UA-50457385-1

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ησυχία το αφεντικό δουλεύει!



 Και έρχεται ακόμα ένα κολασμένο δεκαπενθήμερο παίδες (που αν πάνε όλα καλά θα ακολουθηθεί σχεδόν αμέσως από ακόμα ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο) όπου θα πρέπει να καρφώσουμε, καψουλοσουμε, και συρματώσουμε μερικές χιλιάδες πλαίσια («Γιατί δεν έγιναν αυτές οι εργασίες τον χειμώνα όπως διαρκώς μας λες ότι πρέπει να γίνεται?» Γιατί φέτος ο χειμώνας ήταν υπερβολικά σκληρός στις καιρικές του συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες, και ο Σοχός μια που είναι υπερβολικά κρύο μέρος για την Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμά μέχρι πριν από μερικές μέρες η θερμοκρασία εδώ να ήταν ελάχιστα πιο πάνω από το μηδέν – και στις ημέρες της μεγάλης κακοκαιρίας είχαμε για πολλές μέρες θερμοκρασίες στους -20 βαθμούς!-και το να κάνεις τέτοιες εργασίες στο μελισσοκομικό εργαστήρι είναι σχεδόν αδύνατο). Επίσης πρέπει να λιωθεί το απόθεμα από απολεπίσματα για να γίνουν φύλλα κεριού που θα μπουν φέτος στις κυψέλες (θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση). Να ετοιμασθεί η νέα παρτίδα κυψελών που θα μπει φέτος στην παραγωγή (θα ακολουθήσει και εδώ σχετική ανάρτηση). Να γίνουν οι πρώτες μεγάλες μετακινήσεις στις πρώτες μεγάλες και σημαντικές ανθοφορίες της χρονιάς. Και φυσικά να αρχίσουν οι αναγκαίες εντατικές εργασίες και μέσα στα μελισσοκομεία.

 Οπότε τις επόμενες ημέρες ενώ οι εργασίες θα είναι σε πλεόνασμα ο απαραίτητος χρόνος και εργασία για αυτές θα είναι σε έλλειψη. Αυτό θα έχει μια επίπτωση και στις αναρτήσεις του blog όπου αναγκαστικά θα πρέπει να πέσει ο ρυθμός συγγραφής και δημοσίευση τους, μια που ο όγκος εργασίας που με περιμένει είναι τεράστιος. Για ακόμα μια φορά ενώ υπάρχει άφθονο υλικό για να γραφτούν αρκετές δεκάδες αναρτήσεις από την πλευρά μου, ωστόσο ο χρόνος που είναι αναγκαίος για αυτή την εργασία είναι ελάχιστος. Οπότε σειρές που έχουν ήδη αρχίσει ή επρόκειτο να αρχίσουν θα πρέπει αναγκαστικά να μείνουν λίγο στον πάγο (και δεν μπορείτε να φανταστείτε και τι ακόμα σας έχω, ο τελευταίος μήνας ήταν εκπληκτικά παραγωγικός στην συγκέντρωση νέου υλικού, η επέκταση της θεματολογίας μας θα είναι τεράστια τους επόμενους μήνες!! Υπομονή, θα δείτε πολλά φέτος!).

 Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν αναρτήσεις αυτόν τον καιρό, θα υπάρχουν φυσικά! Δεν νοείται να είσαι blogger και να μην προσπαθείς να κρατήσεις ζωντανό το blog σου καθώς και το ενδιαφέρον των αναγνωστών σου (φυσικά υπάρχουν και bloggers που αρχίζουν ένα blog και μετά από λίγο διαπιστώνουν ότι δεν είναι ικανοί να το κρατήσουν ζωντανό με νέες αναρτήσεις –ιδίως εάν προσπαθήσουν να μην «δανείζονται» από εδώ και εκεί ότι πέφτει στην αντίληψη τους με μεθόδους cut and paste-. Το καταλαβαίνω και το αποδέχομαι, είναι δύσκολο να κρατάς ένα blog ζωντανό, και καλά είναι μέσα από αυτή την διαδικασία να μαθαίνουν και το τι είναι ικανοί να κάνουν και τι όχι. Απλώς καλά είναι όταν κάποιοι αρχίζουν τέτοια εγχειρήματα (που κάποιοι άλλοι τα κάνουν εδώ και χρόνια με επιτυχία) να μην κάνουν πομπώδεις και φαύλες δηλώσεις σχετικά με τα δημιουργήματα τους και το τι θα επιτύχουν, γιατί μπορεί να εκτεθούν πολύ λόγου το ότι δεν υπολόγισαν μερικά πράγματα σωστά! Μάθετε πρώτα τον εαυτό σας, και ποιες είναι οι δυνατότητες και οι περιορισμοί σας, και άστε τις ψωνισμένες δηλώσεις για μετά, γιατί αλλιώς θα δείχνετε εκπληκτικά γραφικοί όταν η πραγματικότητα σας διαψεύσει!). Οπότε και θα υπάρχουν αναρτήσεις και σε αυτό το διάστημα, αλλά απλώς θα είναι αραιότερες από άλλες περιόδους.

 Το καλό είναι ότι το υλικό υπάρχει, και διαρκώς συσσωρεύεται νέο, όποτε τα ταξίδια σε αυτό το blog και στην πραγματικότητα μου δεν πρόκειται να λείψουν από τους αναγνώστες μου που συμμετέχουν στο μέρισμα της ζωής μου μέσα από αυτό. Απλώς θα υπάρχει και η απαραίτητη αναμονή στην παρουσίαση του, η οποία απλώς και θα αυξήσει την επιθυμία, αλλά και την ανταμοιβή από τις μελισσοιστορίες που θα ακολουθήσουν.

 Και για το τέλος μια συμβουλή σε όσους θα κάνουν τοποθετήσεις στις ελαιοκράμβεις. Φέτος υπάρχει έξαρση στην «ψείρα» της ελαιοκράμβης (το οποίο το διαπίστωσα με επιτόπιους ελέγχους και εγώ σε χωράφια με ελαιοκράμβη. Θα μου πείτε «Πρέπει να το κάνει και αυτό ένας μελισσοκόμος?» Και θα σας απαντήσω «Εάν θέλει να είναι σωστός μελισσοκόμος ναι πρέπει!» χα χα χα) και θα ραντίσουν οι αγρότες αυτές τις καλλιέργειες   (κανονικά μόλις αρχίζουν να ανθίζουν οι ελαιοκράμβεις, αλλά σε περίπτωση που δεν την καταπολεμήσουν με τα πρώτα ραντίσματα θα ξαναραντίσουν και πάνω στην πλήρη άνθιση της), οπότε προσοχή, απίκο στα μελισσοκομεία συνεχώς, είτε για να κάνετε μεταφορά αν πέσει κάτι στην αντίληψη σας, είτε για να κλείσετε τις κυψέλες αν πιάσουν ραντίσματα κοντά σας για να τα σώσετε). Το πρώτο στοίχημα της χρονιάς τέθηκε, το παιχνίδι αρχίζει.

 Μέχρι την επόμενη ανάρτηση…..

 Adios Amigos Locos




Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 25/3/2017

2 σχόλια:

  1. Αγαπητε αρκούδε καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Ευχαριστούμε για το ζήλο σου και αναμένουμε τις επόμενες αναρτήσεις σου.
    θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αξίζει το ρίσκο να μεταφέρω τα μελίσσια μου φέτος στο Σοχό για το παλιούρι ή και για ελαιοκράμβη ακόμη νωρίτερα. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και σου εύχομαι τον ελάχιστο κόπο για τη σκληρή σου μελισσοκομική προετοιμασία.
    Με τιμή Κουνούπης Αναστάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστάση γενικώς δεν μιλώ για τοποθετήσεις στο blog μου, αλλά η ανθοφορία της Ελαιοκράμβης αξίζει φυσικά έχοντας όμως το ρίσκο των ραντισμάτων (που φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο), όσο για το παλιούρι στον Σοχό δεν δίνει η συγκεκριμένη ανθοφορία και χρειάζεται να πάς πολύ πιο μακριά για να την κυνηγήσεις αυτή, αλλά δεν είναι τόσο σίγουρη ως νεκταροέκκριση γιατί το παλιούρι είναι πολύ πιο ευαίσθητο από την ελαιοκράμβη στις καιρικές συνθήκες .

      Διαγραφή