UA-50457385-1

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Για κοίτα ποιος μας ήρθε! Το τρίτο μέλι της χρονιάς!!



 Βρε καλώς το και ας άργησε! Το Τρίτο μέλι της χρονιάς μόλις βγήκε από τα δοχεία ωρίμανσης, ένα υπέροχο κοκκινέλι πευκόμελο, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα όλης της Μακεδονίας. Ένα ακόμα μοναδικό μέλι που περικλείει μέσα του τόσες και τόσες διαφορετικές γεύσεις και υφές. Βελανίδι και ακακία από τα βουνά της Μακεδονίας, καθώς και παλιούρι, ρίγανη, μαρούβιο, και ηλίανθο από τα πεδινά της. Και όλα αυτά μέσα στην μεστή αγκαλιά του κόκκινου πευκόμελου της Χαλκιδικής έρχονται και κάθονται αρμονικά, δημιουργώντας μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων, μια υπερφόρτωση των αισθήσεων, ένα παραλήρημα απόλαυσης και μόνο. 

 Ένα ακόμα στοίχημα που μας βγήκε σε μια πολύ δύσκολη από άποψη καιρικών συνθηκών και παραγωγής χρονιά. Ένα ακόμα μέλι που θα στοιχειώνει την σκέψη μας και την φαντασία μας. Μια ακόμα δημιουργία των μαυροκίτρινων κυρών μας, με την βοήθεια την δική μας και των τοποθετήσεων που πήραμε το ρίσκο να κάνουμε.

 Ωραίο να ανταμείβονται οι κόποι σου, οι αγωνίες σου, οι επιλογές σου, και τα ρίσκα σου. Και τι ανταμοιβή! Ένα μεστό κοκκινέλι, τόσο πλούσιο σε αρώματα, γεύσεις, υφές. Όσοι μεν γνωρίζουν τις διαδρομές και τα μυστικά του μελιού αντιλαμβάνονται ότι μέσα του κρύβεται τεράστιο βάθος και μεγάλη "ιστορία" τοποθετήσεων καθώς και νεκταροεκκρίσεων όπως και μελιτωεκκρίσεων. Όσοι δε δεν είναι και τόσο έμπειροι πάνω στην ανακάλυψη των γεύσεων που απαρτίζουν το κάθε μέλι θα νιώσουν την έξαψη να μπορέσουν να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά αυτού του τόσο προκλητικού μελιού, που γεμίζει την γλώσσα και τον ουρανίσκο με κύματα απόλαυσης διαρκώς.

 Ένα μέλι που πιθανότατα θα εξαντληθεί σε χρόνο ρεκόρ, μια που η ζήτηση πλέον για το μέλι μας έχει εκτοξευθεί από πελάτες που δοκίμασαν τα δώρα των κυρών μας και εντυπωσιασμένοι γυρνάνε ξανά, και ξανά, για να τα απολαύσουν για ακόμα μια φορά, και ακόμα μια φορά, και για ακόμα μια φορά.

 Και τίποτα δεν μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση από αυτή την διαρκή προτίμηση προς τα προϊόντα που προσφέρεις σε ευχαριστημένους πελάτες, που εμπιστεύονται πλέον τυφλά τις επιλογές των τοποθετήσεων σου, όπως και τον κόπο των μικρών κυρών μας, που τόσο ακούραστα συλλέγουν και παράγουν αυτό το γευστικό θαύμα.

 Μπα, ίσως και να υπάρχει και κάτι που μπορεί να προσφέρει μια ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση από αυτό! Μια κουταλιά με κόκκινο μέλι απλωμένη πάνω σε μια φέτα από ζεστό ψωμί που μόλις βγήκε από τον φούρνο! Τι περιμένετε λοιπόν?





 Adios Amigos Locos





Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 29/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου