UA-50457385-1

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ανιχνεύσεις Πεδίο Βολής Ασκού Vol I


 Μια ακόμα ανίχνευση σήμερα που θα μας οδηγήσει σε ένα μέρος που στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό! Δυστυχώς όμως η πρόσβαση σε αυτό το μέρος είναι εύκολη μεν, επικίνδυνη δε. Και αυτό γιατί σήμερα οι ανιχνεύσεις μας θα μας οδηγήσουν στο πεδίο βολής του Ελληνικού στρατού στον Ασκό Θεσσαλονίκης.

 Και πριν από όλα τα άλλα μια διευκρίνηση - προειδοποίηση! Το να μπεις μέσα σε ένα πεδίο βολής είναι τρομερά επικίνδυνο! Εκεί μέσα μπορούν να υπάρχουν άσκαστα πυρομαχικά που να μην έχουν βρεθεί από το ειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό (ΤΕΝΞ) και να μην έχουν εξουδετερωθεί! Το να τριγυρίζετε μέσα σε ένα ενεργό πεδίο βολής μπορεί να σας βάλει σε αδικαιολόγητους κινδύνους για την σωματική σας ακεραιότητα ή την ίδια την ζωή σας! Υπήρξαν πολλά περιστατικά θανάτων και τραυματισμών σε πεδία βολής (και στο συγκεκριμένο πεδίο βολής υπήρξε το εξής περιστατικό που περιγράφεται στον σχετικό σύνδεσμο Ακρωτηριασμός 44χρονού από όλμο κοντά σε πεδίο βολής ), οπότε κανένας σώφρον άνθρωπος δεν πρέπει για κανένα λόγο να τριγυρνά άσκοπα μέσα σε αυτά!

 Και θα με ρωτήσετε δικαιολογημένα το εξής : "Και γιατί τότε μπήκες εσύ εκεί μέσα?"

 Και η απάντηση θα είναι "Μα εγώ είμαι μελισσοκόμος! Εξ ορισμού δεν είμαι σώφρον άνθρωπος!!!"

 Χα χα χα.

 Οπότε μια που "οι ανιχνευτές είναι αναλώσιμοι και πάντα εύκαιροι" (sic!) όπως είπε ένας μέγας φιλόσοφος ξεκίνησα (μόνος όπως πάντα! Αν είναι να κινδυνεύσεις φρόντισε να μην υπάρχει και κανένας να σε βοηθήσει κοντά σε σένα! Χα χα χα) για μια ανίχνευση στο πεδίο βολής του Ασκού που εκτείνεται από το χωρίο Ασκός μέχρι το χωρίο Μικροκόμη (παλιά εκεί ήταν το Κοκκινοχώρι).

 Φυσικά δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά που είχα μπει στο πεδίο βολής του Ασκού. Εκεί είχα κάνει ως δόκιμος με το 506 ΜΤΠ (που εκείνη την εποχή -όταν ακόμα ήταν στην Γουμένισσα- ήταν το πιο "μαύρο" τάγμα στην Ελλάδα) το 1999 άσκηση Σάρισα (ομαδάρχης σε επίθεση μηχανοκίνητης Διμοιρίας, καθώς και διμοιρίτης σε άμυνα μηχανοκίνητου Λόχου) οπότε είχα πάρει μια πρώτη γεύση από τότε του χώρου και των κινδύνων του.

 Κατά την διάρκεια αυτής της αναγνώρισης συλλέχτηκε άφθονο φωτογραφικό υλικό (κοντά στις 300 φωτογραφίες) οπότε εκτός από ένα αυστηρό φιλτράρισμα του, θα πρέπει να σπάσει η ανίχνευση σε 2 αναρτήσεις για να μπορέσει να χωρέσει όλο το φιλτραρισμένο φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιοποιήσουμε. Αναγκαίοι συμβιβασμοί για να μπορέσετε να μην χάσετε εικόνες που στην πραγματικότητα θα μείνουν για πάντα εκτός της ακτίνας δράσης σας (εκτός εάν θεωρείτε τον εαυτό σας αναλώσιμο και αδιαφορείτε για την ασφάλεια σας, τότε εμπρός! Κάντε τα χαζά που κάνει και ο Αρκούδας! Χα χα χα).

 Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σταύρο Σαράπη για τις πληροφορίες που μου έδωσε για αρκετά από αυτά που είδα και δεν τα κατάλαβα, μια που ως Μηχανοκίνητος πεζικάριος ( Infantry για τους φίλους μας εκ Αμερικής ) πολλά από τα όπλα των άλλων κλάδων του Ελληνικού στρατού μου είναι άγνωστα, να μην μιλήσουμε και για τα όπλα της αεροπορίας που τα γνωρίζω μόνο θεωρητικά, επίσης μου θύμισε και πολλά για τα όπλα του πεζικού που τα είχα ψιλοξεχάσει μια που είμαι και παλιόςςςςςς (χα χα χα)  και έχω απολυθεί από τον Στρατό εδώ και 2 δεκαετίες περίπου.

 Πολλά είπαμε και σήμερα, πάμε στην ανίχνευση.


 Και αρχίζουμε την ανίχνευση από την περιοχή κοντά στην Μικρόκομη όπου υπάρχει ένα υπόστεγο από όπου παρατηρούν οι ανώτατοι αξιωματικοί (και κάτι μαιμούνια συντάκτες από περιοδικά στρατιωτικού ενδιαφέροντος! Που ενώ άλλοι πήζουν κάτω στο πεδίο βολής αυτά την βγάζουν με μπυρόνια, φραπέδες, και τσιγάρα! Χα χα χα). 


 Από ανάβαση καλά τα πάμε.


 Α έτσι βλέπουν τις ασκήσεις οι γαλαξίες*?


 * Γαλαξίες : Οι στρατηγοί μια που έχουν αβέρτα αστέρια στους ώμους τους! Χα χα χα


 Και προειδοποιητικές πινακίδες σχετικά με το ότι εισέρχεσαι μέσα σε πεδίο βολής, σωστό αυτό! Αλλά δεν βλέπω πουθενά φράχτη και μεταλλικές πόρτες που να φράζουν το πεδίο βολής!!!


 Γουστάρετε καμουφλάζ στο φορτηγό? Μα ποιο φορτηγό? Υπάρχει φορτηγό στην εικόνα?!?!

 Χα χα χα.


 Και ένας μπαμπάτσικος στόχος στην απέναντι πλαγιά (είτε για όλμους είτε για πυροβολικό).


 Και οι κολώνες με λευκή επένδυση για να μην αρπάξουν καμία ριπή από κανένα Απάτσι κατά λάθος!


 Αμάνννννν!!! Τι έχουμε εδώ? REO!


 Και έχουν καταλήξει ως στόχοι! Ιεροσυλία!


 Σαν να διαβάζεις περιοδικό Μάχη** δεν είναι?

 ** Εικονογραφημένα περιοδικά του 80 με θεματολογία τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 


 6 κύλινδρος κινητήρας 7,8 λίτρων turbo 135 αλόγων και 447 Nm ροπής!


 Και τα μετέτρεψαν σε σουρωτήρι!!!


 Φαντάσου να ήσουν μέσα σε αυτό ε? Τι λέει? Σαν να μην μας τα λένε καλά οι ταινίες που μετά από μια έκρηξη ο πρωταγωνιστής βγαίνει έξω από το όχημα χωρίς καμία αμυχή ε?


 Λιτό όμως ε?


 Πληρώσατε μέχρι της γραμμής! Σε περίπτωση συναγερμού τρέξτε για κάλυψη! Όταν κατουράτε ξεκουμπώστε το φερμουάρ! Πως γίνεται ο στρατός να επισημαίνει διαρκώς τα αυτονόητα? Χα χα χα. 


 Και εδώ υπάρχει κάπου θαμμένο ένα υποχθόνιο χε χε χε! Στο μέλλον θα ακολουθήσουν αναρτήσεις πάνω στην παραπάνω εικόνα!

 Και κάτσε να σας ψαρώσω και λίγο!

 Κιβώτια για βλήματα (2) διατρητικά θώρακος απορριπτόμενου κελύφους σταθεροποιημένα μέσω πτερυγίων για πυροβόλο Μ68 των 105 Χιλ. από τανκ Μ48 και για τανκ Μ60!

 Δεν το καταλάβατε?

 Μην μασάτε και εγώ όταν μου το είπε ο φίλος μου ο Σταύρος τον κοίταζα σαν χαζός!

 Χα χα χα.


 Τι είπαμε για τον στρατό και τα αυτονόητα?

 Προσοχή ασφαλίσατε το καπό!

 Αν στον στρατό είχαν λίγο χιούμορ θα έγραφαν καλύτερα "Για βάλε για λίγο ρε ντουγάνι το κεφάλι σου ανάμεσα στο καπό και την μηχανή χωρίς να ασφαλίσεις το καπό!" χα χα χα



 Πόσο θα μου βγει να κάνω αυτό το χρωματάκι και στο Τ4?


 Άσχημο πράγμα αυτοί οι τερμίτες δικέ μου!


 Ουάουυυυ! Ωραία καρότσα! Άραγε πόσα μελίσσια χωρά?

 Ο κάθε ένας και ο γκαιλές του!

 Χα χα χα.

 

 Μπαμπά το θέλωωωωωω!


  Ευάερο, ευήλιο!


 Ωραία λάστιχα! Και 4 διπλά ζευγάρια! Να τρελαθείς να πληρώνεις σε κάθε αλλαγή ελαστικών!


 Καλά ρε μπαγλαμάδες τέτοια εργαλεία τα κάνετε στόχους? Για δώστε μου και εμένα κανένα να πηγαίνω εκατό εκατό την φορά τα μελίσσια στην Χαλκιδική στα πεύκα!


 Εργαλείο! Τα πέτυχα στον στρατό, δεν είχαν και τις τρελές επιδόσεις αλλά ήταν σκυλιά, αρκεί να έπεφτε και η προβλεπόμενη συντήρηση!


 Κλασική περίπτωση overkill!


 Και οι όμορφοι στόχοι όμορφα ανατινάζονται!


 Και όλο το πεδίο βολής είναι γεμάτο με δρόμους για να μπορούν τα τανκ και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να μεταβαίνουν παντού σε αυτό. 


 Και καθώς βλέπεις τους στόχους σου έρχεται στο μυαλό το εξής "Φαντάζεσαι να κάνανε καμία βλακεία και να μην έχουν βάλει στρατιώτες να φυλάσσουν τις εισόδους στο πεδίο βολής και να υπάρχουν τίποτα πυροβόλα στην Ανάληψή και να ετοιμάζονται να κάνουν καμία βολή***? Είσαι έτοιμος για καμία ανάληψη εις τους ουρανούς? Χα χα χα.

 *** Δύο μέρες αφού έκανα την ανίχνευση άκουσα από τον Σοχό τις γνώριμες βροντές που κάνει συχνά πυκνά το πυροβολικό όταν έχει βολές στον Ασκό! ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμα ένας κίνδυνος και αυτός! Να περάσετε το πεδίο βολής από διαφορετικό σημείο από τις εισόδους που συνήθως βρίσκονται στρατιώτες όταν γίνονται βολές, και να βρεθείτε ξαφνικά να σας βομβαρδίζει το πυροβολικό!


 Και φτάνουμε σε ένα σφαγείο βαρελιών!


 Shrapnel!


 Και εδώ πλέον οι στόχοι αποτελούνται από βαρέλια.


 Και αυτά θα ήταν χρήσιμα για καθαρισμό πλαισίων με ποτάσα! Αν είσαι σφυρί όλα τα προβλήματα τα βλέπεις σαν καρφιά. Οπότε και ο μελισσοκόμος.......


 Κομμάτι από κιβώτιο πυρομαχικών, στόχος προφανέστατα και αυτό.


 Ωραία χρωματάκια στα βαρέλια, καμουφλάζ και αυτό ε?


 Καλά βρε καταστρέφουν τέτοια τζιτζί κιβώτια?


 Και βλέποντας αυτό θυμήθηκα μια ιστορία σχετικά με την Μάχη του Σομ εκεί στον Α΄παγκόσμιο πόλεμο που πολέμησα και εγώ! 

 "Ήμουν εγώ, ο Τζόννυς, ο Τέρρυς, και ο Άντονυς μέσα σε ένα χαράκωμα, και το νερό έφτανε μέχρι τα γόνατα μας. Μας είχαν ταράξει στο πυροβολικό οι καταραμένοι οι Γερμανοί, μας είχαν τσακίσει τα νεύρα, μισή ώρα να ρίχνουν αβέρτα με ότι είχαν και δεν είχαν, είχαμε φτάσει σε σημείο πανικού, είχαμε κοκαλώσει κυριολεκτικά από τον φόβο! Προσπαθούσαμε να γίνουμε ένα με την λάσπη και το νερό, να γίνουμε ένα τίποτα, ένα τίποτα μακρυά από τα πυρά του πυροβολικού! Και τότε συμβαίνει κάτι το τρομερά σπάνιο! Ο Τζόννυς καθώς μας έβλεπε έτσι ξαφνικά σηκώνεται όρθιος και με μια παράξενη λάμψη στα μάτια του βροντοφωνάζει "Ρε είσαστε άντρες εσείς ή ποντίκια? Θα καθίσετε να τρέμετε κατουρημένοι από τον φόβο σας μέσα σε ένα λασπωμένο χαράκωμα?" Τον βλέπαμε να ορθώνεται σαν γίγαντας πάνω από το χαράκωμα, σαράντα πήχεις ψηλός! Παλικάρι! Και τότε ξαφνικά δεν μπορείς να φανταστείς το τι πέρασε από το μυαλό του!!!"

 "Τι? Τι? Πες μας τι πέρασε από το μυαλό του!!!!"

 "Και εκείνη την στιγμή ξαφνικά βλέπεις να περνά από το μυαλό του ένα βλήμα Ναααααα!!! Τουλάχιστο 45 πόντους! Και βρεθήκαμε να είμαστε μέχρι το γόνατο στο νερό και την λάσπη και από τα γόνατα και πάνω μέσα στα μυαλά και στα αίματα!!!"

 Χα χα χα!!!!


 Τι να περιγράψω? Ακόμα γελάω από το προηγούμενο!

 Χα χα χα.


 Και ένα πουγκί με λίρες (ίσως προωθητικό γέμισμα από κάποιο όπλο!)! Έγινα πλούσιος! Σταματάω εδώ την περιγραφή και πάω Μπαχάμες!

 Χα χα χα.


 Πολύ δρόμος ρε μπάρμπα!


 Ίσως κάποιο είδος κελύφους από πυρομαχικό και αυτό (από αυτά τα παράξενα που περιέγραφα παραπάνω! Χα χα χα).


 Αυτό το αφήνω εδώ γιατί μπορεί να αποτελέσει πολύ ωραία φωτογραφία προφίλ στο facebook!

 Χα χα χα.


 Ούπς! Τι έχουμε εδώ? Κομμάτι από βλήμα? και από πάνω ίχνη από ρόδες? Καλά πάμε!


 Ακόμα ένα σφαγείο βαρελιών, αλλά εδώ η οσμή από πετρέλαιο είναι εντονότατη!


 Και προφανέστατα τα βαρέλια εδώ είχαν και πετρέλαιο πριν τα εκτελέσουν! Γιατί? Προφανέστατα για να ενισχύσουν το εφέ της έκρηξης! 


 Και εδώ έχουμε μια εικόνα της Ελληνικής οικονομίας!

 Χα χα χα.


 Πετρέλαιο για να πετρελαιώνουμε τα Μ113 στις παρελάσεις για να δείχνουν τζιτζι είχαμε, πετρέλαιο για να δημιουργούμε κάτσε καλά εφέ στις βολές έχουμε. Αλλά 10 λίτρα πετρέλαιο την μέρα για δυο σόμπες που θα ζεστάνουν ένα ολόκληρο λόχο (2 θάλαμοι σε σχήμα Γ) κατά την διάρκεια του χειμώνα δεν έχουμε! Χωριά Ποτέμκιν παντού****!


 **** Χωριά Ποτέμκιν: Κατά την βασιλεία της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία υπήρχε ένας υπουργός ο Πρίγκιπας Γκριγκόρι Ποτέμκιν που είχε αναλάβει στην επίσκεψη της Μεγάλης Αικατερίνης στην Κριμαία να δημιουργήσει τεχνητά χωρία όπου υπήρχαν μόνο προσόψεις ωραίων κτιρίων και καλοντυμένοι χωρικοί που στην πραγματικότητα ήταν στρατιώτες, και καθώς περνούσε η Αυτοκράτειρα με την άμαξα της μπροστά από αυτά τα χωριά - κατασκευάσματα έβλεπε μια εικόνα της Ρωσίας ειδυλλιακή! Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς η Αικατερίνη είχε γνώση αυτού του γεγονότος και άφηνε να "ξεγελαστεί"! Σας θυμίζει τίποτα αυτό? Χα χα χα. 


 Και εδώ ένας φαντάρος φρόντισε να αφήσει ένα δείκτη σχετικά με την επίδραση του πυροβολικού πάνω στα προϊόντα του ΚΨΜ! Χα χα χα. 


 Άμαχος πληθυσμός!


 Βαρέλι μετά από ξαφνική επίθεση από Pitbull!

 Χα χα χα.


 Και ξανά τροφή για τα κανόνια!

 Ή μήπως δεν είναι political correct ο όρος να χρησιμοποιηθεί για βαρέλια? Μόνο για τους στρατιώτες επιτρέπεται να χρησιμοποιείται?

 Ναι, ναι, ξέρω! Έχω χιούμορ θανατερό!

 Χα χα χα. 


 Και σηκώνουμε λίγο και το κεφάλι για να παρατηρήσουμε τον πέριξ χώρο!


 Σαν Mad max σκηνικό όλο αυτό θυμίζει, από στιγμή σε στιγμή περιμένω να πεταχτεί με κανένα βυτιοφόρο η στρατηγός Furiosa και να με ρωτήσει "Μου μοιάζεις για νομάδα των πράσινων ερήμων! Μπορείς να με οδηγήσεις εκεί που θέλω?" Και εγώ φυσικά θα απαντήσω "Που θα πας χαρά μου, πες μου που θα παςςςςςςςς!!!"

 Χα χα χα. 


 Και εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος της ανίχνευσης μας, δεν έχει άλλο! Μην μας πάθετε και κανένα ξαφνικό Κόκομπλόκο! Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει και το δεύτερο (το δεύτερο μέρος της ανάρτησης είναι εδώ Ανιχνεύσεις Πεδίο Βολής Ασκού VoI II).

 Μέχρι τότε όμως........

  
Adios Amigos Locos



Μότσανος Λάζαρος

No Mans Land 13/11/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου