UA-50457385-1

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Και το πρώτο μέλι της χρονιάς είναι έτοιμο



 Και ναι, το πρώτο μέλι της χρονιάς μόλις βγήκε από τα δοχεία ωρίμανσης (για να μπουν μέσα τους τα μέλια από τον δεύτερο τρύγο της χρονιάς που γίνεται αυτές τις ημέρες). Ένα υπέροχο βελανιδόμελο που δικαιολογεί απόλυτα την προτίμηση μου σε αυτό το μέλι. Ένα δυνατό, μεστό, αρωματικό (έχει μέσα και ικανοποιητικές ποσότητες από φλαμούρι και ακακία), και γλυκό μέλι που σου αφήνει μια πανδαισία γεύσεων και οσμών καθώς το γεύεσαι. 

 Μια τοποθέτηση στο βελανιδοδάσος που φέτος μας έδωσε εκτός από ένα απίθανο γευστικά μέλι και ένα βαρβάτο τρύγο που θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την αυξημένη ζήτηση που έχουμε για αυτό το μέλι (δυστυχώς δεν θα μπορέσει να την ικανοποιήσει και πλήρως, μια που έχω βοηθήσει αρκετά να εκτιμηθεί αυτό το μέλι, με αποτέλεσμα να έχουμε κάθε χρονιά ένα υπερδιπλασιασμό της ζήτησης του και η παραγωγή δύσκολα μπορεί να ακολουθήσει με αυτόν τον ρυθμό την ζήτηση!). 

 Είναι ευχάριστό να βλέπεις σιγά σιγά οι κόποι μιας χρονιάς να αποδίδουν χαρίζοντας σου τέτοια καταπληκτικά μέλια, και ακόμα πιο ευχάριστο είναι όταν η αρχή γίνεται με το πιο αγαπημένο σου από τα μέλια. Με στραμμένη την ματιά στο άμεσο μέλλον προσμένουμε και τους υπόλοιπους τρύγους της χρονιάς που θα μας δώσουν την ευκαιρία να μοιρασθούμε μαζί σας μια γεύση από τον μαγικό κόσμο της μελισσοκομίας. Μια γλυκιά γεύση της που μπορεί να σας ταξιδεύσει άμεσα σε βουνά και πεδιάδες, σε βελανιδόδαση και σε πευκοδάση, καθώς και σε απέραντες εκτάσεις με ανθισμένα λουλούδια. Το ταξίδι μας περιμένει όλους μας, εμπρός το λοιπόν, τι περιμένετε? 


 Adios Amigos Locos





Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 23/7/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου