται 35 χρόνια σχολές στεγάζονταν εδώ, με δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές που πέρασαν από εδώ, γιατί ποτέ δεν σοβατίσατε αυτούς τους τοίχους? Θα το ξεχάσατε υποθέτω ε? 

 Χα χα χα. 


 Ωράριο λειτουργίας εσπερινού ΕΠΑΛ/ΤΕΕ Σταυρούπολης, ώστε υπήρχαν και εσπερινές σχολές επίσης ε? Για αυτό κάνουν λόγο για 1800 σπουδαστές, πολλαπλές βάρδιες!

 Πίκρα! 


 Και εδώ κάποιος χρησιμοποίησε  αντιαεροπορικό πολυβόλο  Zu-23 με εκρηκτικές σφαίρες για να διακοσμήσει τις γυψοσανίδες! Χα  χα χα. 


 Και η χαζομάρα συνεχίζει!


 Ο καλύτερος τρόπος για να παγιδευτείς σε ένα κτίριο είναι είτε να πας στο υπόγειο, είτε να ανέβεις στους πάνω ορόφους. Και με τις δύο επιλογές χάνεις αμέσως κάθε εναλλακτική δίοδο διαφυγής που θα μπορούσες να έχεις σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά! Οπότε και ο παλαβός τι έκανε? Πήγε ντουγρού για το υπόγειο! Φυσικά! Τι άλλο θα μπορούσες να περιμένεις από κάποιον τόσο παλαβό! Χα χα χα.


 Πολύ κάγκελο και κακό ρε παιδιά! Τι άγρια ζώα φυλάγατε εδώ και χρειάζονται και κάγκελα παντού!


 Ααααα! Φυσικοθεραπευτές!

 Φυσικά! Έτσι εξηγούνται τα κάγκελα παντού!

 Επικίνδυνη φάρα αυτήν, ιδίως τα θηλυκά τους! Τι λεονταρίνες και χαζά? Σου ορμήξουν φυσικοθεραπεύτριες να μην σου μείνει κοκαλάκι για κοκαλάκι!

 Χα χα χα. 





 Ωραίο Βιτρό!





 Να και οι μικροβιολόγοι!

 Μπαμπά, μπαμπά, τι είναι ένας Μικροβιολόγος?

 Ένας βιολόγος μποντζάι παιδί μου!

 Χα χα χα.





 Και κάπου εδώ θα κλείσουμε το πρώτο μέρος της ανίχνευσης μας στις τεχνικές σχολές της Σταυρούπολης αφήνοντας σας με ένα Clifthanger σχετικά με την μοίρα του πρωταγωνιστή μας. Θα κατορθώσει ο Πρώτος Ανιχνευτής του Castle Black να βγει ζωντανός από τα υπόγεια των σχολών των White Walkers ή θα είναι αυτή η ανάρτηση η τελευταία που θα προλάβει να στείλει στους υπόλοιπους της Night's Watch με κοράκι?

 Μείνετε συντονισμένοι, σε λίγες μέρες θα λυθούν όλες οι απορίες σας σχετικά με το τι σαμπουάν χρησιμοποιεί ο Γιάννης ο Χιονιάς, το ποια χαμαιτυπεία έχουν τις πιο παλαβές κόκκινομάλλες και τα καλύτερα πετρέλαια σύμφωνα με τον Τάιρον Λάννιστερ ( Λάννιστερ Κουφάλες έρχονται κρεμάλες!), και σε ποια ακόμα πόλη του Εϊστρος θα κωλοβαράει για μια δυο ακόμα σεζόν η ξανθούλα!

 Χα χα χα.

Σειρά  Ελληνικός Καπιταλισμός: Όνειρα στα συντρίμμια






 Για να βοηθήσουμε και τον κόσμο στο να έχει πρόσβαση στο αρχείο που δημιουργούμε θα βάλω και τους συνδέσμους από τις αντίστοιχες αναρτήσεις του Blog  για να μπορούν να είναι στην άμεση διάθεση καθενός που θέλει να περιηγηθεί σε αυτό

Σειρά Graffiti και Θεσσαλονίκη



STREET ART FESTIVAL-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol V

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VI

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VIIΙ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol IX

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol X

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XI

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol I

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol II

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XIII

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol I

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol II

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol III















O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXIII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXIV

Graffiti και Street Art στα Νέα Μουδανιά

Graffiti και Street Art στον Λαγκαδά

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXV

Support your local vandals Vol I

Support your local vandals Vol II

Support your local vandals Aftermath

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol I

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol II

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol III

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol I

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol II

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol III

Street Art και Graffiti στην Θέρμη (Street Mode Festival)

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol I

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol II

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol III

Ρούσος Ι.Δ.Κ. ΑΒΕΕ - LOVE Vol I

Ανιχνεύσεις  Ρούσος Ι.Δ.Κ. ΑΒΕΕ - LOVE Vol II

Σωληνουργεία Μισαηλίδη ΑΒΕΕ  Vol I

Ανιχνεύσεις Σωληνουργεία Μισαηλίδη ΑΒΕΕ  Vol II

Graffiti και Street Art στον Λαγκαδά Vol II - Renovation Festival 2018



 Αυτά λοιπόν για σήμερα τσακαλάκια μου μέχρι την επόμενη ανάρτηση.....


Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος


Θεσσαλονίκη 08/12/2018





3 σχόλια: