UA-50457385-1

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ακολουθώντας το δόγμα μου για μηδενική ανοχή στους απαίσιους  χαρακτήρες αποφάσισα να μην δέχομαι δείγματα φθόνου, μισαλλοδοξίας, φανατισμού, ρατσισμού, και άκριτου δογματισμού από το πλήθος των ατόμων που αποτελούν τους διαδικτυακούς μου φίλους.

 Η προγενέστερη μου άποψη ήταν να ανέχομαι οποιαδήποτε συμπεριφορά από τους διαδικτυακούς μου φίλους χωρίς να τους κρίνω, και να παραβλέπω συμπεριφορές που δεν τις εγκρίνω, απλώς και μόνο γιατί ήθελα να συμμετέχω με το μέρισμα μου στην διάχυση των γνώσεων ανάμεσα στους μελισσοκόμους, και κυρίως ανάμεσα στους μελισσοκόμους που μου έκαναν αίτημα φιλίας σε αυτό το προφίλ στο Facebook.

 Αυτή η άποψη μου πλέον έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Και πλέον δεν θεωρώ ότι το γεγονός ότι κάποιος είναι μελισσοκόμος θα πρέπει και να τον καθιστά αυτομάτως δέκτη των γνώσεων μου στην μελισσοκομία (και όχι μόνο), καθώς και προνομιακό μου συνομιλητή μέσα στα πλαίσια του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου, όπως και παρατηρητή της διαδικτυακής μου αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

 Οπότε άτομα που είναι αποφασισμένα να δείχνουν μόνο τις χειρότερες πλευρές του χαρακτήρα τους,  να παρουσιάζουν ιδέες και απόψεις που είναι προσβλητικές για ολόκληρες ομάδες και κατηγορίες ατόμων, να έχουν συμπεριφορά κακοήθη και μικροπρεπή που δεν αξίζει σε πολιτισμένο άτομο, τα παρακαλώ να διαγράψουν τον εαυτό τους από το προφίλ μου στο Facebook, να μην μου κάνουν αιτήματα φιλίας, καθώς και να μην παρακολουθούν το blog μου.

 Ελπίζω να εισακουσθεί αυτή η παράκληση μου και να μην είμαι αναγκασμένος να διαγράφω (και να μπλοκάρω!) άτομα που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και συμπεριφορά με που θα τα εντοπίζω να τα εκδηλώνουν στην αρχική μου σελίδα (ή και στις σελίδες προφίλ τους!).

 Δεν θα υπάρξει δεύτερη ανακοίνωση, παράκληση, προειδοποίηση. Από εδώ και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος από μένα για οτιδήποτε θα πει (ή έχει ήδη πει!) , καθώς και τα κριτήρια αποδοχής μου και  ανοχής  έχουν ανεβεί στον υψηλό επίπεδο και  αυστηρό βαθμό που θα έπρεπε να ήταν από την αρχή.

 Καιρός είναι να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στην αρχική μου σελίδα από προσβλητικά προφίλ και  άτομα, αντίστοιχο με το ξεκαθάρισμα που έγινε με τις μελισσοκομικές ομάδες. Τα ημίμετρα φέρνουν μόνο αναποτελεσματικότητα.

 Όσοι από τους φίλους μου αποφασίσουν να παραμείνουν στο προφίλ μου να είναι σίγουροι ότι θα υπάρχει στην αλληλεπίδραση μου με αυτούς καθώς και με όσους με παρακολουθούν μια περιοχή όπου όλα  τα παραπάνω αρνητικά χαρακτηριστικά δεν θα έχουν θέση. Θα  προσπαθήσω, και θα το πετύχω, να έχω ένα προφίλ με άτομα μόνο με σωστούς και καλοήθεις χαρακτήρες.

 Όσοι από τους φίλους μου  αποφασίσουν ότι όλα τα παραπάνω αρνητικά χαρακτηριστικά είναι δομικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα τους και αποφασίσουν να αποχωρίσουν (ή θα τους «αποχωρίσω» εγώ!) το μόνο που έχω να τους πω είναι «Καλή δύναμη, καλή συνέχεια,  καλή φώτιση, γεια σας και δεν χάρηκα που σας γνώρισα!»

 Με αγάπη, η Αρκούδα σας που αποφάσισε να δαγκάνει ξανά.

Adios Amigos Locos

Λάζαρος Μότσανος
Σοχός 5/1/2016



2 σχόλια:

  1. ...χαρα στο κουραγιο σου !
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια κ υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα Αλέξη καθώς και σε κάθε ένα που έχεις την έγνοια του στον νού σου και στην καρδιά σου.

      Πάντα υπέθετα ότι η υπομονή μου ήταν απέραντη αλλά τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω ότι τελικά η υπομονή είναι μια αρετή με πεπερασμένα όρια χα χα χα.

      Διαγραφή