UA-50457385-1

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ανιχνεύσεις ΑΓΝΟ Vol I


 Και συνεχίζουμε τις ανιχνεύσεις μας μέσα στα συντρίμμια του Ελληνικού καπιταλισμού με μια ακόμα επιδρομή μας στο παλιό εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στην Σταυρούπολη. Ένας χώρος βαθιά μέσα στην πολεοδομικό συγκρότημα της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης (ανήκει στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά), που έχει αφεθεί εδώ και δεκαετίες να ρημάζει και να αποτελεί έναν ακόμα καμβά για τους καλλιτέχνες του δρόμου που είναι οι μόνοι που δεν δείχνουν την καθημερινή τους αδιαφορία και περιφρόνηση για αυτόν τον χώρο.

 Ένας χώρος κοντά στο δημαρχείο Παύλου Μελά, αλλά επίσης και τόσο μακρυά από την προσοχή σχεδόν κάθε επίσημης αρχής αυτού του κράτους. Ένας χώρος που κάποια στιγμή στον χρόνο ήταν γεμάτος από ανθρώπους που εργάζονταν, παρήγαγαν, ζούσανε μέσα σε αυτόν, και από αυτόν. Και πλέον μόνο οι σκιές τους χαμένες μέσα στην άχλη του χρόνου να υποδηλώνουν την ύπαρξη τους. Αχνές σκιές, ξεθωριασμένες ζωές, ξεχασμένες ιστορίες. Και εμείς περίεργα παιδάκια να αναζητούμε την καρδιά και την ψυχή αυτής της πόλης, ψάχνοντας εκεί όπου όλοι προσπερνούν χωρίς δεύτερη ματιά, και αυτό γιατί τα παιδάκια είναι σοφά, γνωρίζουν ότι εάν κάτι δεν έχει βρεθεί εκεί που το ψάχνουν όλοι, αναγκαστικά τότε θα βρίσκεται εκεί που δεν το ψάχνει κανείς!

 Αρκετά! Έχουμε να παρουσιάσουμε και σήμερα πολλά, δεν είναι σωστό να πλατιάζουμε και στον λόγο, καιρός να αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν. Και είναι πολλές οι εικόνες και αναγκαστικά θα σπάσει και αυτή η ανίχνευση σε τρία μέρη (θα υπάρχουν σύνδεσμοι για το κάθε ένα μέρος).

 Λίγα ακόμα λόγια πριν τις εικόνες, αρχίζοντας όπως πάντα με την ιστορική αναδρομή για την ΑΓΝΟ, ένα από τα βαρύτερα ονόματα της Ελληνικής Βιομηχανίας και ίσως το βαρύτερο της Ελληνικής Βιομηχανίας στον Βορρά που έχει πάψει πλέον να υπάρχει.

 Εμπρός λοιπόν ας δούμε τι ψάρεψε η έρευνα μας και σε αυτή την περίπτωση. 


 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


 Η ΑΓΝΟ ιδρύθηκε το 1950 ως ΕΑΣ ΑΓΝΟ ΣΥΝΠΕ από την Ένωση Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. 

 Το πρώτο της εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή πίσω από το δημαρχείο Παύλου Μελά (πρώην Σταυρούπολης) σε μια έκταση 16 στρεμμάτων που την παραχώρησε το 1950 το υπουργείο Γεωργίας στην Ένωση Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης (με όρο να λειτουργήσει εκεί εργοστάσιο αποθήκευσης και παστερίωσης του γάλακτος του συνεταιρισμού με την κατασκευή ανάλογων κτιρίων, και με προϋπόθεση την συνεχή και αδιάλειπτη χρήση αυτής της έκτασης   για αυτόν τον σκοπό. Κάτι που τερματίστηκε το 1992 με την μεταφορά του εργοστασίου στην περιοχή του Λαγκαδά. Και εδώ δημιουργήθηκε ένα θέμα για την μη απόδοση του το 1992 με τον τερματισμό της χρήσης του για τον σκοπό που παραχωρήθηκε πάλι πίσω στο Υπουργείο Γεωργίας. Και την μετέπειτα πώληση του από την ΑΤΕ (Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος) σε οικογένεια που ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ (το 2012 μάλιστα οι ιδιοκτήτες του παρουσίασαν επιχειρηματικό σχέδιο που περιελάμβανε οικοδόμηση και εμπορικά κέντρα). Αλλά ενώ σε πλειοδοτικό διαγωνισμό –βλέπετε παρακάτω- πλειοδότησε η ΑΤΕ και εξαγόρασε  το πάγιο και κυκλοφορούντος ενεργητικό ωστόσο όμως ήδη είχε συσταθεί η ΑΓΝΟ Α.Ε. στην οποία μεταβιβάστηκε το ενεργητικό της ΕΑΣ ΑΓΝΟ ΣΥΝΠΕ, και στις μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο Νεάπολης αναφέρεται ότι ο τίτλος κτήσης κυριότητας της έκτασης είναι ο τίτλος κυριότητας του υπουργείου Γεωργίας. Για αυτό και κατέθεσε ο Δήμος Παύλου Μελά φάκελο στο νομικό συμβούλιο του  Κράτους με τον οποίο διεκδικεί την έκταση –μια που θεωρεί ότι κακώς η ΑΤΕ την πούλησε χωρίς στην πραγματικότητα να της ανήκει, οπότε θα πρέπει να επιστραφεί στο δημόσιο. Όπου και θα πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία μια που από τον ρυμοτομικό σχεδιασμό του 1972 έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστος χώρος-).   

 Από το 1974 αναπτύσσει σημαντική συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας, το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας, και τους αγελαδοτρόφους για την βελτίωση της ποιότητας του αγελαδινού γάλακτος έτσι ώστε να ανταγωνισθεί μακροπρόθεσμα το Ευρωπαϊκό γάλα (το οποίο και το κατάφερε και ίσως να το ξεπέρασε λόγου των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυξημένης ηλιοφάνειας που επικρατούν στην χώρα μας και επηρεάζουν την ποιότητα των τροφών των αγελάδων).

 Το 1992 μετακομίζει η ΑΓΝΟ στο υπερσύγχρονο για την εποχή εργοστάσιο της (22 στέμματα) στην περιοχή του Λαγκαδά, όπου και προμήθευε την αγορά με φρέσκο γάλα σε συσκευασίες Tetratop της Tetrapack, ώστε να προστατεύει το γάλα της σε νέα υψηλότερα ποιοτικά επίπεδα.

 Το 1995 ανταγωνίστριες εταιρίες επιδίωξαν την εξαγορά της ΕΑΣΘ ΑΓΝΟ και ταυτόχρονα την ίδια χρονιά ο ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων) κατέθεσε  καταγγελία  στην Ευρωπαϊκή επιτροπή (20/11/1995) σχετικά με ενισχύσεις από τις Ελληνικές αρχές προς την ΑΓΝΟ ( οι οποίες είχαν ενημερώσει με σχετικό έγγραφο του υπουργού Γεωργίας στις 7/6/1993 την Ευρωπαϊκή επιτροπή την πρόθεση της να διαγράψει χρέη των γεωργικών συνεταιρισμών προς την ΑΤΕ κατά την περίοδο 1982 έως 1989 - ΠΑΣΟΚ ΟΛΕ!!!-) μέσου της ΑΤΕ (Αγροτικής τράπεζας της Ελλάδος) για να βοηθήσουν την ΑΓΝΟ να καταβάλει μέρος των χρεών της τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία μπορεί να έφταναν έως το ύψος των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 Επίσης σύμφωνα με την καταγγελία ο συνεταιρισμός της ΑΓΝΟ είχε τύχει φορολογικών απαλλαγών που χορηγούνταν σε γεωργικούς συνεταιρισμούς, και συγκεκριμένα η ΑΓΝΟ επωφελήθηκε μέσω της ΑΤΕ από τα αντίστοιχα μέτρα ενισχύσεως α/ 1,381 δισεκατομμύρια δραχμές για την καταστροφή του Τσερνομπίλ (για την καταστροφή 19,000 τόνων γάλακτος που όμως ποτέ δεν έγινε μια που η εταιρία συνέχισε να προμηθεύει την αγορά με νωπά προϊόντα) β/ 10,145 δισεκατομμύρια δραχμές ως δάνειο για παράταση εξόφλησης χρεών εξαιτίας καθυστέρησης εφαρμογής ενός επενδυτικού σχεδίου γ/ 1,899 δισεκατομμυρίου δραχμών στο πλαίσιο πράξης του διευθυντή της τράπεζας της Ελλάδος με την οποία επιτράπηκε στις τράπεζες να παρατείνουν την εξόφληση των χρεών των πελατών τους.

 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή επιτροπή να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου και δικαιώθηκε, οπότε και ενημέρωσε την τότε Ελληνική κυβέρνηση (Δεκέμβριος 1997-Μάιος 1998) για το ότι οι ενισχύσεις που πήραν οι 200 και πλέον γεωργικοί συνεταιρισμοί (μαζί και η ΑΓΝΟ) μέσω της ΑΤΕ δεν είναι σύμφωνες με την κοινοτική νομοθεσία, και ότι η Ελληνική νομοθεσία θα έπρεπε να εναρμονισθεί με την κοινοτική νομοθεσία πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό  αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την ΑΓΝΟ (και  για εκατοντάδες ακόμα συνεταιρισμούς).

 Στις 22/4/1998 Αποφασίστηκε από την Ένωση Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης η παραχώρηση του management της ΑΓΝΟ στην ΑΤΕ (Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος) για ένα χρόνο με στόχο την εξυγίανση της εταιρίας (και για αυτό τον σκοπό η ΑΤΕ διέθεσε διαθέσιμα του ύψους των 9,6 δισεκατομμυρίων δραχμών- οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι της εταιρίας είχαν αντίστοιχα 4 και 4,5 μήνες  να πληρωθούν και μέρος των χρημάτων αυτών θα πήγαιναν για την αποπληρωμή τους-).

 Στις 8/12/1999 η ΑΓΝΟ τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης (απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για εκκαθάριση εν λειτουργία  με εκκαθαριστή την ΑΤΕ ύστερα από αίτηση της).  Αφού αποτιμούσε το ενεργητικό η ΑΤΕ θα προχωρούσε σε προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση του (και αν ήταν άκυρος θα προχωρούσε σε δεύτερο διαγωνισμό τμηματικής εκποίησης).

 Στις 8/12/1999 η γενική συνέλευση των μελών της ΑΓΝΟ αποφάσισε την έγκριση του ισολογισμού της και την μετατροπή της σε Α.Ε. χωρίς όμως αντίκρισμα μια που η εκκαθάριση της ήταν αναπόφευκτη.

 Στον διαγωνισμό που ακολούθησε στις 31/1/2000 επικράτησε η προσφορά της ΑΤΕ ύψους 33 δισεκατομμυρίων δραχμών (πληρωτέα άμεσα), έναντι  της κοινής προσφοράς της ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ (62,5% το ποσοστό τους τότε στην εγχώρια αγορά φρέσκου γάλακτος ) των 21 δισεκατομμυρίων δραχμών (10% προκαταβολή, και τα υπόλοιπα σε 10 δόσεις μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, μαζί με την υπόσχεση για επένδυση 4 ακόμα δισεκατομμυρίων δραχμών. Με κύριο σκοπό το να αποκτήσουν την ζώνη γάλακτος της εταιρίας και το σήμα της, και να χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της ως αποθηκευτικός χώρος κυρίως. Έτσι ώστε να ισχυροποιήσουν την θέση τους στην παραλαβή αγελαδινού γάλακτος,  και την αποτροπή εισαγωγής ξένου ανταγωνισμού με την είσοδο της Nestle και της Friesland (Νουνού) στην εγχώρια αγορά φρέσκου γάλακτος (η Friesland είχε εκδηλώσει ενδιαφέρων για την ΑΓΝΟ παίρνοντας τον φάκελο του διαγωνισμού, αλλά και με επίσκεψη των στελεχών της στο εργοστάσιο του Λαγκάδα)).

 Τον Ιούνιο του 2003 η ΚΟΛΙΟΣ αγόρασε την ΑΓΝΟ από την ΑΤΕ ελεύθερη χρεών και την εταιρία σε καλή κατάσταση (χωρίς χρέη, με αναγνωσιμότητα σήματος, και την στήριξη του καταναλωτικού κοινού –την πολύ ισχυρή στήριξη του καταναλωτικού κοινού, πρωτόγνωρη στήριξη! Και μιλώ από προσωπική πείρα-). 

 Κατά την διάρκεια της διοίκησης της εταιρίας από την ΚΟΛΙΟΣ η οικονομική κατάσταση της εταιρίας διαρκώς χειροτέρευε, με αποτέλεσμα τον Αύγουστο του 2012 η εταιρία να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της.

 Και έφτασε στο τέλος η ΑΓΝΟ να υποβάλει αίτηση εισαγωγής στο άρθρο 99 (που συζητήθηκε στις 22/2/2013) πληρώνοντας επιλεκτικά μέρος των υποχρεώσεων της για να εξασφαλίσει την υποστήριξη των πιστωτών της για την  ένταξη της στο άρθρο 99 . Στις 10/3/2014 η ΑΓΝΟ παύει κάθε παραγωγική της  δραστηριότητα. Ζήτημα είναι και οι οφειλές της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ μια που τα ταμεία των δύο εταιριών είχαν κοινή διαχείριση. Με τον τερματισμό της λειτουργίας της ΑΓΝΟ 375 εργαζόμενοι (τέλη του 2014)  χάσανε την δουλειά τους, και εγκαταστάσεις 22 στρεμμάτων στον Λαγκαδά καθώς και εξοπλισμός εκατομμυρίων ευρώ ρημάζουν μέρα με την μέρα. Το 2014 η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 απορρίπτεται, και τελικά κηρύσσεται πτωχευμένη.

 Τον Δεκέμβριο του 2017 έγινε αναγκαστικός πλειστηριασμός στο σύνολο της επιχείρησης με τιμή πρώτης προσφοράς τα 18,281 εκατομμύρια ευρώ ο οποίος κηρύχτηκε άγονος μια που δεν υπήρξε ενδιαφέρον, και αναμένεται να κηρυχτεί νέα ημερομηνία το 2018 για νέο διαγωνισμό με τιμή χαμηλότερη των 18,281 εκατομμυρίων.  


ΠΗΓΕΣ








Παράνομες έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ρυθμίσεις για τα χρέη Γεωργικών Συνεταιρισμών 


 Ελληνικό συνεταιριστικό κίνημα! Τι να πεις για αυτό? Τίποτα! Η παραπάνω φώτο νομίζω ότι εκφράζει πλήρως την άποψη μου για αυτό! Μια τρύπα στο πουθενά! Χα χα χα.





 Ναι λίγο φλου η φωτογραφία, αλλά δυστυχώς αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα σε φωτογραφίες εσωτερικών χώρων όπου ο φωτισμός μόνο κατάλληλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και μπράβο ρε αρκούδα, μόνο εσύ θα άρχιζες την ανίχνευση από τα αποδυτήρια γυναικών!!! Είναι ένα έμφυτο ταλέντο που σου βγαίνει φυσικά ή έκανες εξάσκηση πάνω σε αυτό? Χα χα χα.


 Προφανέστατα μια κουζίνα να υπήρχε σε αυτόν τον χώρο.


 Και ο μυστικός δείπνος! Και όχι δεν είναι Street Art αυτό! Μάλλον υπήρχε από την εποχή της λειτουργίας του εργοστασίου! Παρόμοιες τοιχογραφίες έχω βρει σε στρατόπεδα και φυλάκια συνήθως στους χώρους που τρώνε οι στρατιώτες. Παράξενες ιδέες στην αισθητική των χώρων εστίασης είχαν γενικά στην δεκαετία του 50. Ενδιαφέρον! Στα υπόψη και αυτό.


 Σαν να μοιάζει λίγο και με πεδινό οικισμό το όλο εργοστάσιο με τα χαμηλά οικήματα και τις κεραμοσκεπές ε?





 Καλά πόσες φορές πέρασα από πινακίδες "απαγορεύεται η είσοδος" στα εργοστάσια που έχω εξερευνήσει δεν λέγεται. Όσο φρόνιμος ήμουν ως παιδάκι και έφηβος τόσο έχω κουντουρντίσει στην δεύτερη (πες καλύτερα τέταρτη! Χα χα χα) εφηβεία μου!!!








 Ναι μοιάζει αρκετά και με στρατόπεδο όμως, παράξενη η αισθητική του, σαν να το έχτισε το μηχανικό του στρατού (ΜΟΜΑ), με μικρές αποθήκες, όρχους, εσωτερικές αυλές. Λες?





 Δυστυχώς όμως και το σκουπιδαριό σκουπιδαριό, άραγε είναι έπιπλα από το εργοστάσιο ή το κατάντησαν και αυτό χωματερή οι περίοικοι?


 Αυτά όμως μάλλον είναι από την εποχή που λειτουργούσε το εργοστάσιο! Έκλεισε το 1992 ρε παίδες, η ανίχνευση αυτή έγινε στις 21/3/2016 (είπαμε η χρονοκαθυστέρηση στο να δημοσιοποιείται το υλικό που έχει συλλεχθεί εδώ και χρόνια είναι μεγάλη λόγου όγκου εργασίας δυστυχώς!) μετά από 24 χρόνια κανένας απολύτως δεν ήρθε να μαζέψει όλο αυτό το τσίγκιρι μίγκιρι? Ούτε οι υπηρεσίες των γύρω Δήμων, ούτε οι υγειονομικές υπηρεσίες? 24 χρόνια ρε μάγκες!!! Τι ακριβώς περιμένετε? Υπανάπτυκτοι.....


 Και ναι είναι πράγματι έτοιμο! Χα χα χα.


 Και ένας κάδος καθαριότητας αναποδογυρισμένος και καμένος!











 Κεραμοσκεπές και λαμαρινοσκεπές πως γίνεται να είναι οι πιο συχνές απώλειες σε τέτοια μέρη!! Τι γίνεται? Αυτοί που "ανακυκλώνουν" αυτά τα δύο (μαζί με τα κουφώματα, και τις λεκάνες, και τους νιπτήρες) πρώτα από όλα σε αυτά βάζουν χέρι?





 Καλό!





 Και όμως! Συσκευασίες της ΑΓΝΟ! 24 χρόνια και ακόμα εδώ! Καλοί είσαστε!








 Αλλά και διαρκείς ενδείξεις ότι άνθρωποι μπορούν να ζούνε στους χώρους του πρώην εργοστασίου. Άστεγοι παντού, και τόσα πολλά μάτια τόσο βολικά πρόθυμα να μην τους βλέπουν, σκιές στους τοίχους απλώς!





 Και η πρώτη από τις εκπλήξεις! Σημασία έχει η έμπνευση για τον καλλιτέχνη και όχι το μέσο! Ακτίνα (Ray) φωτός από κουτάκια για παγωτό! Εμπνευσμένο! Μπράβο!








 Και αβέρτα συσκευασίες από κουτάκια για παγωτό, εικοσιτέσσερα χρόνια δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές και προϊστάμενοι σε δημοτικές υπηρεσίες και υγειονομικές υπηρεσίες και βουαλά! Ιδού ο Άνθρωπος!





 Πάντως ενώ οι υπεύθυνοι του δήμου λείπουν χαρακτηριστικά, οι κάδοι των δήμων ωστόσο είναι όμως εδώ! Χα χα χα.


 Ωραίο graffiti lettering!








 Και όπως πάντα και καμία καλλιτεχνική φώτο για να μην μας λένε και χωρικούς και αρχοντοχωριάτες που απλώς έχουν μια παράξενη και έμφυτη περιέργεια για το κάθε τι εκεί έξω! Όχι μαντάμ! Είμαστε λίγο πιο σοφιστικέ και ιντελέκτουάλ από όλα τα παραπάνω!!! Χα χα χα.





 Εδώ μου διαφεύγει το τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης! Χα χα χα.





 Ουάουυυυυυ!!!! Τι είναι αυτό δικέ μου!! Πώρωση! Τσαμπάουα!!!!  Αυτά περί σοφιστικέ και ιντελέκτουάλ! Χα χα χα.


 Έξυπνο!


 Αφαίρεσαν εδώ τα παιδιά κομμάτια από την μόνωση των (πρώην) ψυκτικών μονάδων για να χαράξουν αυτό που τους ήρθε ως έμπνευση! Πολύ έξυπνο! Καλλιτέχνης του δρόμου μπορείς να είσαι και χωρίς να προσθέσεις (χρώμα), αλλά και με το να αφαιρείς! Σας ευχαριστώ για αυτό! Δεν μου είχε περάσει από τον Νου μου αυτή η προοπτική! Υπόχρεος και για αυτό!


 Και εδώ ένα ψηφιδωτό με τα σπρέι!


 Υπέροχο!


 !!!!





 Απίστευτο το που μπορεί η έμπνευση να φωλιάσει, απίστευτο το πως μπορεί να εκφραστεί ο ανθρώπινος λογισμός, με τι τρόπους και μέσα!


  Αυτή θέλω να είναι η τελευταία εικόνα του πρώτου μέρους της ανίχνευσης μας στην ΑΓΝΟ.

 Ένας μικρός φόρος τιμής στους ανώνυμους καλλιτέχνες του δρόμου που δημιουργούν μικρά διαμαντάκια και τα κρύβουν από όλους σε μέρη ξεχασμένα από τον καθένα. Καθαρή έμπνευση και δημιουργία μόνο και μόνο για την έκφραση του εσωτερικού τους κόσμου και μόνο, για τα μάτια τους, τα μάτια όσων τους έχουν εμπιστευτεί και οδηγήσει εδώ, καθώς και για τα μάτια όσων έχουν την περιέργεια και την τόλμη να πηγαίνουν εκεί όπου όλοι οι άλλοι περιφρονούν.

 Για αυτούς και μόνο υπάρχουν αυτοί οι θησαυροί, αυτοί και μόνο έχουν μια μικρή πιθανότητα να δουν την καρδιά και την ψυχή αυτής της πόλης, εάν είναι αρκετά τυχεροί αλλά και επίμονοι ώστε να συνεχίζουν να εξερευνούν, να ανιχνεύουν, να περιδιαβαίνουν τα σπλάχνα και τα σωθικά αυτής της αγαπημένης, όμορφης αλλά και βιασμένης γυναίκας. Της Σαλονίκης των ονείρων μας.

 Λαθροβλεψίες εσείς σε αυτή την πορεία, ζείτε στις σκιές των περιγραφών μου, βλέπετε θαμπά φαντάσματα όσων αντικρίζω, λαμβάνετε δια αντιπροσώπου αυτή την απαγορευμένη γνώση. Το αν θα την αφομοιώσετε για να προχωρήσετε και εσείς μόνοι σας σε αυτή την αναζήτηση της κυράς των λογισμών μας είναι στο χέρι σας και μόνο.

 Πολλά και σήμερα, ακόμα περισσότερα τις επόμενες ημέρες, ραντεβού διαρκείας, όσοι πιστοί προσέλθετε.





Adios Amigos Locos





Σειρά  Ελληνικός Καπιταλισμός: Όνειρα στα συντρίμμια







Η Υψικάμινος στον Άγιο Πρόδρομο

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol I

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol II

Ανιχνεύσεις ΑΒΕΖ Vol III




 Για να βοηθήσουμε και τον κόσμο στο να έχει πρόσβαση στο αρχείο που δημιουργούμε θα βάλω και τους συνδέσμους από τις αντίστοιχες αναρτήσεις του Blog  για να μπορούν να είναι στην άμεση διάθεση καθενός που θέλει να περιηγηθεί σε αυτό

Σειρά Graffiti και Θεσσαλονίκη



STREET ART FESTIVAL-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol V

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VI

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VIIΙ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol IX

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol X

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XI

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol I

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol II

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XIII

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol I

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol II

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol III
















 Αυτά λοιπόν για σήμερα τσακαλάκια μου μέχρι την επόμενη ανάρτηση.....


Μότσανος Λάζαρος


Θεσσαλονίκη 19/05/2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου