UA-50457385-1

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Καλό και ευτυχισμένο το 2024

 



 Καλό και ευτυχισμένο το 2024 παίδες. Νέο έτος, νέες προσδοκίες και ελπίδες για το μέλλον. Προσδοκίες και ελπίδες που έρχονται από τα προηγούμενα έτη, αλλά δεν εκπληρώθηκαν ούτε καν στο ελάχιστο.

 Όσο και εάν φαίνεται παράξενο το 2024 έρχεται σε έναν πλανήτη σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρήκε το 2023 πριν από ένα χρόνο! Οι ενεργοί πόλεμοι έχουν γίνει περισσότεροι, και φονικότεροι, οι αδύναμοι αυτού του κόσμου στενάζουν, και σφαγιάζονται, σε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς, και οι υποψήφιοι για μαχαίρι πληθαίνουν σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Ζούμε στην εποχή των αρπακτικών. Παλιών, νέων, αλλά και παλιών που ντύθηκαν με την προβιά του "νέου". 

 Η χρονιά που φεύγει αφήνει την Ανθρωπότητα πληγωμένη, και αδύναμη να σπάσει τον φαύλο κύκλο των δεινών της. Θαρρείς και ότι η κάθοδος στην Κόλαση είναι το μόνο πεπρωμένο που επιφυλάσσουν οι μοίρες για αυτή.

 Εκτός από τους πολέμους, και τις σφαγές, πλέον η Ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη και με τον μεγαλύτερο κίνδυνο της που είναι η κλιματική αλλαγή, που πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την απληστία των ελάχιστων που κερδίζουν, αυξάνοντας ταυτόχρονα το κόστος και τους κινδύνους για όλους τους υπόλοιπους (μην ψάχνεστε σχετικά με το ποιους εννοώ επάνω σε αυτό, τους ελάχιστους ολιγάρχες του ολιγοπωλίου των ορυκτών καυσίμων εννοώ, και τους διεφθαρμένους ηγέτες των κρατών τους, που τροφοδοτούν πολέμους με ανθρώπινο αίμα για να βγάλουν και άλλα κέρδη από έναν πλανήτη που καταρρέει).

 Κλιματική αλλαγή που τις συνέπειες της ζήσαμε φέτος στην χώρα μας στον μέγιστο (και τραγικό)  βαθμό με καταστροφή όχι μόνο νομών της χώρας, αλλά ολόκληρων περιφερειών! Τυχεροί είμαστε μέσα στην ατυχία μας γιατί όσο αφορά την "κληρωτίδα του μαχαιριού" δεν έχει κληρωθεί (ακόμη) ο κλήρος μας και έχουμε (ακόμη) ειρήνη. Αλλά όταν το μαχαίρι και το θανατικό είναι στην γειτονιά σου δεν μπορείς να εφησυχάσεις με τίποτα.

 Στην πραγματικότητα της χώρας μας τώρα, πολλές αλλαγές, και ίσως μια ελπίδα ότι πολλές ψευδαισθήσεις των συμπατριωτών μας επιτέλους να διαλυθούν, για να μπορέσουμε να βαδίσουμε με άλλα πρόσωπα, και ιδέες, που να ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτή την πραγματικότητα που ζούμε, και όχι σε πραγματικότητες ενός αιώνα πίσω. Να τεθεί και ψιλά ο πήχης για όσους κυβερνούν, γιατί τον τελευταίο καιρό δεν μπορούν να περάσουν ούτε καν από πήχεις που είναι στο ύψος των αστραγάλων.

 Δικό μας καθήκον ως πολίτες είναι, εκτός από το να διαλέγουμε τα σωστά πρόσωπα για τις σωστές θέσεις, να αναλάβουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, και να μην εξαρτούμε το μέλλον μας από τις ικανότητες, και τις προθέσεις, του οποιοδήποτε. Η αλλαγή στις ζωές μας θα έρθει μόνο (οκ! Ας το αλλάξουμε αυτό το "μόνο" με το "κυρίως"!) με τις δικές μας προσπάθειες πρώτα από όλα να αλλάξουμε τις ζωές μας με την εργασία μας, με την καλύτερη συμπεριφορά μας προς όλους τους άλλους, και κυρίως (εδώ αυτή η λέξη ταιριάζει απόλυτα!) να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Πρώτα από όλα να έχουμε για τον εαυτό μας τις απαιτήσεις που έχουμε από τους άλλους! Ο πήχης που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι άλλοι (οσοδήποτε ψιλά και να τον θέσουμε) θα πρέπει να ξεπεραστεί πρώτα από εμάς, και μάλιστα άνετα, και όχι οριακά!

 Η πραγματικότητα εξακολουθεί να είναι πνιγερή, και το σύνθημα "είτε αλλάζουμε, είτε βουλιάζουμε" εξακολουθεί να είναι πλήρως επίκαιρο και στις αρχές του 2024. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας προς το καλύτερο. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας, σε αυτούς που αγαπάμε, και στο σύνολο-σώμα αυτού που αποκαλούμε "Ανθρωπότητα".

 Ας είναι το 2024 η χρονιά που θα αποδείξουμε ότι αξίζουμε να αυτοαποκαλούμαστε Άνθρωποι, με Α κεφαλαίο. Ότι είμαστε πολίτες και όχι υπήκοοι, ελεύθεροι σκεπτόμενα άνθρωποι και όχι μαλιστάνθρωποι, χειροκροτητές, και τακουνοκρούστες. 

 Το 2023 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές σε αυτόν τον πλανήτη, είναι εύκολο το 2024 να είναι μια καλύτερη χρονιά, δεν θέλει και ιδιαίτερη προσπάθεια για αυτό. Ούτε από εμάς, ούτε και από όλους αυτούς που αποφασίζουν για εκατομμύρια άτομα από κάτω τους. Μην χαραμίσουμε την ευκαιρία, και φτάσουμε σε ένα χρόνο από τώρα να είμαστε έκπληκτοί για το πόσο χειρότερος θα είναι ο πλανήτης για το 2025 από αυτόν που βρήκε το 2024 στην αυγή του!

 Για το χρέος σας προς εσάς, για το χρέος σας προς όσους αγαπάτε, και για το χρέος σας προς αυτό που ονομάζεται Ανθρωπότητα, είθε το 2024 να είναι έτος αλλαγής προς το καλύτερο, και κυρίως αλλαγής προς τον καλύτερο εαυτό σας.

 Είθε το λοιπόν καλό και ευτυχισμένο το 2024 τσακαλάκια μου, χρέος μας να το πετύχουμε επιτέλους.


 Adios Amigos Locos







 Λάζαρος Μότσανος

 Σοχός 1/1/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου