UA-50457385-1

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol II



 Και συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος της Ανίχνευσης στην Νταίμον Ελλάς Καπνική (το πρώτο μέρος της ανίχνευσης στην ανάρτηση του blog Ανιχνεύσεις Νταίμον Ελλάς Καπνική ΑΕ Vol I ) όπου θα επικεντρωθούμε περισσότερο στα Street Art και στα Graffiti που συναντήσαμε μέσα στο εργοστάσιο και λιγότερο με οικονομικές θεωρίες και διαπιστώσεις πάνω στον Καπιταλισμό. Θα έχουμε χρόνο να επικεντρωθούμε πάνω σε αυτά στο τρίτο μέρος της ανίχνευσης μας.

 Πολλά είπαμε, εικόνες από εδώ και πέρα.

 Και δεν μπορείτε να πείτε, σας έκανα καλή αρχή ε?

 Χα χα χα.


 Σαν να το έκανε ο Έντβαρτ Μουνκ (Edvard Munch) αυτό ε?





 Και το Κέιπ Κανάβεραλ.


 Και τα διαστημικά λεωφορεία πάνε και έρχονται!


 Και συνεχίζω να καλλιτεχνώ φωτογραφικά!

 Χα χα χα.


 Και αυτή για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε μέσα σε εργοστάσιο και όχι σε Γκαλερί!


 Μιλάμε εμμονή με τα διαστημικά λεωφορεία σαν κάποιοι να έχουν!

 Χα χα χα.








 Θα ήθελα να ήξερα πως κατόρθωσαν να κάνουν εκεί πάνω Graffiti! Δεν βρήκα τρόπο να ανέβω εκεί επάνω, είτε φέρανε σκάλα τα παιδιά είτε υπήρχε παλιά μια σκάλα που να οδηγούσε εκεί και να την φευγάτισαν.


 Ωραίο Graffiti Lettering!





 Fly away!











 Και δυστυχώς σας το είπα ότι έχει μετατραπεί το εργοστάσιο σε χωματερή!


 Και ράμπα συντήρησης (αλλαγής λαδιών και βαλβολινών - έλεγχος από κάτω) για τα οχήματα της εταιρίας.





 Και αυτό είναι το αμαξοστάσιο του Ζορμπίδη, οπότε περίπου όσοι έχουν γνώση του που είναι αυτό μπορούν να καταλάβουν που βρίσκεται και το εργοστάσιο που κάνουμε την ανίχνευση.


 Για να δούμε και τι ακριβώς έχουν να μας πουν οι τοίχοι.














 Ωραίο!


 Υπέροχο!


 Αξίζει και μια δεύτερη λήψη!





 Ντισέπτικον!





 Ακόμα μια γνωστή στα δυτικά τεχνοτροπία, παράξενη μεν αγαπημένη δε.








 Διαμαντάκι! Μέσα στα σκουπίδια!





 Ουχ ουχ ουχ να και τα νεοταξικά και μασονικά σύμβολα! Διαδώστε!!!!!

 Χα χα χα.


 Και εκεί στα δεξιά βλέπουμε επί το έργο κατοίκους της περιοχής να πετούν σκουπίδια έχοντας φέρει με το αμάξι τους και ένα τρέιλερ με μπάζα. Αν κρίνω από τον όγκο σκουπιδιών μόνο τυχαίο δεν ήταν το ότι πέτυχα άτομα να πετούν σκουπίδια κατά την διάρκεια της ανίχνευσης μου. Ήταν τυχεροί που τους κράτησα χαρακτήρα και δεν τους έβγαλα φώτο με την πινακίδα του αυτοκινήτου τους. Σκέφτηκα ότι το ελλειμματικό μας κράτος δεν αφήνει επιλογές για να μπορούν οι κάτοικοι αυτής της χώρας να μπορούν να αφήνουν τα σκουπίδια τους σε χωροθετημένους χώρους για αυτό τον σκοπό, και για αυτό αποφάσισα να μην τους εκθέσω. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν είναι μόνο θέμα παιδείας ορισμένες συμπεριφορές αλλά και θέμα επιλογών (ή μάλλον έλλειψης επιλογών!).








 Το εργοστάσιο εντυπωσιάζει με το μέγεθος των χώρων του.





 Καλό!





 Και κάτι που έχω παρατηρήσει σε πολλά εγκαταλειμμένα εργοστάσια. Στάσιμα νερά παντού. Εστίες μολύνσεως από κουνούπια! Οι εξάρσεις από νέες και παλιές ασθένειες (Ελονοσία, Δάγκειος πυρετός, Ιός του Δυτικού Νείλου κ.α.) δεν οφείλονται όπως αρκετοί ευαγγελίζονται στο προσφυγικό πρόβλημα, αλλά κυρίως από τέτοιες εστίες μολύνσεως και την αδιαφορία του κράτους όσο αφορά τον προληπτικό ψεκασμό για τα κουνούπια σε τέτοια μέρη. Το αναφέρω και αυτό για να μην μπορούν κάποιοι να ισχυρισθούν ότι "Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου", όχι κύριοι δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια!





 Και τι είναι αυτό ρε αρκούδα? 12 Αυγούστου του 2016 έγινε αυτή η ανίχνευση, και εσύ κυκλοφορείς με ομπρέλα? Για τον ήλιο την έχεις? Πας καλά? Χα χα χα.

 Όχι παίδες! Ούτε για τον ήλιο είναι η ομπρέλα, ούτε για την βροχή. Απλώς τα μέρη που κάνω ανιχνεύσεις είναι πολύ επικίνδυνα για να πας έτσι χύμα στο κύμα χωρίς κανένα μέσο αυτοπροστασίας επάνω σου!

 Και τι? Κρατάς Ομπρέλα για αυτοπροστασία? Πώς μπορεί να σε βοηθήσει πάνω σε αυτό μια ομπρέλα? Μπορείς να βγάλεις κάποιον Νοκ-Άουτ με μια ομπρέλα?

 Όχι! Πολύ δύσκολα μπορείς να βγάλεις κάποιον Νοκ-Άουτ με μια ομπρέλα. Αλλά μια ομπρέλα μπορεί να σου χαρίσει ορισμένα πολύτιμα δευτερόλεπτα αν κατορθώσεις να αιφνιδιάσεις όποιον προσπαθήσει να σου κάνει κακό εάν του καταφέρεις ένα χτύπημα με αυτή στο πρόσωπο του (κυρίως στα μάτια του). Πολύτιμα δευτερόλεπτα που σε ένα εκατοστάρι που θα τρέξεις αμέσως μετά μπορούν να σου εξασφαλίζουν αρκετές δεκάδες μέτρα απόσταση!

 Παίδες, πουθενά δεν αναφέρω ότι αυτές οι ανιχνεύσεις είναι ακίνδυνες!

 Και για να σας λύσω και την επόμενη απορία. Όχι! Δεν είναι η ομπρέλα το μόνο μέσο αυτοπροστασίας μου όταν πάω σε τέτοια μέρη! Στο μέλλον θα τα εξετάσουμε και αυτά.


 Και κάποιος εξακολουθεί να Σορκάρει και όχι μόνο με χρώματα!





 Σαν να μας βγήκε αυτό καλό!





 Flamie!





 Τελικά το να βρω λαμαρίνες στις στέγες σε τέτοια μέρη το έχω απωθημένο χα χα χα.





 Μπαμπάτσικο!





 No Future Generation!


 Χμμμμμμμ!











 Ωραία τσουλήθρα!





 Και κάποιος περνά την γαλάζια περίοδο του!





 Και εδώ έχουμε τις υπογραφές από τους καλλιτέχνες του δρόμου.








 Και εδώ είναι ένα καλό σημείο για να τελειώσει και το δεύτερο μέρος της ανίχνευσης μας στην Νταίμον Ελλάς Καπνική. Σήμερα επικεντρωθήκαμε περισσότερο στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που έχει δημιουργηθεί μέσα στους χώρους του εργοστασίου, στην επόμενη ανάρτηση της ανίχνευσης θα εξετάσουμε και άλλες πλευρές του εργοστασίου και θα μοιραστούμε ορισμένες σκέψεις αλλά και αισθήματα που είχα κατά την ανίχνευση μου. Υπομονή, την επόμενη φορά και αυτά.





Σειρά  Ελληνικός Καπιταλισμός: Όνειρα στα συντρίμμια















 Για να βοηθήσουμε και τον κόσμο στο να έχει πρόσβαση στο αρχείο που δημιουργούμε θα βάλω και τους συνδέσμους από τις αντίστοιχες αναρτήσεις του Blog  για να μπορούν να είναι στην άμεση διάθεση καθενός που θέλει να περιηγηθεί σε αυτό

Σειρά Graffiti και Θεσσαλονίκη


















































 Αυτά λοιπόν για σήμερα τσακαλάκια μου μέχρι την επόμενη ανάρτηση.....


Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος


Θεσσαλονίκη 24/06/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου