UA-50457385-1

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Αψέντι και μέλι


 Μα πόσο μεγάλος μελισσοκόμος είμαι !!!!

 Τελικά θέλει τρομερό ταλέντο για να γίνεις ο καλύτερος μελισσοκόμος! Όλων των εποχών! Και προφανέστατα εγώ το έχω!!!

 Να σου έρχεται από ένστικτο η ιδέα για Αψέντι με μέλι (Οάουυυυ!!!) και εκεί που ψάχνεις για να δεις πως θα μπορούσε να γίνει αυτό να διαβάζεις αυτό στην Βικιπέδια στον σύνδεσμο Αψέντι :

"Η ονομασία αψέντι προέρχεται από την ονομασία του φυτού Artemisia absinthium ή Αρτεμισία το αψίνθιο. Η ονομασία Αρτεμισία προέρχεται από την Άρτεμη, την αρχαία ελληνική θεά του κυνηγιού. Η λέξη αψέντι προέρχεται από τη λατινική absinthium, η οποία με τη σειρά της είναι η λατινοποίησή της αρχαίας ελληνικής ἀψίνθιον. [9] Η χρήση της αψινθιάς σε ένα ποτό μαρτυρείται από το έργο του Λουκρητίου «De Rerum Natura» (Ι 936-950), ο όπου Λουκρήτιος δείχνει ότι ένα ποτό που περιέχει αρτεμισία δίνεται ως φάρμακο για τα παιδιά σε ένα φλιτζάνι με μέλι στο χείλος για να γίνει πόσιμο"

 Ένα ποτό που περιέχει αρτεμισία προσφέρεται σε ένα φλιτζάνι με μέλι στο χείλος για να γίνει πόσιμο! 

 Έτσι, έτσι αν έχεις την μελισσοκομία στην γενετική μνήμη του DNA στα κύτταρα σου είναι το μόνο λογικό να γίνεις ο καλύτερος μελισσοκόμος όλων τον εποχών!!!

 Καθίστε εσείς τώρα να μ@λακίζεστε στις μελισσοκομικές ομάδες μπας και μάθετε από ποια πλευρά θα πιάνετε το ξέστρο!

 Χα χα χα.



 Οπότε έχουμε ως γνωστά τα εξής: Η βασική δόση σε Αψέντι είναι 50 ml, χρειαζόμαστε ένα κύβο ζάχαρης (4 gr ο κύβος και 1,59-1,61 το ειδικό βάρος της ζάχαρης), και στο τελικό μείγμα για ένα μέρος Αψέντι έχουμε 3-5 μέρη νερού που μέσα του θα διαλυθεί η ζάχαρη. 

 Οπότε τα 4 gr ζάχαρης είναι 2,5 ml σε όγκο (είπαμε ειδικό βάρος 1,59-1,61) τα 3-5 μέρη νερού θα μεταφραστούν σε 147,5 ml - 247,5 ml νερού στα οποία θα προστεθούν τα 2,5 ml της ζάχαρης οπότε θα έχουμε 150-250 ml ζαχαρόνερο που χρειάζεται για να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε για ένα μέρος Αψέντι 3-5 μέρη ζαχαρόνερου! 

 Αλλά επειδή 3-5 μέρη είναι λίγο φλου και επειδή εμείς θα έχουμε ήδη διαλύσει το μέλι μας σε νερό βγάζουμε ως δοσολογία του νερόμελου το 1 μέρος Αψέντι για 4 μέρη νερού (στην διακριτική σας ευχέρεια είναι φυσικά να χρησιμοποιήσετε και τις αναλογίες 1/3 ή 1/5 αν θέλετε πιο δυνατό ή αδύναμο το ποτό σας!) 

 Χμμμμ! Τι άλλο ξέρουμε πάνω στην αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι που έχουμε ήδη γράψει στην ανάρτηση αυτού του blog Μέλι για τα πάντα και παντού?  Η αναλογία αντικατάστασης της ζάχαρης με το μέλι είναι 4/5 (80%) οπότε τα 4 γραμμάρια ζάχαρη που έχει ο κύβος θα αντικατασταθούν με 3 γραμμάρια μέλι (3,2 gr στην πραγματικότητα! Χα χα χα). Και τι άλλο ξέρουμε? Ότι το μέλι έχει υγρασία που δεν έχει η ζάχαρη, και θα πρέπει να αφαιρεθεί αντίστοιχη υγρασία από το νερό! Πόση είναι αυτή? Η αφαίρεση υγρασίας για το μέλι στην περίπτωση της ζάχαρης είναι στο 1/5 δηλαδή θα πρέπει να αφαιρεθεί 1 γραμμάριο υγρασίας από το  νερό (στην πραγματικότητα 0,8 γραμμάρια χα χα χα). Οπότε η συνταγή θα γίνει:

Αψέντι με μέλι

Συστατικά

50 ml Αψέντι

196,5 ml Νερό ( και αντίστοιχα για αναλογίες 1/3 και 1/5 θα έχουμε 146,5 ml -246,5 ml νερού).

3 gr Μέλι

2-3 Φύλλα Μελισσόχορτο. 

Παρασκευή

 Ζεσταίνουμε το νερό σε μια χλιαρή προς ζεστή θερμοκρασία, και διαλύουμε σιγά, σιγά, μέσα του το μέλι. Βάζουμε το νερόμελο στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά μέχρι να παγώσει αρκετά ώστε να μην κρυσταλλώσει, αλλά και να έχει την παγωμένη αίσθηση που θέλουμε. Το βγάζουμε από την κατάψυξη άμεσα όταν είναι να παρασκευάσουμε το ποτό μας και το προσθέτουμε αργά στο αψέντι όπου έχουμε ήδη προσθέσει τα φύλλα από το μελισσόχορτο. Το πίνουμε άμεσα αφού έχουμε καλέσει και ένα ασθενοφόρο να είναι σε ετοιμότητα!!! Χα χα χα.

 Αχχχχχ πάλι μάγκες σας έκανα!!!!

 Και για να μην ξεχνιόμαστε! Όποιος το κάνει να ξέρει ότι θέλω πνευματικά δικαιώματα για την τρομερή  ιδέα μου!

 Χα χα χα.

 Γατάκια θέλετε να γίνετε και μελισσοκόμοι! Αν δεν το έχετε στα αιμοπετάλια σας μην το προσπαθείτε καν!

 Χα χα χα.

 Μέχρι την επόμενη Μπόμπα-ποτό.......


Adios Amigos Locos




Μότσανος Λάζαρος

Σοχός 24/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου