UA-50457385-1

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Ανιχνεύσεις Ρούσος Ι.Δ.Κ. ΑΒΕΕ - LOVE Vol I


  Και συνεχίζονται οι ανιχνεύσεις μας μέσα στα πεδία μάχης του Ελληνικού καπιταλισμού με ένα  ακόμα εργοστάσιο στο Ωραιόκαστρο εγκαταλελειμμένο εδώ και καιρό στην μοίρα του. Μια ιδιαίτερη ανίχνευση, μια που είναι από τις ελάχιστες που δεν τις έκανα μόνος μου (ψέματα! Η μόνη που δεν την έκανα μόνος μου!) αλλά είχα και συντροφιά από δύο ακόμα άτομα που εργάζονταν σε κοντινή επιχείρηση, και ξέροντας το πάθος μου για ανιχνεύσεις ακόμα και σε αστικές περιοχές ήρθαν  μαζί μου, για να δούνε τι είναι ακριβώς αυτό που μου κυριεύει την καρδιά και το μυαλό μου και κάνω τέτοιες κουζουλάδες μέσα στα ερείπια του Ελληνικού Καπιταλισμού.

 Οπότε ακόμα μια ανίχνευση θα ξεδιπλωθεί στα μάτια σας μπας και μπορέσετε και εσείς κάποια στιγμή να αντιληφθείτε ποιοι ακριβώς δαίμονες μου σιγομουρμουρίζουν στο αυτί ακριβώς αυτά τα λόγια "Η Ζωή είναι μικρή μάγκα μου, πολύ μικρή και βαρετή για να ζεις σε ένα κουτί, ζήσε το λίγο που σου μένει έξω εκεί, ζήσε έντονα, ζήσε την ζωή, ζήσε την εσύ!". Δαίμονες σιγοψιθυριστές, του ορθού λόγου οι επικίνδυνοι πλανευτές. 

 Ξεκινώ και σήμερα πολλά να πω, κακό χούι αυτό!

 Οπότε ξεκινάμε με ότι πληροφορία μπορέσαμε να συλλέξουμε για αυτό το εργοστάσιο, εάν και σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν και πολλές (οι πληροφορίες για τις επιχειρήσεις που κλείνουν είναι σαν το ανέκδοτο για τους γιατρούς. "Τις επιτυχίες των γιατρών τις βλέπει ο ήλιος και τους χαίρεται, τις αποτυχίες των γιατρών τις σκεπάζει βολικά το χώμα!" Χα χα χα. Μια από τα ίδια και με τις επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται αναπτύσσουν τον μύθο τους σιγά, σιγά, και μπορείς να βρεις πολλά για αυτές, αντίθετα οι επιχειρήσεις που μαραζώνουν, και τελικά κλείνουν, αποτελούν μια έρημο πληροφοριών).

 Οπότε πάμε για την καθιερωμένη Ιστορική αναδρομή.  


Ιστορική Αναδρομή



 ΡΟΥΣΟΣ Ι.Δ.Κ. ΑΒΕΕ-LOVE ιδρύθηκε το 1991 στο Ωραιόκαστρο έναντι του παλιού μηχανολογικού (Λέκκα 4) και δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή πλεκτών ενδυμάτων, T-Shirts, Γυναικείες μπλούζες και παντελόνια καθώς και στην εξαγωγή τους (κατά το 98% το 1997 όταν και ο τζίρος της έφτασε τα 2,29 δισεκατομμύρια δραχμές έχοντας ένα άλμα 54% από την προηγούμενη χρονιά- Κορφιάτης Χρήστος ΒΗΜΑ φύλλο της 12/10/1997- ). Κατά το 2005 βρέθηκε και το όνομα της εταιρίας στην λίστα επιχειρήσεων (την παρέδωσε στην ΓΣΕΕ η Αυτόνομη Παρέμβαση, συνδικαλιστική παράταξη του Συνασπισμού) που χρηματοδοτήθηκαν κατά την τριετία 1995-1998 με κοινοτικά κονδύλια (995 επιχειρήσεις) βάση των αναπτυξιακών νόμων 1892/90 και 2601/98, οι οποίες είτε προχώρησαν σε διακοπή παραγωγικών τμημάτων τους, είτε μετέφεραν τις εργασίες τους σε άλλες βαλκανικές χώρες, είτε έκαναν δραστικές περικοπές προσωπικού (οι 80 από τις 995 εταιρίες), ενώ είχαν υποχρέωση βάση των παραπάνω νόμων να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού για 10 ή 5 χρόνια. Πιθανολογούμενη παύση λειτουργίας της επιχείρησης το 2010 (Νοέμβριος του 2010). 




 Ωραία συρόμενη πόρτα!


 Καθαρό το εργοστάσιο δεν μπορείτε να πείτε! Είχα έρθει και πιο παλιά μέσα σε αυτό, δεν ήταν τόσο καθαρό (στην πραγματικότητα είχα βρει όταν είχα μπει σε αυτό σύριγγες με ναρκωτικά και την έκανα άμεσα με ελαφρά πηδηματάκια χα χα χα. Τι ήθελες πιο παλιά εδώ μέσα? Μου είχε έρθει η χαζή ιδέα μια που είχα πάρει λάθος αστικό και βρέθηκα πάνω στο Ωραιόκαστρο (και όχι στο τέρμα Ωραιοκάστρου - Τσομπανάκος από χωριό! Τι να πείτε!!! Χα χα χα- που είναι στα σύνορα με την Σταυρούπολη) να περπατήσω με τα πόδια ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της περιοχής για να πάω εκεί που θέλω (βαθιά μέσα στο 2013-2014 αυτό στο αποκορύφωμα της κρίσης). Τεράστιο λάθος! Καυκάσια τσομπανόσκυλα παντού, παράξενες φάτσες, απομόνωση, τραγικές υποδομές, μια τεράστια πιάτσα τοξικομανών τα απέραντα αδειανά εργοστάσια. Την επόμενη φορά που θα σκεφτώ να ξανακάνω το ίδιο θα φροντίσω να έχω μαζί μου την μηχανοκίνητη διμοιρία μου μαζί με τα Μ113 με τα πενηντάρια τα πολυβόλα τους!!! Χα χα χα.).

 Αλλά πλέον η τράπεζα που το κατέχει το έβγαλε σε πώληση και δεν μπορεί να το αφήσει  να δείχνει ως σκηνικό από την ταινία Mad Max εάν θέλει να το πουλήσει, και όχι να πληρώσει για να το αγοράσει ο αγοραστής! Χα χα χα. 


 Ουχ ουχ ουχ ουχ, τι καθαρό που μου είναι!!! Που να ξέρατε! Για κατούρημα είχα μπει εκεί μέσα και με αυτά που είχα δει ένοιωσα σαν να ανέβηκαν οι όρχεις μου στο στομάχι μου! Χα χα χα. 





 Και εδώ η υπεύθυνη και προνοητική τράπεζα (γλύψε, γλύψε, γλύψε και άλλο πουλημένε γερμανοτσολιά! Χα χα χα) φρόντισε να βάλει διαχωριστικά για να μην μπορούν οι "περίεργοι" που θα μπουν σε αυτό το κτίριο να περάσουν στον επάνω όροφο και να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο (σλιούπππππππ ο ήχος από την γλώσσα! Χα χα χα)!  Και εγώ σαν κανένας χαζός έφερα άτομα μαζί μου, και μόλις ετοιμάστηκα να σκαρφαλώσω το διαχωριστικό για να περάσω στον επάνω όροφο άρχισαν τα "Μα καλά! Χαζός είσαι? Που πας? Εδώ οι άλλοι βάλανε φράχτες για να μην πηγαίνει κανένας επάνω και εσύ τι είσαι εξυπνάκιας για να τα περάσεις? Κόψε τα χαζά". Και έβαλα μια νοητική σημείωση στον νου μου εκείνη την στιγμή "Να θυμηθείς ποτέ να μην ξαναπάρεις μαζί σου κανένα στις ανιχνεύσεις σου! Αν ήθελες γκρίνια και αβέρτα "μην" και "δεν" μπορούσες άνετα να είχες παντρευτεί!!!" Χα χα χα.





 Και ράμπες διαθέτει το μαγαζί!


 Και από εδώ πάνε για τα λουτρά με το Σαρίν! Ούπςςςςς!!!! Χα χα χα.














 Α γιασά! Και να και το πάθος μας! Ελάχιστα τα εργοστάσια που δεν τα έχουν "αναλάβει" οι καλλιτέχνες των δρόμων και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση!


 Τρομερά ενδιαφέρουσες γεωμετρίες! Εδώ οι αρχιτέκτονες σαν να είχαν κέφια.


 Όπως και οι καλλιτέχνες των δρόμων!


  Και φυσικά δεν με άφησαν ούτε να ανέβω στην σκάλα για να βγάλω από την οροφή του κτιρίου φωτογραφίες από ψιλά, μαϊντανοί! Μου θέλετε και ανιχνεύσεις μαζί με τον Αρκούδα!!! Δηλαδή όταν θα σας πάω βόρεια από το Τείχος στην Χώρα των White Walkers τι θα κάνετε? Χα χα χα. 


 Χμμμμμ!





 Της τεθλασμένης γραμμής το κάγκελο γίνεται!


 Ναι σαν να έχει έρωτα με τις τεθλασμένες γραμμές και τις γωνίες αυτός που το σχεδίασε!


 Άλλοι έχουν πάθος με τις καμπύλες εμείς με τις γωνίες. Οξείες, ορθές, αμβλείες, συμπληρωματικές όλες καλέςςςςς!!!*

*Σημείωση μεταφραστή: Εδώ ο συγγραφέας της ανάρτησης προσπαθεί να κάνει χιούμορ παραλλάζοντας το τραγούδι του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου Ψιλές, κοντές   για την περίσταση, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όταν ήταν νέος ακόμα βάδιζαν την γη οι δεινόσαυροι! Με αποτέλεσμα τραγούδια που αυτός αμυδρά τα θυμάται, οι περισσότεροι αναγνώστες του είτε είναι μικροί και δεν τα ξέρουν, είτε είναι τόσο μεγάλοι που από το αλτσχαίμερ τα έχουν ήδη ξεχάσει! Χα χα χα.





 Και όχι δεν αναφέρεται το Graffiti σε δονητές!!! Χα χα χα.








 Έχωμεν και γέφυραν ανάμεσα στους ορόφους! Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε!


 Και δεύτερη τεχνοτροπία ο NAR!


 Τσούκ! Δεν λέω! Χα χα χα.

 Και όμως αυτό είναι η εξωτερική πλευρά από ένα μικρό τεθλασμένο πάρκινγκ αυτοκινήτων! Έρωτας μιλάμε ο τεθλασμένος! 


 Υποδομή ε! Όχι πλάκα!


 Και το τεθλασμένο πάρκινγκ που σας έλεγα! Καλά μιλάμε το εγχειρίδιο της ορθογωνιακής αρχιτεκτονικής είναι αυτό το συγκρότημα κτιρίων! Χα χα χα. 


 Και εδώ κάποιος δεν τέλευσε την εργασία του!


 Σαν πριονωτό μαχαίρι μοιάζει με όλες αυτές τις γωνιακές προεξοχές (ξέρετε πως λέγεται στα σλαβομακεδονικά η προεξοχή? Δεν θέλετε να το μάθετε! Χα χα χα).


 Ωραίο Logo! Είμαι ικανός εάν το έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του οι πρώην κάτοχοι του να το απαλλοτριώσω για χρήση δική μου!

 Πως λένε το μέλι σου Πασά μου?

 Μέλι Love!

 Ουυυυυχχχχχχ ζημιάαααααααααααα!!!

 Χα χα χα. 


 Και αντιστηρίξεις! Ούτε το Νότρρρρρ Νταμμμμμ να ήταν (Η Παναγία των Παρισίων Τσομπανάκια! Μου θέλετε και Ευρώπη ενώ δεν ξέρετε ούτε τα βασικά! Χίλιοι Κωστόπουλοι να περάσουν από πάνω σας δεν είναι ικανοί να σας ξεβλαχεύσουν!!!!Χα χα χα)! 


 Και μετά σου λένε η Αρχιτεκτονική δεν είναι τέχνη! Όχι μόνο είναι τέχνη, ψυχεδέλεια είναι φίλε μου!

 Χα χα χα.


 Για τσιμπήστε και λίγο μπανάλ, έτσι για να στανιάρετε!








 Καλά μιλάμε πολύ ερωτοχτυπημένα τα Graffiti μέσα στο ρουχάδικο! Μάλλον είναι ακόμα διάχυτη η οσμή των δεκάδων γυναικών που θα δούλευαν εδώ και ξύπνησαν τα αρχέγονα ένστικτα των Graffiταδων!  





 Και εδώ τι ήθελε να πει ο ποιητής?


 Ναααααιιιιι γουστάρω!!! Ένα εργοστάσιο στο οποίο απαγορευόταν οι Hipsters! Χα χα χα.





  Και από εδώ έχουμε τα λουτρά της Τρεμπλίγκα!





 Τσουκ! Μην μασάτε δεν είναι (πιθανότατα! Χα χα χα) λουτρά "τελικής λύσης", αλλά μάλλον βαφείο για τα υφάσματα που κατεργάζονταν στο εργοστάσιο πριν τα κάνουν έτοιμα ενδύματα. Απλώς όταν η φαντασία καλπάζει και το παιδάκι έχει κέφια, άνετα ταξίδια από την Never Never Land στο Άουσβιτς και στο Νταχάου γίνονται εν ριπή οφθαλμού!  





 Και εδώ το σταματάμε για σήμερα, φτάνει τόσο, το επόμενο μέρος της ανίχνευσης σε επόμενη ανάρτηση. Λίγο, λίγο, πρέπει να γίνεται η χορήγηση των ανιχνεύσεων στα συντρίμμια του Ελληνικού καπιταλισμού. Το λέει και ο Ντοκτόρε "Καλός ο Καπιταλισμός αλλά σε μικρές και μόνο δόσεις, βλέπετε ο Καπιταλισμός είναι σαν το φάρμακο αλλά και το φαρμάκι, ο λίγος καπιταλισμός μπορεί ίσως και να σε θεραπεύσει, αλλά ο πολύς καπιταλισμός σίγουρα θα σε σκοτώσει!" Χα χα χα.



Σειρά  Ελληνικός Καπιταλισμός: Όνειρα στα συντρίμμια







Η Υψικάμινος στον Άγιο Πρόδρομο

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol I

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol II

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol III

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol I

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol II

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol III

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol I

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol II

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol III

 Για να βοηθήσουμε και τον κόσμο στο να έχει πρόσβαση στο αρχείο που δημιουργούμε θα βάλω και τους συνδέσμους από τις αντίστοιχες αναρτήσεις του Blog  για να μπορούν να είναι στην άμεση διάθεση καθενός που θέλει να περιηγηθεί σε αυτό

Σειρά Graffiti και Θεσσαλονίκη



STREET ART FESTIVAL-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol V

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VI

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VIIΙ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol IX

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol X

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XI

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol I

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol II

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XIII

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol I

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol II

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol III















O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXIII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXIV

Graffiti και Street Art στα Νέα Μουδανιά

Graffiti και Street Art στον Λαγκαδά

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXV

Support your local vandals Vol I

Support your local vandals Vol II

Support your local vandals Aftermath

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol I

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol II

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol III

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol I

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol II

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol III

Street Art και Graffiti στην Θέρμη (Street Mode Festival)

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol I

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol II

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol III

 Αυτά λοιπόν για σήμερα τσακαλάκια μου μέχρι την επόμενη ανάρτηση.....


Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος


Θεσσαλονίκη 08/07/2018

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά!!! Έχω ιστορίες από αυτό το εργοστάσιο...κάποτε δούλευαν οι γονείς μου... Πάντως χαίρομαι που έκανες έρευνα για αυτό το εργοστάσιο!!! ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Hanah που σου άρεσε η Ανάρτηση – Ανίχνευση στο εργοστάσιο και φυσικά κάθε νέα πληροφορία σχετικά με αυτό είναι ευπρόσδεκτη. Άλλωστε αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα πάνω στην έρευνα για τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, η έλλειψη πληροφοριών που μπορεί να έχει κάποιος για αυτά. Δυστυχώς και είναι ελλιπής η πληροφόρηση στο διαδίκτυο σε οτιδήποτε αφορά τις ελληνικές εταιρίες (ιδίως σε αυτές που έχουν πάνω από μια δεκαετία που έχουν κλείσει, όταν ακόμα η σημασία και η επέκταση του διαδικτύου ήταν πολύ μικρότερη από ότι σήμερα), αλλά επίσης και προβολή από το διαδίκτυο έχουν μόνο οι περιπτώσεις επιτυχίας (είτε από την ίδια την εταιρία, είτε από τρίτους), και όχι όσες εταιρίες που έχουν πλέον κλείσει (που μάλιστα ίσως και αυτές οι πληροφορίες να είναι εξίσου χρήσιμες για την επιχειρηματική γνώση όσο και οι πληροφορίες για τις επιτυχημένες εταιρίες). Θα χαρώ ιδιαίτερα να προσθέσω περισσότερο υλικό για την συγκεκριμένη περίπτωση έτσι ώστε όταν ολοκληρωθεί αυτή η σειρά ανιχνεύσεων (με περίπου 3 δεκάδες περιπτώσεων που έχουν γίνει ανιχνεύσεις) τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρεις και ορθά. Μπορείτε να μας στείλετε τις πληροφορίες στο lazarosmotsanos@yahoo.gr καθώς και στο bearnest07@gmail.com. Σε ευχαριστώ και πάλι και για το ότι διάβασες τις συγκεκριμένες αναρτήσεις, καθώς και για την διάθεση σου να τις βελτιώσεις με το να τις κάνεις πιο πλήρεις.

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή δουλειά!! Πάντως χαίρομαι που έγραψες για αυτό το εργοστάσιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή