UA-50457385-1

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σύλληψη αφεσμού σε βίντεο By Αρκούδας


 Και μια που πλέον είμαστε δύο άτομα στο μελισσοκομείο καιρός να σας βγάζω που και που και κανένα βίντεο για να μην μου είσαστε παραπονεμένα.

 Στο παρακάτω βίντεο έχουμε μια σύλληψη αφεσμού από μένα. Παρόλο που κρατώ τις παραφυάδες μου σχετικά αδύναμες με 2 μόνο πλαίσια γόνους (θα προστεθούν ψημένοι γόνοι αφού αρχίσει να γεννά η μάνα), ένα πλαίσιο τροφή, δύο χτισμένα πλαίσια, δύο άχτιστα πλαίσια, δύο βασιλικά κελιά (τροφές φέτος το 1,5αρι  μπουκάλι με σιρόπι στις νέου τύπου, ένα κιλό ζαχαροζήμαρο στις παλιού τύπου γιατί δεν χωρά εκεί το μπουκάλι) μερικές φορές την σμηνουργία της παραφυάδας δεν την γλυτώνεις (ιδίως όταν έχεις πολλές δεκάδες ή εκατοντάδες παραφυάδες σε ένα μέρος, όλο και κάποια θα στην κάνει την λαδιά). 

 Στην κυψέλη που πιάνω τον αφεσμό έχω ένα πλαίσιο με γόνο, ένα πλαίσιο με τροφή (αυτά τα δύο για να αγκυρώσεις τον αφεσμό στην κυψέλη για να μην φύγει σε άλλο μέρος), 2 μελωμένα χτισμένα πλαίσια (για να γεννήσει άμεσα η βασίλισσα) καθώς και δύο άχτιστα πλαίσια (για να τα χτίστουν και αυτά άμεσα αν χρειασθεί με το μέλι που έχουν αποθηκεύσει στα στομάχια τους οι μέλισσες λίγο πριν εγκαταλείψουν την αρχική κυψέλη).

  
 Και μου πήρε 52 δευτερόλεπτα για να τον πιάσω! 

 Άργησα υπερβολικά!!! 

 Μάλλον άρχισα να γερνώ χα χα χα. 

 Μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω να μου έπαιρνε να το πιάσω δεν θα άξιζε καν τον κόπο και τον χρόνο που δαπάνησα στην όλη διαδικασία! 

 Αυτά για σήμερα παίδες, για να μην λέτε ότι δεν βάζουμε τις νέες τεχνολογίες μέσα σε αυτό το blog χα χα χα.

 Με αυτά και αυτά τελικά πρώτες φίρμες θα γίνουμε στα Γιαννιτσ... Ούπς σόρρυ!! Ανάμεσα στους μελισσοκόμους ήθελα να γράψω χα χα χα.

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση......


Adios Amigos Locos







Υστερόγραφο

Σταθερό χέρι τελικά το Καρντάσι!!





Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 28/4/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου