UA-50457385-1

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

The making of the Compound of Five Cubes- Η κατασκευή της Σύνθεσης Πέντε Κύβων


 Και συνεχίζουμε τις κατασκευές Zometool κάνοντας το Compound of Five Cubes ( Σύνθεσης πέντε Κύβων) μια θεωρητική κατασκευή του Edmund Hess από το μακρινό 1876 (σύνδεσμό σας έβαλα από την Wikipedia διαβάστε τον μην βαριέστε, αφήστε να βαριέμαι εγώ για σας χα χα χα).


 Και φυσικά όπως πάντα χρειαζόμαστε τα κατάλληλα πολεμοφόδια για την κάθε κατασκευαστική μας περιπέτεια. 

 Αρχίζουμε κατασκευάζοντας 12 πεντάγωνα με μεσαίου μεγέθους  (μπλε) ράβδους Zometool καθώς και σε κάθε πλευρά του κάθε πενταγώνου βάζουμε από 2 μεγάλες (μπλε) ράβδους Zometool οι οποίες σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο καθώς προεκτείνονται μακριά από την βάση του τριγώνου.

 Καλό είναι να μην βάλουμε στις κορυφές του κάθε ισοσκελούς τριγώνου που σχηματίζεται σε κάθε πλευρά του πενταγώνου σφαίρες Zometool ακόμα για να βοηθηθούμε στην κατασκευή του Compound of Five Cubes (πιστέψτε με θα βοηθήσει αφάνταστα αυτή η παράλειψη).

 Έτσι θα κάνουμε 11 άστρα χωρίς κορυφές και ένα άστρο με κορυφές Zometool σφαίρες (12 συνολικά). 


 Για την βάση της κατασκευής μας προσθέτουμε τις σφαίρες Zometool και σχηματίζεται έτσι ένα αστέρι (πεντάλφα). Σε κάθε Zometool κορυφή του αστεριού τώρα θα βάλουμε και ένα από τα αστέρια που έχουμε κάνει (και δεν τα έχουμε βάλει σφαίρες Zometool στις κορυφές τους) και τα ενώνουμε ανά δυο χρησιμοποιώντας μια σφαίρα Zometool (αυτός και ο λόγος που είχαμε αφήσει τα άστρα χωρίς κορυφές).



 Ενώνουμε τα αστέρια μας και στο τέλος έχουμε ένα δωδεκάεδρο με κάθε πλευρά του να έχει ένα αστέρι (πεντάλφα). Ιδιαίτερα δαιμονικό σχήμα δεν νομίζετε?

 Χα χα χα.


 Και μια όψη από το εσωτερικό του!



 Αγαπημένο μου σχήμα που μου θυμίζει το Δωδεδωδεκάεδρο (όχι το Δωδεκάεδρο, άλλο είναι αυτό). Και είναι κάτι που θα το έχουμε στα υπόψη να το κατασκευάσουμε στο μέλλον, και μάλιστα να το έχουμε και μονίμως σε έκθεση μαζί με ορισμένες ακόμα αγαπημένες μου κατασκευές.



 Και εδώ έχουμε και τα δύο δημιουργήματα που κάναμε την ίδια ημέρα (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση The making of Ten-Zone Icosahedron-Η κατασκευή του Δεκάζωνου Εικοσάεδρου).

 Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια για μεγάλα παιδάκια? 

 Χα χα χα. 


 Αρκετά κλείνουμε το μαγαζί για σήμερα και μέχρι την επόμενη ανάρτηση.


Adios Amigos Locos




Zometool Elements:
Spheres: 90
Rods: 180 (60 Medium Blue + 120 Large Blue).
Total: 270



Μότσανος Λάζαρος

Σοχος 27/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου