UA-50457385-1

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ευτυχώς που δεν είναι Ελλάδα μόνο η Αθήνα


 Και μια ακόμα μέρα ανιχνεύσεων και το απρόοπτο ξανά στον δρόμο μου. Τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Αρέθουσα στον δρόμο Σοχού - Αρέθουσας - Άνω Βρασνών - Ασπροβάλτας και ο δρόμος είναι διαλυμένος, με ένα οδόφραγμα να ορθώνεται απροειδοποίητα και να σε κάνει να σανιδώνεις το φρένο για να μην πέσεις επάνω του. 


 Ήξερα ότι ο δρόμος είχε καταστραφεί από τις μεγάλες βροχές του Δεκέμβρη του 2014 (στις 11 Δεκέμβρη του 2014 συγκεκριμένα, βλέπετε και σχετικό βίντεο Η στιγμή της κατάρρευσης του Δρόμου Ασπροβάλτας - Βρασνών  ) αλλά περίμενα ότι θα είχε γίνει μέχρι τώρα. Υψηλές προσδοκίες για αυτό το κράτος θα μου πείτε!


 Και ο δρόμος είναι έτοιμος για την επόμενη κατάρρευση του, και φυσικά κανένας δεν δίνει δεκάρα. 


 Και σαν περίεργο γατάκι που είμαι παρκάρω το φορτηγό μου και αρχίζω την εξερεύνηση (Νιέεεεεεε!!!). 


 Τι υπέροχα αριστουργήματα καταστροφής μπορεί να κάνει η φύση όταν έχει κέφια ε?


 Και μια φώτο από την άκρη της κατεστραμμένης πλευράς του δρόμου για να έχετε μια άποψη του χάσματος που έχει δημιουργηθεί. 


 Και φυσικά η υπέροχη ομορφιά του παρθένου βελανιδοδάσους!


 Δίπλα έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αγίου Γεωργίου έναν πρόχειρο παράδρομο για να κατευθύνει εκεί την κυκλοφορία. Και φυσικά όπως λέγανε οι Ρωμαίοι "Τίποτα μονιμότερο εκ του προσωρινού". 


 Και εδώ είχε δημιουργηθεί ο χείμαρρος που έσκαψε τόσα μέτρα εδάφους και δρόμου, όπως βλέπετε έχει αφαιρέσει και όλο το χώμα από όπου πέρασε και άφησε γυμνούς τους βράχους από κάτω του.


 Και φυσικά ο παράδρομος περιμένει με την σειρά του την κατάρρευση του στις επόμενες επίμονες βροχοπτώσεις που θα ξαναζωντανεύσουν τον χείμαρρο που περνά ακριβώς από πάνω του. Και θα κόψει πλήρως την διέλευση από αυτόν τον δρόμο, και θα αναγκάζει τους κατοίκους της βορειοανατολικής γωνίας του Νομού Θεσσαλονίκης να κάνουν παρακάμψεις δεκάδων χιλιομέτρων από τον δρόμο Αρέθουσας - Βαμβακιάς - Ρεντίνας - Σταυρού - Ασπροβάλτας. 


 Θα μου πεις πλέον χρειάζεται να κατασκευαστεί μια γέφυρα για να υπερπηδηθεί αυτό το τεράστιο χάσμα που έχει δημιουργηθεί, και ξέρεις δεν υπάρχουν λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης για κάτι τέτοιο. Ναι ξέρω δεν υπάρχουν λεφτά στην Ελλάδα της κρίσης για να επισκευαστεί ένας επαρχιακός δρόμος στον δεύτερο Νομό της χώρας από άποψη πληθυσμού και ΑΕΠ, ναι ξέρω δεν υπάρχουν λεφτά για να επισκευαστεί ένας δρόμος στο σταυροδρόμι τριών μεγάλων και σημαντικών Νομών της χώρας (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας), εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για το μετρό στην Θεσσαλονίκη, το αεροδρόμιο της, της εξωτερικής περιφερειακής της, θα υπάρχουν για ένα δρόμο για τους χωρικούς στην επαρχία? Αλήθεια το μετρό της Αθήνας πως παει? Κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης εκεί? Χα χα χα. 
 Γκρινιάρηδες Σαλονικιοί! Τουλάχιστο έχετε πρωθυπουργικό γραφείο πλέον στην Σαλονίκη! Χα χα χα. 


 Και σε πέντε λεπτά φωτογράφησης πέρασαν δύο οχήματα από εδώ (και ένας φαίνεται ότι έκανε και "Ψώνια" από το βουνό! Χα χα χα) από ένα δρόμο που στο ίδιο χρονικό διάστημα στο παρελθόν περνούσαν 10-15 οχήματα σε κανονικές συνθήκες. Ελπίζω στις επόμενες βροχοπτώσεις να μην συμβεί καμία έκτακτη ανάγκη σε κάποιον από τους κατοίκους αυτών των χωριών, και να χρειάζεται να μεταβεί άμεσα σε κάποιο από τα κοντινά κέντρα υγείας της περιοχής (Ασπροβάλτα, Σταυρός). Και την ώρα που μεταβαίνει από τον άρπα κόλλα παράδρομο να του πέσει και κανένας χείμαρρος στο κεφάλι και τον βρούμε μετά από εβδομάδες κάπου μέσα στον Στρυμονικό κόλπο.



  Και υποδομές εκατομμυρίων ευρώ σε οπτικές ίνες και δίκτυα να κείτονται κατεστραμμένες χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται και για αυτές (ναι πραγματικά αρχίζω να ακούγομαι κουραστικός, λες και πέφτω από τα σύννεφα κάθε φορά με τα ξεφτιλίκια αυτού του κράτους χα χα χα). 


 Και ένα δεύτερο οδόφραγμα που κλείνει τον δρόμο από την άλλη πλευρά για να μην έχουμε κανένα άλμα τύπου Ντιουκ από κανένα γκαζόκαυλό πιτσιρικά. Βέβαια και καμία πινακίδα που να προειδοποιεί για τον άμεσο κίνδυνο μπροστά σου καλά θα ήταν. 



 Καλά μιλάμε τι τρομερό καμουφλάζ είναι αυτό!!! Πράσινο μέσα στο πράσινο, δεν μπορείς να το διακρίνεις καν, πράσινη σαύρα κυριολεκτικά! Χα χα χα.


 Και μια εικόνα της Ελληνικής οικονομίας και του μέλλον της χα χα χα.


 Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση και Ιδού το Κράτος! Δύσκολα με αυτά και αυτά να πάψουν οι άποικοι να σταματήσουν να νιώθουν έτσι όπως νιώθουν. Όχι πλέον πολίτες δεύτερης κατηγορίας αλλά τρίτης ή και τέταρτης. Πραγματικά υπάρχει τίποτα άλλο που να ενδιαφέρει αυτό το ξένο για τον πολίτη κράτος εκτός από την αυτοσυντήρηση του? Ξέρω δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστο δεν υπάρχει απάντηση που να ηχεί σωστά και όμορφα για τα αυτιά νοήμονων ατόμων.

 Δεν πειράζει μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και να βελτιωθεί, πάντα μπορούμε να περιμένουμε κανένα αστεροειδή να πέσει στην Γη, την Δευτέρα Παρουσία, ή τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα, αν και για το τρίτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι μπορεί να συμβεί πριν το τέλος του σύμπαντος χα χα χα.

 Μέχρι τότε όμως........


 Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 19/2/2017


4 σχόλια:

  1. Ρε μην το ψαχνεις. Διαβαζω το βιβλιο για την νεοελληνικη ιστορια του Ραφαηλιδη. Ολα πλεον μου ειναι ξεκάθαρα. Και που εχουμε αυτους τους δρομους, που εχουμε, ειναι θαυμα.
    Ο Χαρρυ Κλυνν, πριν μπλεξει με τον Συριζα, ειχε πει το αμιμητο, οτι σ αυτη την χωρα, που ζει, εκπλησσεται, που καθε φορα, οταν ανοιγει την βρυση......τρεχει νερο.
    Εκει συμπυκνωνεται ολη η νεοελληνικη πραγματικότητα.
    Η Αθηνα δεν εχει καμια σχεση με την ολη φαση γκρινιαρη θεσσαλονικιε.
    Ειμαστε "χαλασμενοι" ως λαος και αφου ειναι χαλασμενος ο λαός, θα ειναι και οι πολιτικοι του. Και αν ειναι οι πολιτικοί του, θα ειναι χαλασμενο και το κρατος.
    Η Λουντμιλα σου στελνει χαιρετισματα.
    Την ζυγαρια δεν μου την φεραν ακομη και δεν ξερω πως να χειριστω τα 10 μελισσακια μου, χωρις αυτην. Εχεις καμια ιδεα; Μηπως να παρω αλλη μια απο αλλον και οποια ερθει πρωτη;
    Γιωργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μασάς, δεν ταυτίζω το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής Πραγματικότητας (το κράτος) με την ίδια την Αθήνα και τους κατοίκους της, τόσο τοπικιστής δεν θα γίνω ποτέ χα χα χα. Απλώς το κτήνος που ονομάζεται κράτος έχει τον μεγαλύτερο όγκο του και κεφάλια του στην Αθήνα, και έτσι παίρνει μπάλα και την Αθήνα το ανάθεμα.

      Άποικοι (δηλαδή βαριά φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν στην πραγματικότητα τα δικαιώματα και απολαβές που έχουν άλλοι πολίτες της ίδιας χώρας αλλά μόνο υποχρεώσεις) υπάρχουν πάρα πολλοί και μέσα στην Αθήνα (και μάλιστα περισσότεροι από παντού αλλού, μια και ακόμα και στην Αθήνα οι ασχολούμενοι με τον ιδιωτικό τομέα είναι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με τον δημόσιο, και δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της Αθήνας –με δεδομένα Ελλάδας πάντα- καταλαβαίνεις ότι και εκεί οι άποικοι είναι πλειοψηφία).

      Δυστυχώς η μόνη προτεραιότητα του κράτους είναι μόνο η αυτοσυντήρηση του (δηλαδή καμία αλλαγή στο μέγεθος του –Λάθος! Καμία αλλαγή στο μέγεθος του προς τα κάτω! Χα χα χα- και καμία αλλαγή στα υπέρμετρα δικαιώματα που απολαμβάνουν τα στελέχη του, παρόλο που εξαιτίας αυτών των γεγονότων η φορολογική βάση που συντηρούσε αυτό το τεράστιο και πολυδάπανο –καθώς και αναποτελεσματικού- κράτος είναι στα όρια της εξόντωσης της με ότι σημαίνει αυτό και για το παράσιτο που την απομυζά). Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι αυτή η σχέση αιτιότητας που αναφέρεις είναι η ορθή ή όχι. Εγώ έχω την εντύπωση ότι εδώ μπερδεύεις το αίτιο με το αιτιατό (το κράτος είναι πλήρως διεφθαρμένο και διαφθείρει πολίτες και πολιτικούς με τις δομές του, και αυτό είναι κληροδότημα από τους Τούρκους και ακόμα πιο πίσω από τους Βυζαντινούς).

      Τα χαιρετίσματα μου στην Λουντμίλα, και σχετικά με την ζυγαριά ξέρω μια κάτσε καλά εταιρία που παράγει τις καλύτερες. Ονομάζεται «παλάντζα το δεξί μου χέρι». Φθηνές, ακριβείας, εύκολα μεταφερόμενες, αποτελεσματικές, ανθεκτικές, και δεν μπορούν να στις κλέψουν με τίποτα χα χα χα.

      Διαγραφή
    2. Λαζαρε με εκπλησσεις. Το αιτιο και το αιτιατο στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι αναποδα απο αυτο που λες. Σε μια δημοκρατικη κοινωνια υπεύθυνος ειναι ο λαος.
      Αυτος οριζει τα εκτελεστικα οργανα, που "τρεχουν" το κρατος και τα εκτελεστικα οργανα ειναι σαρκα εκ της σαρκος του λαου.
      Ενας διεφθαρμενος λαος θα φτιαξει διεφθαρμενους πολιτικους, που θα κανουν διεφθαρμενο κρατος. Τα παραδείγματα ειναι απειρα. Βαριεμαι να στα παραθεσω.
      Βασικα, τωρα που το σκεφτομαι, ο λαος ειναι υπευθυνος παντα ακομη και σε μη δημοκρατικα πολιτευματα. Υπο την ανοχη του γινονται ολα. Κατι σαν τις μελισσες. Δεν κανει κουμαντο η βασιλισσα. Οι εργατριες κανουν, αυτες αποφασιζουν, ποτε θα την κοψουν, ποτε θα σμηνουργησουν κτλ. Την κρατανε για την εύρυθμη λειτουργια της κοινωνιας τους και μετα πάπαλα.
      Ο γερμανικος λαος ανεβασε τον Χιτλερ. Ο ελληνικος ανεχτηκε την χουντα. Οταν δεν την γουσταρε αλλο, την ριξαν. Το ιδιο και με την γαλλικη και την οκτωμβριανη επανασταση. Ο λαος τα κανονιζει.
      Αυτος ο διεφθαρμενος, χαλασμενος λαος επετρεψε το εκτρωμα του Πασοκ, οπου ολοι μα ολοι γνωριζαν, οτι οι πολιτικοι κλεβουν, οτι στο δημοσιο κωλοβαρουν και οτι δεν υπαρχει αξιοκρατία πουθενα. Αλλα τους ψηφιζαν, γιατι κατι τους βολευε. Δικαιωμα τους αλλα να μην ακουω μετα, οτι δεν φταιμε κιολας.
      Και μετα απο ολα αυτα τα σκατα της μεταπολιτευσης, αντιμέτωποι με την δυσκολοτερη κατασταση της νεοτερης ιστοριας μας, ενας μαλακας ειπε, θα αφανισω το χρεος και θα φερω τους μισθους στο χιλιαρικο και τον ξαναψηφισαν.
      Και σου φταιει το κρατος εσενα;
      Θα τα ριξουμε στους τουρκους και τους βυζαντινους 200 και 600 χρονια πριν αντιστοιχα για τα δικα μας χαλια;
      Το δε παραδειγμα σου με τους Τουρκους και το Βυζαντιο εχει ενα λογικο λαθος. Παιρνεις ως βαση για τον συλλογισμο σου την καταληξη αυτων των αυτοκρατοριών. Ενω ειναι αναποφευκτο και ιστορικα εξακριβωμενο, οτι καθε αυτοκρατορια εντέλει θα εκφυλιστει και θα πεσει. Μην τους κρινεις λοιπον, για το πως κατεληξαν, κρινε τους συνολικα. Και αν βαλεις την συνολικη εικονα, αναρωτησου πως εγιναν τοσο μεγαλες και δυνατες αυτοκρατοριες, που κρατησαν εκατονταδες χρονια. Και μετα αναρωτησου, πως γινεται να μην παρουμε τα καλα τους στοιχεια, που τους εκαναν τεραστιους και πηραμε μονο τα κακα.
      Κανενας δεν φταιει για τα χαλια, την βλακεια, την βλαχια, τον οπορτουνισμό, τον τυχοδιωκτισμο και την απολυτη αναγκη του Ελληνα να κοιταει ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ μονο την γαμημενη την παρτη του. Γι αυτο ο μελισσοκομος περυσι σου γαμησε τα μελισσια στα πευκα. Γι αυτο ο αλλος ο βλαχος παλιοτερα στο Σοχο, που ψεκαζε μερα μεσημερι υπερπαρανομα, στα δηλητηριαζε. Γιατι ο καθενας κοιταει την μαλακισμενη την παρτη του.
      Γι αυτο μ εξεπληξε η αποψη σου, γιατι εσυ δεν την κοιτας. Και το μπλογκ σου ειναι η αποδειξη.

      Υγ. Εμεις τους Τουρκους επηρεασμενοι απο την προπαγανδα μας, τους λεμε ηλιθιους και μπουνταλαδες. Ε λοιπον το ιδιο και αυτοι. Οταν ενας Τουρκος κανει μια μαλακια, του λενε: κοιτα τον μαλακα τον Ελληνα.
      Τους φανταζομαι να λενε, συμφωνα με την λογικη σου, οτι για το κρατος τους και τον Ερντογαν φταινε οι Ελληνες και το βυζαντιο και λιωνω αδερφε.
      Υγ2. Για την δευτερη ζυγαρια ηταν αστειο. Γιατι μ εβρισες στο τηλεφωνο για την πρωτη. Το σκεφτομουν και γελουσα μονος μου.
      Αντε καλη μερα.

      Διαγραφή
    3. Ουχ ουχ ουχ μαιμούνιιιιιιι!!!!

      Σου έχω την απάντηση σε ότι ωραίο έγραψες στην Ανάρτηση Απόδραση από το Ελλαδιστάν Vol II.

      Πας και διαβάζεις εκεί. Ακόμα δεν πήγες? Τρέχουμε τώρα λέμε!!!

      Χα χα χα.

      Διαγραφή