UA-50457385-1

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

I m alive and on fire


 Επιτέλους ένας τρελός μήνας (και βάλε!) σκληρής εργασίας τελείωσε, με ανεβάσματα ορόφων, συρματώματα, ετοιμασία κυψελών, γέμισμα τους με παραφυάδες, μετακινήσεις, καθώς και πλήρεις ελέγχους. Ο κύριος όγκος εργασίας της άνοιξης πέρασε, και πλέον έχουν γεμίσει όλες οι νέες κυψέλες με παραφυάδες, καθώς και έχουν αναπληρωθεί πλήρως οι απώλειες του χειμώνα (μικρές φέτος). Τα περισσότερα μελίσσια ήδη έχουν ορόφους, και σιγά, σιγά, (ή και γοργά, γοργά!!! Φέτος τα μελίσσια μου είναι δυνατότερα από ποτέ!) θα πάρουν και τα υπόλοιπα ορόφους. 

 Ένας σκληρός μήνας που πολλές φορές έφερε την αντοχή μας στα όρια (πληθυντικός πλέον μαιμούνια αν δεν το προσέξατε εδώ και αρκετές αναρτήσεις! Πλέον έχω από δίπλα μου και το Καρντάσι μου. Σας είχα πει ότι έφτασε η εποχή του "Ώρα να τρέμετε κουφάλες!", πολλά άλλαξαν την τελευταία χρονιά, πάρα πολλά, εκτός από ένα, το μένος μου, οπότε ξέρετε......). Κούραση, πόνος, εξάντληση, απελπισία από τον όγκο εργασίας που ορθωνόταν μπρος μας. Αλλά και πείσμα και επιμονή, πείσμα και οργή, πείσμα μέχρι την τελευταία πνοή. Αποφασιστικότητα και προσήλωση μόνο στον στόχο, μόνο έτσι αλλάζει η ζωή παίδες. 

 Δουλειά πολύ και μπόρεσε και βγήκε αυτός ο τεράστιος όγκος εργασίας, και σιγά σιγά θα ξαναμπώ σε πιο γνώριμους ρυθμούς και θα μπορέσω να ασχοληθώ ξανά και με το blog, αλλά και να ξαναρχίσω να απαντώ σε μια πλειάδα ερωτημάτων που μου έχουν γίνει εδώ και πολλές μέρες και τα έχω αφήσει αναπάντητα, καθώς όλη η προσοχή μου ήταν σε άλλα μέτωπα.

 Φυσικά όμως δεν έχει τελειώσει η μελισσοκομική εργασία της άνοιξης για μένα, έχω ακόμα να συρματώσω μερικές εκατοντάδες πλαίσια (απλώς έχω και ένα απόθεμα μερικών ακόμα εκατοντάδων πλαισίων συρματωμένων που δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμη), να βάλω ακόμα πολλούς ορόφους (θα έρθει και η σειρά των παραφυάδων μην το ξεχνάτε), να ισορροπήσω δυνατά και αδύναμα μελίσσια, να μετακινώ  αβέρτα, και κυρίως να είμαι απίκο σχεδόν κάθε μέρα στα μελισσοκομεία μου για ατελείωτους πλήρεις ελέγχους (και φυσικά με περισσότερες από ποτέ κυψέλες αυξάνει και ο σχετικός όγκος εργασίας για αυτούς). Αυτό είναι γεγονός, δεν είμαι στην αρχή του τέλους αυτής της μελισσοκομικής χρονιάς, αλλά μόνο στο τέλος της αρχής της. Πολλά βουνά εργασίας ακόμα ορθώνονται μπροστά μας. Θα τα περάσουμε πολεμώντας ένα προς ένα.

 Οπότε πάλι θα υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση στην γραπτή επικοινωνία μου με όσους θέλουν να ρωτήσουν κάτι σε μένα, αλλά θα προσπαθήσω να είναι όσο το δυνατό μικρότερη (σε αντίθεση με τον προηγούμενο μήνα που υπήρχαν διαστήματα αρκετών ημερών που ούτε καν άνοιγα τον υπολογιστή μου για οτιδήποτε!). Είπαμε απαντήσεις θα δίνονται πάντα (ακόμα και καθυστερημένες). 

 Αυτά τα λίγα για σήμερα παίδες, έχω να απαντήσω σε πολλά μηνύματα και δεν λέει να καθυστερήσω από αυτή την ασχολία άλλο, οι υποσχέσεις όταν δίνονται πρέπει να τηρούνται. Θα τα λέμε πιο συχνά από εδώ και πέρα (επόμενα διαστήματα όπου θα υπάρχει σιγή ασυρμάτου από μένα θα είναι στους τρύγους, είθε να είναι πολλά και φέτος αυτά τα διαστήματα χα χα χα). 

 Μέχρι τότε...........


 Adios Amigos Locos






Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 21/4/2017
    

4 σχόλια:

  1. Εύχομαι να ανταμοιφθούν οι κόποι σας και να έχετε μία καλή μελισσοκομική χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κώστα, και ανταποδίδω, είθε όλοι μας να έχουμε κάθε προσδοκία, όνειρο, και ελπίδα μας πραγματοποιημένη αβίαστα και εις ολόκληρο

      Διαγραφή
  2. Αρκούσε σαν αρχή της αρχής μου μοιάζει ακόμη. Καλη δυναμη και τύχη για να ανταμειφθεί ο κόπος σου. Βαγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό και αυτό!!! Χα χα χα

      Μακάρι καθενός μας οι κόποι να ανταμειφθούν Βαγγέλη και να έχουμε κάθε προσδοκία, ελπίδα και όνειρο πραγματοποιημένο αβίαστα, απροβλημάτιστα, και άμεσα.

      Διαγραφή