UA-50457385-1

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Καλώς μας ήρθε και το δεύτερο βελανιδόμελο της Χρονιάς

 


 Και τα δώρα των κιτρινόμαυρων κυρών μας συνεχίζουν να μας προσφέρονται. Και αυτή την φορά μας χάρισαν ένα ακόμη υπέροχο βελανιδόμελο. Ένα απρόσμενο μέλι, που μας δόθηκε από τις κυρές μας αφού τις εμπιστευτήκαμε, και ρισκάραμε, να παραμείνουμε στο βουνό, όταν όλοι οι άλλοι μελισσοκόμοι είχανε φύγει, με την προσδοκία να μπορέσουμε να κάνουμε φέτος έναν ακόμη τρύγο στο βελανίδι!

 Και οι κυρές μας δεν μας απογοητεύσανε! Ένα ακόμη κατάμαυρο βελανίδομελο, πηκτό μέχρι εκεί που δεν πάει, μπρούσκο και καθαρό βελανιδόμελο. Ένα τελείως καραμελένιο μέλι, η πεμπτουσία του βελανιδόμελου! Γλυκό, πυκνό, με μια ελαφρά φρουτώδη επίγευση για το τέλος. ΄Ένα μέλι που βραχυκυκλώνει τις αισθήσεις, και μεθά τον λογισμό!

 Ένα μέλι που ήρθε με πολύ αγωνία, και με τρελό ρίσκο, αλλά και με μια τρελή προσδοκία, με μια τυφλή εμπιστοσύνη στις μικρές μας κυρές!

  Ένα άλμα πίστης που μας βγήκε, σε μια πολύ δύσκολη μελισσοκομική χρονιά από άποψη απόδοσης παραγωγής, αλλά και μελισσοκομικού κόστους που έχει εκτοξευθεί στα ουράνια! 

 Ένα ακόμη παιχνίδι της τύχης, ένα ακόμη γευστικό ταξίδι που θα σας οδηγήσει σε εποχές που τα πάντα ήταν πιο απλά, ευτυχισμένα, ξένοιαστα. Θύμηση καραμελένια από μια εποχή μαλαματένια. 

 Είναι και αυτό εδώ, και σας περιμένει. 

 Άντε το λοιπόν, τι περιμένετε?


 Adios Amigos Locos



 Λάζαρος Μότσανος

 Σοχός 7/9/2023

 


  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου