UA-50457385-1

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Το παιδί που φώναζε διαρκώς φωτιά


 Η παρακάτω ανάρτηση γίνεται με αφορμή τα γεγονότα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2017 στον Σοχό Θεσσαλονίκης, και κυρίως αφορά τους συχωριανούς μου και της ιδιόρρυθμης μερικές φορές συμπεριφοράς τους, που μπορεί να εξηγηθεί μόνο με επίκληση στην μεταφυσική οπτική και λογική!!!

 Το λοιπόν εκείνη την μέρα αφού είχα γυρίσει από μια κουραστικότατη μέρα τρύγου στο πεύκο είδα πάνω στο βουνό μας ένα υπέροχο στρώμα ομίχλης που έκοβε ακριβώς στην μέση το βουνό μας, και στόλιζε την κορυφή του με ένα πανέμορφο βαμβακένιο κατάλευκο πάπλωμα. Θα έβγαζε το φαινόμενο που σας περιγράφω μερικές θαυμάσιες φωτογραφίες, αλλά όπως σας προείπα ήμουν τρομερά κουρασμένος και ανίκανος έστω και να σηκώσω το κινητό μου για να βγάλω μερικές φωτογραφίες από αυτό το εντυπωσιακό θέαμα.

 Αφού ξεφορτώσαμε τα πατώματα που ήταν γεμάτα με τρυγημένα πλαίσια με μέλι ακούσαμε από μακριά σειρήνες πυροσβεστικής! Για μια και μόνο στιγμή αναρωτηθήκαμε αν στην πραγματικότητα βλέπαμε καπνούς από φωτιά και όχι αντάρα πάνω στο βουνό μας, η στιγμή όμως ήρθε και πέρασε μαζί με την αμφιβολία μια που δεν υπήρχε πουθενά μυρουδιά από καμένο! 

 Μην πιστεύοντας την ακοή μας πλέον αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στο σπίτι μας, όπου ξαφνικά είδαμε 2-3 πυροσβεστικά να περνούν από μπροστά μας με διαβολεμένη ταχύτητα! Περιπαιχτικά εκείνη την στιγμή πρόλαβε το κακό αρκούδι και πέταξε σε ανύποπτο χρόνο το εξής "Φάση θα έχει αυτοί οι ζαλισμένοι και με βαριά μείγματα μαστουρομένοι να είδαν την ομίχλη να την πέρασαν για καπνό φωτιάς, και να έβαλαν τους πυροσβέστες από τον Λαγκαδά να έρθουν εδώ γαμιώντας για να σβήσουν μια ανύπαρκτη φωτιά! Χα χα χα. Τι πίνουν οι πούστηδες και δεν μας δίνουν!". Ναι ειλικρινά αυτό ακριβώς είπε ο κακός ο άνθρωπας! Που να ήξερε όμως ο κακός ο άνθρωπας πόσο προφητικός στην πραγματικότητα θα ήταν αυτός ο λόγος του!!!!

 Και ναι! 

 Σε αυτό το χωρίο κάποιοι είδαν την ομίχλη και την πέρασαν για πυρκαγιά! 

 Και ναι! 

 Χωρίς καμία άλλη ένδειξη (οσμή, φως από φωτιά κ.α.) θεώρησαν καλή ιδέα το να τηλεφωνήσουν στον Λαγκαδά και να φέρουν όλο το πυροσβεστικό τμήμα εδώ πάνω! 

 Και όλα αυτά σε ένα χωριό που έχουν ακόμα τα ανέκδοτα με τους Πόντιους και την υποτιθέμενη χαζομάρα τους ως καθημερινή διασκέδαση!!!

 Οπότε για να σώσουμε την κατάσταση και να μην έχουμε σε μερικά χρόνια με αυτά τα τρελά που κάνουν στο Χωριό του Αστερίξ τα ανέκδοτα να αρχίζουν στην Ελλάδα κάπως έτσι "Ήταν ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, και ένας Σοχαλής που πήγαν σε ένα μπουρδέλ..........",  ας κάνουμε μια προσπάθεια να λύσουμε ορισμένες παρανοήσεις που μπορούν να έχουν κάποιοι σε αυτό το χωριό και έτσι θα έχουμε:


 Αυτό παίδες του Σοχού είναι ομίχλη! 

 Ή αλλιώς Αντάρα! 

 Την βλέπετε που κόβει στην μέση το βουνό μας. Συνήθως η ομίχλη πάει οριζόντια, και σπάνια θα την δείτε να πάει ανοδικά ή καθοδικά και πάντα θα είναι πολύ κοντά στο έδαφος. Επίσης δεν συνοδεύεται από οσμή καμένου η ομίχλη! Λεπτομέρεια θα μου πείτε φυσικά αυτό ε? Χα χα χα.


 Αυτό αντίθετα παίδες του Σοχού είναι καπνός από φωτιά! 

 Τον βλέπετε που υψώνεται και ψιλά ε? 

 Επειδή είναι πολύ θερμότερος από τον γύρω αέρα γίνεται αυτό, επίσης βλέπετε ότι δεν είναι και τελείως λευκός  (σχεδόν λευκός είναι ο καπνός από το ξύλο όταν καίγεται, όταν καίγονται πλαστικά ο καπνός είναι μαύρος) ε? Σχεδόν πάντα ο καπνός της φωτιάς θα έχει μια πιο γκρίζα απόχρωση από ότι η ομίχλη, επίσης θα μυρίζει και σε κάπνα. 


 Για να το εμπεδώσουμε με την επανάληψη αυτό. 

 Εδώ το λοιπόν τσακαλάκια μου έχουμε περίπτωση ομίχλης, πάλι εξακολουθεί να κινείται οριζοντίως και παράλληλα με την βάση του βουνού.


 Ενώ εδώ έχουμε ακόμα μια περίπτωση καπνού φωτιάς, το προσέξατε ότι και εδώ ο καπνός έχει την τάση να "απογειωθεί" ε?

 Για να κάνουμε τώρα και ένα τεστ για να δούμε τι μάθατε και σήμερα?


  Τι έχουμε εδώ τσακαλάκια μου?

 Φωτιά ε?

 Μπράβο τα καλά μου τα παιδάκιαααααα!!!!


 Και εδώ?

 Ομίχλη ε?

 Ουχ ουχ ουχ αυτά που όλα τα καταλαβαίνουν και δεν θα τα λένε Ντριούβου και Νταρνάκιαααααα!!!

 Χα χα χα. 

 Αχ αχ αχ δύσκολη η κοπτοραπτική αν το ύφασμα είναι καμένο από τον χρόνο, και με στραβή και την ούγια του. Δεν λες καλά πάλι που δεν φωνάξανε την πολεμική αεροπορία λέγοντας "Να ένα από αυτά τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν θα πέσει πάνω στον Σοχό!! Μια που σήμερα είναι 11 του Σεπτέμβρη και έχουμε την επέτειο από τους Δίδυμους πύργους!!!!!"

 Και μετά θα έλεγε ο Αρκούδας "Ήταν κάποτε ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, και ένας Σοχαλής σε ένα αεροπλάνο που έπεφτε και..........."

Χα χα χα.


Μέχρι το επόμενο ανέκδοτο......


Adios Amigos Locos




Μότσανος Λάζαρος

Σοχαλούντα 23/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου