UA-50457385-1

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Μπαίνουμε σε νέο διανοητικό μεσαίωνα?


 Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για το 5G , ενάντια στους επιστήμονες, και υπέρ στο άνοιγμα των εκκλησιών (που θα γίνει έτσι και αλλιώς αύριο!!), χωρίς να τηρούν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

 Μητροπολίτης (Αμβρόσιος) δίνει χρονικό τελεσίγραφο στην Υπουργό παιδείας (Κεραμέως) & Θρησκευμάτων (οπότε είναι και ανώτερη του σε πολιτικό επίπεδο!) να ανακαλέσει την δήλωση της ότι μπορεί η Θεία κοινωνία να βοηθήσει στην διάδοση του κορωνοϊού* αλλιώς θα την αφορίσει! Επίσης λαϊκός βάρδος (Οικονομόπουλος) δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να μεταλάβει αμέσως μετά από κάποιον που έχει κορωνοϊό (ελπίζω και από Έμπολα, και  Άνθρακα, και Χολέρα, και Πανούκλα, και Μηνιγγίτιδα, και, και, και, και……) για να ξαναθυμηθούν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ που συχνάζουν στα σκυλάδικα ότι εξακολουθεί να υφίσταται ως ύπαρξη ο συγκεκριμένος.

 Gypsy Kings στην Λάρισα προκαλούν μαζικά επεισόδια στις περιοχές τους, τραμπουκίζουν πολιτικούς και δημοσιογράφους και παρουσιάζουν αμφιλεγόμενα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού (που βασίζονται στα αντισώματα και όχι σε μοριακό έλεγχο όπως αυτά που κάνουν οι επίσημες και αρμόδιες αρχές) για να μην μεταφερθούν  35 άτομα της περιοχής που έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό σε δομές  καραντίνας (και κυρίως για να μην μπουν σε καραντίνα, και να  μην μπορούν να εξακολουθούν ανεμπόδιστα να δουλέψουν ως μικροπωλητές. Μικροπωλητές που εάν είναι θετικοί στον  κορωνοϊό μπορεί  ο κάθε ένας από αυτούς να μεταδώσει τον κορωνοϊό σε εκατοντάδες με χιλιάδες άλλους στο διάστημα των 14 ημερών που θα έχει παρουσία ο ιός στον οργανισμό του!!!). Και ταυτόχρονα ψεκασμοblogs (που γράφουν και μόνο στα κεφαλαία!) παρουσιάζουν  αυτά τα τεστ (που μπορεί μάλιστα να μην αντιστοιχούν στα άτομα που αναγράφουν επάνω τους, και να είναι από δείγματα άλλου ατόμου!) ως «απόδειξη» ότι κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν εσκεμμένα την οικονομία (και κατά επέκταση την Ελληνική κοινωνία, και Έθνος, και την ορθόδοξη πίστη και, και, και, και…..).

 Δεκάδες εκατοντάδες blogs, Ιστοσελίδες, σελίδες στο FB, εφημερίδες, περιοδικά, εκπομπές σε  περιφερειακά (και περιθωριακά) κανάλια, ισχυρίζονται τις πιο τρελές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με υγρά τσιπάκια ελέγχου μέσα από τους εμβολισμούς, ψεκασμούς από αεροπλάνα, ακτινοβολία ελέγχου της θέλησης με τα 5G, Μασονικά σχέδια κυριαρχίας του πλανήτη, τρομερές εισβολές αλλόθρησκων που θα εξυπηρετήσουν τα σχέδια σιωνιστών και πλούσιων (χριστιανών!), Υποχθόνιους  Νεφελίμ που θέλουν να εξολοθρέψουν οτιδήποτε Ελ υπάρχει εκεί  έξω αλλά και την ορθοδοξία (αν και  την μεγαλύτερη καταστροφή στους Ελ –εάν υπήρξε κάτι τέτοιο! Χα χα χα- την έκανε η ορθοδοξία με την πλήρη καταστροφή του αρχαίου  πολιτισμού των Ελλήνων!). Και το  κυριότερο εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας (εκατοντάδες χιλιάδες? Δεν είμαι σίγουρος! Μπορεί να ξεπερνάνε και τα εκατομμύρια!) τα πιστεύουν όλα τα παραπάνω ακράδαντα! Τόσο όσο είναι ικανοί να σχολιάζουν αβέρτα για αυτά στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την συνομωσία καταστροφής της ζωής τους, και της υποβίβασης της ύπαρξης τους, μην καταλαβαίνοντας το ότι αυτό το ατελείωτο χάσιμο χρόνου για υποστήριξη τρελών θεωριών συνομωσίας είναι η μεγαλύτερη καταστροφή της ζωής τους**

 Πολιτικοί, παραμένοντας πολιτικοί, διοργανώνουν φιέστες για οποιοδήποτε ασήμαντο κατόρθωμα που έγινε κατά την διάρκεια της θητείας τους (που φυσικά μπορεί να ξεκίνησε και να ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά την διάρκεια της θητείας κάποιου άλλου πολιτικού! Άσχετο αυτό!) αδιαφορώντας για τους περιορισμούς, απαγορεύσεις, συστάσεις της κυβέρνησης (που ο αρχηγός της είναι θείος τους ή μπορεί την γκέλα να την κάνει ακόμα και ο αρχηγός της κυβέρνησης!) για κοινωνική απομόνωση και όχι συνωστισμούς σε δημόσιους χώρους. Την ίδια ακριβώς στιγμή που και στην αντιπολίτευση οι πολιτικοί παραμένουν πολιτικοί και που ενώ από την μία πλευρά καταδικάζουν το πρόωρο (ή και άτοπο!) άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ωστόσο επιμένουν στο "δικαίωμα" των ατόμων να συνωστίζονται σε πλατείες, ή να κράζουν ακριβώς τις παραπάνω φιέστες του αντιπάλου στρατοπέδου ταυτόχρονα!

 Για να μην περιοριζόμαστε και στον δικό μας εθνικό χώρο, αναφέρουμε τις διαδηλώσεις μέσα στο κοινοβούλιο του Μίσιγκαν οπλισμένων (Οπλισμένων! Οπλισμένων! Οπλισμένων!!!!) διαδηλωτών με ημιαυτόματα όπλα, χειροβομβίδες ακόμα και με αντιαρματικά (!!!!) για την άρση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης  του κορωνοϊό και το άνοιγμα της οικονομίας (την στιγμή που η πολιτεία του Μίσιγκαν έχει πάνω από 4,000 νεκρούς, οι Η.Π.Α πάνω από 87, 000 νεκρούς, και παγκοσμίως οι νεκροί ξεπερνούν σήμερα τους 307,000 νεκρούς!). Σε  μια χώρα που ένας στους τρεις θεωρεί ότι η επιδημία του κορωνοϊού είναι «Θεϊκό» σημάδι (42% στους προτεστάντες 28% στους καθολικούς!), και δεκάδες άτομα έχουν δηλητηριαστεί έπειτα από κατανάλωση από το στόμα ή ενδοφλεβίως αντισηπτικών (Detol, Χλωρίνη, κ.α.) έπειτα από παρότρυνση του προέδρου τους!

 Πολιτικοί ηγέτες όπως ο Τράμπ, ο Τζόνσον, ο Μπολσονάρου, που έχουν βγει με άκρως λαϊκιστικές και ψεκασμένες εκστρατείες, και πολιτικές ατζέντες, ακολουθώντας την πολιτική τους "φιλοσοφία" και οπτική υποτίμησαν κατά πολύ την  επιδημία του κορωνοϊού με αποτέλεσμα πλέον οι χώρες τους να έχουν μεταβληθεί σε σφαγεία, με τις ημερήσιες απώλειες σε άτομα να είναι κοντά ή άνω των τετραψήφιων αριθμών και να τρέχουν πλέον και να μην φτάνουν. Η δε επίπτωση στις οικονομίες των κρατών τους (αυτό που ήθελαν να διαφυλάξουν ντεμέκ!) να είναι τεράστια, παρόλο που δεν είχαν σκοπό να λάβουν τόσο δραστικά μέτρα όσο άλλες χώρες που σέβονται και εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή πολύ περισσότερο (και τις ζωές των φυσιολογικών κατοίκων τους αλλά και των "ψεκασμένων").

 Λίγη από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, εβδομάδων, μηνών, όλα τα παραπάνω. Και διαρκώς μου έρχεται το ερώτημα που εδώ και χρόνια (δεκαετίες) απασχολεί την σκέψη μου."Μήπως βαδίζουμε ολοταχώς για έναν νέο μεσαίωνα?". Αντίφαση θα μου πείτε αυτό, ερχόμαστε μόλις από τους αιώνες της λογικής, και μάλιστα είμαστε μέσα στους αιώνες της τεχνολογίας. Έχουν γίνει τρομερά επιστημονικά άλματα και διανοητικές κατακτήσεις τους τελευταίους αιώνες. Το επίπεδο των γνώσεων μας έχει αυξηθεί τρομερά και ποτέ ξανά στην ιστορία του ανθρώπινου γένους δεν έχουν οι επιστήμες τόσο βαρύτητα και κύρος! Προκαταλήψεις χιλιετιών (Μαγεία, δαίμονες, πλάσματα της φαντασίας) έχουν σχεδόν εξαλείφει, και εσύ τολμάς να μιλάς για νέους μεσαίωνες? Φαντάζεσαι καμένες βιβλιοθήκες και σφαγμένους επιστήμονες? Δόγματα και περιορισμούς πάνω στην ανθρώπινη σκέψη? Ιερές εξετάσεις και λογοκρισία όχι μόνο στον γραπτό και προφορικό λόγο αλλά ακόμα και στην σκέψη? Επικράτηση ανορθολογικών ιδεών που τις εγκολπίζουν διανοητικά οι μάζες και δεν είναι ικανά τα ελάχιστα φωτεινά μυαλά εκεί έξω να τις διώξουν από το συλλογικό υποσυνείδητο της κοινωνίας?

 Και όμως η εποχή μας μοιάζει πολύ με την ρωμαϊκή εποχή λίγο πριν από την έλευση του μεσαίωνα! Και τότε το επίπεδο γνώσεων και της επιστήμης ήταν το ανώτερο δυνατό! Όπως και  το κύρος των επιστημόνων ήταν αυξημένο, αλλά όχι για όλους! Η κοινωνία ήταν χωρισμένη σε ένα ορθολογικό τμήμα αλλά και σε ένα ανορθολογικό, το οποίο γίνονταν με το πέρας του χρόνου όλο και πιο μαζικό! Ναι υπήρχαν επιστήμονες, και μάλιστα πολύ καλοί, και τότε αλλά αυτοί δεν είχαν καμία σημασία και αξία για το τεράστιο πλήθος των θρησκόληπτων που συγκροτούσαν τους όχλους που κατέκαιγαν την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (σκοτώνοντας ταυτόχρονα και πολλούς επιστήμονες με πιο γνωστό παράδειγμα την Υπατία!), η κατέστρεψαν την Ακαδημία των Αθηνών και κάθε γνωστό επιστημονικό κέντρο.

 Επίσης εκείνη ακριβώς την εποχή πολιτικοί εκμεταλλεύτηκαν αυτό το πλήθος ανορθολογιστών για να εδραιώσουν την εξουσία τους "ελέω Θεού" για να δημιουργήσουν "Θεοκρατορίες" που θα διαιώνιζαν την εξουσία τους (και την εξουσία των διαδόχων τους). Επίσης υπήρχε μια τεράστια ανισοκατανομή του πλούτου, που οδηγούσε σε μια αντίστοιχη ανισοκατανομή του μορφωτικού επιπέδου αλλά και της θεώρησης του μέλλοντος της κοινωνίας (με λίγα λόγια όσοι ήταν στην "απέξω" οικονομικά δεν είχανε κανένα λόγο να υπερασπιστούν ένα οικονομικοπολιτικόκοινωνικό πλαίσιο που τους άφηνε εκ ορισμού στην "απέξω"!).

 Και τότε είχε διαμορφωθεί ένας "ελιτισμός" ανάμεσα στους πολύ μορφωμένους κατοίκους της αυτοκρατορίας, και στους σε μεγάλο βαθμό (στους αφημένους) ημιμαθείς δουλοπάροικους και σκλάβους της, αλλά και στους φτωχούς πολίτες, καθώς και αντίστοιχα νοητικά "φράγματα" στην διάδοση της επιστημονικής γνώσης (σήμερα αυτό γίνεται και στο ότι οι φτωχότεροι δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες εκπαίδευσης με τους πλουσιότερους, αλλά και στην μονοπώληση της γνώσης από τις μεγάλες εταιρίες για αποκομιδή μονοπωλιακών κερδών από την κατοχή της!).

 Επίσης και τότε είχαμε εισροές μεγάλων αριθμών ατόμων από τις εξωτερικές προς την αυτοκρατορία περιοχές με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο, συστήματα αξιών, διαφορετικές κουλτούρες και απόψεις για την ίδια την ζωή, και το κυριότερο μη συμμερισμό των ιδεωδών και αξιών της αυτοκρατορίας που έμπαιναν στα γεωγραφικά της πλαίσια μαζικά (Μια διευκρίνιση εδώ για τους Trigger Happy της πολιτικής ορθότητας. Το εάν κάποια άποψη μπορεί στα αυτιά σας να "μοιάζει" ως απαράδεκτη δεν σημαίνει ότι είναι και αναγκαστικά λάθος, ή ακόμα χειρότερα δεν μπορεί να εκστομισθεί καν! Το ότι αναγνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της χώρας μας υπάρχουν ημιμαθείς "ψεκασμένοι" συμπολίτες μας που δεν έχουν μεγάλα κοινά με τους φυσιολογικούς πολίτες αυτής της χώρας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ακριβώς το ίδιο ποσοστό (ή και πολύ ανώτερο) και σε αλλοδαπούς που έρχονται στην χώρα μας (από την ανατολή, αλλά και από τον νότο, αλλά επίσης και από την δύση και τον βορρά!) που είναι ημιμαθείς και "ψεκασμένοι"! Ξέρετε ανάμεσα σε έναν συμπολίτη μας ημιμαθή και ψεκασμένο, και σε ένα αλλοδαπό ημιμαθή και ψεκασμένο δεν προτιμώ κανένα τους! Χα χα χα).

 Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο εποχές (και μάλιστα η εποχή μας έχει και πολλές, πολλές, μα πάρα πολλές ομοιότητες, με την εποχή ανάμεσα στους 2 παγκόσμιους πολέμους (μεσοπόλεμος) και αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό!) και οι ομοιότητες όσο πάνε και πληθαίνουν καθώς όλοι οι παραπάνω "ψεκασμένοι" αποκτούν όλο μεγαλύτερους αριθμούς και βαρύτητα. 

 Σαν να έχει έρθει η ώρα που το εκκρεμές της Ιστορίας θα αρχίσει πάλι την κίνηση του προς τα πίσω που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μεσαίωνα! Δεν ξέρω, μπορεί και να κάνω λάθος, να είμαι υπερβολικά απαισιόδοξος όσο αφορά την πίστη μου στο Ανθρώπινο είδος! Μακάρι, αλλά μέχρι στιγμής η πορεία που έχουμε πάρει δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για ελπίδα. Παλεύουμε με ένα θεριό που δυναμώνει μέρα με την μέρα, που θεριεύει όλο και περισσότερο όσο οι οικονομικές συνθήκες (ύφεσης) το τροφοδοτούν, γίνεται όλο και μαζικότερο το κύμα ανορθολογισμού και κινδυνεύει να πνίξει όλο το διανοητικό οικοδόμημα που με τόσο κόπο έχουμε στήσει τους τελευταίους αιώνες. Θα είναι το μέλλον μας μια απρόσκοπτη πορεία προς τον ολοένα και ευρύτερο διαφωτισμό που θα φέρει η λογική και η επιστήμη ή θα καταρρεύσουμε ακόμη μια φορά (και ίσως αυτή την φορά για πάντα!) στον σκοταδισμό, τον φανατισμό, και τον τυφλό ανορθολογισμό? 

  Δεν ξέρω, αλλά ίσως μια καλή συμβουλή για τους μελλοντικούς γονείς να είναι και αυτή  «Μην αφήνετε ομήρους στην Ιστορία, η Idiocracy*** δεν είναι πλέον μακριά».



*  Επειδή βλέπω πολύ παραφιλολογία και μεταφυσική  πάνω στο συγκεκριμένο θέμα σας έχω μια πολύ απλή, και εύκολη, λύση για να λυθεί αυτό το ζήτημα μια και  καλή! Θα πάρουμε τρεις ασθενείς με Έμπολα, τρεις ασθενείς με Άνθρακα, τρεις ασθενείς με Μηνιγγίτιδα, και τρεις ακόμα ασθενείς από κάθε μια από τρεις ασθένειες που προκαλούν τα υπερανθεκτικά μικρόβια στα αντιβιοτικά που έχουν αναπτυχθεί σε νοσοκομειακό περιβάλλον (από την τεράστια χρήση αντιβιοτικών σε τέτοιους χώρους έχουν τοπικά αναπτυχθεί μικρόβια που έχουν πλέον αναπτύξει ανοσία σχεδόν σε κάθε γνωστό αντιβιοτικό που έχουμε, οπότε σχεδόν δεν υπάρχει καμία θεραπεία από αυτά!) και να πάνε να κοινωνήσουν με Θεία κοινωνία με το ίδιο κουταλάκι, και έπειτα να κοινωνήσει με αυτό το ίδιο κουταλάκι (και την ίδια Θεία κοινωνία!) και όποιος θεωρεί ότι δεν μεταδίδονται ασθένειες με την Θεία κοινωνία! Και μάλιστα αμέσως μετά δεν θα λάβουν καμία απολύτως ιατρική βοήθεια ή φάρμακο! Εδώ θέλω να δω το επίπεδο της Πίστεως σας και των λόγων σας. Σε τρομερά μεταδοτικές ασθένειες, οι οποίες επίσης είναι τρομερά θανατηφόρες, και το κυριότερο με ελάχιστες άμυνες από μέρους μας! Έτσι στην πραγματικότητα λειτουργεί το «Πιστόμετρο» τσακαλάκια μου! Ααααα ναι! Και για να μην ξεχνιόμαστε! Βίντεο  από όλα τα παραπάνω! Και  όχι «Μου είπε ένας, ότι του είπε ένας άλλος, ότι κάποτε, κάπου, κάπως….. και Ιστορίες για αγρίους!»

** Και όχι  και μόνο! Ξέρετε παίδες το να είσαι «ψεκασμένος» έχει τρομερές επιπτώσεις και στο πως σας βλέπουν οι άλλοι, και τις πιθανότητες που θα σας πάρουν σοβαρά, θα συνεργαστούν μαζί σας, ή θα θέλουν ακόμα και να έχουν σχέσεις με εσάς! Ναι ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς λόγου του φαινομένου του echo chamber (https://en.wikipedia.org/wiki/Echo_chamber_(media)) συναναστρέφεστε σε μεγάλο βαθμό σε συνιδεάτες σας και νομίζετε ότι οι ιδέες και οι απόψεις σας είναι πλήρως διαδιδόμενες στην εκεί έξω κοινωνία αλλά αυτό δεν ισχύει στον βαθμό που νομίζετε ότι ισχύει!!! 

 Και όσοι δεν έχουν αυτές τις ιδέες και απόψεις σας νοιώθουν πολύ μακρινούς προς αυτούς! Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που μπορεί να σας απαξιώσουν πλήρως στο μυαλό τους ως λογικά πλάσματα με επίπεδο γνώσεων αξιοπρεπές! Σας το λέω από προσωπική εμπειρία αυτό! Εγώ συγκεκριμένα έκανα άμεσα πέρα φίλο μου που ήταν κολλητός μου για δεκαετίες όταν αντιλήφθηκα ότι είναι "ψεκασμένος" (πως μου διέφυγε αυτό για δεκαετίες?!?! Δεν μπορώ καν να το καταλάβω! Και είμαι τρομερά θυμωμένος με τον  εαυτό μου για αυτό το ολίσθημα μου να μην αντιληφθώ εγκαίρως αυτό το γεγονός! Το μόνο που μπορώ να επικαλεστώ ως δικαιολογία είναι το ότι στις κοινωνικές συναναστροφές μου εκείνη την εποχή υπήρχε και η ύπαρξη αλκοόλ που μπορεί να θολώσει πολύ την κρίση! Αλλά και πάλι…..Ιχχχχχχχ!). Τι νομίζετε θα κάνω σε κάποιους που είναι απλώς μακρινοί γνωστοί "φίλοι" στο FB!!! Σας προειδοποιώ διαρκώς πάνω σε αυτό το γεγονός, αλλά εξακολουθείτε να μου στέλνετε σε προσωπικά μηνύματα ψεκασμένα βίντεο και άρθρα! Τι ακριβώς νομίζετε θα κάνω εάν για διάρκεια μεγάλων χρονικών διαστημάτων διατηρείτε έναντι μου αυτή την συμπεριφορά? Χα χα χα

*** Βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση του blog Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σκεφτόμαστε λογικά? καθώς και την Είτε αποχή είτε βαζεκτομή!.


Adios Amigos Locos













 Λάζαρος Μότσανος

 Σοχός 16/5/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου