UA-50457385-1

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Περπατώντας αμέριμνος στην φύση


 Αααααααα! 

 Η Φύσις! 

 Η Ωραία, η Αγνή και η Ρομαντική Φύσις! 

 Με τα ζούδια της που περπατούν αμέριμνα από εδώ και εκεί μέσα στα λουλουδάκια και στα χορταράκια. Τι υπέροχο σκηνικό για βολτούλες και εκδρομούλες  για τα δίποδα θηλαστικά που κυριαρχούν σε αυτό τον πλανήτη (βλέπετε σχετικά και τις ιστορίες του Θείου Νώντα). 

 Αχ αυτή η Φύσις η Ρομαντική!   


 Ρομαντική Φύση που μπορεί να σου φέρει ακριβώς στα πόδια στου τα μικρά της ζωντανά αν σταθείς ακίνητος και χωρίς να κάνεις θόρυβο αρκεί να προβλέψεις την πορεία τους καθώς και αυτά αμέριμνα κάνουν τις βόλτες τους.

 Αχ αυτή η Φύσις που είναι γεμάτη με γλυκές συναντήσεις και εκπλήξεις! 


 Ναι καλά! Μην φάτε, θα φάμε γλαρόσουπα! 

 Τι λέτε ρε τραχανάδες! Ποια ωραία, γλυκιά, αγνή και ρομαντική φύση? 

 Πάτε καλά? 

 Εκεί έξω κάθε στιγμή μπορεί να είναι γεμάτη με δυσάρεστες εκπλήξεις, και όποιος είναι αμέριμνος θα πάθει χειρότερα από αυτά που έπαθε η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στις επαφές της με την Τρόικα!!!


 Παίδες οι μετακινήσεις το καλοκαίρι είναι πολύ πιο επικίνδυνες από ότι τον χειμώνα (βλέπετε προηγούμενη ανάρτηση Κεφάλαιο μεταφορές μελισσιών) γιατί ενώ τον χειμώνα ένα μεγάλο μέρος της επικίνδυνης πανίδας της χώρας μας είναι αδρανές, σκορπιοί, φίδια αράχνες -βλέπετε προηγούμενες αναρτήσεις Τα φίδια στην Ελλάδα και Απρόσκλητοι επισκέπτες της κυψέλης- και κυρίως στον Βορρά οι Αρκούδες (έχω φίλους μελισσοκόμους από την Φλώρινα και την Κοζάνη που μου λένε κάτι παράξενες ιστορίες σχετικά με τα μελίσσια και τις αρκούδες χα χα χα) το καλοκαίρι όλα αυτά τα ζωάκια μπορούν να σου προσφέρουν πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες να λες στο πιο κοντινό κέντρο υγείας και αν είσαι τυχερός και επιζήσεις και στα εγγόνια σου χα χα χα. 

 Προσοχή που απλώνετε τα χεράκια σας, φίδια μπορεί να είναι κάτω από τις κυψέλες (είναι πιο δροσερά εκεί), σκορπιοί και αράχνες (εκείνες τις τεράστιες -τις μπαμπάτσικιες που λέμε στον Βορά-) μπορεί να την έχουν στήσει πάνω στις κυψέλες για να αρπάξουν καμία μέλισσα (και να τσιμπήσουν κανένα χεράκι μελισσοκόμου και να τον κάνουν να ρίξει καμία διπλή κυψέλη στα πόδια του χα χα χα)  καθώς και αρκούδια που μπορεί να κάνουν επίσκεψη στο μελισσοκομείο σας την ώρα που εσείς θα είσαστε έτοιμοι για μετακίνηση (ένας άνθρωπος με ένα όπλο στο χέρι αποτελεί κίνδυνο για μια αρκούδα, ένας άνθρωπος με ένα ξέστρο στο χέρι αποτελεί τροφή για μια αρκούδα χα χα χα). 


 Οπότε για να εμπεδώσουμε και το σημερινό μάθημα.

 Άλλο παιδάκια μου μια βολτούλα αμέριμνη και ωραία μέσα στην φύση.


 Και τελείως διαφορετικό είναι οι μετακινήσεις στην μελισσοκομία.

 Το ένα είναι σαν να βγαίνει μια πολύ όμορφη γυναίκα ραντεβού με ένα καλό και ευγενικό αγόρι, σε ένα κυριλέ εστιατόριο γεμάτο κόσμο, και το δεύτερο είναι σαν να εγκλωβίζεται μόνη σε μια φυλακή με επικίνδυνους εγκληματίες καταδικασμένους για φόνους και βιασμούς η ίδια ωραία γυναίκα έπειτα από μια εξέγερση των φυλακισμένων σε αυτή!  

 Χα χα χα.


 Αυτά για σήμερα τσακαλάκια μου, μέχρι την επόμενη ανάρτηση.






Adios Amigos Locos



Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 25/7/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου