UA-50457385-1

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XXV



 Η σημερινή ανάρτηση είναι μια ανάρτηση παράπονο από ένα αναγνώστη του blog. Ο συγκεκριμένος αναγνώστης μου είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει παραπονεμένα "Είναι μονόπλευρη η οπτική σου στα Graffiti, όλο στο κέντρο βγάζεις Graffiti και ανατολικά! Έτσι, έτσι, μόνο τα έργα σε αυτές τις περιοχές προβάλεις, ακόμα και σε αυτό τον τομέα η δυτική Θεσσαλονίκη είναι ριγμένη!". 


 Φυσικά και αυτή η κατηγορία είναι παντελώς αβάσιμη, αφού ήδη έχουν παρουσιαστεί έργα και από την δυτική Θεσσαλονίκη και υπάρχει ακόμα πολύ υλικό για να δημοσιοποιηθεί και από αυτές τις περιοχές. Απλώς οι πρώτες αναρτήσεις της σειράς Street Art και Graffiti στην Θεσσαλονίκη πράγματι επικεντρωνόταν γεωγραφικά προς το κέντρο και τα ανατολικά γιατί οι Μελισσοαρκούδες περισσότερο βόσκουν προς τα εκεί (τι έχει εκεί και σε τραβάει τόσο ρε Αρκούδε? Μπας και καμιά Αλεπού?) χα χα χα. 

 Οπότε συνεχίζοντας ο φίλος μου όταν τον ρώτησα "Υπάρχει κάτι το ενδιαφέρων στα δυτικά που θέλεις να το προβάλουμε μέσα από το blog?" απάντησε "Μα φυσικά, έλα από εδώ και θα σε πάω στο πολιτιστικό κέντρο Νεάπολης να δεις κάτι Street Art να σου φύγει ο τάκος!" οπότε με την πρώτη ευκαιρία πήγα για μια ακόμα ανίχνευση πάνω στο αγαπημένο μου θέμα ( Φλεβάρης του 2016, αλλά δημοσιεύτηκαν μόλις τώρα! Αντιλαμβάνεστε πόσο υλικό αδημοσιοποίητο λόγου όγκου εργασίας και στενότητας χρόνου υπάρχει ακόμα στην κατοχή μου ε?) στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης (δίπλα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, όπου ήδη έχουμε κάνει ανιχνεύσεις και δημοσιεύσει σε αυτό το blog).

 Και το θέαμα είναι εκπληκτικό!!!  Και θα το παρουσιάσουμε αμέσως τώρα αφού δώσουμε λίγες πληροφορίες από μια σύντομη έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο σχετικά. Οπότε αυτό που βρήκα είναι ότι στις 8-10 Μαΐου του 2009 έγινε η εκδήλωση Meeting of Styles Thessaloniki (αντίστοιχη πηγή στον σύνδεσμο Meeting of Styles 09) όπου καλλιτέχνες του Steet Art από διάφορες χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα) δημιούργησαν τα έργα τους στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης. Υπέροχες εκδηλώσεις! Μακάρι να συνεχιστούν και στο μέλλον! 

 Λιγότερα λόγια περισσότερα έργα! Άντε!


 Ξεθωριασμένα λίγο τα χρώματα (πέρασε μια επταετία από την δημιουργία τους και την φωτογράφηση τους από μένα) αλλά τα έργα εξακολουθούν να είναι τρομερά!


 Μου είναι διαρκώς και δυσκολότερο να βρίσκω εκφράσεις που να δηλώνουν τον θαυμασμό μου για αυτά, και να μην επαναλαμβάνω τον εαυτό μου! Τόσα τα αριστουργήματα σε αυτή την πόλη που αρχίζουν να μας τελειώνουν οι λέξεις!!!


  Τι ταλέντο είναι αυτό που διαθέτουν κάποιοι! Είναι να μην τους ζηλεύεις?


 Ακόμα και τα Καφάο τα δούλεψαν!


 Θαυμάσιο!


 Και ενθαρρυντικό ότι σε γενικές γραμμές τα σεβάστηκαν μετά από τόσα χρόνια και δεν τα βανδάλισαν γράφοντας επάνω τους!








 Υπήρχε ένας ξένος προπονητής ποδοσφαίρου του 80 που όταν ήθελε να εκφράσει τον θαυμασμό του σε κάποια συστήματα ποδοσφαιρικά έλεγε "Θα κάνουμε μια ομορφιά!" ε! Και εδώ κάποιοι έχουν κάνει μια ομορφιά!!


 Και εκεί στο βάθος ας φανταστούμε ότι ζει ένας μικρός ψιλός παραπονιάρης μελισσοκόμος αναγνώστης του blog!

 Χα χα χα.  


 Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω κατάσταση! Να μην βρεθεί επίπεδος (ή και μη!) χώρος, να τον ζωγραφίσουμε εμείς!!!


 Και εδώ βλέπουμε Graffiti εν την γέννηση του ημιολοκληρωμένο.


 Όπως και εδώ! Επίσης εδώ βλέπουμε και την υπογραφή της εκδήλωσης να υπάρχει μετά από τόσα χρόνια για να υπενθυμίζει στους περαστικούς ότι το να χαρίσεις λίγη ομορφιά στην ζωή τους χρειάζεται απλώς λίγη οργάνωση και πολύ ταλέντο!


 Για να βοηθήσουμε και τον κόσμο στο να έχει πρόσβαση στο αρχείο που δημιουργούμε θα βάλω και τους συνδέσμους από τις αντίστοιχες αναρτήσεις του Blog  για να μπορούν να είναι στην άμεση διάθεση καθενός που θέλει να περιηγηθεί σε αυτό

Σειρά Graffiti και Θεσσαλονίκη



STREET ART FESTIVAL-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol V

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VI

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol VIIΙ

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol IX

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol X

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XI

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol I

Μια φορά και ένα καιρό στην Αλλατίνη Vol II

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XII

O δρόμος έχει την δικιά του ιστορία Vol XIII

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol I

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol II

Ανίχνευση στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά Vol III
















 Αυτά λοιπόν για σήμερα τσακαλάκια μου μέχρι την επόμενη ανάρτηση.....


Adios Amigos Locos


Μότσανος Λάζαρος


Θεσσαλονίκη 28/08/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου