UA-50457385-1

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Και η νέα λεγεώνα ολοκληρωμένη και ετοιμοπόλεμη


 Και ορίστε ένας λόγος για τον οποίο έχει πέσει ο ρυθμός με τον οποίο δημοσιεύω αναρτήσεις σε αυτό το blog. Το προηγούμενο Σάββατο παραλάβαμε τις νέες κυψέλες (βαμμένες και παραφυναρισμένες από τον προμηθευτή) και έπεσε ένα εντατικό τετραήμερο για να περαστούν κλειδιά, χειρολαβές και μάνταλα (για την παραπάνω διαδικασία δείτε την ανάρτηση του blog Από το κουτί στην κυψέλη, Κλειδιά, χειρολαβές, μάνταλα ) έτσι ώστε να είναι έτοιμες μέσα στην μεγάλη εβδομάδα για να μπουν μέσα οι νέες παραφυάδες που θα κοπούν φέτος.


 Φυσικά χρειάσθηκαν 2 δρομολόγια για να έρθει όλο το υλικό (και τρίτο για διάφορα ακόμα αναλώσιμα και πάγιο εξοπλισμό) με αποτέλεσμα το Σάββατο του Λαζάρου (η ονομαστική μου εορτή) να αναλωθεί σε μεταφορές και άδειασμα των κυψελών από τα πλαίσια (για να δουλευτούν), καθώς και στο να γίνει προεργασία στα κλειδιά που θα έμπαιναν στις κυψέλες. Καλά να λέγονται αυτά για να έχετε υπόψη το ότι γιορτές και ωράριο δεν υπάρχουν ως έννοιες στην Μελισσοκομία.


 Ναι αλλά θέαμα?

 Κάτσε καλά!


 Και το δεύτερο φορτίο.


 Και όλο αυτό περιμένει να δουλευτεί και να ετοιμασθεί όσο το δυνατό ταχύτερα.


 Και βουαλά! Ολοκληρωμένες και ετοιμοπόλεμες!


 Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα με χάσετε και το επόμενο διάστημα, καθώς πρέπει τις επόμενες μέρες να τις γεμίσουμε με παραφυάδες. Οπότε ακολουθεί μια πραγματική εβδομάδα των Παθών για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο μελισσοκομικής δραστηριότητας (και αριθμητικό, μια που θα έχουμε την πρώτη αύξηση σε αριθμό κυψελών εδώ και καιρό που μας το επιτρέπει πλέον η αύξηση της μεταφορικής μας ικανότητας λόγου της έλευσης του νέου φορτηγού, αλλά και ποιοτικό, μια που μέσα στην εβδομάδα τα περισσότερα μελίσσια θα έχουν πλέον πάρει όροφο). Και ελπίζω να γίνει κατανοητός και σεβαστός ο λόγος που θα λείψω από το blog μου για μερικές ακόμα μέρες. Μην μασάτε όμως, αμέσως μετά θα επανέλθω δριμύτερος.

 Μέχρι τότε όμως...........

Adios Amigos Locos






Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 12/04/2017

4 σχόλια:

  1. Καλό τρέξιμο και καλές επιτυχίες! Βλέποντας το φορτηγάκι και τις κυψέλες δεν κατάλαβα γιατί χρειάστηκε 2 δρομολόγια... πιο κάτω όμως οι φωτογραφίες "κάτσε καλά" και "δεύτερο φορτίο" μου εξήγησαν! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μανόλη για τις ευχές σου και είθε όλοι μας φέτος να έχουμε τις επιτυχίες που προσδοκούμε.

      Και δυστυχώς λόγου ότι δεν είχαν κλειδιά οι κυψέλες δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε να τις κάνουμε ένα φορτίο όλες (που αν δεν κάνω τις μετατροπές στην καρότσα του Τ4 πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει σε ένα φορτίο-Μπορεί τώρα να πάρει 32 διπλές, μετά τις μετατροπές θα μπορεί να παίρνει 40 διπλές, και με πολύ φαντασία και θάρρος ή θράσος θα παίρνει ίσως και 40 διπλές και 20 μονές χα χα χα-).

      Διαγραφή
  2. Ωραίο θέαμα. Καλά μελια να εχεις. Να είσαι γέρος και δυνατός, να τις τρέχεις αρκούδα.
    Υγ. Πες την αλήθεια, το φορτηγό το πλυνες για τις ανάγκες της φωτογράφισης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ carlito καλή μελισσοκομική χρονιά όλοι μας να έχουμε. Και το φορτηγό μου μόνο ο Θεός το πλένει χα χα χα.

      Διαγραφή