UA-50457385-1

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Men at work


 Και ξανάρχισε η ανηφόρα παίδες!

 Σιγά σιγά άρχισε να φαίνεται η άνοιξη με αποτέλεσμα να αρχίζουν οι μελισσοκομικές εργασίες με διαρκώς επιταχυνόμενο ρυθμό. Είτε μέσα στο εργαστήρι (συρματώματα, καψουλίσματα, πέρασμα κεριών κ.α.) είτε μέσα στα μελισσοκομεία (μετακινήσεις, επιθεωρήσεις, προσθήκη πλαισίων και ορόφων, κόψιμο παραφυάδων, και παραγωγή βασιλικού πολτού, τρύγοι κ.α.) ήρθε η εποχή που θα τρέχουμε σαν τρελοί και δεν θα προλαβαίνουμε. 

 Δυστυχώς η φύση της εργασίας μας είναι τέτοια που για αρκετούς μήνες υποαπασχολείσαι σε αυτή και για αρκετούς μήνες υπεραπασχολείσαι. Και όσο και αν προσπαθήσεις ένα όγκο της εργασίας σου (συνήθως ότι αφορά τις εργασίες του εργαστηρίου) να τον διεκπεραιώσεις στο διάστημα που ο όγκος εργασίας είναι μικρός και οι ρυθμοί χαλαροί (χειμώνας) αυτό δεν βοηθά και ιδιαίτερα στο να ελαφρύνουν οι τρελοί ρυθμοί της άνοιξης και του καλοκαιριού.

 Οπότε θα πρέπει από κάπου να κόψεις χρόνο και κόπο για να τα δώσεις στην Εργασία σου. Και δυστυχώς χρόνος και κόπος μπορεί να κοπεί μόνο από το blog! Και δυστυχώς έτσι θα γίνει. Οπότε για τους επόμενους μήνες δεν θα γράψω νέες αναρτήσεις για να χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου πάνω στο παιχνίδι που ονομάζεται επιβίωση. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι στο blog δεν θα υπάρχουν νέες αναρτήσεις! Έχω δημιουργήσει τον χειμώνα που μας πέρασε (και τον πρώτο μήνα της Άνοιξης που άργησε να έρθει) ένα απόθεμα από αναρτήσεις που δεν έχω ακόμα δημοσιεύσει ακριβώς για αυτό τον λόγο. Για να μην υπάρξει ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο δεν θα αναρτώ καθόλου λόγου φόρτου εργασίας είχα κάτσει όλους τους προηγούμενους μήνες και ετοίμαζα υλικό διαρκώς. Φυσικά και θα το βγάζω σιγά σιγά και με φειδώ δεδομένου ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο σε αριθμό. 

 Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα υπάρξει και ένα κενό αναρτήσεων (που το κόβω κατά τα τέλη Μάη και αρχές Ιούνη αν όλα πάνε καλά και μπορέσουμε να πάρουμε τότε τους πρώτους τρύγους μας), αλλά ελπίζω με αυτή την τακτική να είναι όσο το δυνατό μικρότερο. 

 Επίσης η παρουσία μου ακόμα και στο προφίλ μου στο Facebook θα περιορισθεί αρκετά (ίσως απλώς να είναι συμβολική χα χα χα) μια που ούτε χρόνος θα υπάρχει αλλά συνήθως ούτε και διάθεση (άντε να είσαι τώρα 8 ώρες στο μελισσοκομείο σου με στολή με τον ήλιο ντάλα και με μερικές ώρες στο εργαστήρι να περνάς μερικές δεκάδες κεριά στα πλαίσια- ή και σύρματα- και να έχεις όρεξη μετά το απόγευμα να ασχολείσαι και με το Facebook και το κάθε χαζό που θα δεις εκεί και που μπορεί να σου ανάψει τα αίματα χα χα χα). 

 Επίσης θα υπάρχει και μια χρονοκαθυστέρηση στις απαντήσεις μου σε προσωπικά μηνύματα λόγου όγκου εργασίας (μόνο καθυστέρηση! Απάντηση θα υπάρχει πάντα!). Αλλά για τους φίλους μου πάντα θα είμαι εύκαιρος. 

 Συμβουλή μου και στους φίλους μου είναι να αφήσουν και αυτοί το πανηγύρι με το Facebook και τις μελισσοκομικές ομάδες και να κάνουν κάτι ποιο εποικοδομητικό (Ακούς Γιάννη? Ακούω να λες!). Μπορεί κάποιοι να έχουν χόμπι την μελισσοκομία ή απλώς να θέλουν να την εντάσσουν στα ενδιαφέροντα τους και το βιογραφικό τους οπότε να δαπανούν πολύ χρόνο στην διαδικτυακή μελισσοκομία αλλά κάποιοι άλλοι πραγματικά πρέπει να ζήσουν από την πραγματική μελισσοκομία και δεν έχουν την πολυτέλεια να δαπανούν άσκοπα τον χρόνο τους. Ιδίως σε άσκοπες προσπάθειες να γεμίσουν άδεια κεφάλια (Ακούς Νικόλα και Λάζαρε? Ακούω να λέτε!)! 

 Αυτά λοιπόν τσακαλάκια μου, πλέον το blog λειτουργεί με το απόθεμα αναρτήσεων που δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα γιατί το αφεντικό πήζει στην δουλειά χα χα χα. Είμαστε στην κατάσταση Overdrive που έχουν και οι μηχανές εξ Αμερικής όταν έχουν να διασχίσουν τις απέραντες ευθείες εκεί και δεν γουστάρουν οι αναβάτες τους να ανεβοκατεβάζουν ταχύτητες χα χα χα.

 Μέχρι τις επόμενες αναρτήσεις......







Adios Amigos Locos



Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 25/3/2015   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου