UA-50457385-1

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol V

Και συνεχίζουμε την καταγραφή της εφήμερης αστικής τέχνης του Graffiti και εξακολουθούμε να ενημερώνουμε το αντίστοιχο αρχείο για την πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Και με χαρά διαπιστώνουμε ότι διαρκώς και αυξάνονται οι καλλιτέχνες που ασκούν το άθλημα όπως και ότι πληθαίνουν τα αξιοπρόσεκτα έργα τέχνης τους (αρχίζει να δημιουργείται και μια τάση από καταστηματάρχες να θέλουν να στολίζονται οι προσόψεις και οι τοίχοι των μαγαζιών τους από αυτή την μορφή τέχνης και όχι από απλώς απρόσωπους τοίχους).

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια πάμε να δούμε τι ψάρια πιάσαμε και σήμερα.   


Εγνατία και Κολόμβου

Και η ερώτηση είναι πώς στο διάολο το κάνανε εκεί πάνω (πως NR4T ε?)


Εγνατία και Γεωργίου Χαραλάμπους

Κανείς για κανένα μεζεδάκι με χταποδάκι?


Εγνατία και Γεωργίου Χαραλάμπους

Γνωστό και αγαπημένο το θέμα των νεκροκεφαλών σε μια πόλη που μαστίζεται από μια οικονομική κρίση 7 ετών (και να δούμε για πόσα ακόμα!).


Εγνατία και Γεωργίου Χαραλάμπους


Εγνατία και Γεωργίου Χαραλάμπους (μέσα στο Parking)

Ψυχεδελικό κρανίο χα χα χα.


Εγνατία και Δημητρίου Γούναρη (Ναβαρίνο)


Ιπποδρομίου και Δημητρίου Μαργαρίτη

Προσοχή στην Λεπτομέρεια ζωγράφισαν και πάνω από το Καφάο!


Ιπποδρομίου

Μου φαίνεται από εδώ θα πάρω τα σπρέι για τις δικές μου δημιουργίες (μάλλον υπάρχει κατάστημα εξειδικευμένο σε αυτό από δίπλα). Στο μέλλον αυτό!


Ιπποδρομίου

Something Wicked This Way Comes (πράγματι ανησυχητικό Graffiti ιδίως αν σκεφτείς την προϊστορία αυτού του δρόμου- το 1978 σε αυτό τον δρόμο ήταν η πολυκατοικία που έπεσε από τον σεισμό και σκότωσε δεκάδες άτομα, στην θέση της πολυκατοικίας αυτής τώρα είναι η δημοτική βιβλιοθήκη- ). 


Μανουσογιαννάκη  & Φιλικής Εταιρείας 40ο Δημοτικό σχολείο (Ιωαννίδειο)

Έλληνας Φορολογούμενος!


13ο Λύκειο Δαγκλή 23-24

Εδώ ο μάστορας είχε οίστρο και μάλλον μπέρδεψε τις λέξεις love και Lust! (Love = Αγάπη, Lust = Λαγνεία)


Βασιλίσσης Όλγας 27 (Pet Land)

Αν και δεν μου αρέσει η αισθητική του, μου μοιάζει παρακμιακό σαν το καρναβάλι της Βενετίας ή την Ημέρα των Νεκρών στο Μεξικό (Dia de los Muertos) ωστόσο δεν μπορούσα να μην το βάλω και αυτό μέσα στο αρχείο



13ο Λύκειο Δαγκλή 23-24

Εδώ έχουμε ένα Graffiti αρκετά άτεχνο μπορώ να πω και προφανέστατα το έκανε ο καλλιτέχνης (ή ομάδα καλλιτεχνών, αυτό σημαίνει το 381? ή είναι σειρά κατάταξης στον στρατό χα χα χα) όταν δεν είχε ακόμα αρκετή ενασχόληση με το αντικείμενο, το έβαλα για να το δούμε σε σχέση με το επόμενο.


Πλατεία Δημοκρατίας (Στάση) Βαρδάρης

Και εδώ βλέπουμε ένα πολύ πιο άρτιο δείγμα Graffiti μάλλον από τους ίδιους που κάνανε και το παραπάνω, παρόλο που δεν είναι ακόμα στο επίπεδο από αρκετά που έχουμε εκθέσει ωστόσο είναι εμφανέστατη η τρομερή βελτίωση ανάμεσα στα δύο Graffiti. Οπότε παιδιά υπομονή και επιμονή και η βελτίωση θα έρχεται ημέρα με την ημέρα!


Και ξανά μια φώτο από τον παλαβό που είναι υπεύθυνος για όλες αυτές τις παλαβομάρες τόσους μήνες (τι εμείς φωτογραφίες δε θα βγάζουμε? Μονοπώλιο θα έχει μόνο το μουσάτο παιδί από τον Γεροπλάτανο? Χα χα χα).

Και φυσικά μια φορά μεταλλάς για πάντα μεταλλάς! 



Για να βοηθήσουμε και τον κόσμο στο να έχει πρόσβαση στο αρχείο που δημιουργούμε θα βάλω και τους συνδέσμους από τις αντίστοιχες αναρτήσεις του Blog  για να μπορούν να είναι στην άμεση διάθεση καθενός που θέλει να περιηγηθεί σε αυτό

Σειρά Graffiti και Θεσσαλονίκη




Οπότε είναι και η ώρα για να κλείσουμε και αυτή την ανάρτηση, οπότε μέχρι την επόμενη ανάρτηση.

Adios Amigos



Μότσανος Λάζαρος

Θεσσαλονίκη 25/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου