UA-50457385-1

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Να και το κόκκινο μέλι μας της χρονιάς 2023

 



 Ήρθε και η ώρα για να παρουσιαστεί και το κόκκινο πευκόμελο μας, από τον τελευταίο τρύγο της χρονιάς 2023. Ένα υπέροχο πευκόμελο όπου υπάρχει μια ευδιάκριτη παρουσία βελανιδιού μέσα του, που του δίνει το βαθύ μαυροκόκκινο χρώμα του, την πυκνή υφή του, και την δυνατή γεύση του, πάντα σε συνδυασμό με την επίσης δυνατή γεύση του πεύκου, αλλά επίσης και με μια παιχνιδιάρικη χροιά ως επίγευσή που του δίνει ο κισσός, και η αγριοσησαμιά. Ένα μοναδικό μέλι που τείνει προς την βαριά και μπρούσκα πλευρά της γκάμας που μπορεί να πάρει το πευκόμελο, και που πραγματικά μου έχει σκλαβώσει πλήρως την καρδιά μου.

 Το τελευταίο μέλι της χρονιάς, μια πολύ δύσκολης χρονιάς μελισσοκομικά, που οτιδήποτε μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Μια χρονιά που στάνταρ οι περισσότεροι συνάδελφοι μελισσοκόμοι δεν θα την θυμούνται με καλές αναμνήσεις. Μια δύσκολη χρονιά στην οποία οι κιτρινόμαυρες κυρές μας κατόρθωσαν και μας χάρισαν 4 τρύγους, και απάλυναν σε μεγάλο βαθμό τα μελανά χρώματα που χαρακτηρίζουν αυτή την χρονιά στην αντίληψη των μελισσοκόμων. Τυχεροί μέσα στην γενικότερη ατυχία που έπληξε τον κλάδο. Και ευγνώμονες, μέχρι τον ουρανό, για αυτό το γεγονός προς τις κιτρινόμαυρες μικρές μας.

 Ένα υπέροχο μέλι ανάμεσα στα υπόλοιπα υπέροχα μέλια που μας έχουν δωρίσει φέτος οι κυρές μας. Ένα υπέροχο μέλι που περιμένει εσάς για να το γνωρίσετε, να το εκτιμήσετε, να το αγαπήσετε. Να σας οδηγήσει στα βελανιδοδάση της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις πεδιάδες της, αλλά επίσης και στα πευκοδάση της Χαλκιδικής. Ένα μαγικό ταξίδι στις γεύσεις, και στις αναμνήσεις των τόπων, που είναι αποθηκευμένες μέσα του.  

 Ένα ταξίδι που για να αρχίσει περιμένει μόνο εσάς.

 Τι περιμένετε? 

 Κάντε το πρώτο βήμα για να αρχίσει και αυτό το ταξίδι. 




 Adios Amigos Locos



 Λάζαρος Μότσανος
 Σοχός 27/12/2023  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου