UA-50457385-1

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Οι φυλές των Ελλήνων μελισσοκόμων


Σήμερα θα μιλήσουμε για τις φυλές των Ελλήνων μελισσοκόμων και τις σχέσεις τους ανάμεσα τους. Αν και οι σχέσεις ανάμεσα στις φυλές των Ελλήνων μελισσοκόμων συνήθως είναι μονίμως εχθρικές (Έλληνες βλέπετε!) ωστόσο υπάρχει μια τάση μερικές φυλές να αλληλεπιδρούν πιο έντονα με κάποιες άλλες. Θα δούμε παρακάτω το ποιος και το γιατί καθώς θα κάνουμε μια γνωριμία με τις κυριότερες φυλές αυτού του άγριου κόσμου.

Φυσικά αυτό είναι ένα χιουμοριστικό κείμενο και θα πρέπει να το δείτε μόνο έτσι, έτσι και αλλιώς η θεωρία που λέει ότι "Τις μεγαλύτερες αλήθειες τις λέει κάποιος με χιούμορ και με ένα χαμόγελο στα χείλη" μένει ακόμα να αποδειχθεί ότι ισχύει.

Και όσοι από εσάς νομίζετε ότι διαθέτετε χαρακτηριστικά από περισσότερες φυλές και δεν ξέρετε που να ταυτιστείτε μην μασάτε, οι πολλαπλές προσωπικότητες δεν είναι μόνο γνώρισμα των ψυχικά ασθενών αλλά επίσης και των φυλών που κατοικούν στα φεγγάρια της Ελληνικής μελισσοκομίας χα χα χα.

Και ξεκινάμε. 


Ο Ιδεολόγος μελισσοκόμος

Και αρχίζουμε πρώτα με το σπανιότερο είδος χμμμμ φυλή των Ελλήνων μελισσοκόμων. Ο ιδεολόγος μελισσοκόμος είναι ένα άτομο που ενώ έχει ένα πολύ υψηλό σύστημα ηθικών αξιών ωστόσο ζει μέσα σε ένα ονειρικό κόσμο (welcome to the Matrix!) που τον έχει δημιουργήσει η κοσμοθεωρία του.Κοσμοθεωρία και ονειρικός κόσμος που τον εμποδίζουν να δει την πραγματικότητα με αποτέλεσμα οι πιθανότητες επιβίωσης του ανάμεσα στις άλλες φυλές των Ελλήνων μελισσοκόμων να ορίζονται από την συνάρτηση

   

Οπού Χ είναι ο αριθμός των Ελλήνων μελισσοκόμων. Προφανέστατα είναι ένα είδος χμμμμ φυλή προς εξαφάνιση! 

Χαρακτηριστικά του Ιδεολόγου μελισσοκόμου είναι το πνεύμα αλτρουισμού και αλληλοβοήθειας που τον διακατέχει, και μερικές φορές η υψηλή προσβολή του από αυτά τα δύο κακά πνεύματα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι και τον δαιμονίζουν! Έχει κάτι παράξενες ιδέες στο κεφάλι του όπως διάχυση των γνώσεων και αλληλεγγύη ανάμεσα στους μελισσοκόμους που οι υπόλοιπες φυλές τα ακούνε βερεσέ. Αγαπημένη του φυλή είναι ο ενθουσιώδης μελισσοκόμος γιατί νομίζει λανθασμένα ότι μπορεί να του κολλήσει και σε αυτόν το μικρόβιο του Ιδεαλισμού (τώρα μόλις μας πληροφόρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι μαζί με το εμβόλιο του Έμπολα θα αναπτύξουν και εμβόλιο και για αυτή την θανατηφόρα ασθένεια!  Ας είναι καλά οι άνθρωποι, να μας προστατεύουν από όλες αυτές τις απειλές! Χα χα χα). Εχθροί του Ιδεολόγου μελισσοκόμου είναι ο Ξερόλας Μελισσοκόμος και ο Σκεπτικιστής μελισσοκόμος γιατί ο μεν πρώτος νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν δέχεται καμία άλλη άποψη η προσωπικότητα ως σωστή, ο Δεύτερος δε θεωρεί ότι δεν ξέρει τίποτα με αποτέλεσμα να αναλύει τα πάντα στο έπακρο για να βρει μια άκρη, και ως γνωστό οι ονειρόκοσμοι δεν αντέχουν σε μια λεπτομερή ανάλυση χα χα χα. Θανάσιμος εχθρός του Ιδεολόγου μελισσοκόμου είναι ο Μασόνος μελισσοκόμος γιατί καταστρατηγεί ασύστολα την έννοια της αμοιβαιότητας στην διάχυση των γνώσεων και αυτό είναι και η αχίλλειος φτέρνα του Ιδεολόγου Μελισσοκόμου. Ως άτομο που υπακούει στον δικό του (υψηλό) ηθικό κώδικα κάθε ένας που δεν συμμερίζεται αυτό τον κώδικα μπορεί να τον πληγώσει αφάνταστα και να τον μεταμορφώσει στην τελική του μορφή μελισσοκόμου. Τον Μισάνθρωπο μελισσοκόμο! 


Ο Παντογνώστης ή ξερόλας Μελισσοκόμος

Ο Παντογνώστης ή ξερόλας μελισσοκόμος κατά παράξενο λόγο είναι και η πολυπληθέστερη φυλή των Ελλήνων μελισσοκόμων! Και επίσης σημείο με μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες μελισσοκόμοι ενώ πιστεύουν σε μονοθεϊκές θρησκείες στις οποίες μόνο ένα πλάσμα μπορεί να έχει γνώση των πάντων ωστόσο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποδίδουν και στον εαυτό τους αυτή την ιδιότητα! Το ότι ανήκουν τώρα σε αυτή την φυλή δεν οφείλεται στον τεράστιο αριθμό κυψελών που μπορεί να διαθέτουν ή όχι (συνήθως όχι!), στα πολλά χρόνια εμπειρίας που μπορεί να έχουν ή όχι (συνήθως όχι!), ή στο τεράστιο επιστημονικό τους έργο στον κλάδο της μελισσοκομίας που έχουν επιτελέσει ή όχι (σίγουρα όχι! Χα χα χα) αλλά μόνο στο γεγονός ότι το Εγώ τους είναι λίγο μικρότερο από την έκταση ολόκληρου του σύμπαντος (ή και λίγο μεγαλύτερο! Δεν είμαι σίγουρος για αυτό!  Χα χα χα)! Το επίπεδο της γνώσης τους δηλαδή κυμαίνεται από το μηδέν έως μερικές φορές (σπάνια!) σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Η πιθανότητα για να ενταχθεί κάποιος στην φυλή των ξερόλων μελισσοκόμων δίνεται από την συνάρτηση

  

Οπού Χ το μέγεθος του Εγώ του κάθε μελισσοκόμου (πολλαπλασιάζουμε με το 2 γιατί φυσικά δύο είναι τα υπέρτατα πλάσματα που τα γνωρίζουν όλα, σύμφωνα με τον παντογνώστη μελισσοκόμο, ο Θεός και φυσικά αυτός! Χα χα χα). Ενδιαφέρων έχει επίσης και το γεγονός ότι η πιθανότητα να γίνεις παντογνώστης μελισσοκόμος είναι μια συνάρτηση στην οποία το επίπεδο γνώσης σου δεν αποτελεί παράμετρο σε αυτή, μπορείς κάλλιστα να είσαι παντογνώστης μελισσοκόμος ακόμα και με 2 κυψέλες και μερικούς μήνες εμπειρίας στην μελισσοκομία! Ο παντογνώστης μελισσοκόμος αγαπάει τον ενθουσιώδη μελισσοκόμο, τον τεμπέλη μελισσοκόμο καθώς και τον αγαθό μελισσοκόμο γιατί αποτελούν το τέλειο ακροατήριο που θα του τονώσει τον ήδη υπερφουσκωμένο εγωισμό του χωρίς να  μπορούν ή να έχουν την διάθεση να τον αμφισβητήσουν. Αντίθετα φοβάται και μισεί τον ιδεολόγο μελισσοκόμο καθώς και τον σκεπτικιστή μελισσοκόμο γιατί ο μεν πρώτος θα του αμφισβητήσει τις προθέσεις του ο δε δεύτερος θα τον κάνει φύλο και φτερό όλες τις υποτιθέμενες "γνώσεις" του. Επίσης μισεί τον μισάνθρωπο μελισσοκόμο (όπως σχεδόν όλοι) και ζηλεύει τον παλιό μελισσοκόμο γιατί έχει κάτι που αυτός δεν έχει, τις γνώσεις!


Ο Δεν προλαβαίνω τίποτα μελισσοκόμος ή Βέγγος Μελισσοκόμος

Ο δεν προλαβαίνω τίποτα μελισσοκόμος είναι και αυτός μέλος μιας ολιγοπληθής φυλής. Πραγματικά το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν προλαβαίνει τίποτα! Είτε γιατί έχει 500-1000 κυψέλες , είτε γιατί βγάζει όλα τα προϊόντα των κυψελών (βασιλικό πολτό, γύρη, κερί, πρόπολη) και τα πουλά μόνος του, είτε γιατί έχει και δεύτερη δουλειά να κάνει ταυτόχρονα και ο χρόνος του δεν επαρκεί για τίποτα άλλο. Και ενώ έχει τις καλύτερες προθέσεις για να δώσει γνώσεις και βοήθεια στους άλλους (μια που έχει το γνωστικό επίπεδο στο μέγιστο βαθμό) στο τέλος δεν προλαβαίνει τίποτα! Οπότε και οι σχέσεις του με όλες τις άλλες φυλές των Ελλήνων μελισσοκόμων ορίζονται από αυτό το γεγονός, δεν προλαβαίνει τίποτα! Στην πραγματικότητα η ύπαρξη του μελισσοκόμου δεν προλαβαίνω τίποτα μπορεί να περιγραφεί απλώς σαν μια υπερβολικά ταχύτατη κινούμενη σκιά, όλοι κάτι παρατηρούμε από αυτή αλλά δεν προλαβαίνουμε με τίποτα να ξεχωρίσουμε κάτι παραπάνω χα χα χα.



Ο Τεμπέλης Μελισσοκόμος


Ο Τεμπέλης μελισσοκόμος είναι και αυτή μια ολιγοπληθή Ελληνική μελισσοκομική φυλή. Αποτελείται από μελισσοκόμους που κάνανε λάθος επιλογή επαγγέλματος, και αυτό γιατί κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι βαριούνται μόνοι τους να μάθουν ή να αναλάβουν πρωτοβουλίες ή ευθύνες για τα μελίσσια τους. Βιβλία? Διάβασμά? Σεμινάρια? Σκέψη? Τι είναι αυτά? Κακές συνήθειες! Για τους Μπουνταλάδες και μόνο! Βασίζονται μόνο στην πληροφόρηση από το Facebook ή σε δημοφιλή Blogs που τους προσφέρουν μόνο έτοιμη, μασημένη, και εύκολη γνώση (μπορεί και μερικές φορές σωστή! Δεν ξέρεις ποτέ! Χα χα χα).  Και φυσικά την εφαρμόζουν χωρίς δεύτερη σκέψη (μια που βαριούνται!) σχετικά με την ορθότητα της πληροφορίας και γνώσης που αποκόμισαν. Αυτοί να μην κουραστούν και ότι να είναι! Το ζωικό κεφάλαιο στα χέρια τους πραγματικά υποφέρει μέχρι να το πάρουν απόφαση ότι δεν είναι αυτοί φτιαγμένοι για αυτό το επάγγελμα. Αγαπάει ιδιαίτερα τον ιδεολόγο μελισσοκόμο καθώς και τον Παντογνώστη μελισσοκόμο γιατί του προσφέρουν έτοιμες λύσεις και γνώσεις, ο μεν πρώτος και σωστές ο δε δεύτερος αμφισβητούμενες κάτι το οποίο δεν τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα! Τον μισεί ιδιαίτερα ο παλιός μελισσοκόμος ιδίως εάν είναι και σε περιοχή κοντά του γιατί είναι ικανός να τον ενοχλεί διαρκώς για να του κάνει την δουλεία του αντί να την κάνει ο ίδιος!  


Ο Μισάνθρωπος ή Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμος

Ο Μισάνθρωπος ή δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμος είναι μια φυλή Ελλήνων μελισσοκόμων λίγο μεγαλύτερη από την φυλή των Ιδεολόγων μελισσοκόμων γιατί στην πραγματικότητα τα μέλη της φυλής Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμοι προέρχονται από τα μέλη της φυλής των Ιδεολόγων μελισσοκόμων. Και για να ακριβολογούμε όλα τα μέλη των Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμοι είναι στην πραγματικότητα απογοητευμένοι ιδεολόγοι μελισσοκόμοι. Χρονιά με την χρονιά και μαλακία στην μαλακία από τις άλλες φυλές έχουν σφυρηλατήσει ένα απύθμενο μίσος σε αυτούς για οποιοδήποτε κρατά στα χέρια του καπνιστήρι. Οι σχέσεις τους με όλους τους άλλους καθορίζεται μόνο από αυτή την παράμετρο, η κριτική τους για οτιδήποτε συμβαίνει στα φεγγάρια της Ελληνικής μελισσοκομίας είναι λυσσαλέα και αδιάκοπη, και πετυχαίνει τον στόχο της με ακρίβεια χειρουργικού χτυπήματος, περίπου όπως και του σκεπτικιστή μελισσοκόμου αλλά η διαφορά στην κριτική τους έγκειται στο γεγονός ότι στους μεν Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμους η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή (την κριτική) είναι το μένος, ενώ στους σκεπτικιστές μελισσοκόμους είναι ο ορθολογισμός! Σχέσεις καλές με κανένα δεν έχει ο Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμος, απλώς ενώ στις άλλες όλες τις φυλές δείχνει καθαρό μίσος, στις φυλές των ιδεολόγων μελισσοκόμων καθώς και στων ενθουσιωδών μελισσοκόμων δείχνει μια μορφή πικραμένης μα και γλυκιάς περιφρόνησης θα λέγαμε! Αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή μαζί του, αποτελεί μια τελείως δηλητηριώδη μορφή μελισσοκόμου! Χα χα χα.  


Ο Ενθουσιώδης ή νέουρας μελισσοκόμος  


Ο Ενθουσιώδης ή νέουρας μελισσοκόμος είναι μια διαρκή έκφραση θαυμασμού, είναι ο ίδιος ένα τεράστιο θαυμαστικό (!). Ως νέος στον χώρο τα πάντα του είναι καινούργια, το κάθε τι το γνωρίζει για πρώτη φορά, ο ορίζοντας των γνώσεων που πρέπει να μάθει είναι απέραντος μπροστά του. Έχει ενθουσιαστεί με τον κόσμο της μελισσοκομίας και πιθανόν να έχει και μελισσοκομικό πυρετό και τα πάντα εμπρός του είναι μέλισσες, μέλισσες, μέλισσες. Τα όνειρά του ακόμα δεν έχει προλάβει να τα φθείρει η πραγματικότητα, όπως και η μελισσοκομία δεν έχει αρχίσει να τον καταβάλει και να του αφαιρεί σταδιακά αυτόν τον τρελό πρώτο ενθουσιασμό. Ένα σφουγγάρι γνώσεων είναι και προσπαθεί να τις αποκομίσει από όπου μπορεί, για αυτό και αποτελεί θαυμάσιο ακροατήριο και για την φυλή των ιδεολόγων μελισσοκόμων και για την φυλή των ξερόλων μελισσοκόμων. Δυστυχώς μην έχοντας ακόμα το γνωστικό επίπεδο που θα του χαρίσει μια σωστή μελισσοκομική αντίληψη και κρίση δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος είναι ποιος όπως και το επίπεδο και την αξιοπιστία των γνώσεων που θα του προσφέρουν. Αυτή η φυλή είναι και η ποιο κοντινή σε χαρακτηριστικά με τις μέλισσες, τους βλέπεις διαρκώς να πετούν από εδώ και εκεί πάνω στα διάφορα λουλούδια της γνώσης για να αποκομίσουν όσο περισσότερη μπορούν.Όλες οι φυλές έχουν την προέλευση τους από αυτή την φυλή και με εξαίρεση τους παλιούς μελισσοκόμους που τους μισούν, και  τους μισάνθρωπους μελισσοκόμους που τους αντιμετωπίζουν με γλυκιά περιφρόνηση όλοι οι υπόλοιποι τους βλέπουν με μια ελαφριά συμπάθεια (ελαφριά είπα!!!! Στους μαύρους τους λύκους αυτό και πολύ τους είναι χα χα χα). Αγαπημένη τους εισαγωγή σε κάθε πρόταση τους είναι η εξής "Και οι μέλισσες μου το λοιπών έτσι και έτσι και και και και και και και..........................................................." χα χα χα.  


Ο Παλιός μελισσοκόμος


Ο παλιός μελισσοκόμος αποτελεί ένα μυθικό πλάσμα που είναι τρομερά σπάνιο στην διαδικτυακή Ελληνική μελισσοκομία,  αλλά όχι και στην πραγματική Ελληνική μελισσοκομία. Αποτελεί αυτή η φυλή εξέλιξη της φυλής των Μασόνων μελισσοκόμων με αποτέλεσμα να έχει πολλά χαρακτηριστικά τους. Βασικό αξίωμα που ορίζει την συμπεριφορά τους είναι το παρακάτω:

Οι νέοι είναι πονηροί και θέλουν το κακό μας
και μέσα στα μαγειρεία τρώνε το φαγητό μας!

Ένα αξίωμα που το έχουν υιοθετήσει σε κυρίαρχο δόγμα στην σκέψη τους και καθορίζει όλη την συμπεριφορά τους. Βασικότατη επιδίωξη τους είναι η προάσπιση των κεκτημένων τους, οι γνώσεις μας (που τις έχουν σε μεγάλο βαθμό), οι τοποθετήσεις μας (που και αυτές τις έχουν), οι πωλήσεις μας (και εδώ πάμε καλά), τα κέρδη μας (δόξα σι ο Θεός!). Τίποτα άλλο δεν τους ενδιαφέρει παρά το να διατηρήσουν αυτοί την θέση τους και να κρατήσουν μακρυά όλους τους άλλους από αυτή. Μισούν κάθε άλλη φυλή των Ελλήνων μελισσοκόμων όπως και σχεδόν τους μισούν και όλες οι άλλες γιατί δεν είναι πρόθυμοι να μοιρασθούν το μεγάλο τους γνωστικό απόθεμα. Ιδιαίτερα τους μισούν οι Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμοι μια που είναι στην πραγματικότητα η εξέλιξη των ιδεολόγων μελισσοκόμων που έχουν ως κύριους αντίπαλους τους μασόνους μελισσοκόμους (από τους οποίους προέρχονται οι παλιοί μελισσοκόμοι). 


Ο Μασόνος Μελισσοκόμος

Ο Μασόνος μελισσοκόμος είναι μια φυλή η οποία δεν μπορεί να μεταλλαχθεί με τίποτα σε ξερόλα μελισσοκόμο γιατί απλούστατα η φυλή των μασόνων μελισσοκόμων είναι στην  πραγματικότητα μια μαύρη τρύπα. Οποιαδήποτε γνώση, πληροφορία, δεδομένο πέσει εκεί μέσα μένει για πάντα παγιδευμένο εκεί. Για αυτούς η γνώση πρέπει να έχει μόνο μια κατεύθυνση, προς αυτούς, ποτέ από αυτούς προς τους άλλους! Άνοιξε κάποιος το στόμα του και είπε κάτι παραπάνω? Τσουπ και αυτοί εκεί, μια πληροφορία βγήκε από κάποια πρόθυμα χείλη? Τσουπ και αυτοί εκεί, κάποιος θεώρησε σωστό να μοιρασθεί με τους άλλους κάτι? Τσουπ και αυτοί εκεί. Το αντίθετο φυσικά ποτέ δεν συμβαίνει, όση γνώση θα πέσει μέσα τους δεν υπάρχει περίπτωση να μοιρασθεί προς κανένα, το δικό μου δικό μου και το δικό σου δικό μου! Αυτή η μονόδρομη άποψη που έχουν για την διάχυση των γνώσεων είναι κάτι που προκαλεί τεράστιο κακό. Αυτοί είναι συνήθως η κυριότερη αιτία για την οποία οι ιδεολόγοι μελισσοκόμοι μετατρέπονται στην φοβερή φυλή των Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμων! Εκτός από την δηλητηριώδη σχέση που έχουν με τους ιδεολόγους μελισσοκόμους (σε βάρος των δεύτερων) συνήθως δεν έχουν αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους γιατί απλούστατα δεν φαίνεται πουθενά η παρουσία τους, καθώς προτιμούν αθέατοι να συσσωρεύουν οποιαδήποτε γνώση που θα είναι κοντά τους χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα για αντάλλαγμα. Με τα χρόνια κάθε μέλος της φυλής των μασόνων μελισσοκόμων θα μετατραπεί σε μέλος της φυλής των παλιών μελισσοκόμων με μόνο μέλημα τους να διαφυλάξουν ζηλόφθονα ότι μπόρεσαν από γνώσεις να υφαρπάξουν από εδώ και εκεί!  


Ο Σκεπτικιστής Μελισσοκόμος 

Ο Σκεπτικιστής μελισσοκόμος είναι μια φυλή με ελάχιστα μέλη τα οποία έχουν μια καθαρή και ορθολογική σκέψη σε συνδυασμό με μεγάλο γνωστικό απόθεμα στην μελισσοκομία και σε άλλους κλάδους που μαζί με την υψηλή νοημοσύνη που χαρακτηρίζει τα μέλη αυτής της φυλής αποτελούν ένα τρομερό συνδυασμό! Κάθε τι είναι ικανοί να το αναλύσουν μέχρι εκεί που δεν πάει για να βρούνε το κατά πόσο είναι ορθό και με ποιες συνθήκες μπορεί να είναι αληθές. Ψύχραιμα αντιμετωπίζουν όλες τις άλλες φυλές και τους βάζουν στην θέση τους, εκτός από την φυλή των αγαθών μελισσοκόμων γιατί δεν έχουν κανένα κοινό σημείο αναφοράς όσο αφορά τον τρόπο σκέψης τους. Αποτελούν ένα τρομερό όπλο απέναντι σε κάθε μυθοπλασία και εξωφρενικό ισχυρισμό που μπορεί να ακουσθεί (κυρίως από την φυλή των ξερόλων μελισσοκόμων) αλλά σαν σύγχρονες Κασσάνδρες κανένας δεν θα κάτσει ποτέ να τους ακούσει. Με αποτέλεσμα όλη αυτή η ψύχραιμη και ορθολογική σκέψη να πηγαίνει στράφι! Συνήθως η φυλή των σκεπτικιστών μελισσοκόμων συναντά την αδιαφορία των υπόλοιπων φυλών (είναι και πολύ λίγοι άλλωστε!) οπότε και οι σχέσεις τους με τις άλλες φυλές να παραμένουν σε ένα επίπεδο σχεδόν μηδενικό. Τελικό στάδιο των Σκεπτικιστών μελισσοκόμων είναι μόνο η ίδια η φυλή τους (γιατί δεν μπορούν με τίποτα να μεταλλαχθούν ούτε σε παλιοί μελισσοκόμοι, ούτε σε ξερόλες μελισσοκόμους, αλλά και ούτε σε Δεν γαμιέστε όλοι σας μελισσοκόμοι!).



Ο Αγαθός μελισσοκόμος

Η τελευταία μας φυλή είναι οι αγαθοί μελισσοκόμοι, μια φυλή πολυπληθή και αυτή που είναι ένα παράδοξο η ύπαρξη της για τόσο καιρό στην ζωή! Γιατί κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτής της φυλής είναι η πλήρης απουσία κριτικής σκέψης όσα χρόνια και να περάσουν ασκώντας την μελισσοκομία. Κάθε μέλος αυτής της φυλής είναι δεκτικό σε κάθε εξωφρενική ιδέα και γνώση που θα ακούσουν από εδώ και εκεί χωρίς ποτέ μα ποτέ να την φιλτράρουν ως σωστή ή όχι (σε αντίθεση με την φυλή των ενθουσιωδών μελισσοκόμων που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό μόνο στην αρχή της μελισσοκομικής τους ζωής!). Οπότε έρχεται κάποιος και τους λέει για Αλόες Βέρες? Χειροκρότημα αυτοί! Για ασιατικές σφήκες? Χειροκρότημα αυτοί! Για Μπανάνες και πιθήκια? Χειροκρότημα αυτοί! Για καραμέλες και τσίχλες? Χειροκρότημα αυτοί! Για Ναφθαλίνη μέσα στις κυψέλες? Χειροκρότημα αυτοί! Μια φυλή κατάλληλη  μόνο για χειροκροτητές! Φυσικά δεν φταίνε αυτοί! Έχουν τις αγαθότερες των προθέσεων και κατά πάσα πιθανότητα να αποτελούν και πολύ καλούς ανθρώπους! Φταίνε απλώς αυτοί που δεν τους εμφυσήσαν ποτέ την κριτική σκέψη μέσα τους, και τους έκαναν να νομίζουν ότι οι εγκέφαλοι τους είναι απλώς εκεί που είναι για να μην παλαντζάρει αριστερά και δεξιά το κεφάλι τους όταν περπατάνε! Χα χα χα. Δυστυχώς μέσα στην βλακεία τους είναι τρομερά επικίνδυνοι για όλες της άλλες φυλές της Ελληνικής μελισσοκομίας και επίσης είναι και ακατανίκητοι "Μπροστά στην ανθρώπινη βλακεία ακόμα και οι Θεοί είναι ανίκανοι" λέγανε οι Ρωμαίοι. Στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν ότι ηλιθιότητα μπορούν να ακούσουν από εδώ και εκεί είναι ικανοί να καταστρέψουν όλο τον κλάδο. Φυσικά και έχουν την περιφρόνηση όλων των άλλων φυλών και ιδιαίτερα των Σκεπτικιστών μελισσοκόμων (παράξενο το πόσο βαθιά συναισθήματα περιφρόνησης μπορεί αυτή η τελείως ορθολογική φυλή να αναπτύξει σε αυτή την περίπτωση!). Επίσης μόνιμη απορία όλων είναι πως καταφέρανε να ξεπεράσουν την φάση της εφηβείας ζωντανοί τα μέλη της φυλής των αγαθών μελισσοκόμων χα χα χα.


Και με αυτή την τελείως χιουμοριστική περιγραφή που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην προσωπικότητα των Ελλήνων μελισσοκόμων (χα! χα! χα!) θα σας αφήσω.

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση.


Adios Amigos



Μοτσανος Λάζαρος

Σοχός 18/09/2014



Σημείωση του Εκδότη

Για της ανάγκες της παραπάνω ανάρτησης δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ουδέν κακό έπαθε κανένας Ινδιάνος ή Έλληνας μελισσοκόμος!


1 σχόλιο: