UA-50457385-1

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μέλι 5-0



 Κάνοντας κατάχρηση στην παράφραση τίτλου ξένης αστυνομικής σειράς του 80 (ή ήταν του 70? Χα χα χα) σας παρουσιάζω το πέμπτο μέλι της χρονιάς που ήρθε επιτέλους η ώρα του να βγει από τα δοχεία ωρίμανσης (γιατί άρχισε να κουνάει επικίνδυνα στο Βορρά με τόσους σεισμούς, και δεν λέει να έχουμε καμιά γκέλα με κανένα τόνο χυμένο μέλι από τα δοχεία ωρίμανσης μελιού στο πάτωμα του μελισσοκομικού εργαστηρίου εξαιτίας των σεισμών!! Χα χα χα). Οπότε τις επόμενες ημέρες θα συσκευάζω το μέλι μου στους εικοσιεπτάκιλους κουβάδες για να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο (φυσικά με εξωτερικές θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός στον Σοχό εργασία 1-2 ημερών που είναι η συσκευασία σε κουβάδες -ή τενεκέδες- αυτής της ποσότητας θα πάρει τώρα 3-4 ημέρες , επειδή ρέει πολύ πιο αργά το μέλι- είναι και παχύ πευκόμελο βλέπετε-).

 Το πέμπτο μου μέλι για αυτή την χρονιά, ένα κοκκινέλι πευκόμελο  από  το δεύτερο βάρεμα του πεύκου, γεμάτο με αρώματα και γεύσεις που με ξετρελένουν, και μου καίνε την γλώσσα  και την καρδιά. Ένα πλούσιο μέλι σε ερεθίσματα των αισθήσεων που ήταν επίσης και πλούσιο σε ποσότητα. 

 Με αυτό το μέλι κλείνει αυτή η μελισσοκομική χρονιά και πάμε ολοταχώς για την επόμενη.

 Καλή νέα μελισσοκομική χρονιά όλοι να έχουμε, μια που η μελισσοκομική χρονιά αρχίζει με την γιορτή του Αγίου της Μελισσοκομίας, του Αγίου Φιλάρετου του Ελεήμων* 

 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση......

 Adios Amigos Locos


* Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων Ο Άγιος Φιλάρετος, Άγιος της Μελισσοκομίας αλλά και προστάτης των αδύναμων και βοηθός τους. Μοίραζε την περιουσία του σε φτωχούς, ορφανούς, χήρες και κάθε άτομο που είχε την ανάγκη βοήθειας. 

 Σε εποχές όπου οι κατατρεγμένοι, οι ανίσχυροι, οι απελπισμένοι έρχονται ως ικέτες στην χώρα μας καλό είναι να θυμόμαστε το παράδειγμα του Αγίου μας. Στην χώρα του Ξένιου Ζευς, στην χώρα που αγάπησε με όλη της την ψυχή τον Ναζωραίο και τα διδάγματα του, στην χώρα που πέρασε καταστροφές, πολέμους, σκλαβιά, πείνα, προσφυγιά, μετανάστευση,  δεν νοείται ικέτης να μην μπορεί να βρει προστασία και ένα πιάτο φαγητό, είτε είναι ημεδαπός είτε είναι αλλοδαπός. 

 Για περισσότερες πληροφορίες για τον Άγιο της Μελισσοκομίας και των αδυνάτων πατήστε τον σύνδεσμο που έχω στο όνομα του. 

 Αααα Ναι! 

 Και για να μην ξεχνιώμαστε! 

 Σε φτωχούς, άρρωστους, γέρους, αδύναμους το μέλι μας το προσφέρουμε χωρίς τιμή, δωρεάν, σαν να μην έχει αξία. Μόνο έτσι αποκτά τιμή και αξία η ψυχή!


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 1/12/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου