UA-50457385-1

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Μα που είναι χαμένη αυτή η ψυχή?


 Και εδώ είναι η απάντηση στο "Μα που έχει χαθεί ο Αρκούδας τον τελευταίο καιρό!", η ομάδα πετάει μαιμούνια και είμαστε στο διαρκές τρέξιμο πλέον! Χα χα χα. 


 Για να το δούμε και με το Drone την παραπάνω εικόνα!

 Χα χα χα. 

 Μετά από μια μέρα πλήρη ελέγχου στα μελίσσια (πλήρης έλεγχος ανά 5 ημέρες σε ανθοφορίες σαν το παλιούρι, γιατί αλλιώς δεν θα έχεις τέτοιες φωτογραφίες, αλλά φωτογραφίες με μελίσσια να κρέμονται σαν τσαμπιά από τα κλαδιά! Χα χα χα. Ειιιιιι! Ξέρετε δεν είναι και η  καλύτερη ένδειξη για το εάν ένας μελισσοκόμος είναι καλός οι υπερβολικά πολλές φωτογραφίες με αφεσμούς! Πότε θα το καταλάβετε αυτό? Χα χα χα), βάζουμε μερικές δεκάδες ορόφους με χτισμένα πλαίσια (και μελωμένα, για αυτό και τα εξωτερικά καπάκια, για να σκεπάζεις με αυτά τους ορόφους με τα μελωμένα πλαίσια όταν είσαι μέσα στα μελισσοκομεία, μην ξεκινήσεις άθελα σου καμία λεηλασία), στα μελίσσια που έχουν δεκαρώσει σε πληθυσμούς (και έχουν πάνω από 6-7 γόνους). 

  Το πλεονέκτημα εάν είσαι παλιός μελισσοκόμος (και δεν πουλάς αβέρτα παραφυάδες! Δυστυχώς ή ευτυχώς το κάθε τι έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!) είναι ότι έχεις ένα τεράστιο απόθεμα από χτισμένα πλαίσια, που μερικές χρονιές το βάρος του κεριού τους ισοδυναμεί κυριολεκτικά με πολλαπλάσιο βάρος σε μέλι. Και ευκαιρία είναι να τα δώσεις σε δεκαράκια έτσι ώστε μέσα στις τελευταίες εβδομάδες που μπορούν με αξιώσεις να αναπτυχθούν λίγο ακόμη τα μελίσσια (το πολύ πολύ 1-2 εβδομάδες ακόμη! Σπάνια να συνεχίσουν να αναπτύσσονται -μόνο με την εξωτερική νεκταροέκκριση!- μέχρι το τέλος αυτού του μήνα) και να μεταβληθούν σε πραγματικά εικοσάρια με την βοήθεια των χτισμένων πλαισίων. 

 Οπότε και η χθεσινή γνώση μετατρέπεται έτσι ακριβώς σε σημερινή δράση, καθώς και η σημερινή γνώση μπορεί να μετατραπεί σε αυριανή δράση (αυτή η κουβέντα αμέσως μετά από τοποθέτηση ορόφων συνήθως υπονοεί μετακίνηση, ας είναι καλά οι βροχές, καθώς και κάποια "περίεργα" τερτίπια ορισμένων- θα υπάρξει σχετική ανάρτηση σύντομα!-).

 Οπότε παίδες ελπίζω να είναι τελείως δικαιολογημένη η απουσία μου από τα κοινωνικά δίκτυα (ποιος τα γαμάει αυτά! Χα χα χα), και κυρίως από το blog μου (Ούπςςςς!). 

 Είπαμε η άνοιξη είναι Κόλαση, αλλά εάν δεν τρέξεις σαν τρελός αυτή την εποχή πιθανότατα και η υπόλοιπη χρονιά να είναι Κόλαση (στην μελισσοκομία φυσικά ακόμα και εάν τρέξεις αυτή την περίοδο πάλι μπορεί να είναι η χρονιά Κόλαση! Μην τολμήσει ποτέ κανείς να μου πει ότι αυτά δεν τα έχω πει εγώ!)!

 Υπομονή, ο χειμώνας δεν είναι μακριά, τότε θα υπάρξει χρόνος και για μια ανάσα, μέχρι τότε όμως το κεφάλι κάτω και τρέχουμε ταχύτερα και από την ταχύτητα του φωτός!

 Χα χα χα. 



 Adios Amigos Locos







Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 1/6/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου